Bij een klassieke barbecue staat vlees zowat altijd centraal. Maar wat als jij of je gasten geen fan zijn van ribbetjes of witte pensen? Specialist Paul Florizoone vertelt hoe je groenten én vleesvervangers kan grillen zonder aan smaak te verliezen. “Met dit soort gehakt en deze kruiding overtuig je zelfs de meest doorwinterde vleesliefhebbers.” [naar artikel]
Van een gezellige barbecue op een zomerse dag houden we allemaal: maar hoe krijg je dat toestel aan? Waarom krijg je altijd een zwartgeblakerd vleesje? Hoe maak je vlees, vis of groenten het best klaar op de barbecue en wat mag zeker niét? Is dat één van jouw vragen of zit je met iets anders: stel je vraag dan hieronder aan vleesexpert Hendrik Dierendonck en wie weet lees je binnenkort het antwoord op HLN. [naar artikel]
De Vlaming heeft de barbecuesfeer helemaal te pakken. 1 op de 3 Vlamingen beweert nog meer te barbecueën dan de jaren voordien. Dat blijkt uit een onderzoek van maaltijdboxleverancier HelloFresh, die de eetgewoontes tijdens de zomer in kaart heeft gebracht. Opvallend: steeds meer Vlamingen pakken het gezonder aan en grillen ook groenten. [naar artikel]
Barbecueën: altijd plezant, maar vaak ook irritant.?Want telkens weer stribbelt de houtskool tegen bij het aansteken, lijken de hamburgers en satés... [naar artikel]
Barbecue is niet alleen een feest voor vleeseters: met wat kraakverse groenten gril je de heerlijkste gerechten bijeen. Deze gevulde puntpaprika’s... [naar artikel]
Volgens onderzoek van iVox kocht de gemiddelde Belg in 2022 zo’n 8,9 kg vers gevogelte om thuis klaar te maken. Maar hoe pak je dat aan op de barbecue? Kippenboutjes, kippenbillen en kipfilets spelen de hoofdrol op veel grillen tijdens de zomer en daar loopt af en toe weleens iets mis. Grillexpert Peter De Clercq legt uit hoe je de kip heerlijk sappig én niet te droog houdt. “Let op voor deze valkuilen.” [naar artikel]
Veganisten en vegetariërs lopen minder risico op hartziekten, maar meer risico op beroertes. Die analyse, gepubliceerd in de British Medical Journal, volgt uit de grootschalige ‘EPIC-Oxford’ studie. Volgens professor voedingswetenschappen Christophe Matthys (UZ Leuven) kan je daar maar één advies aan koppelen: “Meer groenten en fruit eten.” [naar artikel]
Tabasco + Weber + Metro = droom combo Vallen je vakantieplannen dit jaar in het water? Geen paniek, de komende maanden beloven heet te worden… Want Tabasco kruidt je barbecues en stelt je heerlijke BBQ-recepten en een wedstrijd voor. Voorkeur voor pikant, zacht of fruitig? Barbecue dan met jouw favoriete smaken en het wordt een […] Het bericht WEDSTRIJD: Maak kans op een barbecue! verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Mooi weer, barbecue en vlees: de ideale combinatie voor een smakelijke en zonnige maaltijd. Maar welk vlees is geschikt om te grillen op de barbecue? En hoe bak je dat het best? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn geheime tips zodat je vlees vanaf nu altijd perfect gaar is. “Varkensvlees vermijd ik meestal, omdat dat nogal droog wordt op de grill.” [naar artikel]
Mooi weer, barbecue en vlees … het perfecte trio voor een smakelijke en gezellige avond. Maar hoe kies je nu een goed stukje vlees voor op de barbecue? En hoe hou je het lekker sappig? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn beste tips zodat je stukjes vlees voortaan altijd perfect gegrild zijn op de barbecue. “Om vlees lekker te grillen, heb je warme en minder warme plekken nodig.” [naar artikel]
Dit weekend wordt het twintig graden en dat betekent: tijd om te grillen! Speciaal voor wie dit weekend de barbecue bovenhaalt vroegen wij tips aan Karel en Birger, de mannen die met hun grillrestaurant 'TJOP'S' in de finale van het VTM-programma 'Mijn Pop-Uprestaurant' zitten. [naar artikel]
Barbecue jij enkel tijdens de zomer? Zonde! Een winter-BBQ is minstens even leuk. Als originele feestformule met kerst of eindejaar of als sfeermaker op een doodgewone winteravond? Met deze 5 tips van HLN Shop maak je van je winterse barbecue een succes. [naar artikel]
Barbecue staat nog te vaak synoniem voor vlees, véél vlees. Maar ook met groenten kan je verrassend uitpakken, aldus groentekok en... [naar artikel]
Met de zevende editie van de Nationale Veggie BBQ-dag wil het Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA) je laten ontdekken hoe gevarieerd een barbecue kan zijn. Sommige groenten zijn alvast beter geschikt voor de barbecuegrill dan andere. [naar artikel]
Met de huidige zonnige avonden zijn het ideale omstandigheden voor een barbecue. Enig minpuntje zijn de restjes van het vorige vleesfeest die nog... [naar artikel]
Maak er een uitdaging van om in élke maaltijd groenten of fruit te verwerken. Klinkt moeilijk? Of saai? Allesbehalve! Zo eet je tien porties groenten en fruit per dag én houd je jezelf en de planeet gezond. [naar artikel]
In een klassieke quiche zitten niet zoveel groenten. Ik draai de rollen om, en maak een taart bomvol groenten, aangevuld met een quichevulling [naar artikel]
Flink je groentjes opeten, mag je dat ook eisen van je hond of kat? “Groenten zijn goed en een mooie aanvulling op hun dieet. Maar maak er nooit vegetariërs van”, zegt dierendokter Rob Lückerath. [naar artikel]
Dit weekend wordt het stralend weer. Ideaal om de barbecue boven te halen, dus. Maar hoe pak je het grillen aan zoals een pro? Wereldkampioen barbecueën Peter De Clercq, bekend uit ‘Grillmasters’, verklapt tien gouden tips. [naar artikel]
Vegetariërs en veganisten lopen een hoger risico op mentale problemen dan vleeseters. Dat blijkt volgens ‘De Morgen’ uit recent onderzoek. [naar artikel]
Als lekkere lunch, picknickgerecht of bijgerecht bij de barbecue: deze zomerpasta met groene groenten en pecorino smaakt bij élke zonnige gelegenheid. Proef zelf maar! [naar artikel]
Met een heerlijk weekeinde van tropische dagen ( +30 °) en tropische nachten (+ 20 °) voor de boeg, halen we met z’n allen de barbecue boven. Dat gaat op de ene plaats al wat makkelijker dan de andere. Er zijn immers barbecues in alle maten en gewichten. Sommigen smeden hun barbecue zelf, anderen spenderen veel euro’s om de beste barbecue aan te kopen, maar altijd is het met dat éne doel: de gasten verwennen met de lekkerste barbecue. ! [naar artikel]
Wanneer de eerste zonnestralen door het wolkendek breken, is het tijd om onze BBQ vanonder het stof te halen. Met deze nieuwe BBQ-trends, ben je de ultieme grillmeester(es). 1. Roosteren op hout In 2018 gaan we terug naar onze roots. Dat betekent geen hoogtechnologische snufjes of grillen op gas, maar een eenvoudige BBQ op hout. […] Het bericht De 5 leukste BBQ-trends op de rooster gelegd verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.