Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 September 2021
09:50 uur

Fietsen naar het werk is fiscaal interessant

Knack

27/04/2018 - 14:20

Fietsen naar het werk is goed voor de gezondheid, de mobiliteit en het milieu. Fiscale gunstmaatregelen van de overheid moeten meer burgers in beweging krijgen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Bedrijfsfiets in plaats van bedrijfswagen? (06/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Meer en meer bedrijven bieden hun mensen zogenaamde lease-fietsen aan, vaak elektrische fietsen. Goed voor het milieu en fiscaal interessant,
  [naar artikel]
 2. Fiscaal voordeel voor elektrische fietsen op komst (20/09/2016 - De Standaard)
  Minister van Mobiliteit François Bellot (MR) wil dat de aankoop van elektrische fietsen in de toekomst fiscaal aftrekbaar worden gemaakt. Hij voert daarover gesprekken met de ministeries van Financiën en volksgezondheid.
  [naar artikel]
 3. Fiscaal voordeel voor elektrische fietsen op komst (20/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Mobiliteit François Bellot (MR) wil dat de aankoop van elektrische fietsen in de toekomst fiscaal aftrekbaar worden gemaakt. Hij voert daarover gesprekken met de ministeries van Financiën en volksgezondheid.
  [naar artikel]
 4. Minister van Mobiliteit wil elektrische fietsen fiscaal aftrekbaar maken (20/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Minister van Mobiliteit François Bellot (MR) wil dat de aankoop van elektrische fietsen en speed pedelecs of snelle elektrische fietsen, die tot 45km/uur gaan, in de toekomst fiscaal aftrekbaar worden gemaakt. “De elektrische fiets is een ideaal alternatief voor korte en middellange afstanden”, aldus Bellot dinsdag.
  [naar artikel]
 5. Minister van Mobiliteit wil elektrische fietsen fiscaal aftrekbaar maken (20/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Mobiliteit François Bellot (MR) wil dat de aankoop van elektrische fietsen en speed pedelecs of snelle elektrische fietsen, die tot 45km/uur gaan, in de toekomst fiscaal aftrekbaar worden gemaakt. “De elektrische fiets is een ideaal alternatief voor korte en middellange afstanden”, aldus Bellot dinsdag.
  [naar artikel]
 6. Snelle elektrische fiets fiscaal gelijkgesteld met gewone fiets (18/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Snelle elektrische fietsen worden voortaan fiscaal gelijkgesteld met gewone fietsen. Dat heeft de ministerraad donderdag beslist. Daardoor breidt de fietsvergoeding van 0,23 euro per kilometer voor woon-werkverkeer vanaf dit jaar uit naar gebruikers van de zogenaamde speed pedelecs.
  [naar artikel]
 7. Elektrische fietsen straks fiscaal aftrekbaar? (20/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Mobiliteit François Bellot (MR) wil dat de aankoop van elektrische fietsen en speed pedelecs of snelle elektrische fietsen, die tot
  [naar artikel]
 8. Fietsen naar het werk is goed voor de gezondheid (20/04/2017 - De Standaard)
  Fietsen naar het werk is goed voor je. Het lijkt een evidentie, maar Schotse onderzoekers komen nu ook met wetenschappelijke bewijzen om het te staven. Wie naar het werk fietst, verkleint zijn kans om te sterven aan kanker of een hartaandoening.
  [naar artikel]
 9. Elektrische fiets straks fiscaal aftrekbaar? (20/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Mobiliteit François Bellot (MR) wil dat de aankoop van elektrische fietsen en speed pedelecs of snelle elektrische fietsen, die tot 45 km per uur gaan, in de toekomst fiscaal aftrekbaar worden gemaakt. “De elektrische fiets is een ideaal alternatief voor korte en middellange afstanden”, aldus Bellot dinsdag.
  [naar artikel]
 10. Naar je werk fietsen kan levensgevaarlijk zijn. Dat bewijst dit filmpje (05/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Naar je werk of naar school fietsen doe je duidelijk op risico van eigen leven in ons land, zo blijkt uit een filmpje dat Andy Claeskens gisteren
  [naar artikel]
 11. Je leeft langer als je naar het werk fietst (21/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Fietsen is niet alleen gezond en zorgt ook nog eens voor een strakker lichaam, een grootschalig Brits wetenschappelijk onderzoek toont zwart op wit aan dat fietsen naar het werk het risico op kanker of een hartfalen met bijna de helft vermindert.
  [naar artikel]
 12. Snelle elektrische fiets fiscaal gelijkgesteld met gewone fiets (18/05/2017 - Knack)
  Snelle elektrische fietsen worden voortaan fiscaal gelijkgesteld met gewone fietsen. Dat heeft de ministerraad beslist.
  [naar artikel]
 13. Ook voor studenten met leercontract wordt vakantiejob fiscaal interessant (13/06/2017 - De Standaard)
  Vanaf 1 juli kunnen ook de 10.000 Vlaamse studenten met een leercontract een vakantiejob doen tegen fiscaal gunstige voorwaarden.
  [naar artikel]
 14. Gaat u te voet naar uw werk? Dan mag u dat fiscaal inbrengen (05/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Werknemers die hun dagelijkse woon-werkverkeer te voet doen en daar een ‘wandelvergoeding’ voor krijgen van hun werkgever, mogen die fiscaal in rekening brengen.
  [naar artikel]
 15. Ook fietsvergoeding voor snelle e-bikes (18/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Snelle elektrische fietsen worden fiscaal gelijkgesteld met gewone fietsen. Dat heeft de federale ministerraad beslist. Daardoor breidt de
  [naar artikel]
 16. Met de fiets naar het werk: wat zijn de voordelen voor werkgever en werknemer? (06/12/2020 - Metro)
  Met de auto naar het werk gaan is misschien praktisch, maar zorgt ook voor onnodige stress, fileleed en tijdverlies. Dus waarom niet kiezen voor een sportiever, gezonder en ecologischer alternatief, zoals de fiets? Er bestaan vandaag verschillende maatregelen om zowel de werkgever als de werknemer te stimuleren om meer gebruik te maken van de fiets. Laurence Philippe, Legal Expert bij Partena Professional, geeft antwoord op enkele veelvoorkomende vragen. Is een ‘fietsvergoeding’ verplicht wanneer een werknemer met de fiets naar het werk komt? Om fietsende werknemers een financieel duwtje in de rug te geven, kan de werkgever hen een fietsvergoeding toekennen. Dat is niet verplicht, tenzij het voorzien is in een sectorale cao, in een ondernemings-cao, in het arbeidsreglement of als het een intern gebruik is in de onderneming. Een fietsvergoeding is niet alleen fiscaal interessant. Ook op het vlak van de sociale zekerheid kan het interessant zijn voor de werkgever. Op de fietsvergoeding moeten namelijk geen RSZ-bijdragen betaald worden, voor zover ze maximum 0,24 euro/km (bedrag voor 2020) bedraagt. Bovendien is ze vrijgesteld van belastingen voor zover ze datzelfde maximum bedrag van 0,24 euro/km niet overschrijdt. Het aantal vergoede kilometers moet overeenstemmen met de werkelijk afgelegde fietsafstand. Als het om een speed pedelec gaat zijn er sommige sectoren die de werkgever verplichten om een fietsvergoeding toe te kennen. Kan de fietsvergoeding gecombineerd worden met een abonnement voor het openbaar vervoer? Sommige werknemers leggen een gedeelte van het woon-werktraject af met het openbaar vervoer en een gedeelte met de fiets. In dat geval is het mogelijk een fietsvergoeding toe te kennen voor de werkelijk afgelegde kilometers met de fiets, naast de tegemoetkoming die de werknemer ontvangt voor het abonnement van het openbaar vervoer. Er bestaan nog een hele reeks andere maatregelen voor werkgevers en werknemers rond het gebruik van de fiets om naar het werk te gaan. Het is de moeite waard om de opties hiervan te overlopen, want welke werkgever houdt niet van een sportieve, ecologische en gezonde werknemer? Mag de werknemer fietsen ter beschikking stellen van de werknemers? Het komt sinds enige tijd steeds vaker voor dat fietsen worden geleasd, of het nu om elektrische of gewone fietsen gaat. Dit soort fietsen zijn niet onderworpen aan sociale bijdragen en vrijgesteld van belasting indien de werknemer deze fiets gebruikt voor zijn woon-werkverkeer. Meer nog, de werkgever mag in dat geval een vergoeding uitkeren van maximum 0,24 euro/km. Het bericht Met de fiets naar het werk: wat zijn de voordelen voor werkgever en werknemer? verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Ook fietsvergoeding voor speed pedelecs (06/10/2017 - De Standaard)
  Snelle elektrische fietsen of speed pedelecs zijn voortaan fiscaal gelijkgesteld met de gewone fiets. Dat betekent dat wie met een speed pedelec naar het werk gaat voortaan ook een fietsvergoeding krijgt.
  [naar artikel]
 18. Waarom de nieuwe formule voor pensioensparen fiscaal niet interessant is (07/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  U heeft nog drie weken de tijd om voor dit jaar fiscaal voordelig aan pensioensparen te doen. Het geknipte moment om na te gaan of u wel de beste formule heeft.
  [naar artikel]
 19. Onverbeterlijk fietsendief tegen rechter: “Ik werk gewoon graag aan fietsen” (14/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een man uit Roeselare is voor de tweede keer in een jaar tijd veroordeeld voor tal van fietsendiefstallen. Hij steelt de fietsen naar eigen zeggen “omdat hij zo graag aan fietsen werkt”.
  [naar artikel]
 20. Fietsvergoeding voortaan ook voor elektrische fiets (18/05/2017 - De Tijd)
  10:51 Snelle elektrische fietsen worden voortaan fiscaal gelijkgesteld met gewone fietsen. Dat heeft de ministerraad donderdag beslist.
  [naar artikel]
 21. CD&V’er Jef Van den Bergh wil veralgemening van fietsvergoeding (10/10/2018 - Metro)
  CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh pleit voor een veralgemening van de fietsvergoeding. Volgens hem is de fietsvergoeding hét instrument om meer mensen te stimuleren om naar het werk te fietsen. Steeds meer werknemers komen met de fiets naar het werk en daarin is de fietsvergoeding wellicht een belangrijke stimulans. In bedrijven waar een fietsvergoeding wordt ingevoerd, stijgt het aantal fietsers immers met meer dan 20 procent. “Met CD&V willen we dat aantal verder doen stijgen. Niet alleen is fietsen gezond, beter voor het milieu en duurzaam, het houdt ook werknemers uit de file. Ook werknemers die iets verder van hun werk wonen, kunnen dankzij de elektrische fietsen én speed pedelecs op een duurzame en flexibele manier naar hun werk gaan”, aldus Jef Van den Bergh. Voor de CD&V’er zou de fietsvergoeding veralgemeend moeten worden. “Daarom heeft CD&V een resolutie klaar die aan de sociale partners vraagt een veralgemeende regeling uit te werken”, stelt Van den Bergh. Daarnaast wil hij ook dat het recht op een fietsvergoeding ook automatisch geldt voor snelle elektrische fietsen of speed pedelecs. Nu worden deze tweewielers soms uitgesloten, zowel bij de overheid als in bedrijven. Daarnaast vraagt CD&V ook te onderzoeken of het wenselijk is om het fiscaal en van RSZ-bijdragen vrijgestelde bedrag te verhogen. Vandaag is de fietsvergoeding vrijgesteld van belasting en RSZ-bijdragen tot maximaal 0,23 euro per kilometer. Tenslotte is het volgens Jef Van den Bergh aangewezen om naar één bedrag per kilometer voor elke werknemer te evolueren. bron: Belga Het bericht CD&V’er Jef Van den Bergh wil veralgemening van fietsvergoeding verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Snelle elektrische fiets krijgt nu dezelfde belastingvoordelen als gewone fiets (18/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Snelle elektrische fietsen worden voortaan fiscaal gelijkgesteld met gewone fietsen. Dat heeft de ministerraad donderdag beslist. Daardoor breidt de fietsvergoeding van 0,23 euro per kilometer voor woon-werkverkeer vanaf dit jaar uit naar gebruikers van de zogenaamde speed pedelecs.
  [naar artikel]
 23. Dankzij de elektrische fiets fietsen we steeds verder naar het werk (04/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Dankzij de populariteit van de elektrische fiets, fietsen we vaker en verder naar ons werk. Dat blijkt een studie van mobiliteitsorganisatie VAB...
  [naar artikel]
 24. Pensioensparen volgend jaar nog aantrekkelijker (26/10/2017 - Express)
  Vanaf volgend jaar wordt pensioensparen fiscaal nog aantrekkelijker aangezien een groter bedrag fiscaal aftrekbaar zal zijn. Toch zit er een addertje onder het gras. Al jaren kan je kiezen hoeveel geld je aan de kant zet voor je latere pensioen, al werd wettelijk bepaald dat je maximum 940 euro per jaar kunt sparen. Wie het maximumbedrag stortte, kon rekenen op een fiscaal voordeel van 282 euro. Met andere woorden, je kreeg een fiscale aftrek van 30 procent. Ook voor jongeren is pensioensparen interessant, want een pensioentje krijgen van de staat lijkt steeds onwaarschijnlijker voor onze generatie.Vanaf 1 januari 2018 wordt het plafond voor pensioensparen verhoogd naar 1.200 euro, maar je moet even opletten als je graag opnieuw van maximum fiscaal voordeel wil genieten, zo schrijft Het Nieuwsblad. Het is fiscaal voordeliger om opnieuw 940 euro bij elkaar te sparen ofwel een bedrag aan de kant te zetten dat hoger is dan 1.128 euro. Elk bedrag dat je daartussen stort, levert je minder fiscaal voordeel op. Vanaf 1.128 euro tot het maximumbedrag van 1.200 euro geniet je van evenveel of zelfs meer fiscaal voordeel dan iemand die 940 euro heeft gespaard. The post Pensioensparen volgend jaar nog aantrekkelijker appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 25. Wat is gezonder: langs een drukke weg vol uitlaatgassen fietsen of in de auto zitten? (11/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bewegen is gezond, dus fietsen naar het werk klinkt dus als een goed idee. Maar wat als je daarvoor een drukke stad moet doorkruisen? Ongemerkt hap...
  [naar artikel]
 26. Vorig jaar 18 procent méér elektrische fietsen verkocht, maar minder gewone stadsfietsen en speed pedelecs (22/04/2021 - VRT NWS)
  De verkoop van nieuwe fietsen is vorig jaar gegroeid met 4 procent tot bijna 600.000 exemplaren. De verkoop van elektrische fietsen steeg zelfs met 18 procent. De vraag naar de snelle elektrische fiets, de zogenoemde speed pedelec, daalde dan weer. Die zijn vooral interessant om autofiles te vermijden, en werden minder aantrekkelijk omdat er vorig jaar door de lockdowns en het vele telewerk beduidend minder files stonden.
  [naar artikel]
 27. Een op de vijf met de fiets naar het werk (03/03/2017 - De Standaard)
  Meer mensen fietsen naar het werk, maar tegelijk boet de bedrijfswagen niet aan populariteit in. Vooral in Antwerpen wordt stevig gefietst.
  [naar artikel]
 28. Is fietsen van en naar het werk ook in de herfst verantwoord? "Minder veilig, maar goede fietsverlichting en aangepaste outfit brengen soelaas" (18/11/2019 - VRT NWS)
  Het wordt steeds vroeger donker en de combinatie van regen en vallende bladeren maken fietsen van en naar het werk gevaarlijker, maar daar kunnen fietsers zich tegen wapenen. "Het is absoluut minder veilig om in het donker te fietsen, omdat je minder zichtbaar bent in het verkeer. Daarom is een goede fietsverlichting heel belangrijk. Daar bovenop kan je reflecterende accessoires dragen", zegt Werner De Dobbeleer in "De wereld vandaag" op Radio 1.
  [naar artikel]
 29. Waar vul ik het bedrag voor de rechtsbijstand in? En wordt mijn pensioen als ‘inkomsten’ beschouwd? Fiscaal expert beantwoordt lezersvragen (09/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ook fiscaal was 2020 een jaar zoals geen ander. In onze belastingreeks legde onze geldexpert Michel Maus al uit hoe je je aangifte invult van vak I tot en met XXII. Toch zitten nog heel wat Belgen met vragen. Is het interessant om je schuldsaldoverzekering in te brengen? Wat doe je met buitenlandse rekeningen? Michel Maus beantwoordt vandaag de belastingvragen die lezers instuurden over bankieren en sparen.
  [naar artikel]
 30. Bewegwijzering zet recreatieve fietsers aan om ook naar werk te fietsen (13/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De campagne ‘Verknoopt naar het werk’ toont recreatieve fietsers dat ze via het fietsnetwerk ook vlot tot op het werk kunnen geraken. Deze sensibiliseringsactie loopt in Antwerpen, Leuven, Brugge en Knokke-Heist, de steden van het wereldkampioenschap wielrennen.
  [naar artikel]
 31. Is het interessant om mijn schuldsaldoverzekering in te brengen? En wordt mijn pensioen als ‘inkomsten’ beschouwd? Fiscaal expert beantwoordt lezersvragen (11/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ook fiscaal was 2020 een jaar zoals geen ander. In onze belastingreeks legde onze geldexpert Michel Maus al uit hoe je je aangifte invult van vak I tot en met XXII. Toch zitten nog heel wat Belgen met vragen. Waar vul ik het bedrag voor de rechtsbijstand in? Wat doe je met buitenlandse rekeningen? Michel Maus beantwoordt vandaag de belastingvragen die lezers instuurden over bankieren en sparen.
  [naar artikel]
 32. Rode Kruis teleurgesteld na kritiek op stickerverkoop (29/04/2019 - De Morgen)
  Professor fiscaal recht Michel Maus heeft de Vlaming deze ochtend afgeraden om nog een sticker van het Rode Kruis te kopen, omdat het vanuit fiscaal oogpunt niet interessant is. In zijn column op Radio 1 omschrijft Maus de vrijwilligers die stickers verkopen als ‘de gele hesjes van het Rode Kruis". Rode Kruis-Vlaanderen reageert teleurgesteld op de kritiek die tijdens de stickerverkoop valt.
  [naar artikel]
 33. Na bedrijfswagen nu ook fiscaal voordelige elektriciteitsfactuur (30/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Na bedrijfswagen nu ook fiscaal voordelige elektriciteitsfactuur Energiebedrijf Luminus lanceert een aanbod waarbij werknemers een deel van hun elektriciteitsfactuur fiscaal voordelig kunnen laten betalen door hun werkgever. Ze ontvangen zo een fiscaal voordeel tot 500 euro, meldt Luminus maandag. Het bedrijf is naar eigen zeggen de eerste Belgische energieleverancier die dergelijke mogelijkheid aanbiedt. Dankzij Luminus Energy Benefit kunnen deelnemende werkgevers hun personeel […] Lees dit artikel: Na bedrijfswagen nu ook fiscaal voordelige elektriciteitsfactuur
  [naar artikel]
 34. Leraren op pedelec krijgen fietsvergoeding (10/09/2017 - Metro)
  Leraren die met een speed pedelec – snelle elektrische fietsen – van huis naar school fietsen, krijgen binnenkort ook een fietsvergoeding. Dat heeft de Vlaamse regering beslist op voorstel van onderwijsminister Hilde Crevits. Een pedelec is een snelle elektrische fiets die tot 45 kilometer per uur haalt. De federale regering besliste recent dat de fietsvergoeding ook toegekend en fiscaal vrijgesteld kan worden voor die speed pedelecs. De Vlaamse regering zal die regeling nu ook van toepassing maken op het onderwijzend personeel. In 2016 maakten 47.679 leraren gebruik van de fiets voor hun woon-werk verplaatsing, goed voor meer dan 46 miljoen afgelegde kilometers. Er werd voor bijna 7 miljoen euro aan fietsvergoedingen uitbetaald aan de leraren, of 145 euro per fietser. bron: Belga
  [naar artikel]
 35. Met de fiets naar het werk… op doktersvoorschrift: bijna 4.000 mensen moeten “bewegen” van huisarts (04/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “Naar het werk fietsen, tweemaal daags te ­nemen, voor het eten.” Het lijkt een bizar voorschrift, toch kan de dokter u sinds 2015 ‘beweging’ voorschrijven, terugbetaald door het ziekenfonds. Al 3.845 patiënten zijn doorverwezen naar een beweegcoach.
  [naar artikel]
 36. Ook in post-coronatijden met de tweewieler naar het werk? Fietsersbond lanceert nieuwe routeplanner op maat van woon-werkfietsers (13/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens de coronacrisis (her)ontdekten veel mensen al het plezier van fietsen. “Nu weer meer mensen de dagelijkse pendel naar het werk hervatten,...
  [naar artikel]
 37. Met de fiets naar het werk op doktersvoorschrift: bijna 4.000 mensen moeten bewegen van huisarts (04/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  HASSELT “Naar het werk fietsen, tweemaal daags te nemen, voor het eten.” Het lijkt een bizar voorschrift, toch kan de dokter u sinds 2015 ‘meer beweging’ voorschrijven, terugbetaald door het ziekenfonds. Al 3.845 patiënten zijn zo doorverwezen naar een beweegcoach.
  [naar artikel]
 38. Meer bedienden met bedrijfswagen, maar fietsen naar het werk sterk in opmars (05/03/2020 - Express)
  Het aantal bedienden met een bedrijfswagen zat vorig jaar in de lift, vooral bij vrouwen. Na een stagnering in 2018 waren er vorig jaar weer meer bedienden met een bedrijfswagen. Hun aandeel steeg van 19,6 procent tot 20,6 procent van alle bedienden. Dat blijkt donderdag uit de resultaten van de jaarlijkse mobiliteitsbarometer van hr-dienstverlener Acerta. […] The post Meer bedienden met bedrijfswagen, maar fietsen naar het werk sterk in opmars appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 39. Ruim 100 miljoen aan winstpremies uitgekeerd aan werknemers (13/07/2021 - De Tijd)
  17:54 In 2020 kreeg bijna een vijfde meer werknemers een winstpremie dan twee jaar eerder. 'Het is fiscaal interessant voor de werkgever en geeft de werknemer een groot gevoel van betrokkenheid', zegt CD&V-...
  [naar artikel]
 40. Ook met een elektrische fiets werk je aan je gezondheid (10/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Fietsen, wandelen of joggen. Dat zijn de sporten die op dit moment nog zijn toegelaten. Wil je fietsen om in deze periode aan je gezondheid te...
  [naar artikel]
 41. Fiscaal cadeau voor wie niet wettelijk samenwoont (11/04/2019 - De Morgen)
  Feitelijk samenwonende koppels met kinderen worden fiscaal bevoordeeld. Tot die opmerkelijke conclusie komt SD Worx na een analyse van de fiscale behandeling van alleenstaanden, gehuwden en samenwonenden. De oplossing? Feitelijk samenwonenden erkennen als fiscaal gezin.
  [naar artikel]
 42. Vergoedingen voor verplaatsingen te voet naar werk fiscaal vrijgesteld tot 400 euro (06/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De vergoeding die werknemers van hun werkgever ontvangen voor verplaatsingen te voet van en naar het werk, is tot maximaal 400 euro vrijgesteld van...
  [naar artikel]
 43. Fiscaal klaar voor het nieuwe jaar? Hier kan u nog fiscaal voordeel uithalen (15/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  2018 loopt op zijn laatste benen. Dat betekent dat ook de tijd wegtikt om die uitgaven te doen die u voor 2018 een fiscaal voordeel opleveren. Er...
  [naar artikel]
 44. Kinderen leren fietsen met ouders (11/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Leren fietsen is een belangrijke stap naar zelfstandigheid. Een loopfiets is de beste voorbereiding op het leren fietsen.
  [naar artikel]
 45. 530 Belgen "wonen" in belastingparadijs Monaco (31/12/2016 - De Redactie)
  Steeds meer Belgen vinden blijkbaar de weg naar het prinsdom Monaco aan de zuidkust van Frankrijk. Dat blijkt uit onderzoek van De Tijd. Of ze er ook wonen, is echter een andere zaak. Monaco is erg duur, maar fiscaal erg interessant voor Belgen met veel geld.
  [naar artikel]
 46. Fiscaal voordeel moet mensen overtuigen stap naar adoptie te zetten (01/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wie een kind adopteert, zal in de toekomst de kosten die daarmee gepaard gaan, voor een stuk fiscaal kunnen aftrekken. De plenaire Kamer heeft...
  [naar artikel]
 47. Cohousing als oplossing tegen hoge vastgoedprijzen, maar is het fiscaal wel zo interessant? Belastingexpert Michel Maus geeft advies (11/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Jonge mensen kunnen anno 2021 amper zelf nog een woning kopen. Belangrijkste reden zijn de vastgoedprijzen die vorig jaar enorm de lucht ingingen. Cohousing, waarbij je met verschillende gezinnen gaat samenhuizen, kan dan een oplossing bieden. Maar is cohousing ook interessant voor je belastingen? Onze belastingexpert Michel Maus legt uit. “Hoe meer personen er deelnemen aan het cohouse-project, hoe groter de kans dat het recht op het verlaagd registratierecht verloren gaat.”
  [naar artikel]
 48. Dit is 's werelds eerste fiets op waterstof (11/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Elektrische fietsen rukken op, maar voor de batterijen bestaat er nu ook een interessant alternatief: waterstof. Een Franse firma presenteert de...
  [naar artikel]
 49. Na Fietsen door de Bomen en het Water: iconische houten brug voor een fietstocht door de hei (04/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Limburgs fietsroutenetwerk heeft er sinds zondagnamiddag een derde icoon bij. Na de succesverhalen van Fietsen door het Water en Fietsen door de Bomen is er nu zusje Fietsen door de Heide. “Fietsen met zijn beiden, jij en ik alleen.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.