Kweekvlees uit het lab: hoe dichtbij komt het? De techniek wordt momenteel verfijnd en de kostprijs gedrukt. Labovlees is een alternatieve eiwitbron, is duurzaam en bevordert het dierenwelzijn. Niet alleen in Nederland maar ook in Israël en Amerika is er een "race naar kweekvlees" aan de gang. Maar hoe zal het smaken? En wat met de textuur? En is de consument er al klaar voor? In deze derde aflevering van "Het bord van morgen", een samenwerking van VRT NWS en De Tijd, kom je meer te weten. Bekijk de docu hierboven. [naar artikel]
De Belgische fastfoodketen Quick breidt haar gamma uit met een veggieburger. Het gaat om hetzelfde recept als de bekende ‘Giant’, maar in plaats van een stukje vlees ligt er een plantaardig alternatief op basis van quorn tussen het broodje. Na onder andere McDonald’s en Ikea zet nu ook Quick vegetarische alternatieven op het menu. Zo is […] Het bericht Quick brengt een veggieburger uit verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De landbouwcommissie van het Europees Parlement wil niet dat vegetarisch "vlees" nog onder de naam "burger" of "steak" in de winkel ligt. Een ruime meerderheid (25 tegen 6) stemde voor een verbod, maar dat komt er niet meteen. Het voltallige parlement moet nog instemmen. [naar artikel]
Slagers deden het vroeger allemaal: wat sulfiet bij de filet americain om het vlees mooi rood te houden. Sinds 1998 is het verboden. Hoe het dan... [naar artikel]
Een verkoper van everzwijnensteaks, filets van fazant of hazenruggen mag die stukken vlees "wild" noemen op de verpakking, ook als die dieren nooit een dag in de vrije natuur hebben geleefd. De term "wild" bij de slager of in de supermarkt heeft niets te maken met waar of hoe het dier is opgegroeid. Wild is een specifieke categorie van dieren en het volstaat om daartoe te behoren. [naar artikel]
Delhaize vraagt zijn klanten om het product "Filet d'Anvers Supérieur" van het merk Delhaize Taste of Inspirations naar hun winkelpunt terug te... [naar artikel]
Delhaize haalt zijn vleesproduct "Filet d’Anvers Supérieur" uit de rekken na het vinden van een bacterie. Klanten wordt gevraagd om het product terug te brengen naar de winkel. [naar artikel]
Voor een lekker stukje vlees moet u bij de beenhouwer zijn. Dat nam slager Darren Gerrand uit het Australische dorp Lancelin wel heel erg [naar artikel]
In de eerste aflevering van "Over Eten" zegt komiek Jacques Vermeire dat hij onlangs de strijd met darmkanker gewonnen heeft, en hij zegt daarbij dat hij vroeger veel filet americain at, maar sindsdien veel minder, ook al was blijkbaar voeding bij hem niet de oorzaak van de kanker. Heeft hij daar gelijk in? Ja en neen, zo blijkt. Ja, want de Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft verwerkte vleeswaren en rood vlees op de lijst van kankerverwekkende stoffen gezet, en americain valt (gedeeltelijk) onder de verwerkte vleeswaren en geheel onder rood vlees, en nee, want een reden om americain speciaal te viseren is er absoluut niet. [naar artikel]
Een bewoner van de Evangeliestraat in Hamme heeft in zijn straat een bord geplaatst met daarop "Puttenstraat". Even verderop is er nog een groter bord te zien met "Gemeentebestuur, neem uw verantwoordelijkheid a.u.b.". Op dat bord staat ook een tekening van een 15 centimeter diepe put aan de baanrand. De man, die anoniem wil blijven, wil de slechte staat van de weg aankaarten. "Vooraleer er doden vallen", zegt hij. [naar artikel]
Fazantfilet is zo al een heerlijk stukje vlees. Maar vul je de filet op met romige spinazie, rol je hem in smaakvolle serranoham en serveer je hem... [naar artikel]
De prijs van vlees zou gemiddeld veertig procent hoger moeten liggen dan wat we er nu voor betalen. De gevolgen van de vleesproductie, zoals... [naar artikel]
Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]
Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]
'Impossible Foods', een Amerikaans bedrijf dat hamburgers zonder vlees maakt die "sissen" op de grill en sap "bloeden" zoals echt vlees, heeft [naar artikel]
De gemiddelde Belg at 28,1 kilogram vlees in 2018, tegenover 28,6 kilogram in 2016. Ondanks de lichte daling blijft vlees, waaronder de burger, nog... [naar artikel]
Steve Vancauwenberghe van Filet d’Anvers in de Lange Lobroekstraat komt op voor zijn eigen restaurant én hij breekt tevens een lans voor de Slachthuisbuurt waar het is gevestigd. “De variatie is hier groter dan je denkt.” [naar artikel]
Herbekijk hier "Pano" van woensdag 3 oktober. De repo "Bushmeat" heeft het over de tientallen tonnen vlees van wilde dieren in Afrika die jaarlijks worden ingevoerd in Europa. De helft van het vlees dat in Zwitserland wordt gevonden, zou via de luchthaven van Zaventem zijn ingevlogen. [naar artikel]
Het vleesschandaal bij het Waalse slachthuis Veviba hakt er in bij Wim Ballieu. De chef-kok zegt zelfs wakker te hebben gelegen van dit zoveelste schandaal met vlees. Het doet hem in "De wereld vandaag" op Radio 1 besluiten: "Over 20 jaar eten we geen vlees meer". [naar artikel]
1.000 dagen oud was hun relatie en dat dachten Stella Kim en haar vriend midden vorige week te vieren in het Ranch Hotel in Sydney, Australië. Maar de maaltijd die ze in het restaurant van het hotel geserveerd kregen, voldeed niet echt aan alle hygiënische voorschriften. Op het stuk vlees dat op Kims bord lag bleken immers kleine maden te kruipen. Nochtans liet het hotel intussen weten dat "er zeer strikt omgegaan wordt met de voedselvoorschriften door het aanwezige personeel". [naar artikel]
Over heel de wereld zijn er corona-uitbraken in vleesverwerkende bedrijven. Nu ook in ons land. Meer dan tweehonderd werknemers van het West-Vlaamse vleesverwerkingsbedrijf Westvlees moeten in quarantaine nadat er minstens achttien van hen woensdag positief testten op het coronavirus. Waarom zijn die bedrijven zo gevoelig voor het virus? En is het vlees dat op ons bord terechtkomt nog wel veilig? [naar artikel]
In de open brief "Not In Our Name" in Het Laatste Nieuws roepen een aantal BV's op om "nee" te zeggen tegen vlees. "Het is makkelijker dan je denkt, zelfs wij kunnen het", klinkt het. De oproep komt er na de nieuwe beelden van dierenmishandeling in een slachthuis in Izegem. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.