Dit weekend wordt het stralend weer. Ideaal om de barbecue boven te halen, dus. Maar hoe pak je het grillen aan zoals een pro? Wereldkampioen barbecueën Peter De Clercq, bekend uit ‘Grillmasters’, verklapt tien gouden tips. [naar artikel]
Van varkenskotelet over kippenbout en côte à l’os tot veggieburger: grillmaster Peter De Clercq toont je stap voor stap hoe jij je gasten inpakt met perfect gebakken stukjes vlees. [naar artikel]
Dit weekend wordt het zonnig én warm, dat betekent: tijd om de barbecue boven te halen. Kies je dan beter voor een houtskoolbarbecue zoals die van Weber of een vuurschaal van OFYR? Welk toestel is het snelst en geeft de beste smaak aan je vlees? Peter De Clercq, dé BBQ-specialist bij uitstek, helpt je op weg om het juiste model in huis te halen. “Een elektrische barbecue is ideaal voor wie geen tuin heeft.” [naar artikel]
Kok Peter De Clercq, bekend uit het programma ‘Grillmasters’ en wereldkampioen barbecue, opent een delicatessenwinkel met zijn dochter Axelle. In een gebouw vlak naast zijn restaurant ‘Elckerlijc’ in Maldegem zullen liefhebbers van Belgische streekproducten er onder meer honing, kaas en pralines vinden. [naar artikel]
Het is nog vroeg op het jaar, maar de weersvoorspellingen voor komend weekend en volgende week liegen er niet om: we kunnen al barbecueën! Maar hoe weet je nu welke soort barbecue bij jou past? Houtskool, gas of een vuurkorf: wat is het snelst en welk type levert de beste smaak op? Peter De Clerq, dé BBQ-specialist bij uitstek, helpt je een handje. [naar artikel]
Nu we die barbecue éindelijk kunnen bovenhalen de komende dagen: vermijd stress en ontdek de beste tips voor een lekker, verrassend en goed gebakken buffet. Chef Hendrik Dierendonck leert je de kneepjes van het barbecuevak, grillmaster Peter De Clercq selecteert de beste ribbetjes, HLN-chef Jelle Beeckman tipt verrassende side dishes en sommelier Sepideh schenkt de meest verfrissende rosé in om dat alles mee door te spoelen. Van apéro tot dessert: zo pak je het slim aan. [naar artikel]
Als de zon in het land is, hebben velen onder ons het brandend verlangen om te barbecueën. Maar hoe weet je nu welke soort barbecue bij jou past?... [naar artikel]
De lente staat voor de deur. Met de komst van het zonnetje, komen de mensen weer hun deur uit en er staan dit weekend dan ook tal van (buiten)activiteiten voor de deur. Wij geven alvast tien inspirerende tips. Veel plezier! [naar artikel]
De temperaturen die vlotjes boven de 20 graden gaan: dat betekent: barbecuetijd! Maar hoe weet je nu welke soort barbecue bij jou past? Houtskool, gas of een vuurkorf: wat is het snelst en welk type levert de beste smaak op? Peter De Clerq, dé BBQ-specialist bij uitstek, helpt je op weg. [naar artikel]
Grillmaster Peter De Clercq boog zich voor ons over nieuwe of trendy specialiteiten uit de barbecuerayons van de supermarkt. Diepvries of vers, gemarineerd of puur, klassiek of verrassend: kiezen is niet evident. Peter roosterde diverse producten, van vlees over vis tot vegetarisch, en kwam tot de prettige vaststelling dat er redelijk wat lekkers tussen het aanbod zat. Eline Maeyens, foto’s Wim Daneels [naar artikel]
Chef Peter De Clercq van restaurant Elckerlijc in Maldegem test tien soorten houtskool uit de supermarkt en doe-het-zelfzaken. Hij hoopt vooral grote stukken houtskool te vinden maar treft helaas veel ‘klein grut’ aan. [naar artikel]
De eerste zonnestralen zijn een feit en dus verklaart VIER de barbecue-gekte voor begonnen. In ‘Grillmasters’ gaan wereldkampioen barbecue Peter De... [naar artikel]
Nu we die barbecue éindelijk kunnen bovenhalen de komende dagen: vermijd stress en ontdek de beste tips voor een lekker, verrassend en goed gebakken buffet. Chef Hendrik Dierendonck leert je de kneepjes van het barbecuevak, grillmaster Peter De Clercq selecteert de beste ribbetjes, HLN-chef Jelle Beeckman tipt verrassende side dishes en sommelier Sepideh schenkt de meest verfrissende rosé in om dat alles mee door te spoelen. Van apéro tot dessert: zo pak je het slim aan. [naar artikel]
Gebruik jij een haardroger om het houtskool in je bbq aan te steken? Na het bekijken van dit filmpje weet je dat het ook anders kan. Kijk mee hoe barbecuekampioen Peter de Clercq het aanpakt! [naar artikel]
Barbecuespecialist Peter De Clercq van restaurant Elckerlijc uitMaldegem test tien tafelbarbecues onder de 100 euro. Hij hooptvooral gezellig en tegelijk veilig te kunnen grillen maar stelt zichmeer dan eens vragen bij de kwaliteit van de toestellen. [naar artikel]
Wil je leren iets meer dan een klassieke barbecueworst op de rooster te leggen? Dan moet je er snel bij zijn. Bij opleidingscentrum SyntraPXL is er zelfs een wachtlijst voor de opleiding ‘Start 2 BBQ’. Grillmaster Wim Bloemen geeft alvast zijn vijf ultieme barbecuetips. [naar artikel]
Ben je klaar voor de eerste barbecue van de lente, maar heb je geen idee hoe je jouw grill weer in orde moet brengen nadat hij zo lang heeft stilgestaan? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq delen hun beste adviezen. “Houtskool verandert niet van kwaliteit door het te laten overwinteren.” [naar artikel]
Is jouw barbecue klaar voor de eerste worstjes van de lente, maar geen idee hoe je hem nu het best schoonmaakt? En mag je nog je houtskool van vorig jaar gebruiken? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq leggen het toestel op de rooster. “Gebruik nooit agressieve, chemische producten.” [naar artikel]
Is jouw barbecue klaar voor de eerste worstjes van de lente, maar geen idee hoe je hem nu het best schoonmaakt? En mag je nog je houtskool van vorig jaar gebruiken? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq leggen het toestel op de rooster. “Gebruik nooit agressieve, chemische producten.” [naar artikel]
Wie aan een goed stuk vlees denkt, die zegt entrecote. Of côte à l’os als er nog een been aanhangt. Barbecuekampioen Peter De Clercq maakt hem op twee manieren: easy does it met een ui in het vuur, of als een volledig feestmaal op z’n Japans. [naar artikel]
Na een lekkere barbecue toch nog een gaatje over? Dan is het tijd voor dessert en ook dat maak je makkelijk op de grill. Peter De Clercq toont in het slot van onze BBQ-reeks hoe je de zoetebekken aan tafel kunt verleiden met een nagerechtje. [naar artikel]
Pasgeboren lammetjes aaien, een uitzonderlijk bezoek aan het maritiem erfgoed rond het MAS en het Bonapartedok of een bezoek aan de Kinderuniversiteit. Er valt weer heel wat te beleven dit weekend. Wij geven alvast tien inspirerende tips. Veel plezier! [naar artikel]
75 hotdogs in 10 minuten, dat record werd vorig jaar verbroken op de jaarlijkse wedstrijd op Fourth of July in de VS. Zo veel eten raden wij niet aan, maar als u dit weekend zin heeft in een hete hond, dan heeft Peter De Clercq twee heerlijke recepten. Simpel en voor als het wat meer mag zijn. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.