Britse onderzoekers hebben aangetoond dat de horeca tot 1.400 mensenlevens kan redden en 73.000 ziekenhuisopnames kan voorkomen door kleinere glaasjes bier en wijn te schenken. [naar artikel]
Wie een avondje op café gaat en bier en wijn afwisselt, krijgt vaak te horen: wijn na bier is plezier en bier na wijn is venijn. Maar klopt deze stelling ook? En welke van de twee dranken levert je de stevigste kater op de dag erna? Wetenschapsexpert Martijn Peters geeft voor eens en altijd een antwoord op die vragen. [naar artikel]
Wie een avondje op café gaat en bier en wijn afwisselt, krijgt vaak te horen: wijn na bier is plezier en bier na wijn is venijn. Maar klopt deze stelling ook? En welke van de twee dranken levert je de stevigste kater op de dag erna? Wetenschapsexpert Martijn Peters geeft voor eens en altijd een antwoord op die vragen. [naar artikel]
Drink niet meer dan tien glazen bier of wijn per week, las dagen zonder alcohol in en drink water bij de wijn of het bier. Dat zijn de... [naar artikel]
Er zijn zo van die regeltjes waar we aan blijven vasthouden. We drinken geen pintje na een goed glas wijn, maar een glas wijn na bier kan dan weer... [naar artikel]
Het VAD, het Vlaamse expertisecentrum voor alcohol, adviseert volwassen mannen en vrouwen maximaal 10 standaardglazen alcohol per week te drinken. Wat betekent dit in de praktijk voor een glas bier, wijn of andere soorten alcohol? Ontdek het hier. [naar artikel]
Het drinken van één of twee glazen alcohol per dag kan de kans op een beroerte vergroten met 10 tot 15 procent. Bij vier glazen bier, wijn of sterkedrank loopt dat op tot 35 procent. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek, waarvoor onderzoekers van de universiteiten van Peking en Oxford 500.000 Chinezen hebben gevolgd over een periode van tien jaar. [naar artikel]
Misschien een idee voor wie vaak twijfelt tussen bier en wijn aan tafel: de hoppewijn. Het ziet eruit als wijn, maar het heeft ook een biersmaak, [naar artikel]
Bier na wijn geeft venijn, wijn na bier geeft plezier. Iedereen kent het aloude gezegde. Maar volgens onderzoek bij Duitse studenten maakt de volgorde niet veel uit. De kater is de volgende dag even zwaar. [naar artikel]
“Bier na wijn geeft venijn, wijn na bier geeft plezier”: de spreuk blijkt een hardnekkige mythe. De volgorde waarin je alcoholische drankjes drinkt, heeft geen invloed op je kater. Dat beweren Duitse onderzoekers aan de Universität Witten/Herdecke in het wetenschappelijk vakblad American journal of clinical nutrition. [naar artikel]
In plaats van cava of champagne zou je dit jaar aan de feesttafel ook brut bier – zeg maar ‘bier in champagnestijl’ – kunnen serveren. De keuze is enorm, van bieren gebrouwen met druiven en bieren die hergisten op fles, tot een blend van wijn en bier. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem proeft er tien en velt haar oordeel. “Blenden is niet zo eenvoudig als het lijkt, maar dit bier is erin geslaagd om het evenwicht tussen wijn en bier te behouden.” [naar artikel]
Jongeren tussen 16 en 18 jaar mogen voortaan alleen nog bier en (schuim)wijn kopen in de supermarkt of op café. Dat besliste minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). [naar artikel]
Na bier wordt ook wijn steeds vaker verkocht door reusachtige concerns. De overname van de wijnpoot van drankenconcern Diageo door Treasury Wine Estates is tekenend voor die trend. [naar artikel]
Jongeren tussen 16 en 18 jaar mogen voortaan alleen nog bier en (schuim)wijn kopen in de supermarkt of op café. Dat besliste minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). [naar artikel]
Bij de alcoholcontroles van de politie Mechelen-Willebroek werd na een achtervolging een dronken chauffeur gevat die negen glazen bier had gedronken. De man reed met de auto van een kennis omdat hijzelf ambtshalve geschrapt was. [naar artikel]
Zaterdag werd een diefstal van bier, wijn en twee steps vastgesteld bij een huis op de Tweede Carabinierslaan in Lanaken. De buit stond onder een carport. [naar artikel]
De doelen die de internationale gemeenschap zichzelf stelde in het klimaatakkoord van Parijs kunnen volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) miljoenen mensenlevens redden. [naar artikel]
Bij alcohol- en drugscontroles in Mechelen en Willebroek heeft de politie 6 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken. Een van hen was stomdronken en gaf toen dat hij een volledig fles wijn en twee glazen Tripel had gedronken. [naar artikel]
De Belg staat niet langer huiverig tegenover alcoholvrij en laag-alcoholisch bier en wijn. De verkoop is op vijf jaar tijd maar liefst... [naar artikel]
U wilt het klimaat redden door uw dieselslurpende wagen in de garage te laten staan? Misschien moet u dan eerst eens nadenken over wat u zélf zoal elke dag verslindt, want wat we eten is goed voor liefst een kwart van de wereldwijde CO2-uitstoot. Sarah Bridle, professor astrofysica aan de Universiteit van Manchester, deed wat berekeningen en bundelde die in een handige gids met voedingtips voor een groen dieet. Worden we straks allemaal klimatariër? ‘Geen paniek: bier en wijn maken niet het grote verschil.’ [naar artikel]
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) legt een duidelijke leeftijdsgrens vast voor de verkoop van alcohol aan minderjarigen. Voor jongeren tussen zestien en achttien jaar is enkel bier, wijn of schuimwijn toegelaten. [naar artikel]
Vanaf 1 december kunt u geen glas bier of glas wijn meer bestellen in de Waalse ‘Aire de Waremme’, zelfs niet bij een maaltijd. [naar artikel]
Wout Mampaey, een 22-jarige student van de Universiteit Antwerpen ontwikkelde een nieuwe methode om het transport van Belgisch bier op een kwalitatieve en betaalbare manier uit te voeren naar overzeese exportmarkten. En met een kleinere ecologische impact. Met bier in zakken: BagBeer. Transport gebeurt vandaag rechtstreeks in glazen flesjes, maar die zijn vaak te zwaar voor maritiem transport en door de blootstelling aan licht en warmte wordt de kwaliteit aangetast. ‘Bagbeer’ of het bulkpalet moet die obstakels counteren. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.