Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 May 2022
10:38 uur

Stormweer – Geen treinverkeer tussen Leuven en de luchthaven

Metro

24/05/2018 - 23:17

Door het stormweer rijden er donderdagavond geen treinen meer tussen Leuven en Brussels Airport. Omdat er water en modder op de sporen kwam, is er geen treinverkeer meer mogelijk ’s avonds en misschien ook vrijdagochtend. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. “Sinds ongeveer 18.45 uur is het treinverkeer tussen Leuven en de luchthaven niet meer mogelijk”, zegt […] Het bericht Stormweer – Geen treinverkeer tussen Leuven en de luchthaven verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Treinverkeer tussen Leuven en luchthaven nog steeds onderbroken na stormweer (25/05/2018 - Metro)
  Het treinverkeer tussen Leuven en Brussels Airport is vanochtend nog steeds onderbroken, nadat er gisterenavond water en modder op de sporen terecht was gekomen. De brandweer en Infrabel hebben gisteravond en tijdens de nacht het overtollige water weggepompt. Infrabel kan nu de mogelijke schade aan de sporen opmeten, meldt woordvoerder Frederic Petit. Er zijn twee sporen beschikbaar, zodat het treinverkeer tussen Brussel en de luchthaven wel normaal kan verlopen. Reizigers die vanuit Leuven naar de luchthaven willen gaan, kunnen via Brussel-Noord reizen, of overstappen in de stopplaats Zaventem. Infrabel zal met een kraan de modder op de sporen weghalen, en bekijkt vrijdagochtend ook of er schade is aan de spoorbedding of de ballast. Daarna wordt een herstelprogramma opgesteld, aldus Petit. Het is nog niet duidelijk wanneer alle sporen weer beschikbaar zullen zijn. bron: Belga Het bericht Treinverkeer tussen Leuven en luchthaven nog steeds onderbroken na stormweer verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Geen treinverkeer tussen Aarschot en Leuven (10/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Door een persoonsongeval in Wezemaal is het treinverkeer maandagmiddag sinds 14.30 uur onderbroken op de lijn tussen Aarschot en Leuven. De onderbreking heeft ook gevolgen voor het treinverkeer tussen Leuven en Hasselt en Leuven en Antwerpen. Spoorwegmaatschappij NMBS legt een vervangende busdienst in, zegt woordvoerder Bart Crols.
  [naar artikel]
 3. Stormweer – Opnieuw rechtstreeks treinverkeer tussen Leuven en Brussels Airport (04/06/2018 - Metro)
  Tussen Leuven en de luchthaven van Zaventem rijden na anderhalve week opnieuw rechtstreekse treinen. Dat meldt Thomas Baeken, woordvoerder van spoornetbeheerder Infrabel, maandagochtend. Op donderdagavond 25 mei raakten de sporen door onweer bedolven onder een modderstroom. De modderstroom trof het traject over een afstand van 600 meter op het ene en 400 meter over het andere spoor ter hoogte van Nossegem. De opkuiswerken namen anderhalve week in beslag omdat de ploegen van Infrabel de getroffen sporen, dwarsliggers, ballasten en kabelsleuven volledig uit dienden te breken om ze vervolgens grondig te kunnen reinigen. Daarna moesten ook nog de nodige tests en controles worden uitgevoerd. Door de hinder moesten reizigers vanuit Leuven naar de luchthaven overstappen in stopplaats Zaventem, of de trein tot Brussel-Noord nemen om van daaruit verder te reizen naar de luchthaven. Sinds maandagochtend omstreeks 5 uur rijden er echter opnieuw rechtstreekse treinen. bron: Belga Het bericht Stormweer – Opnieuw rechtstreeks treinverkeer tussen Leuven en Brussels Airport verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Geen treinverkeer tussen Aarschot en Leuven (25/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Door een persoonsongeval op het spoor in Wezemaal is er zondagochtend, sinds 07.30 uur, geen treinverkeer mogelijk tussen Aarschot en Leuven. Dit heeft ook gevolgen voor de treinen die rijden tussen Antwerpen en Leuven. Het treinverkeer zal vanuit Antwerpen wel nog naar Aarschot rijden, tussen Leuven en Aarschot heeft spoorwegmaatschappij NMBS een busdienst voorzien, zegt woordvoerder Bart Crols.
  [naar artikel]
 5. Treinverkeer tussen Leuven en Brussel ligt stil (18/11/2018 - Metro)
  Door een persoonsongeval ligt het treinverkeer tussen Leuven en Brussel zondag sinds ongeveer 8.30 uur in beide richtingen stil. Dat meldt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. De aanrijding gebeurde om 8.25 uur in de buurt van Kortenberg, vlakbij het perron van de spoorlijn Leuven-Brussel. “De vier sporen tussen Leuven en Brussel zijn versperd. We wachten op toelating van de politie om één of twee sporen vrij te krijgen”, aldus Petit. Vanuit Brussel kan je wel naar de luchthaven rijden, en omgekeerd. bron: Belga Het bericht Treinverkeer tussen Leuven en Brussel ligt stil verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Geen rechtstreekse trein tussen Leuven en luchthaven tot maandag 4 juni door stormweer (25/05/2018 - De Standaard)
  Tot maandagmorgen 4 juni zal er geen rechtstreekse treinverbinding zijn tussen Leuven en Brussels Airport. Dat laat spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel vrijdagmiddag weten.
  [naar artikel]
 7. Geen rechtstreekse trein tussen Leuven en luchthaven tot maandag 4 juni door stormweer (26/05/2018 - De Standaard)
  Tot maandagmorgen 4 juni zal er geen rechtstreekse treinverbinding zijn tussen Leuven en Brussels Airport. Dat laat spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel vrijdagmiddag weten.
  [naar artikel]
 8. Tien dagen lang geen rechtstreeks treinverkeer tussen Leuven en luchthaven door "gigantische stormschade" (25/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tot maandagmorgen 4 juni zal er geen rechtstreekse treinverbinding zijn tussen Leuven en Brussels Airport. Dat heeft spoorinfrastructuurbeheerder...
  [naar artikel]
 9. Treinverkeer tussen Leuven en Brussel zwaar verstoord in beide richtingen (18/11/2018 - VRT NWS)
  Het treinverkeer tussen Brussel en Leuven is zwaar verstoord. Dat komt door een ongeval op die lijn in Kortenberg. Het is niet duidelijk hoelang de hinder nog zal duren. Sommige treinen tussen Brussel en Leuven worden omgeleid via een andere lijn. Tussen Brussel en de luchthaven rijden wel treinen. 
  [naar artikel]
 10. Ook vanmorgen nog stormweer: wateroverlast op Brusselse ring, geen treinverkeer tussen Leuven en Mechelen (03/01/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/qBRHehOahUxi6RUKfCIAzqGqAqc/diocontent/116883670/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 11. Geen treinverkeer tussen Antwerpen en Leuven door persoonsongeval (27/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Tussen Antwerpen en Leuven is momenteel geen treinverkeer mogelijk. Dat zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols maandag. Als gevolg van een persoonsongeval tussen de stations Melkouwen en Heist-op-den-Berg ligt het verkeer in beide richtingen stil.
  [naar artikel]
 12. Geen treinverkeer tussen Aarschot en Leuven (25/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Door een persoonsongeval op het spoor in Wezemaal is er vanochtend, sinds 07.30 uur, geen treinverkeer mogelijk tussen Aarschot en Leuven. Dit
  [naar artikel]
 13. Treinverkeer tussen Brussel en Leuven onderbroken (25/02/2020 - De Standaard)
  Door een aanrijding van een persoon in Kortenberg is het treinverkeer verstoord tussen Brussel en Leuven. Er rijden momenteel geen treinen op het traject, meldt NMBS.
  [naar artikel]
 14. Geen treinen tussen Leuven en Aarschot, ook hogesnelheidslijn Luik-Leuven onderbroken (28/01/2019 - Metro)
  Door een defecte goederentrein is het treinverkeer onderbroken tussen Leuven en Aarschot. Dat meldt Frédéric Petit, woordvoerder van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel, maandag. De hogesnelheidslijn (HSL) tussen Leuven en Luik is dan weer onderbroken als gevolg van een kabeldiefstal. Tussen Leuven en Aarschot rijden vervangbussen en wordt het treinverkeer lokaal omgeleid, klinkt het. Een hulptrein moet de achterste twee rijtuigen van de goederentrein, die beladen zijn met auto’s, wegtakelen. De treinen op de HSL op hun beurt worden omgeleid via de klassieke spoorlijn tussen Leuven en Luik. Dat zorgt wel voor gevolgvertragingen. bron: Belga Het bericht Geen treinen tussen Leuven en Aarschot, ook hogesnelheidslijn Luik-Leuven onderbroken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Treinverkeer tussen Brussel en Leuven mogelijk op één spoor (18/11/2018 - Metro)
  De politie heeft zondag om 10.20 uur één van de vier sporen tussen Leuven en Brussel vrijgegeven, meldt Frédéric Petit van Infrabel. Via dat spoor is er weer treinverkeer mogelijk, afwisselend richting Leuven en richting Brussel. De problemen zijn het gevolg van een persoonsongeval om 8.25 uur in de buurt van Kortenberg, vlakbij het perron van de spoorlijn Leuven-Brussel. Het treinverkeer tussen Leuven en Brussel lag daardoor volledig stil. Het is nog afwachten wanneer ook de andere sporen worden vrijgegeven. Eerst moet het parket nog ter plaatse komen. bron: Belga Het bericht Treinverkeer tussen Brussel en Leuven mogelijk op één spoor verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Treinverkeer Brussel-Leuven onderbroken door persoonsongeval (23/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Door een persoonsongeval vrijdagochtend kunnen er geen treinen rijden tussen Leuven en Brussel, of van Leuven naar de nationale luchthaven. De hinder die het spoorongeval tussen Kortenberg en Erps-Kwerps veroorzaakt is groot, zegt Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken vrijdag om 8.30 uur. “De vertragingen lopen op tot een half uur, of zelfs drie kwartier”.
  [naar artikel]
 17. Stormweer – Ook in Duitsland dode gevallen door stormweer (10/03/2019 - Metro)
  Het stormweer heeft ook in Duitsland een dodelijk slachtoffer geëist: in Bestwig, in Noordrijn-Westfalen, kwam een 47-jarige om toen een boom neerkwam op zijn auto. In die deelstaat, de bevolkingrijkste, werd het treinverkeer zondagnamiddag opgeschort. Dat geldt zondagavond nog altijd grotendeels, met zware gevolgen ook voor het treinverkeer in de rest van het land. De storm Eberhard ging vooral in het westen en de zuidelijke helft van Duitsland fel tekeer. De luchthaven van Frankfurt kampte door dat stormweer met problemen. Twee vluchten naar de luchthaven Keulen-Bonn moesten omgeleid worden naar andere luchthavens. Buiten Noordrijn-Westfalen rijdt het treinverkeer weer op de meeste plaatsen, maar ook in het zuiden van het land zijn er op het spoor nog problemen. Op de weg waren er ook problemen, onder meer rond Aken. In Duisburg belandde een duizenden kilo’s wegende kraan deels in de Rijn. In de nacht van zondag op maandag verwacht de Duitse meteorologische dienst in delen van het noorden sneeuwval. bron: Belga Het bericht Stormweer – Ook in Duitsland dode gevallen door stormweer verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Treinverkeer tussen Brussel en Leuven verstoord door persoonsongeval (02/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het treinverkeer tussen Brussel en Leuven is zondagavond verstoord door een persoonsongeval ter hoogte van Veltem. Dat meldt infrastructuurbeheerder Infrabel. Er is geen treinverkeer mogelijk op de vier sporen.
  [naar artikel]
 19. Geen treinverkeer tussen Leuven en Mechelen (05/09/2019 - Metro)
  Op de spoorlijn Leuven-Mechelen is het treinverkeer momenteel onderbroken als gevolg van problemen met de bovenleiding in de buurt van Haacht. Die raakte woensdagavond rond 21.30 uur beschadigd. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel donderdagochtend aan Belga. Tussen Leuven en Mechelen rijden in beide richtingen vervangbussen van de NMBS en bepaalde treinen worden in de mate van het mogelijke plaatselijk omgeleid, aldus Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. “De technische ploegen van Infrabel zijn volop bezig met de herstelling van de beschadigde bovenleiding en hebben de voorbije nacht doorgewerkt”, luidt het. bron: Belga Het bericht Geen treinverkeer tussen Leuven en Mechelen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Geen treinverkeer tussen Hasselt en Leuven na aanrijding met auto (28/10/2018 - De Standaard)
  Het treinverkeer tussen Hasselt en Leuven is momenteel onderbroken door een aanrijding tussen een trein en personenwagen in Kermt.
  [naar artikel]
 21. Geen treinverkeer tussen Hasselt en Leuven na aanrijding met auto (28/10/2018 - De Standaard)
  Het treinverkeer tussen Hasselt en Leuven is momenteel onderbroken door een aanrijding tussen een trein en personenwagen in Kermt.
  [naar artikel]
 22. Opnieuw rechtstreeks treinverkeer tussen Leuven en Brussels Airport (04/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tussen Leuven en de luchthaven van Zaventem rijden na anderhalve week opnieuw rechtstreekse treinen. Dat meldt Thomas Baeken, woordvoerder van...
  [naar artikel]
 23. Ook morgen nog hinder voor treinverkeer via Leuven (19/02/2017 - De Redactie)
  Als gevolg van het treinongeluk net voorbij het station van Leuven, is het treinverkeer tussen Mechelen en Leuven en tussen Antwerpen-Aarschot en Leuven nog steeds onmogelijk. Ook morgen zal er nog hinder zijn.
  [naar artikel]
 24. Geen treinverkeer tussen Leuven en Mechelen (05/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op de spoorlijn Leuven-Mechelen is het treinverkeer momenteel onderbroken als gevolg van problemen met de bovenleiding in de buurt van Haacht. Die...
  [naar artikel]
 25. Stormschade legt treinverkeer tussen Leuven en de luchthaven van Zaventem tot 4 juni stil (25/05/2018 - VRT NWS)
  De storm die gisteren over ons land is getrokken, heeft grote schade aangericht aan het spoorwegnet in Nossegem en Zaventem, op het traject van Leuven naar de luchthaven. Tot maandag 4 juni zal het duren vooraleer er weer treinen kunnen rijden.
  [naar artikel]
 26. Treinverkeer verstoord tussen Mechelen en Leuven (30/01/2017 - De Standaard)
  Het treinverkeer is maandagochtend verstoord op de spoorlijn Mechelen-Leuven na een aanrijding tussen een wagen en een goederentrein in Wijgmaal. Hierdoor is er slechts een spoor beschikbaar tussen Haacht en Leuven.
  [naar artikel]
 27. Omgewaaide boom verstoort treinverkeer (23/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het treinverkeer in Limburg blijft niet gespaard van het stormweer. Omstreeks 17.15 uur belandde een omgewaaide boom op de sporen ter hoogte van de Molenstraat in Diepenbeek. Daardoor is momenteel geen treinverkeer mogelijk tussen de stations van Hasselt en Diepenbeek. De brandweer is ter plaatse gekomen om de boom op te ruimen.
  [naar artikel]
 28. Treinverkeer tussen Leuven en Mechelen hersteld (07/08/2019 - Metro)
  Het treinverkeer tussen Leuven en Mechelen is rond 20.35 uur kunnen hernemen. Dat meldt Infrabel. Het treinverkeer was onderbroken sinds 16.30 uur nadat op een overweg in Boortmeerbeek een persoonsongeval had plaatsgevonden. De NMBS legde vervangbussen in en leidde zoveel mogelijk treinen om. Op de trein die bij de aanrijding betrokken was, zaten zo’n 200 reizigers. Zij werden even opgevangen in de nabijgelegen Delhaize en vervolgens weggebracht met bussen. Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be. bron: Belga Het bericht Treinverkeer tussen Leuven en Mechelen hersteld verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Geen treinverkeer tussen Hasselt en Leuven na aanrijding met auto in Kermt (28/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het treinverkeer tussen Hasselt en Leuven is momenteel onderbroken door een aanrijding tussen een trein en personenwagen in Kermt. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn voorlopig onduidelijk. Het is ook nog niet duidelijk of er slachtoffers zijn.
  [naar artikel]
 30. Ook vanmorgen nog stormweer: buitenring even dicht, geen treinen tussen Mechelen en Leuven (03/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het stormweer van vannacht is nog niet meteen voorbij. Vanochtend kunnen er nog altijd felle buien vallen, meldt het KMI. Het waait ook nog erg...
  [naar artikel]
 31. Treinverkeer verstoord door kabeldiefstallen tussen Leuven en Poucet (09/11/2018 - Metro)
  Door verschillende kabeldiefstallen vrijdagochtend vroeg is het treinverkeer tussen Leuven en Poucet, in de provincie Luik, verstoord. Dat meldt spoorwegnetbeheerder Infrabel. De Thalys-treinen en de treinen op de verbinding Eupen-Oostende en Welkenraat worden omgeleid via lijn 36. Reizigers moeten rekening houden met een kwartier vertraging. In de nacht van donderdag op vrijdag werd twee keer 600 meter kabels gestolen tussen Leuven en Poucet. En ook op de lijn Leuven-Hoegaarden heeft een kabeldiefstal plaatsgevonden. bron: Belga Het bericht Treinverkeer verstoord door kabeldiefstallen tussen Leuven en Poucet verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Treinen tussen Leuven en Aarschot rijden opnieuw (28/01/2019 - Metro)
  Het treinverkeer tussen Leuven en Aarschot is rond 12.05 uur hervat. Dat laat spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel weten. Door een defecte goederentrein was het verkeer deze ochtend onderbroken. Tussen Leuven en Aarschot werden vervangbussen ingezet en het treinverkeer werd lokaal omgeleid. Een hulptrein moest de achterste twee rijtuigen van de goederentrein, die beladen zijn met auto’s, wegtakelen. Iets na 12 uur waren de twee sporen vrij en kon het treinverkeer heropgestart worden. bron: Belga Het bericht Treinen tussen Leuven en Aarschot rijden opnieuw verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Treinverkeer tussen Hasselt en Leuven onderbroken na ongeval met personenwagen (28/10/2018 - Metro)
  In Kermt, een deelgemeente van Hasselt, zijn vandaag om 13.20 uur aan een overweg een personenwagen en een trein op elkaar gebotst. Dat meldt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. Als gevolg van het ongeval is het treinverkeer tussen Hasselt en Leuven onderbroken. Tussen beide steden is een pendeldienst met bussen ingelegd. Het is nog onduidelijk of er slachtoffers zijn gevallen. Bron: Belga   Het bericht Treinverkeer tussen Hasselt en Leuven onderbroken na ongeval met personenwagen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Treinverkeer tussen Leuven en Brussel plat na aanrijding: één spoor vrijgegeven (18/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het treinverkeer tussen Leuven en Brussel was vanochtend een tijd onderbroken in beide richtingen. Om 10.20 uur werd een van de vier sporen...
  [naar artikel]
 35. Treinverkeer tussen Leuven en Tienen herneemt (29/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds ongeveer 8.10 uur is er opnieuw treinverkeer mogelijk tussen Leuven en Tienen over beide sporen. Frédéric Petit, woordvoerder van
  [naar artikel]
 36. Treinverkeer tussen Leuven en Brussel volledig onderbroken (18/02/2017 - De Redactie)
  Als gevolg van het treinongeluk nabij het station van Leuven rijden er momenteel geen treinen vanuit Leuven naar Brussel-Noord, Aarschot of Mechelen. Iets voor 13.30 uur ontspoorde een deel van een IC-trein naar De Panne. Het ongeluk heeft ook gevolgen voor de rest van het treinverkeer.
  [naar artikel]
 37. Opnieuw rechtstreeks treinverkeer tussen Leuven en Brussels Airport (04/06/2018 - De Morgen)
  Tussen Leuven en de luchthaven van Zaventem rijden na anderhalve week opnieuw rechtstreekse treinen. Dat meldt Thomas Baeken, woordvoerder van spoornetbeheerder Infrabel, deze ochtend. Op donderdagavond 25 mei raakten de sporen door onweer bedolven onder een modderstroom.
  [naar artikel]
 38. "Gigantische" stormschade aan sporen: tien dagen geen treinverkeer tussen Leuven en luchthaven (25/05/2018 - De Morgen)
  Tot maandagmorgen 4 juni zal er geen rechtstreekse treinverbinding zijn tussen Leuven en Brussels Airport. Dat heeft spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel vanmiddag laten weten. Door hevige regenval gisteravond kwamen er water en modder op de sporen terecht. Infrabel heeft de schade opgemeten, en die blijkt "gigantisch", aldus woordvoerder Frédéric Petit.
  [naar artikel]
 39. Geen treinen op hogesnelheidslijn tussen Leuven en Luik wegens kabeldiefstal (15/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Er rijden sinds 06.00 uur zaterdagochtend geen treinen via de hogesnelheidslijn Leuven - Luik als gevolg van een kabeldiefstal tussen Leuven en Hoegaarden. Dat meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Het treinverkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de klassieke spoorlijn tussen Leuven en Ans (Luik).
  [naar artikel]
 40. Treinverkeer tussen Leuven en Aarschot op een spoor (25/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het treinverkeer tussen Leuven en Aarschot, dat vanochtend omstreeks 7.30 uur onderbroken was door een persoonsongeval, kan opnieuw hernemen op
  [naar artikel]
 41. Treinverkeer in Leuven even volledig onderbroken na persoonsongeval (21/07/2019 - Metro)
  Er reden zondagavond even geen treinen tussen Leuven en Luik. Oorzaak was een persoonsongeval met een Thalys rond 17.45 uur vlak bij het station van Leuven, maar de problemen zijn intussen deels opgelost. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel zondagavond. Het treinverkeer in Leuven was even volledig onderbroken, maar is intussen opnieuw mogelijk op sporen 7 tot 11. Gevolgvertragingen zijn wel nog mogelijk, zegt Infrabel-woordvoerster Charlotte Verbeke. bron: Belga Het bericht Treinverkeer in Leuven even volledig onderbroken na persoonsongeval verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Treinverkeer tussen Antwerpen en Leuven verstoord aanrijding (27/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Tussen Antwerpen en Leuven is het treinverkeer momenteel verstoord als gevolg van een persoonsongeval tussen de stations Melkouwen en Heist-op-den-Berg.
  [naar artikel]
 43. Hinder voor treinverkeer tussen Luik en Borgworm na kabeldiefstal (27/08/2018 - Metro)
  Het treinverkeer ondervindt maandagochtend hinder op de spoorlijn die Luik via Leuven met Brussel verbindt. Door een kabeldiefstal rond 1 uur ’s nachts is er tussen Ans en Voroux in beide richting geen treinverkeer meer mogelijk. Dat zegt NMBS-woordvoerster Elisa Roux. Tussen Luik en Eupen legt de NMBS pendeltreinen in, terwijl tussen Luik en Waremme pendelbussen worden voorzien. bron: Belga Het bericht Hinder voor treinverkeer tussen Luik en Borgworm na kabeldiefstal verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Geen treinen tussen Aarschot en Leuven (28/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Door een defecte goederentrein is het treinverkeer onderbroken tussen Aarschot en Leuven. Dat meldt Frédéric Petit, woordvoerder van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel, maandag. De hogesnelheidslijn (HSL) tussen Leuven en Luik werd dan weer kort onderbroken als gevolg van een poging tot kabeldiefstal.
  [naar artikel]
 45. Treinverkeer tussen Brussel en Leuven op halve capaciteit (18/11/2018 - Metro)
  Twee van de vier sporen tussen Brussel en Leuven zijn weer vrijgegeven, na het persoonsongeval van vanochtend. Het treinverkeer rijdt er dus op halve capaciteit, meldt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit om 11.30 uur. De problemen zijn het gevolg van een persoonsongeval om 8.25 uur in de buurt van Kortenberg, vlakbij het perron van de spoorlijn Leuven-Brussel. De vier spoorlijnen tussen Brussel en Leuven waren daardoor versperd. “We wachten nog op groen licht van politie en parket om de twee andere sporen weer in gebruik te nemen”, aldus Petit. bron: Belga Het bericht Treinverkeer tussen Brussel en Leuven op halve capaciteit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Geen treinen op hogesnelheidslijn Leuven – Luik wegens kabeldiefstal (15/06/2019 - Metro)
  Er rijden sinds 06.00 uur zaterdagochtend geen treinen via de hogesnelheidslijn Leuven – Luik als gevolg van een kabeldiefstal tussen Leuven en Hoegaarden. Dat meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Het treinverkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de klassieke spoorlijn tussen Leuven en Ans (Luik). Aangezien er in het weekend minder treinverkeer is, zorgt dit incident voor niet zoveel hinder: de vertragingen zijn beperkt van 5 tot 10 minuten. “Onze technische ploegen zijn bezig met de herstellingswerken maar er is nog geen duidelijkheid wanneer alles opnieuw in orde zal zijn”, aldus woordvoerder Frédéric Petit. bron: Belga Het bericht Geen treinen op hogesnelheidslijn Leuven – Luik wegens kabeldiefstal verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Geen treinen op hogesnelheidslijn Leuven - Luik wegens kabeldiefstal (15/06/2019 - VRT NWS)
  Er rijden sinds 6 uur geen treinen via de hogesnelheidslijn Leuven - Luik als gevolg van een kabeldiefstal tussen Leuven en Hoegaarden. Dat meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Het treinverkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de klassieke spoorlijn tussen Leuven en Ans (Luik).
  [naar artikel]
 48. Kabeldiefstallen sturen treinverkeer tussen Leuven en Pousset in de war: vertragingen tot 45 minuten (09/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Door verschillende kabeldiefstallen tijdens is het treinverkeer tussen Leuven en Pousset, in de provincie Luik, verstoord. Dat meldt...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy