Een hamburger zonder vlees: wat tien jaar geleden bijna ondenkbaar was, klinkt ook nu nog vreemd. Maar ook de grote ketens zetten vegetarische of zelfs veganistische varianten op de kaart die de smaak, structuur en visuele kenmerken van een hamburger benaderen. “Een symboolproduct dat een kantelmoment inluidt”, zegt marketingspecialist Gino Van Ossel. [naar artikel]
Hij smaakt ‘vlezig’, sappig en hartig en ziet eruit als een echte hamburger: de Beyond Meat Burger is nu ook in ons land te krijgen. Wie zit erop te wachten? "Een groeiende groep wil een echte vleeservaring zonder vlees." [naar artikel]
'Impossible Foods', een Amerikaans bedrijf dat hamburgers zonder vlees maakt die "sissen" op de grill en sap "bloeden" zoals echt vlees, heeft [naar artikel]
Temperaturen boven de 25 graden gaan standaard gepaard met het geluid van sissend vlees op de BBQ. Ook dit weekend haalt de gemiddelde Vlaming zijn grillskills boven, maar wat met vegetariërs? Kunnen zij dit weekend niet genieten van de allereerste barbecue van het jaar? “Onze vegetarische hamburger is het perfecte alternatief”, klinkt het bij Gloria Grill Café in Herk-de-Stad. [naar artikel]
De meeste mensen denken dat Ronald McDonald de hamburger uitvond, maar dat is natuurlijk niet waar. De Mongoolse heerser Dzjengis Khan en zijn kleinzoon Koeblai vervoerden tijdens hun veroveringen in de twaalfde eeuw stukken rundvlees onder hun zadel. Door de wrijving werd het vlees malser en ontstond er een soort van gehakt. Toen Koeblai in Moskou was, werd het vlees gemengd met eieren en ui: de eerste burger was geboren. [naar artikel]
Heel wat klanten van McDonald’s blijven triest achter nadat de lancering van de McPickle een grap bleek te zijn. De fastfoodketen maakte in Australië heel wat reclame op sociale media voor de nieuwe hamburger die zou bestaan uit een dubbele burger met augurken in plaats van vlees. Maar die hamburger zal er dus nooit komen aangezien het om een 1 aprilgrap gaat. [naar artikel]
Of ze hem zélf lekker vinden, de ‘vleesloze hamburger’ van Beyond Meat, is niet bekend. Maar Bill Gates en Leonardo DiCaprio hebben er wel flink in geïnvesteerd. Een goede gok, want bij zijn beursdebuut donderdag knalde het aandeel liefst 160% hoger. Of hoe een bedrijf dat nog altijd tientallen miljoenen verlies lijdt in één klap 3,4 miljard euro waard is. [naar artikel]
Burger King komt met een nieuwe cheeseburger op de markt. Zonder vlees, maar met écht ontzettend veel kaas. 20 (!) plakjes om precies te zijn. “Dit is geen grap. Het is echt”, klinkt het bij de hamburgerketen. De mening – of beter honger – van de fans is verdeeld. [naar artikel]
Enkele jongemannen hebben een trucje gevonden om een gratis hamburger te krijgen via de bestelschermen bij McDonald’s. Al vindt niet iedereen het even geestig… Blijkbaar is het mogelijk om gratis te eten bij McDonald’s zonder de fastfoodketen daarbij onveilig te maken. Twee Amerikaanse vrienden tonen hoe ze via het bestelscherm tien hamburgers van één dollar […] Het bericht Zo kan je een gratis hamburger in McDonald’s scoren verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Enkele jongemannen hebben een trucje gevonden om een gratis hamburger te krijgen via de bestelschermen bij McDonald’s. Al vindt niet iedereen het even geestig… Blijkbaar is het mogelijk om gratis te eten bij McDonald’s zonder de fastfoodketen daarbij onveilig te maken. Twee Amerikaanse vrienden tonen hoe ze via het bestelscherm tien hamburgers van één dollar […] Het bericht Zo kan je een gratis hamburger bij McDonald’s scoren verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Primeur in Burger King: sinds vandaag heeft de Amerikaanse fastfoodketen een plantaardige ‘hamburger’ in het aanbod zitten. In de Rebel Whopper zit geen greintje vlees, wel soja, tarwe, plantaardige olie en kruiden. Enkele vaste en sporadische klanten deden voor ons de test: is het een waardig alternatief voor de originele Whopper met vlees? [naar artikel]
Van maandag tot zondag halen 25 restaurants, waarvan 3 sterrenrestaurants, het vlees van hun menukaart. Op die manier willen de chefs hun steun betuigen aan de eerste editie van de Belgische Week zonder Vlees. Er staan vier Limburgse restaurants op de lijst. [naar artikel]
Een lekker stuk vlees tussen twee krokante broodjes waar de saus vanaf druipt als je erin bijt: voor veel mensen is een hamburger met frietjes hun favoriete fastfood. Maar waar eet je op deze vettige vrijdag de lekkerste hamburger en de meest krokante frietjes? Chef Dominique Persoone ging op pad voor HLN Eten en bezocht 5 bekende fastfoodketens in eigen land. Wie wint ‘the battle of the burgers’? En bij welke keten blijf je liefst zo ver mogelijk vandaan? “Hier ben ik verrast.” [naar artikel]
Minstens 100.000 Vlamingen hebben de intentie om de komende veertig dagen geen of minder vlees te eten. Ze hebben zich geregistreerd voor Dagen Zonder Vlees. Maar wordt er daardoor ook minder vlees gekocht? [naar artikel]
Echte groenten en vlees voor je hond in plaats van vermalen beenderen. Sommigen zien er onnodige luxe in, maar drie ondernemers lanceren binnenkort zo'n merk van 'echte' voeding. Wellness voor huisdieren is in elk geval een hit. [naar artikel]
De organisatie van Dagen Zonder Vlees zal geen nieuwe campagne organiseren volgend jaar. Dat maakte ze zelf bekend. Dagen Zonder Vlees spoort mensen al 6 jaar aan om tijdens de vastenperiode geen of minder vlees of vis te eten. [naar artikel]
In het Felix Pakhuis in Antwerpen is zaterdag de eerste editie van ‘Dagen Zonder Vlees Tafelt’ van start gegaan, een tweedaags culinair festival in de laatste rechte lijn naar Dagen Zonder Vlees, de jaarlijkse actie waarbij deelnemers proberen om 40 dagen lang vlees zoveel mogelijk van het menu te schrappen. Op het festival kan men vegetarische en veganistische gerechtjes proeven bij foodtrucks, workshops volgen en zich laten inspireren door de BV’s die dit jaar de boegbeelden zijn van Dagen Zonder Vlees. [naar artikel]
In navolging van Dagen Zonder Vlees organiseert de vegetarische organisatie EVA de Easy Vegan challenge. Oftewel 21 dagen lang geen enkel [naar artikel]
De iconische gehaktballetjes van Ikea waren tot op vandaag verboden terrein voor wie geen vlees eet, maar daar komt verandering in. De meubelketen voert het plantballetje in, een duurzaam alternatief zonder vlees maar met dezelfde smaak. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.