Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

23 October 2021
22:58 uur

Bescherm je kippen tegen het Newcastle virus

Het Belang van Limburg

22/07/2018 - 00:01

Sinds april 2018 zijn er al 14 besmettingen van de ziekte van Newcastle vastgesteld bij hobbypluimvee. De kippen worden dan erg ziek en sterven. Het virus wordt zeer gemakkelijk overgedragen en daarom heeft het Federaal Voedselagentschap (FAVV) sinds 2 juli een verbod ingesteld op het verkopen, weggeven en het tentoonstellen van pluimvee. Als pluimveehouder kan je maatregelen nemen om je kippen te beschermen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ark van Pollare redt even geen kippen meer door pseudovogelpest (19/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vzw De Ark van Pollare stopt tijdelijk met het redden van kippen uit legbatterijen. Aanleiding is de uitbraak van de ziekte van Newcastle - ook...
  [naar artikel]
 2. LIVE. Pakt Hazard uit met een knalprestatie tegen Newcastle? Rode Duivel opereert weer als ‘valse 9' tegen Newcastle (12/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  • Chelsea - Newcastle United • 22ste speeldag Premier League • Stamford Bridge • Aftrap: 18u30
  [naar artikel]
 3. Voedselagentschap waarschuwt particuliere kippenhouders voor ziekte van Newcastle (29/06/2018 - VRT NWS)
  Het Voedselagentschap (FAVV) legt hobbyhouders van pluimvee maatregelen op, omdat de afgelopen twee maanden de ziekte van Newcastle werd aangetroffen bij tien houders in verschillende gemeenten. Het virus van de ziekte van Newcastle is zeer besmettelijk en kan alle pluimvee- en vogelsoorten treffen, maar voor de consumptie van eieren of vlees houdt de ziekte geen enkel risico in.
  [naar artikel]
 4. FAVV legt particuliere kippenhouders maatregelen op (29/06/2018 - Metro)
  Het Voedselagentschap (FAVV) legt hobbyhouders van pluimvee maatregelen op, omdat de afgelopen twee maanden de ziekte van Newcastle werd aangetroffen bij tien houders in verschillende gemeenten. Het virus van de ziekte van Newcastle is zeer besmettelijk en kan alle pluimvee- en vogelsoorten treffen. Bij dieren besmet met een erg agressieve stam treden soms zenuwsymptomen, waaronder een stijve nek bij overleden kippen, en massale sterfte op. De mens is niet gevoelig aan de ziekte. De consumptie van eieren of vlees houdt dan ook geen enkel risico in. Toch neemt het FAVV maatregelen. Voor minimaal dertig dagen mag er geen uitwisseling plaatsvinden van kippen, kalkoenen, parelhoenen, eenden, ganzen, kwartels, duiven (met uitzondering van wedstrijdduiven), fazanten, patrijzen en loopvogels. Het gaat om uitwisselingen naar of tussen hobbyhouders. Er mag met de vogels ook niet worden deelgenomen aan bijvoorbeeld markten, tentoonstellingen of beurzen. Het Voedselagentschap benadrukt dat vaccinatie de enige goede preventie is tegen deze ziekte. De vaccinatie is altijd verplicht voor pluimvee op professionele bedrijven of bij houders met meer dan 100 stuks. Het agentschap raadt ook voor andere houders vaccinatie aan. bron: Belga Het bericht FAVV legt particuliere kippenhouders maatregelen op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Wanneer is de piek, mag ik nog naar buiten en komt het virus terug? Jouw vragen over corona beantwoord (16/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het coronavirus houdt ons land en de rest van de wereld in zijn greep. De afgelopen weken is er enorm veel over de ziekte geschreven. Maar wat is het virus nu eigenlijk precies? Hoe raak je besmet? En hoe bescherm je jezelf. Een overzicht.
  [naar artikel]
 6. Ziekte van Newcastle (02/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Voedselagentschap heeft tijdens de voorbije acht weken de ziekte van Newcastle bevestigd bij kippen van 10 hobbyhouders in verschillende gemeenten in België. Vanaf maandag 2 juli legt het Voedselagentschap strikte maatregelen op voor alle hobbyhouders van de vogelsoorten. Deze maatregelen gelden voor een periode van 30 dagen, een eventuele verlenging van deze periode is mogelijk.
  [naar artikel]
 7. LIVE (21u): Houdt Tottenham punten thuis tegen Newcastle? (09/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  • Tottenham Hotspur - Newcastle United • Aftrap: 21u • Wembley • Tottenham staat vierde, Newcastle tiende
  [naar artikel]
 8. Coronavirus Covid-19: hoe raak je besmet en hoe kan je jezelf beschermen? (16/03/2020 - De Morgen)
  Het coronavirus grijpt steeds verder om zich heen en in het hele land worden de maatregelen om het virus in te dijken steeds verder aangescherpt. Hoe loop je het virus op? Hoe bescherm je je? Wat zijn de symptomen en hoe gevaarlijk is Covid-19?
  [naar artikel]
 9. Vragen bij het statuut van bankzitter Jan Vertonghen: Tottenham de boot in thuis tegen Newcastle (25/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bittere pil voor de Spurs. 0-1 tegen Newcastle, dat onder zijn nieuwe coach Steve Bruce 0 op 6 had. Joelinton scoorde halfweg de eerste helft,...
  [naar artikel]
 10. Hoe bescherm je je kind het beste tegen de zon? Hoe dikwijls moet ik mijn kind insmeren? 5 vragen aan dermatoloog Thomas Maselis (01/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Smeren, smeren, smeren, luidt het advies wanneer jij en je kinderen in de zon zitten. Maar hoe en waarmee bescherm je je kroost het best op zonnige...
  [naar artikel]
 11. Te veel coronabesmettingen bij Newcastle: match tegen Aston Villa uitgesteld (01/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  De wedstrijd in de Premier League tussen Aston Villa en Newcastle United van komende vrijdag is uitgesteld, zo meldt de BBC. Dit gebeurt omdat bij Newcastle sprake is van een uitbraak van het coronavirus. De club heeft daarom een verzoek ingediend het duel later te spelen, hetgeen is gehonoreerd.
  [naar artikel]
 12. Kippen spannen samen en doden vos (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Als een vos kippen doodbijt heeft dit doorgaans weinig nieuwswaarde, dit verandert als de kippen een vos doden. En net dat is vorige week gebeurd...
  [naar artikel]
 13. Vrachtwagen kantelt, duizenden kippen dood (29/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een Nederlandse vrachtwagen met kippen is vandaag net over de grens in Duitsland, gekanteld. Daarbij zijn 2500 van de 7000 kippen in het laadruim
  [naar artikel]
 14. Kippen zijn hip: meer mensen halen een kip uit het asiel in huis (13/12/2019 - VRT NWS)
  Kippen zijn hipper dan ooit. Ook dierenasielen merken dat, want bij hen worden steeds meer verwaarloosde kippen binnengebracht. Onze reporter Roel Nollet ging op bezoek bij dierenasiel De Ark van Pollare in Lennik en bij Julie uit Sijsele die enkele kippen en een haan adopteerde. Bekijk hierboven zijn reportage.
  [naar artikel]
 15. 40-jarige (!) spits schiet derdeklasser naar replay tegen Newcastle United (04/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Newcastle United heeft zich niet rechtstreeks kunnen plaatsen voor de vierde ronde van de FA Cup. The Magpies bleven steken tegen Rochdale (1-1),...
  [naar artikel]
 16. Schokkende beelden: transport naar het slachthuis is een lijdensweg voor kippen (20/06/2018 - VRT NWS)
  Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft beelden verspreid waarin erg brutaal wordt omgesprongen met kippen. De kippen worden door een opruimfirma op transport gezet naar het slachthuis. De dieren worden bruut weggeschopt en in manden gegooid.  Volgens officiële cijfers sterven elk jaar 600.000 kippen tijdens dat transport, 0,3 procent van het totaal. Nog veel meer kippen breken vleugels of poten. 
  [naar artikel]
 17. Suède laarsjes? Zo bescherm je ze tegen regen en vuil (06/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Suède schoenen zijn dit seizoen helemaal hot. Jammer genoeg zijn ze net iets gevoeliger voor slijtage, strepen en vlekken. Suède laarsjes gekocht? Zo bescherm je ze tegen regen en vuil!
  [naar artikel]
 18. 2 Belgen aan de aftrap van het bekerduel van Chelsea tegen Newcastle (28/01/2018 - Sporza)
  Chelsea neemt het in de 4e ronde van de FA Cup op tegen Newcastle. Hazard en Batshuayi staan aan de aftrap en moeten de Blues naar de achtste finale loodsen.
  [naar artikel]
 19. Kippen op E40 nadat vrachtwagen tegen brug rijdt (01/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een vrachtwagen geladen met levende kippen is vanochtend op de E40 in Affligem tegen een brug gebotst. Er belandden dieren op de rijweg, met een
  [naar artikel]
 20. MULTILIVE: GOAL! Batshuayi steelt de show met zijn kapsel én met de 1-0 tegen Newcastle! (28/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ook aan Europese affiches in de grote competities geen gebrek. Om 14u30 ontvangt Chelsea Newcastle United al in het kader van de FA Cup. Om 17u...
  [naar artikel]
 21. LIVE. Pakt Liverpool broodnodige punten tegen Newcastle? (24/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  • Premier League • Aftrap: 13u30 • Anfield • Liverpool is pas 7de, Newcastle staat 15de
  [naar artikel]
 22. Vos richt slachtpartij aan: 18 kippen, 7 hanen en 4 eenden doodgebeten (17/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Boer pas op je kippen... Het aloude gezegde wordt sinds deze week weer bovengehaald in Belsele nu een vos een slachting aanricht onder de kippen in de buurt van Schrijberg. De getroffen eigenaars waarschuwen om waakzaam te zijn.
  [naar artikel]
 23. Dendoncker pakt met Wolverhampton in extremis punt tegen Newcastle (11/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Rode Duivel Leander Dendoncker heeft maandagavond met Wolverhampton thuis 1-1 gelijkgespeeld tegen staartploeg Newcastle. Het ging om de laatste partij van speeldag 26 in de Premier League.
  [naar artikel]
 24. MULTILIVE: GOAL! Batshuayi steelt de show met kapsel én met twee goals tegen Newcastle in FA Cup! (28/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ook aan Europese affiches in de grote competities geen gebrek. Om 14u30 ontvangt Chelsea Newcastle United al in het kader van de FA Cup. Om 17u...
  [naar artikel]
 25. Liverpool zet scheve situatie recht tegen Newcastle dankzij goals Mané en Salah, Origi valt geblesseerd uit (14/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Liverpool lijkt ‘unstoppable’. De leider in de Premier League pakt 15 op 15 na winst tegen Newcastle. De bezoekers kwamen vroeg op voorsprong, maar...
  [naar artikel]
 26. Tottenham laat geen steek vallen tegen Newcastle, al was het zwoegen tot het slot (02/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tottenham heeft zaterdagnamiddag in de openingsmatch van speeldag 25 in de Premier League met 1-0 gewonnen van Newcastle.
  [naar artikel]
 27. 12 tips: zo bescherm je je auto tegen de vrieskou (29/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Komende nacht wordt flink koud met minima van -6 graden in de Hoge Venen, rond -3 graden in het centrum en -1 à -2 graden over het westen. Er is ook gevaar voor rijmplekken. Vrieskou zorgt vaak voor autopech. Het gaat dan vooral om bestuurders met een platte batterij. Met deze tips bescherm jij je auto tegen de vrieskou.
  [naar artikel]
 28. MULTILIVE: Batshuayi steelt de show met kapsel én met twee goals tegen Newcastle in FA Cup - Ook Mertens aan het kanon (28/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ook aan Europese affiches in de grote competities geen gebrek. Om 14u30 ontvangt Chelsea Newcastle United al in het kader van de FA Cup. Om 17u...
  [naar artikel]
 29. MULTILIVE: GOAL! Batshuayi steelt de show met kapsel én met twee goals tegen Newcastle in FA Cup - Ook Mertens aan het kanon (28/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ook aan Europese affiches in de grote competities geen gebrek. Om 14u30 ontvangt Chelsea Newcastle United al in het kader van de FA Cup. Om 17u...
  [naar artikel]
 30. MULTILIVE: Mertens scoort opnieuw - Batshuayi stal de show met kapsel én twee goals tegen Newcastle in FA Cup (28/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ook aan Europese affiches in de grote competities geen gebrek. Om 14u30 ontvangt Chelsea Newcastle United al in het kader van de FA Cup. Om 17u...
  [naar artikel]
 31. Trossard verzekert zich met Brighton van behoud na draw tegen Newcastle (20/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Brighton & Hove Albion en Newcastle United hebben op de 37e en op een na laatste speeldag in de Premier League de punten gedeeld. De partij...
  [naar artikel]
 32. Tottenham laat bij jubileummatch Vertonghen geen steek vallen tegen Newcastle (02/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tottenham heeft in de openingsmatch van speeldag 25 in de Premier League met 1-0 gewonnen van Newcastle. De Zuid-Koreaan Son Heung-Min zorgde in de...
  [naar artikel]
 33. ‘Bescherm geen jobs, bescherm werknemers' (09/10/2019 - De Tijd)
  01:05 De overheid is niet voorbereid op de schokgolf die ‘globotica’ door onze arbeidsmarkt zal jagen, zegt Richard Baldwin in zijn jongste boek. ‘Uw receptionist kan straks in Manila zitten.’
  [naar artikel]
 34. MULTILIVE: Mertens scoort voor Napoli - Batshuayi stal de show met kapsel én twee goals tegen Newcastle in FA Cup (28/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ook aan Europese affiches in de grote competities geen gebrek. Om 14u30 ontvangt Chelsea Newcastle United al in het kader van de FA Cup. Om 17u...
  [naar artikel]
 35. Rafa Benitez mogelijk niet fit genoeg om zondag op bank te zitten bij Newcastle (07/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij Newcastle United gaat het in de aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Swansea City niet over de fitheid van de spelers, maar over die van
  [naar artikel]
 36. Tientallen kippen doodgebeten: “Vossen eten heel onze gemeente leeg” (08/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  In Mol-Rauw hebben vossen al tientallen kippen buitgemaakt. Gisteren lag er zelfs een dood exemplaar op straat. Ook in andere gehuchten verdwijnen massaal kippen uit hun hokken.
  [naar artikel]
 37. MULTILIVE: Mertens scoort schitterende tweede goal - Batshuayi stal de show met kapsel én twee goals tegen Newcastle in FA Cup (28/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ook aan Europese affiches in de grote competities geen gebrek. Om 14u30 ontvangt Chelsea Newcastle United al in het kader van de FA Cup. Om 17u...
  [naar artikel]
 38. LIVE (15u15): Vindt Lukaku tegen Newcastle de weg naar doel? (11/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  27ste speeldag Premier League Stadion: St James' Park Newcastle staat net boven degradatiezone Lukaku in de spits, Fellaini nog een tijdje out...
  [naar artikel]
 39. Manchester City houdt de punten thuis tegen Newcastle United na heerlijke goal Walker, Kompany mag even invallen (01/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Manchester City heeft op de vierde speeldag in de Premier League met 2-1 gewonnen tegen Newcastle United. De Citizens kwamen in de eerste helft al...
  [naar artikel]
 40. Voetballer scoort onopzettelijk een prachtige wereldgoal (01/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De knapste goal van de nog prille week viel ongetwijfeld dinsdagavond te bewonderen. In de Engelse tweede klasse speelden Brighton en Newcastle de topper tegen elkaar, Newcastle won met 1-2 na late goals van Mohamed Diamé en Ayoze Perez en sprong zo naar de kop van het klassement. Vooral het doelpunt van Diamé was van knappe makelij, de Senegalees scoorde onbedoeld een wereldgoal die perfect in de bovenhoek paste! Bij Newcastle zat Matz Sels niet in de selectie.
  [naar artikel]
 41. Spurs-Belgen openen seizoen met zege tegen tienkoppig Newcastle (13/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Tottenham Hotspur heeft zich op de eerste speeldag van de Premier League niet laten verrassen door promovendus Newcastle. De Spurs wonnen met
  [naar artikel]
 42. MULTILIVE: Batshuayi steelt de show met zijn kapsel, nog niet met zijn acties in FA Cup-duel tegen Newcastle (28/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ook aan Europese affiches in de grote competities geen gebrek. Om 14u30 ontvangt Chelsea Newcastle United al in het kader van de FA Cup. Om 17u...
  [naar artikel]
 43. MULTILIVE Buitenland: Lukaku en co moeten achtervolgen tegen Newcastle - Barcelona ontvangt Getafe (11/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Er worden vandaag weer heel wat interessante wedstrijden gespeeld in het buitenland. Zo trekt Manchester United naar Newcastle om 15u15 en speelt...
  [naar artikel]
 44. Vossen jagen massaal op kippen in Molse gehuchten (08/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  In Mol-Rauw hebben vossen al tientallen kippen buitgemaakt. Ook in andere gehuchten verdwijnen massaal kippen uit hun hokken. Bij de Wildbeheereenheid van Mol onderzoeken ze de mogelijkheden om de grote vossenpopulatie in te perken.
  [naar artikel]
 45. Tottenham geeft in allerlaatste minuut zege nog uit handen tegen Newcastle (27/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Tottenham is thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel geraakt tegen Newcastle. De Spurs domineerden de hele wedstrijd maar zagen in de absolute slotfase de bezoekers nog langszij komen via een penalty. Toby Alderweireld bleef voor de tweede wedstrijd op rij op de bank.
  [naar artikel]
 46. Voedselagentschap versoepelt maatregelen tegen ziekte van Newcastle (30/07/2018 - Metro)
  Het federaal voedselagentschap (FAVV) versoepelt vanaf 1 augustus enkele maatregelen tegen de ziekte van Newcastle. Professionele pluimveehandelaars mogen dan, onder strikte bijkomende voorwaarden, opnieuw deelnemen aan markten en verkopen aan hobbyhouders. Dat meldt het agentschap vandaag in een persbericht. Na meerdere uitbraken van de ziekte bij hobbyhouders werd op 2 juli een verbod voor 30 dagen ingesteld op het verzamelen van pluimvee en hobbypluimvee, met uitzondering van reisduiven, en de verkoop van deze dieren naar en door hobbyhouders. Vanaf 1 augustus mogen professionele pluimveehandelaars opnieuw deelnemen aan commerciële verzamelingen van pluimvee en hobbypluimvee, met inbegrip van markten, en verkopen aan hobbyhouders. Voor pluimveehandelaars en hobbyhouders blijven verboden: het organiseren van niet-commerciële verzamelingen van pluimvee en hobbypluimvee; het verhandelen van hobbypluimvee door en tussen hobbyhouders en de opkoop van hobbypluimvee door pluimveehandelaars bij hobbyhouders. Het virus van de ziekte van Newcastle is zeer besmettelijk en kan alle soorten pluimvee en vogels besmetten. Bij besmetting met een erg agressieve stam treden zenuwsymptomen (waaronder een stijve nek) en een massale sterfte op. De mens is niet gevoelig aan de ziekte en het eten van vlees of eieren houdt geen gevaar in. bron: Belga Het bericht Voedselagentschap versoepelt maatregelen tegen ziekte van Newcastle verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Staat Romelu Lukaku nog eens aan het kanon tegen Newcastle? (11/02/2018 - Sporza)
  Manchester United gaat vandaag op zoek naar de 3 punten op Newcastle. Voor de bezoekers begint Romelu Lukaku in de basis.
  [naar artikel]
 48. LIVE (18u30): Verstevigt Liverpool met winst tegen Newcastle plek in top vier? (03/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Liverpool springt bij winst over Man Utd, dat maandag bij Crystal Palace speelt Clyne (rug) en Wijnaldum (ziek) twijfelachtig Newcastle zonder...
  [naar artikel]
 49. Voedselagentschap versoepelt maatregelen tegen ziekte van Newcastle (30/07/2018 - De Standaard)
  Het federaal voedselagentschap (FAVV) versoepelt vanaf 1 augustus enkele maatregelen tegen de ziekte van Newcastle. Professionele pluimveehandelaars mogen dan, onder voorwaarden, opnieuw deelnemen aan markten en verkopen aan hobbyhouders.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.