Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

08 December 2021
02:07 uur

Yvonne Blake (1940-2018), de vrouw die Superman kleedde

De Morgen

29/07/2018 - 15:01

Ze ontwierp kostuums die glorieuzer waren, maar het was het maffe pakje van Superman dat haar een ticket naar de onsterfelijkheid zou geven. "Het moeilijkste", zei ze achteraf, "was om een lullige outfit te veranderen in iets dat een acteur kon dragen en dat de fans aantrekkelijk vonden."


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Columniste Yvonne (103) overleden (21/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Donderdagnacht is Yvonne Daemen in Hasselt op 103-jarige leeftijd overleden. Yvonne was een tijdlang columniste voor onze krant. Daarin toonde de kwieke 100-plusser dat ze niet op haar mondje was gevallen.
  [naar artikel]
 2. VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck getuigt over haar transitie: “Mijn echtgenote wist al dat ik mij af en toe als vrouw kleedde” (10/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck (62) heeft in een nieuwe editie van gazED van het jongerenplatform ED TV bijzonder openhartig verteld over haar transitie. Begin 2018 kondigde Bo aan dat ze voortaan als vrouw door het leven zou gaan, maar dat was allesbehalve een makkelijke beslissing.
  [naar artikel]
 3. Prijs van de Culturele Raad voor Yvonne Schillings (25/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Uit waardering voor haar jarenlange inzet voor misdeelden en haar engagement voor tal van socio-culturele verenigingen heeft de Culturele Raad Voeren de Cultuurprijs 2018 toegekend aan Yvonne Schillings van Sint-Martens-Voeren. Tijdens de academische zitting op zaterdag 20 oktober 2018 zal de prijs plechtig uitgereikt worden.
  [naar artikel]
 4. De nieuwe Superman - de zoon van Clark Kent - uit zich als biseksueel en valt (ook) voor een reporter (12/10/2021 - VRT NWS)
  In de nieuwe stripreeks van DC Comics rond de nieuwe Superman uit de superheld zich als biseksueel. Superman kust - net als zijn vader deed - een journalist, Jay Nakamura. "Superman symboliseert hoop, waarheid en gerechtigheid. Sinds vandaag symboliseert hij nog een tikkeltje meer", vertelt bedenker Tom Taylor.
  [naar artikel]
 5. Eén film staat voor Blake Lively garant voor heel wat verschillende looks (15/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Toen de opnames net begonnen, doken foto's op waarop Blake als dakloze vrouw te zien was. Naarmate de opnames vorderden, zag de actrice er steeds...
  [naar artikel]
 6. Yvonne van "Toinneke de marktman" bezoekt de markt (14/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Yvonne Vanhove uit Zolder heeft meer dan 30 jaar de markt gedaan met een stoffenkraam. Nadat Toineke, haar echtgenoot 20 jaar geleden stierf heeft Yvonne geen markt meer bezocht, tot vandaag.
  [naar artikel]
 7. JAMES BLAKE James Blake Antwoorden met een vraagteken (05/04/2019 - De Morgen)
  Geen enkel nummer dat de efgelopen maanden zo is opgevallen op de radio als ‘Limit To Your Love’ van James Blake. Nu heeft de tweeëntwintigjarige Londenaar ook een debuut uit dat even mysterieus als intrigerend is.
  [naar artikel]
 8. Yvonne Westhof en Freddy Knippenberg stellen samen tentoon (03/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Yvonne Westhof en Freddy Knippenberg zijn niet alleen man en vrouw, ze delen ook een passie: fotografie. Nu stellen ze hun werken samen tentoon in het Galerijtje in het Poorthuis in Peer.
  [naar artikel]
 9. Britse dubbelspion George Blake overleden (26/12/2020 - VRT NWS)
  In Rusland in hoofdstad Moskou is George Blake overleden. Blake is een vroegere dubbelspion en "mol" binnen de Britse buiteninlichtingendienst, die in de jaren 1950 spioneerde voor de geheime dienst KGB van de Sovjet-Unie. Dat hebben de Russische persagentschappen gemeld. Hij werd 98 jaar. Het leven van Blake leest als dat van een spionageroman.
  [naar artikel]
 10. Hier hield Ryan Reynolds zich mee bezig terwijl Blake Lively moest bevallen (12/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Terwijl je vrouw moet bevallen, kun je als man natuurlijk weinig doen. Haar hand vasthouden, haar hoofd afdeppen of zoals Ryan Reynolds kun je ook wat muziek opleggen. Dat maakte zijn vrouw Blake Lively bekend in een interview met Michael Kors.
  [naar artikel]
 11. ‘En toen haalde de Hitlerjugend-soldaat een dolk boven’ (12/08/2021 - De Morgen)
  Willy Van Paemel en Yvonne Schollen werden tijdens de oorlog verliefd op elkaar. Toen de Duitsers Willy verplichtten om als kok te gaan werken in Auschwitz, reisde Yvonne hem achterna. Vandaag deel 3: een soldaat van de Hitlerjugend probeerde Yvonne tijdens de terugkeer naar België aan te randen.
  [naar artikel]
 12. Frans (81) verloor de laatste tastbare herinnering aan zijn overleden Yvonne bij verhuizing: "Hopen op verzamelaar uit de streek" (19/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Frans Vandenabeele (81) is op zoek naar een rouwbrief of een bidprentje van zijn overleden vrouw. Yvonne Colpaert overleed op 18 oktober 1975, maar haar echtgenoot heeft nu geen enkele tastbare herinnering meer van die periode.
  [naar artikel]
 13. Vrouw Sarah “net niet van de boot gesprongen”, mama Yvonne “het dak eraf gebruld” na zege Wout van Aert (16/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Echtgenote Sarah De Bie beleefde de zege van haar Wout vanop een boot op Sardinië. Vader Henk van Aert en moeder Yvonne Boeckx waren op bezoek bij Yvonnes moeder in woonzorgcentrum Lindelo in Lille. Zo beleefden zij de straffe stunt van hun zoon.
  [naar artikel]
 14. Jacob Blake werd vier keer in de rug geschoten door de politie. Wie is de man? (28/08/2020 - De Morgen)
  Vier keer werd de zwarte ­Jacob Blake Jr. in Kenosha, Wisconsin, in de rug geschoten door een witte agent. Tegen Blake liep een arrestatiebevel voor huiselijk geweld.?Een atypische aanklacht, volgens zijn vrienden en familie, die Blake omschrijven als een ­levendige jongeman die van mensen houdt.?
  [naar artikel]
 15. Voormalige Superman-acteur: "Dat nieuwe Superman biseksueel is, is helemaal niet moedig of gedurfd" (13/10/2021 - VRT NWS)
  Dean Cain, de acteur die jarenlang Clark Kent of Superman speelde, is helemaal niet onder de indruk van de nieuwe verhaallijn uit de stripreeks van DC Comics. Gisteren werd bekendgemaakt dat de nieuwe Superman, Clark Kents zoon Jon, zich binnenkort uit als biseksueel. "Ze zeggen dat het een gedurfde nieuwe richting is, maar er zijn al zoveel superhelden uit de kast gekomen."
  [naar artikel]
 16. Dit detail van Blake Lively's Met Gala-look hebben we allemaal gemist (10/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Blake Lively's kleed werd door velen verkozen tot beste look van het Met Gala 2018. Wat we echter - bijna - allemaal gemist hebben, is een klein...
  [naar artikel]
 17. Niet (meer) getreurd: de nieuwe James Blake is gearriveerd (18/01/2019 - De Morgen)
  Op Assume Form kruipt James Blake uit de inktzwarte, gapende krater die zijn depressies voor hem sloegen. ’s Mans nieuwste is in elk opzicht een overwinning, zowel voor de mens als de artiest in Blake.
  [naar artikel]
 18. 'Superman'-actrice Margot Kidder (69) overleden (14/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  'Superman'-actrice Margot Kidder is op 69-jarige leeftijd overleden. De actrice speelde Lois Lane in de eerste vier Superman-films. Het...
  [naar artikel]
 19. QUIZ. Ben jij een echte Superman-kenner? (12/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Elke grote superheld heeft tegenwoordig zijn eigen dag, en dat is bij Superman niet anders. Vandaag - op 12 juni - vieren we alles wat met de Man...
  [naar artikel]
 20. Yvonne wordt 108, maar moet verjaardagsfeest uitstellen door coronavirus (06/03/2020 - VRT NWS)
  Yvonne Struyven uit Boutersem wordt vandaag 108, maar door het coronavirus moet ze haar verjaardagsfeest uitstellen. Het woonzorgcentrum waar Yvonne woont, wil liever niet dat familie en vrienden nu allemaal op bezoek komen om besmetting te voorkomen. Enkel haar vier kinderen waren even welkom vanmiddag.
  [naar artikel]
 21. Vrouw (69) thuis aangerand door landloper: man glipt naakt in auto en eist seks (22/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een landloper riskeert zes jaar cel voor de aanranding van een 69-jarige vrouw. Hij was naakt in haar auto gesprongen die vertrekkensklaar stond in de garage. Daar kleedde hij de vrouw uit en eiste hij seks. Een vriendin die kwam aanbellen, kon erger voorkomen.
  [naar artikel]
 22. Actrice Blake Lively bijna onherkenbaar op filmset (08/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse actrice Blake Lively is momenteel in het Ierse Dublin om haar nieuwste film ‘The Rythym Section’ in te blikken. Voor haar rol als Stephanie Patrick heeft ze een grote metamorfose ondergaan van glamoureuze vrouw naar een zo goed als onherkenbare, onverzorgde dakloze dame.
  [naar artikel]
 23. ‘Mijn vader zette etensresten aan het hek voor de Joodse gevangenen’ (11/08/2021 - De Morgen)
  Willy Van Paemel en Yvonne Schollen werden tijdens de oorlog verliefd op elkaar. Toen de Duitsers Willy verplichtten om als kok te gaan werken in Auschwitz, reisde Yvonne hem achterna. De Morgen brengt hun verhaal in drie delen op basis van het boek Chef-kok in IG Auschwitz. Deel 2: Als Yvonne in 1943 aankomt in het kamp, zijn de tortelduifjes eindelijk herenigd. Maar in Auschwitz zijn ze van dichtbij getuige van de gruwel.
  [naar artikel]
 24. Nicolas Cage mag eindelijk Superman vertolken (14/03/2018 - Metro)
  Ongeveer twintig jaar nadat hij de rol door zijn neus geboord kreeg, mag acteur Nicolas Cage eindelijk in de huid van Superman kruipen. Volgens USA Today heeft Cage een contract getekend om in ‘Teen Titans Go! To The Movies’ de stem van Superman in te spreken. Nicolas Cage zal samen met andere acteurs en muzikanten een rol voor zijn rekening nemen in de nieuwe animatiefilm ‘Teen Titans Go! To The Movies’. Naast onder andere actrice Kristen Bell en rapper Lil Yachty, spreekt hij een stemmetje in voor de film. Cage zal Superman van een stem voorzien. Superman Lives Voor Nicolas Cage is het een droom die werkelijkheid wordt. Hij staat in Hollywood immers bekend als een van de grootste Superman-fans. Zijn zoon Kal-El Cage draagt dezelfde geboortenaam als Superman, hij bezat ooit een extreem zeldzaam Superman-stripboek én hij speelde normaal mee in ‘Superman Lives’, een film uit 1998. De ‘Superman Lives’-film is er uiteindelijk nooit gekomen. Tim Burton moest met deze prent nieuw leven blazen in de Superman-films, maar dat liep niet van een leien dakje. Lang was niet duidelijk waarom de film net geschrapt werd en in 2015 verscheen zelfs de documentaire ‘The Death of Superman Lives: What Happened?’. Lees ook : Nicolas Cage draait nieuwe film in België Het bericht Nicolas Cage mag eindelijk Superman vertolken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. VIDEO: Blake Lively speelt blinde vrouw in romantische thriller 'All I See Is You' (19/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De eerste trailer van de nieuwe romantische thriller All I See Is You, met in de hoofdrol actrice Blake Lively, is geplubliceerd. Lively speelt
  [naar artikel]
 26. Nieuwe tv-serie vertelt familiegeschiedenis van Superman (29/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  'Krypton' komt in maart op de Amerikaanse tv. De serie onthult waarom Superman naar de aarde werd gestuurd.
  [naar artikel]
 27. Yvonne Reynders (79) uit Zoersel: “Zeven wereldtitels, maar wielrennen zegt me niets meer” (03/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Mocht het dameswielrennen in haar glorietijd al een olympische discipline zijn geweest, dan had Yvonne Reynders minstens één keer goud gepakt. Morgen wordt ze 79.
  [naar artikel]
 28. Actrice Margot Kidder (Lois Lane in 'Superman') overleden (14/05/2018 - VRT NWS)
  Ze schitterde aan de zijde van Christopher Reeve in vier 'Superman'-films.  Kidder en Reeve werden beiden vereenzelvigd met de Supermanfilms.  Allebei vonden ze maar moeilijk andere rollen.  Reeve stierf in 2004.  Veertien jaar na 'Superman' Reeve is nu ook Margot Kidder, alias Lois Lane, gestorven.
  [naar artikel]
 29. Blake Lively neemt wraak op Ryan Reynolds voor verjaardagsfoto (24/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Dat het Hollywoodkoppel Blake Lively en Ryan Reynolds over een flinke portie humor beschikt, is duidelijk. De 30-jarige actrice, die bekend raakte dankzij Gossip Girl, heeft exact dezelfde grap uitgehaald met haar man, een paar maanden nadat hij zijn vrouw een loer draaide.
  [naar artikel]
 30. Blake Lively neemt wraak op Ryan Reynolds voor verjaardagsfoto (24/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Dat het Hollywoodkoppel Blake Lively en Ryan Reynolds over een flinke portie humor beschikt, is duidelijk. De 30-jarige actrice, die bekend raakte dankzij Gossip Girl, heeft exact dezelfde grap uitgehaald met haar man, een paar maanden nadat hij zijn vrouw een loer draaide.
  [naar artikel]
 31. Yvonne (95) rijdt al 65 jaar rond met zelfde Peugeot: “Ik voel me erg veilig, niets is van plastiek” (10/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Autoconstructeurs dromen ervan om particulieren om de vier à vijf jaar een nieuwe wagen aan te smeren, maar bij Yvonne Abgrall pakt dit geen verf....
  [naar artikel]
 32. Emiel en Yvonne zijn met 78 jaar het langst getrouwde koppel van Vlaanderen: “Voor elkaar blijven zorgen, complexer dan dat is het niet” (17/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ook vanmorgen weer legde Yvonne (95) de kleren voor haar man Emiel (99) klaar. Een grijze broek en een vrolijke blauwe trui. Want vandaag is het feest. Vandaag vieren ze hun 78ste huwelijksverjaardag. Emiel en Yvonne zijn momenteel het langst getrouwde koppel van Vlaanderen. “Er is weinig geheim aan”, zegt Yvonne. “Of het moest dit zijn: de kleren voor Emiel klaarleggen; dus voor elkaar blijven zorgen. Complexer dan dat is het niet.”
  [naar artikel]
 33. Parijse wijk vast in jaren 1940-decor door coronavirus-lockdown (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een wijk in Parijs ligt er vandaag bij als een straat uit de Tweede Wereldoorlog nadat de makers van een filmset die de jaren 1940 moest...
  [naar artikel]
 34. Vrouw (69) thuis aangerand door landloper uit Turnhout: man gaat naakt in auto zitten en eist seks (22/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een landloper uit Turnhout riskeert 6 jaar cel voor de aanranding van een 69-jarige vrouw uit Wetteren. Hij was naakt in haar auto gesprongen die vertrekkensklaar stond in de garage. Daar kleedde hij de vrouw uit en eiste seks. Een vriendin die kwam aanbellen voorkwam erger.
  [naar artikel]
 35. Blake houdt Jamaicaanse eer hoog in Brussel (06/04/2019 - De Morgen)
  Yohan Blake won goud op de 100 meter. Een opsteker voor Jamaica, nu Usain Bolt is gestopt.
  [naar artikel]
 36. Blake houdt Jamaicaanse eer hoog in Brussel (02/09/2017 - De Morgen)
  Yohan Blake won goud op de 100 meter. Een opsteker voor Jamaica, nu Usain Bolt is gestopt.
  [naar artikel]
 37. Blake Lively lacht met kerst-kookkunsten van man Ryan Reynolds: "Gelukkig is hij knap" (23/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Blake Lively (30) en Ryan Reynolds (41) zijn perfect gelukkig samen, alleen klikt het niet volledig in de keuken. Blake trok met tranen in de ogen...
  [naar artikel]
 38. Bewonderaars zoeken en vinden het graf van William Blake (12/08/2018 - Metro)
  Bewonderaars van de Britse dichter en schilder William Blake hebben in Londen de exactie locatie ontdekt waar Blake begraven is. Vandaag werd op die locatie een grafsteen onthuld. Carol en Luis Garrido waren op het kerkhof van Bunhill Fields, in het centrum van Londen, op zoek gegaan naar de laatste rustplaats van Blake, maar hadden enkel een aanduiding gevonden dat de lichamen van Blake en zijn vrouw Catherine Sophia “in de buurt” waren begraven. Het koppel zei aan de krant The Guardian dat het geïntrigeerd was over die vage aanduiding, en besloot op zoek te gaan naar de exacte locatie. De twee doken dan ook in de archieven en plannen van de stad, en slaagden er twee jaar later in om de exacte locatie van het vergeten graf van de auteur, die overleed in 1827, te vinden. Luis Garrido verklaarde nog aan The Guardian dat hij opgroeide in Portugal, en besliste om Engels te studeren enkel en alleen om de gedichten van Blake te kunnen lezen. Blake was een schrijver, dichter, tekenaar, schilder en graveur. Zijn werk werd beïnvloed door zijn mystieke kijk op wereld, en was vaak doordrongen met symboliek en duister van aard. Na de vondst van het graf verzamelde de Blake Society 30.000 pond (35.000 euro), dat gebruikt werd om een grafsteen te voorzien. Die steen is vandaag onthuld, op de 191ste verjaardag van de dood van Blake. Bron: Belga   Het bericht Bewonderaars zoeken en vinden het graf van William Blake verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Yvonne werd 108, maar uitgebreid vieren zit er voorlopig niet in. Met dank aan het coronavirus (06/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het coronavirus heeft roet in het eten gestrooid van de verjaardag van de Boutersemse Yvonne Struyven (108). Er was voor haar een fijn feestje gepland met felicitaties van het stadsbestuur, maar dat is uitgesteld.
  [naar artikel]
 40. Wielrenner Yvonne (81) geëerd naast Eddy Merckx: “Ik heb nooit zoveel fotografen gezien” (04/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een dag voor de ploegenvoorstelling van de Ronde van Frankrijk is woensdag op de zijgevel van het Brusselse Institut des Arts et Métiers het muurfresco voorgesteld van wielerkampioenen Eddy Merckx en Yvonne Reynders.
  [naar artikel]
 41. Jacob Blake, die 7 keer in de rug geschoten werd, vanuit ziekenhuisbed: ”We moeten onze levens veranderen“ (06/09/2020 - VRT NWS)
  In de Amerikaanse staat Wisconsin heeft de neergeschoten Jacob Blake vanuit zijn ziekenhuisbed een boodschap opgenomen waarin hij mensen aanspoort om hun leven te veranderen. De korte video werd door de advocaat van Blake op Twitter geplaatst. Blake werd eind augustus 7 keer in de rug geschoten door een politieagent bij een interventie. Het was het zoveelste incident van buitensporig politiegeweld tegen zwarte Amerikanen.
  [naar artikel]
 42. Culturele Raad zet Yvonne Schillings in de bloemen (23/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens een feestelijke academische zitting in een nokvol cultureel centrum van de Vlaamse Gemeenschap ontving Yvonne Schillings uit Sint-Martens-Voeren de prijs van de Culturele Raad.
  [naar artikel]
 43. Superman wordt biseksueel (maar voorlopig alleen op papier) (12/10/2021 - De Morgen)
  De meest iconische der superhelden komt uit de kast. In zijn nieuwste strip waagt Superman zich aan een romantische relatie met een man. ‘Hopelijk durft hij verder gaan dan een zedige kus.’
  [naar artikel]
 44. Verontwaardiging in VS: vrouw wordt verkracht op trein, medepassagiers doen niets om haar te helpen (18/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In de Amerikaanse staat Pennsylvania is een vrouw vorige week verkracht op een trein. De vrouw werd benaderd door een man die haar meerdere keren aanraakte. Hoewel het slachtoffer alles probeerde om hem te stoppen, kleedde de man haar met geweld uit en verkrachtte hij haar. In de wagon waren ook andere passagiers aanwezig, maar zij deden niets.
  [naar artikel]
 45. “Vraag nóóit aan een man: waar denk je aan?”: Yvonne Kroonenberg blikt terug op 40 jaar man/vrouw-columns (25/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ze heeft de reputatie een feministe te zijn. En toch is Yvonne Kroonenberg (71) nog altijd even scherp voor vrouwen als voor mannen. Na veertig jaar zijn haar beste columns heruitgegeven. Aan de titel is niets veranderd, aan de realiteit minder dan je zou denken: “Veel vrouwen hebben nog altijd geen idee wat libido met een man doet.”
  [naar artikel]
 46. 'Superman'-actrice Margot Kidder (69) overleden (14/05/2018 - De Morgen)
  Superman-actrice Margot Kidder is op 69-jarige leeftijd overleden. De actrice speelde Lois Lane in de eerste vier Superman-films, de eerste keer in 1978. 
  [naar artikel]
 47. Superman Henry Cavill wordt superspeurneus Sherlock in nieuwe serie (28/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De laatste jaren is Henry Cavill (36) bij het grote publiek vooral bekend van zijn rol als Superman. Die cape heeft hij inmiddels aan de wilgen...
  [naar artikel]
 48. Racing Mechelen-supporters Dirk (65) en Yvonne (62) kunnen voetbal kijken vanop hun eigen terras (10/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Wonen in de schaduw van een voetbalstadion: het schenkt inwoners soms een eigen ‘viptribune’. Zoals Dirk De Koninck (65) en zijn vrouw Yvonne Roggemans (62), die nu zo’n 10 jaar aan de Oscar van Kesbeeckstraat 37 in Mechelen wonen. Met privé zicht op het voetbalveld van Koninklijke Racing Club Mechelen. Ze hebben ook een abonnement op ‘de Racing’, maar soms… “Bij slecht weer volgen we vanop ons balkon. Dan kunnen we bij de rust naar binnen om iets warm te drinken.”
  [naar artikel]
 49. Hilarische beelden: Ryan Reynolds zet Blake Lively voor schut op verjaardag (26/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Blake Lively heeft het afgelopen weekend haar 32e verjaardag gevierd. Het ideale moment voor haar echtgenoot Ryan Reynolds (42) om Blake in de verf...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.