Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

23 October 2021
23:36 uur

Extra controles op treinen in strijd tegen mensensmokkel en transmigraten

VRT NWS

13/08/2018 - 18:44

Om mensensmokkel en illegale transmigratie in te perken komen er extra politiecontroles op de treinen van en naar Brussel. Dat kondigt vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) aan. Bovendien zal de Dienst Vreemdelingenzaken in zijn gesloten terugkeercentra prioritair capaciteit voorzien voor transmigranten die worden opgepakt.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Transmigranten: politie voert extra controles uit op treinen van en naar Brussel (13/08/2018 - Knack)
  In de strijd tegen mensensmokkel en illegale transmigratie is na overleg beslist dat er extra politiecontroles komen op de treinen van en naar Brussel.
  [naar artikel]
 2. Politie voert extra controles uit op treinen van en naar Brussel (14/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  In de strijd tegen mensensmokkel en illegale transmigratie is na overleg beslist dat er extra politiecontroles komen op de treinen van en naar Brussel. Dat maakt vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) maandag bekend.
  [naar artikel]
 3. Politie voert extra controles uit op treinen van en naar Brussel om illegale transmigranten te klissen (13/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Er komen extra politiecontroles op de treinen van en naar Brussel in de strijd tegen mensensmokkel en illegale transmigratie. Dat maakte...
  [naar artikel]
 4. 16 treinen tussen Kortrijk en Frankrijk gecontroleerd in de strijd tegen mensensmokkel (19/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  In de strijd tegen mensensmokkel en transmigratie heeft de politie zone Vlas de inzittenden van zestien treinen gecontroleerd in het station van Kortrijk. Drie personen bleken illegaal in ons land te verblijven en een reiziger stond geseind bij de politie.
  [naar artikel]
 5. Extra politiecontroles op treinen van en naar Brussel (13/08/2018 - De Standaard)
  In de strijd tegen mensensmokkel en illegale transmigratie is na overleg beslist dat er extra politiecontroles komen op de ’smokkellijnen’.
  [naar artikel]
 6. Extra politiecontroles op treinen van en naar Brussel (13/08/2018 - De Standaard)
  In de strijd tegen mensensmokkel en illegale transmigratie is na overleg beslist dat er extra politiecontroles komen op de ’smokkellijnen’.
  [naar artikel]
 7. Vijftien mensen opgepakt bij eerste speciale politieactie tegen transmigranten (14/08/2018 - Metro)
  Bij een eerste speciale politieactie tegen illegale transmigratie op de treinen zijn gisteravond vijftien mensen opgepakt. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon vandaag. Een van hen bleek een gezochte crimineel. De veertien anderen vernemen vandaag of ze naar een gesloten centrum moeten. In de strijd tegen mensensmokkel en illegale transmigratie werd na overleg beslist dat er extra politiecontroles zouden komen op de treinen van en naar Brussel. Ook op de andere “aanvoerlijnen” die door mensensmokkelaars worden gebruikt, zullen de controles geïntensifieerd worden. Gisteravond vond de eerste actie plaats op de treinen. De Dienst Vreemdelingenzaken voorziet in zijn gesloten terugkeercentra prioritair capaciteit voor transmigranten die worden opgepakt. bron: Belga Het bericht Vijftien mensen opgepakt bij eerste speciale politieactie tegen transmigranten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. "Strijd tegen mensensmokkel blijkt geen prioriteit” (27/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de praktijk blijft de strijd tegen mensensmokkel in ons land vaak dode letter, zo blijkt uit cijfers die Kamerlid Carina Van Cauter (Open Vld)...
  [naar artikel]
 9. Francken kondigt extra controles aan in treinen en stations na incidenten (08/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) kondigt meer controles aan in treinen en stations, in samenwerking met de Dienst...
  [naar artikel]
 10. 'Strijd tegen mensensmokkel blijkt geen prioriteit' (27/11/2018 - Knack)
  In de praktijk blijft de strijd tegen mensensmokkel in ons land vaak dode letter, zo blijkt uit cijfers die Kamerlid Carina Van Cauter (Open VLD) opvroeg en waarover de kranten van Mediahuis dinsdag berichten.
  [naar artikel]
 11. "Strijd tegen mensensmokkel blijkt geen prioriteit” (27/11/2018 - De Morgen)
  In de praktijk blijft de strijd tegen mensensmokkel in ons land vaak dode letter, zo blijkt uit cijfers die Kamerlid Carina Van Cauter (Open Vld) opvroeg en waarover de kranten van Mediahuis vandaag berichten. 
  [naar artikel]
 12. Bewaking van snelwegparkings en meer controles, ook op treinen: hiermee wil Jambon smokkel van transmigranten tegengaan       (29/01/2018 - VRT NWS)
  Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) heeft een actieplan klaar tegen de toenemende stroom aan transmigranten die via ons land in Groot-Brittannië proberen te raken. Het "Plan Transmigratie" omvat 3 pijlers: een verhoogde (privé)bewaking van de snelwegparkings, meer controleacties -ook op treinen en in stations- en de aanpak van de mensensmokkel zelf.
  [naar artikel]
 13. Michel zoekt Britse steun in strijd tegen mensensmokkel (19/09/2018 - De Standaard)
  Premier Charles Michel heeft woensdag met de Britse eerste minister Theresa May afgesproken nauwer samen te werken in de strijd tegen mensensmokkel. Of het Verenigd Koninkrijk ook met geld over de brug komt, daarover wil Michel voorlopig niks zeggen.
  [naar artikel]
 14. Michel zoekt Britse steun in strijd tegen mensensmokkel (19/09/2018 - De Standaard)
  Premier Charles Michel heeft woensdag met de Britse eerste minister Theresa May afgesproken nauwer samen te werken in de strijd tegen mensensmokkel. Of het Verenigd Koninkrijk ook met geld over de brug komt, daarover wil Michel voorlopig niks zeggen.
  [naar artikel]
 15. De strijd tegen zwerfvuil opgevoerd: extra controles komende week (04/10/2021 - VRT NWS)
  Vanaf vandaag organiseert Mooimakers voor de vijfde keer op rij de Week van de Handhaving. In heel Vlaanderen zullen handhavers een week lang samen het toezicht en de controles opdrijven in de strijd tegen zwerfvuil en sluikstort. Onder meer lokale besturen, politiezones en afvalintercommunales bundelen de krachten, geassisteerd door camera's op zwerfvuilgevoelige plekken.
  [naar artikel]
 16. Politie voert extra controles uit op treinen van en naar Brussel (13/08/2018 - Metro)
  In de strijd tegen mensensmokkel en illegale transmigratie is na overleg beslist dat er extra politiecontroles komen op de treinen van en naar Brussel. Dat maakt vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) vandaag bekend. De Dienst Vreemdelingenzaken zal in zijn gesloten terugkeercentra prioritair capaciteit voorzien voor transmigranten die worden opgepakt. Na kritiek vanuit de lokale politie op de versnipperde aanpak van de mensensmokkel in België, reageerde minister Jambon dat alle besturen “van Brussel tot de Kust” aan hetzelfde zeel moeten trekken en het beleid van de federale regering moeten volgen. Er werd maandag volop overleg gepleegd tussen de verschillende betrokken diensten, waarna beslist werd enkele bijkomende maatregelen te nemen om “het businessmodel van de smokkelaars te treffen”, zegt Jambon. Zo zal er vanaf nu meermaals per week met speciale teams gecontroleerd worden op de “smokkellijnen” vanuit Brussel-Noord naar de Kust, maar ook op de andere verbindingen die door mensensmokkelaars (mogelijk) worden gebruikt om mensen zonder wettig verblijf te transporteren. “Er wordt deze mensen verteld dat ze zo in het Verenigd Koninkrijk kunnen geraken, zonder te wijzen op de gevaren”, legt Jambon uit. “Deze reisbewegingen (de transmigranten reizen bij vruchteloze pogingen telkens terug naar Brussel-Noord) zorgen voor overlast, niet alleen op het spoornet en op de autosnelwegen, maar ook in de dorpen in de nabijheid van de parkings.” De andere politieacties tegen illegale transmigratie worden gerichter gemaakt. Zo zal in de provincies die het meest te kampen hebben met de problematiek aan de directeur-coördinator van de federale politie gevraagd worden erover te waken dat de acties van de federale en de lokale politiezones nog beter op elkaar afgestemd worden, zegt Jambon. “Aan de burgemeesters wordt gevraagd bij overlast consequent acties op te zetten, in overleg met de federale overheid.” bron: Belga Het bericht Politie voert extra controles uit op treinen van en naar Brussel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Lokale politie van West- en Oost-Vlaanderen willen speciale teams in strijd tegen mensensmokkel (26/01/2018 - VRT NWS)
  De lokale politie moet 's nachts langs de E40 het gewone politiewerk combineren met de strijd tegen de mensensmokkel. Bij een normale bezetting zijn daar een 65-tal ploegen voor tijdens de week en 80-tal tijdens het weekend. Dat is te weinig vinden de politiemensen.
  [naar artikel]
 18. Strijd tegen mensensmokkel moet op vele fronten gebeuren (05/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Na het afsluiten van de snelwegparkings en de strenge controles door de politie kon minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon gisteren aankondigen dat er op die parkings geen transmigranten meer zijn. Natuurlijk betekent dit niet dat de vluchtelingen die Groot-Brittannië willen bereiken ineens zijn verdwenen. De smokkelaars zoeken allicht andere wegen. Daarom gaat de politie nu over tot het controleren van bussen en treinen. Bewakingsfirma’s blijven de snelwegparkings in het oog houden. Op die manier worden de wegen naar Calais gesloten.
  [naar artikel]
 19. 400 extra treinen: nieuwe dienstregeling NMBS vandaag van start (13/12/2020 - De Morgen)
  Vanaf zondag rijden de treinen volgens een nieuwe dienstregeling. Er rijden elke week meer dan 400 treinen extra, een aantal dat tegen 2023 zal oplopen tot bijna 1.000, zo belooft spoorwegmaatschappij NMBS. Het gaat onder meer om extra vroege en late treinen rond de steden. Reizigersorganisatie TreinTramBus ziet toch nog pijnpunten, zeker in het weekend.
  [naar artikel]
 20. Politie omzeilt lek over actie in Maximiliaanpark en verlegt controles naar treinen en perrons (22/01/2018 - VRT NWS)
  De politie heeft gisteren wél degelijk actie gehouden tegen mensensmokkel. Niet in het Maximiliaanpark of in Brussel-Noord, zoals gelekt was, wel op de perrons en in de treinen van en naar Brussel. Dat bevestigt het kabinet-Jambon aan VRT NWS. De politie merkt dat mensensmokkelaars en transmigranten méér en méér gebruik maken van de trein om naar de snelwegparkings te gaan. Daar proberen ze vervolgens om in een vrachtwagen te klimmen richting Verenigd Koninkrijk.
  [naar artikel]
 21. Politie zet warmtecamera in tegen mensensmokkel op zee (08/06/2020 - VRT NWS)
  De politie van de zone Westkust heeft een nieuw wapen voorgesteld dat moet helpen in de strijd tegen mensensmokkel. Het gaat om een infraroodcamera met superzoom die warmtebronnen kan waarnemen tot op 5 kilometer afstand.
  [naar artikel]
 22. Duizend extra controles in transportsector (27/03/2017 - De Tijd)
  07:29 Om fraude tegen te gaan, wordt de transportsector dit jaar extra in de gaten gehouden. Er komen een duizendtal extra controles, zegt staatssecretaris Philippe De Backer (Open VLD).
  [naar artikel]
 23. Theo Francken (N-VA) kondigt meer controles op treinen nadat treinbegeleider in elkaar geslagen werd (08/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Na recente gevallen van agressie tegen treinpersoneel komen er de komende weken meer controles op treinen en in stations. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) op twitter. De Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) zal ondersteuning bieden.
  [naar artikel]
 24. Britse Border Force bereid expertise ter beschikking te stellen aan ons land (01/10/2018 - Metro)
  De Britse Border Force, een soort grenswacht, staat klaar om ons land te helpen in de strijd tegen onder meer mensensmokkel en georganiseerde misdaad. Dat hebben minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) vandaag vastgesteld tijdens hun werkbezoek aan de havens van Folkestone en Dover. Het bezoek kaderde in de extra beveiliging van de haven van Zeebrugge, in de strijd tegen transmigratie en mensensmokkel. Die haven is voor transmigranten een toegangspoort tot het Verenigd Koninkrijk. Het opkrikken van de beveiliging maakt deel uit van het actieplan dat beide N-VA’ers enkele weken terug aankondigden. “Het is dus zeer waardevol te zien hoe de Britse collega’s van de Border Force in Dover hun controles uitvoeren”, aldus minister Jambon. De afspraken over de extra beveiliging van Zeebrugge worden de komende dagen verder geconcretiseerd. “We hebben een grote bereidheid gevonden bij de Britse collega’s om hun expertise ter beschikking te stellen van de Belgische diensten in de strijd tegen mensensmokkel, mensenhandel, illegale migratie, georganiseerde criminaliteit en terreur”, stelde staatssecretaris Francken vast. “De Border Force staat klaar om samen met ons meer te doen aan strategische communicatie en ontrading, real time informatie uit te wisselen en de Belgische diensten te laten deelnemen aan gespecialiseerde opleidingen”. bron: Belga Het bericht Britse Border Force bereid expertise ter beschikking te stellen aan ons land verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Politie Westkust zet warmtecamera in tegen mensensmokkel op zee (08/06/2020 - VRT NWS)
  De politie van de zone Westkust heeft een nieuw wapen voorgesteld dat moet helpen in de strijd tegen mensensmokkel. Het gaat om een infraroodcamera met superzoom die warmtebronnen kan waarnemen tot op 5 kilometer afstand.
  [naar artikel]
 26. Nieuwe dienstregeling NMBS van start: elke week meer dan 400 treinen extra (13/12/2020 - Knack)
  Vanaf vandaag rijden de treinen volgens een nieuwe dienstregeling. Er rijden elke week meer dan 400 treinen extra, een aantal dat tegen 2023 zal oplopen tot bijna 1.000, zo belooft spoorwegmaatschappij NMBS. Het gaat onder meer om extra vroege en late treinen rond de steden. Reizigersorganisatie TreinTramBus ziet toch nog pijnpunten, zeker in het weekend.
  [naar artikel]
 27. “Strijd tegen mensensmokkel blijkt geen prioriteit” (27/11/2018 - Metro)
  In de praktijk blijft de strijd tegen mensensmokkel in ons land vaak dode letter, zo blijkt uit cijfers die Kamerlid Carina Van Cauter (Open Vld) opvroeg en waarover de kranten van Mediahuis vandaag berichten. De voorbije jaren ontvingen gemiddeld 45.000 personen een bevel om het grondgebied te verlaten. Maar aan die bevelen werden weinig strafrechtelijke onderzoeken verbonden. In 2017 openden de parketten welgeteld 1.173 dossiers wegens “hulp bij illegale migratie” en 467 dossiers voor “mensensmokkel”. Een dossier openen betekent niet noodzakelijk vervolgen. Van de 1.173 zaken over hulp bij illegale immigratie werd vorig jaar 46 procent geseponeerd, bij de dossiers over mensensmokkel was dat in vier op de tien zaken het geval. Zo’n 38 procent van de mensensmokkeldossiers werd geseponeerd omdat het gerecht andere prioriteiten heeft. Bij hulp aan illegale immigratie is dat zelfs 82 procent. bron: Belga Het bericht “Strijd tegen mensensmokkel blijkt geen prioriteit” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Burgemeester Oudenburg: 'Meer controles tegen mensensmokkel nodig' (28/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 29. 53 euro voor anderhalve kilo druiven en een ananas: extra controles op Leuvense markt (04/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het stadsbestuur in Leuven gaat extra controles uitvoeren bij marktkramers. De controles komen er na klachten van mensen die veel te hoge prijzen...
  [naar artikel]
 30. '€2.500 per vluchteling: mensensmokkel is héél winstgevend' (13/04/2019 - De Morgen)
  Vorig weekend troffen dokwerkers in het Engelse Tilbury 35 verstekelingen, van wie één overleden, aan in een container afkomstig uit Zeebrugge. Als hoofd van de cel Mensenhandel bij de Federale Politie is Wim Bontinck al ruim tien jaar het gezicht van de strijd tegen de mensensmokkel in ons land.
  [naar artikel]
 31. Extra controles op vuurwerk voor Antwerp-Anderlecht (17/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Voor de voetbaltopper tussen Royal Antwerp FC en RSC Anderlecht zal de politie zondagavond extra controles houden aan het Bosuilstadion. De controles zijn gericht tegen mensen die vuurwerk het stadion willen binnensmokkelen.
  [naar artikel]
 32. Nieuwe dienstregeling NMBS van start: meer vroege en late treinen (13/12/2020 - De Standaard)
  Vanaf zondag rijden de treinen volgens een nieuwe dienstregeling, er komen elke week meer dan 400 treinen extra, een aantal dat tegen 2023 zal oplopen tot bijna 1.000, zo belooft spoorwegmaatschappij NMBS. Het gaat onder meer om extra vroege en late treinen rond de steden. Reizigersorganisatie TreinTramBus ziet toch nog pijnpunten, zeker in het weekend.
  [naar artikel]
 33. Nog extra treinen naar de kust tijdens verlengd weekend (25/05/2017 - De Redactie)
  De NMBS gaat tijdens het verlengde weekend nog eens drie extra treinen inleggen richting kust. Dat meldt de spoorwegmaatschappij donderdag. Een dag eerder had de NMBS al extra treinen aangekondigd. Van de drie nieuw aangekondigde treinen zullen er twee vertrekken vanuit Leuven en een derde vanuit Brussel-Noord.
  [naar artikel]
 34. Nog extra treinen naar de kust tijdens verlengd weekend (11/09/2017 - VRT NWS)
  De NMBS gaat tijdens het verlengde weekend nog eens drie extra treinen inleggen richting kust. Dat meldt de spoorwegmaatschappij donderdag. Een dag eerder had de NMBS al extra treinen aangekondigd. Van de drie nieuw aangekondigde treinen zullen er twee vertrekken vanuit Leuven en een derde vanuit Brussel-Noord.
  [naar artikel]
 35. Nog extra treinen naar de kust tijdens verlengd weekend (25/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De NMBS gaat tijdens het verlengde weekend nog eens drie extra treinen inleggen richting kust. Dat meldt de spoorwegmaatschappij donderdag. Een dag eerder had de NMBS al extra treinen aangekondigd. Van de drie nieuw aangekondigde treinen zullen er twee vertrekken vanuit Leuven en een derde vanuit Brussel-Noord.
  [naar artikel]
 36. Chinezen slachtoffer van almaar hardere vorm van mensensmokkel (24/10/2019 - De Tijd)
  21:38 Het is nog niet duidelijk waar de 39 Chinezen die in het Verenigd Koninkrijk dood zijn gevonden in de bewuste container zijn gestapt. De tragedie toont aan hoe moeilijk de strijd tegen mensensmokkel b...
  [naar artikel]
 37. Extra treinen dit paasweekend richting de kust: "Mooi weer trekt altijd dagjesmensen aan" (20/04/2019 - VRT NWS)
  De NMBS zet het hele verlengde paasweekend extra treinen richting de kuststeden in. Vanaf vandaag tot en met maandag rijden er elke dag acht treinen meer dan normaal. Dat betekent dat er dagelijks 7.000 extra zitplaatsen ter beschikking zijn.
  [naar artikel]
 38. Nieuwe dienstregeling NMBS van start (13/12/2020 - VRT NWS)
  Vanaf vandaag rijden de treinen volgens een nieuwe dienstregeling. Er rijden elke week meer dan 400 treinen extra, een aantal dat tegen 2023 zal oplopen tot bijna 1.000, zo belooft spoorwegmaatschappij NMBS. Het gaat onder meer om extra vroege en late treinen rond de steden.
  [naar artikel]
 39. Meer dan 400 extra treinen per week vanaf 13 december (04/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een nieuw station in Anderlecht en meer vroege en late treinen rond de steden. Dat zijn enkele blikvangers van de nieuwe dienstregeling van de NMBS, die op zondag 13 december gelanceerd wordt. De spoorwegmaatschappij belooft dat er tegen 2023 zowat 1.000 extra treinen rijden per week, waarvan meer dan 400 vanaf de 13de.
  [naar artikel]
 40. Meer dan 400 extra treinen per week vanaf 13 december (04/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een nieuw station in Anderlecht en meer vroege en late treinen rond de steden. Dat zijn enkele blikvangers van de nieuwe dienstregeling van de NMBS, die op zondag 13 december gelanceerd wordt. De spoorwegmaatschappij belooft dat er tegen 2023 zowat 1.000 extra treinen rijden per week, waarvan meer dan 400 vanaf de 13de.
  [naar artikel]
 41. NMBS zet extra treinen in naar de kust (22/08/2016 - De Standaard)
  Door de goede weersverwachtingen legt de NMBS vanaf dinsdag tot en met vrijdag 24 extra treinen in van en naar de kust. Samen zorgen die voor 16.636 bijkomende zitplaatsen. De extra treinen komen bovenop het reeds versterkte zomeraanbod naar de kust.
  [naar artikel]
 42. Van Ranst: “Extra treinen of niet, de treinreiziger moet vooraf weten of er nog zitplaats is op zijn trein” (04/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Overvolle treinen naar de kust, chaos in het station van Oostende, en straks nog eens extra treinen naar de kust: burgemeester Tommelein wil een...
  [naar artikel]
 43. Extra controles op autoverhuur in strijd tegen terreur (23/08/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/Kxrf0M8jQ4plZQPe28T_UniQJEs/diocontent/110175071/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 44. Nieuwe dienstregeling NMBS vandaag van start (13/12/2020 - De Morgen)
  Vanaf zondag rijden de treinen volgens een nieuwe dienstregeling. Er rijden elke week meer dan 400 treinen extra, een aantal dat tegen 2023 zal oplopen tot bijna 1.000, zo belooft spoorwegmaatschappij NMBS. Het gaat onder meer om extra vroege en late treinen rond de steden. Reizigersorganisatie TreinTramBus ziet toch nog pijnpunten, zeker in het weekend.
  [naar artikel]
 45. Nieuwe dienstregeling NMBS vandaag van start (13/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf zondag rijden de treinen volgens een nieuwe dienstregeling. Er rijden elke week meer dan 400 treinen extra, een aantal dat tegen 2023 zal oplopen tot bijna 1.000, zo belooft spoorwegmaatschappij NMBS. Het gaat onder meer om extra vroege en late treinen rond de steden. Reizigersorganisatie TreinTramBus ziet toch nog pijnpunten, zeker in het weekend.
  [naar artikel]
 46. Duitse deelstaat Beieren houdt controles aan de grens met Oostenrijk tegen migranten (18/07/2018 - VRT NWS)
  Vanaf vanochtend houdt de Beierse politie grenscontroles om mensensmokkel vanuit Oostenrijk tegen te gaan. De controles gebeuren met de goedkeuring van de federale regering in Berlijn. Onlangs was er binnen de Duitse regering nog een ruzie tussen kanselier Angela Merkel en haar Beierse coalitiepartner CSU.
  [naar artikel]
 47. Extra treinen naar de kust dan toch geschrapt (11/08/2020 - Express)
  De extra treinen tussen binnenland en de kust worden nu op aandringen van de burgemeesters in de kustzone, afgelast. Die... The post Extra treinen naar de kust dan toch geschrapt appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 48. NMBS schakelt tandje hoger: meer dan 400 extra treinen per week vanaf 13 december (04/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een nieuw station in Anderlecht en meer vroege en late treinen rond de steden. Dat zijn enkele blikvangers van de nieuwe dienstregeling van de NMBS, die op zondag 13 december gelanceerd wordt. De spoorwegmaatschappij belooft dat er tegen eind 2023 zowat 1.000 extra treinen rijden per week, waarvan meer dan 400 vanaf de 13e.
  [naar artikel]
 49. 293 bestuurders geflitst (04/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij controles in de strijd tegen straatracers kon de politie van Heusden-Zolder 293 van de 1.072 gepasseerde voertuigen flitsen. De controles werden in zes straten uitgevoerd. (ppn)
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.