De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Groen en Open Vld botsen over hoofddoeken in Gentse scholen: "Met liberaal was dit anders"

De Standaard

28/08/2018 - 07:23

Groen en Open VLD botsen over de beslissing om op één extra school van de Stad Gent dit schoolhjaar de hoofddoek en andere religieuze hoofddeksels toe te laten. Groen nam de beslissing, tegen de zin van de liberalen. "Het is de keuze van de directie", zegt Elke Decruynaere (Groen). "Met een liberaal was dit anders gegaan", klinkt het bij Open VLD.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Gentse meerderheid verdeeld over hoofddoeken op school: "Soloslim van Decruynaere is onaanvaardbaar" (02/07/2018 - De Morgen)
  De beslissing van de Gentse onderwijsschepen Elke Decruynaere (Groen) om de hoofddoek voortaan toe te laten in de stedelijke scholen stoot op verzet van coalitiepartner Open Vld. "Niet doorgesproken en geen goed idee", klinkt het bij de liberalen. Zelfs verschillende Gentse groenen geven aan van niets te weten.
  [naar artikel]
 2. Hoofddoek in Gentse scholen: "Soloslim van Groen is onaanvaardbaar", zegt Open Vld (02/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De beslissing van de Gentse onderwijsschepen Elke Decruynaere (Groen) om de hoofddoek voortaan toe te laten in de stedelijke scholen stoot op...
  [naar artikel]
 3. Hoofddoek in Gentse scholen: "Soloslim van Decruynaere is onaanvaardbaar", zegt Open Vld (02/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De beslissing van de Gentse onderwijsschepen Elke Decruynaere (Groen) om de hoofddoek voortaan toe te laten in de stedelijke scholen stoot op...
  [naar artikel]
 4. Toch geen algemene toelating hoofddoeken in Gentse stadsscholen na kritiek Open VLD (02/07/2018 - VRT NWS)
  De Gentse stadsscholen zullen dan toch niet vanaf 1 september de hoofddoek in regel toestaan. Het nieuwe reglement dat scholen zou verplichten om het religieuze symbool toe te laten, tenzij ze een verbod kunnen argumenteren, wordt ingetrokken na felle kritiek van meerderheidspartij Open VLD. Schepen van Onderwijs Elke Decruynaere betreurt het "gepolariseerde klimaat" rond de kwestie.
  [naar artikel]
 5. Gentse stadsscholen moeten hoofddoeken voortaan toelaten (02/07/2018 - De Morgen)
  Vanaf volgend schooljaar mogen moslimmeisjes die in een Gentse stadsschool les volgen, hun hoofddoek dragen - tenzij ze onder druk gezet worden om dit te doen. "Iedereen moet zichzelf kunnen zijn", zegt de Gentse onderwijsschepen Elke Decruynaere (Groen) in Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 6. Wantrouwen in de politiek (08/05/2023 - VRT NWS)
  De recente ideeën van Vooruit en de N-VA om een deel van het kindergeld door te storten aan de overheid die er, via de scholen, onder meer de armoede mee kan aanpakken, botsen op verzet bij Groen en de CD&V. Zij spreken van een "wantrouwige" of "akelige" overheid.
  [naar artikel]
 7. "Begrijp jij waarom Groen het symbool van de onderdrukking van de vrouw steunt?" (05/07/2018 - VRT NWS)
  "Het heeft me altijd verbaasd dat een partij als Groen die van bij haar ontstaan geijverd heeft voor internationale solidariteit, het symbool van de onderdrukking van vrouwen hier aanprijst. Alsof er geen universele waarden bestaan,  zoals gelijkheid tussen man en vrouw of de vrijheid om zich niet aan een godsdienst te moeten onderwerpen." Luckas Vander Taelen over de Gentse ophef over hoofddoeken in de klas.
  [naar artikel]
 8. Hoofddoeken toegelaten in Gentse stadsscholen: duidelijkheid voor directies (24/06/2020 - Apache)
  De beslissing van de Gentse bestuursploeg om hoofddoeken op de stedelijke middelbare scholen toe te laten, komt er na overleg met wetenschappers en op vraag van schooldirecties. De afspraken zijn gebaseerd op een arrest van de Raad van State uit 2014, en op wetenschappelijke en juridische argumenten waarbij de grondrechten centraal staan. Zeven van de
  [naar artikel]
 9. Hoofddoek in Gentse scholen: Open Vld hekelt 'soloslim' van Groen (02/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De beslissing van de Gentse onderwijsschepen Elke Decruynaere (Groen) om de hoofddoek voortaan toe te laten in de stedelijke scholen stoot op...
  [naar artikel]
 10. Decruynaere: 'Brief over hoofddoeken gestuurd op vraag van scholen zelf' (02/07/2018 - De Standaard)
  De Gentse liberalen zijn not amused met de ‘bewuste demarche’ van onderwijsschepen Elke Decruynaere (Groen). Zij heeft beslist dat stedelijke scholen de hoofddoek voortaan mogen toelaten. ‘Dit is niet verstandig en hoogst deloyaal. Het is trouwens niet de eerste keer dat Decruyaere ruim voor haar beurt spreekt’, zegt schepen Sofie Bracke (Open VLD). Decruynaere zelf countert dat ze de richtlijn net op vraag van de scholen zelf uitvaardigt.
  [naar artikel]
 11. Schepen Duchateau (N-VA): “Gent organiseert gewenningstraining voor jonge meisjes om zich te schikken in hun lot” (03/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  “Het standaard toelaten van hoofddoeken is ‘gewenningstraining’ organiseren voor jonge meisjes om zich te schikken in hun lot. Zo reageert Antwerps schepen en lokaal N-VA-voorzitter Fons Duchateau op het voorstel van Gents onderwijsschepen Elke Decruynaere (Groen) om hoofddoeken toe te laten in stedelijke scholen. Hij ziet het idee als een poging tot electoraal gewin. Het nieuwe reglement werd ondertussen al ingetrokken na hevig verzet van de Gentse meerderheidspartij Open Vld.
  [naar artikel]
 12. Gentse musea sturen gidsen naar scholen door corona: "Het wordt géén saaie powerpoint!" (07/10/2020 - VRT NWS)
  De stad Gent stelt een nieuw cultureel initiatief voor "Museum zoekt school": musea trekken zelf naar middelbare scholen omdat leerlingen voorlopig niet op schooluitstap mogen door corona. Het is de bedoeling dat de Gentse musea een uurtje les komen geven. "Het wordt geen gewone les, maar een beleving", zegt schepen van cultuur Sami Souguir (Open Vld).
  [naar artikel]
 13. Gentse Groenen: "Omslag nodig die niet toegeeft aan de anti-politiek, anders wint populisme" (16/02/2017 - De Redactie)
  Het Gentse rood-groene kartel gaat dan toch samen verder ondanks het Publipart-schandaal. Maar een omslag is nodig, benadrukken Rudy Coddens (SP.A) en Elke Decruynaere (Groen) in "Terzake".
  [naar artikel]
 14. [VIDEO] - "We gaan met kartel SP.A-Groen naar de Gentse kiezer" (30/11/2016 - De Redactie)
  De Gentse schepen Filip Watteeuw (Groen) heeft in "Villa Politica" bevestigd dat het kartel SP.A-Groen in 2018 naar de kiezer gaat.
  [naar artikel]
 15. Guy Verhofstadt (Open VLD): "Zin in Gentse gemeenteraad, als ik goede uitslag haal" (18/02/2018 - VRT NWS)
  Oud-premier Guy Verhofstadt (Open VLD), momenteel liberaal fractieleider in het Europees Parlement en brexitonderhandelaar voor dat parlement, zegt dat hij zijn zetel in de Gentse gemeenteraad zal opnemen als hij verkozen wordt. Verhofstadt duwt de liberale lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen die door lokaal boegbeeld Mathias De Clercq wordt getrokken.
  [naar artikel]
 16. Open VLD Gent boos op ‘deloyale’ Decruynaere (02/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Gentse liberalen zijn not amused met de ‘bewuste demarche’ van onderwijsschepen Elke Decruynaere (Groen). Zij heeft beslist dat stedelijke scholen de hoofddoek voortaan mogen toelaten. "Dit is niet verstandig en hoogst deloyaal. Het is trouwens niet de eerste keer dat Decruyaere ruim voor haar beurt spreekt", zegt schepen Sofie Bracke (Open VLD).
  [naar artikel]
 17. De Croo over heisa rond Van Biesen: "Een liberaal kan nooit racistisch zijn" (24/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Onze partij is principieel. Een liberaal kan nooit racistisch zijn." Dat zegt Open Vld-coryfee Herman De Croo maandagochtend bij aanvang van het
  [naar artikel]
 18. Gentse stadsscholen moeten hoofddoeken toelaten van schepen (02/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Moslimmeisjes die les volgen in een Gentse stadsschool mogen vanaf volgend schooljaar een hoofddoek dragen. Alleen wanneer meisjes onder druk worden gezet, kan de directie daar anders over beslissen. “Iedereen moet zichzelf kunnen zijn”, zegt onderwijsschepen Elke Decruynaere (Groen).
  [naar artikel]
 19. Mieke Van Hecke, buitenbeentje in Gentse coalitie, wil "bladzijde omdraaien" na moeilijke onderhandelingen (01/12/2018 - VRT NWS)
  Mieke Van Hecke (CD&V) was niet gewenst in de Gentse coalitie. Het kartel Groen-SP.A verzette zich "heel duidelijk" tegen de plaats van Van Hecke in het stadsbestuur, zegt ze zelf in "De ochtend" op Radio 1. Nu heeft Van Hecke toch een schepenpost beet, met de kleine bevoegdheden Burgerzaken en Protocol. "Ik heb gisteren nog Filip Watteeuw (Groen) aan de lijn gehad. Men wil die bladzijde omdraaien."
  [naar artikel]
 20. Meyrem Almaci: "Nadenken over afstandsonderwijs in de scholen" (20/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Groen-voorzitter Meyrem Almaci wil dat er wordt nagedacht over afstandsonderwijs in de scholen in bijvoorbeeld de week voor de paasvakantie. Dat heeft ze zaterdag gezegd in "De Ochtend" op Radio 1. "We moeten flexibel openstaan voor het sluiten van de scholen. Als dat nodig is, is dat nodig", klonk het.
  [naar artikel]
 21. Biostatisticus Molenberghs: "Mondmasker in de klas is ticket om scholen open te houden" (10/09/2020 - VRT NWS)
  Verschillende experts blijven pleiten voor verplichte mondmaskers in de middelbare scholen. De laatste dagen is er daarover opnieuw veel discussie. "Het mondmasker -ook al is het niet fijn- is het ticket om de scholen open te houden", zegt biostatisticus Geert Molenberghs (KU Leuven) in "De ochtend" op Radio 1. Dat de cijfers momenteel stijgen is volgens Molenberghs niet onverwachts. "We testen heel veel mensen nu."
  [naar artikel]
 22. Groen en Open VLD willen volgende week oplossing voor dure energiefactuur: "Nu is het money time" (30/01/2022 - VRT NWS)
  Regeringspartijen Groen en Open VLD zijn het erover eens dat de federale regering snel met een oplossing moet komen voor de torenhoge energiefacturen. Dat hebben Kamerfractieleiders Wouter De Vriendt (Groen) en Maggie De Block (Open VLD) gezegd tijdens een debat in "De zevende dag".
  [naar artikel]
 23. Gentse Groen-kopvrouw Decruynaere: "Met N-VA in zee? Politieke zelfmoord" (14/10/2018 - De Morgen)
  Elke Decruynaere drukt de speculaties de kop in dat het kartel sp.a-Groen zou splitsen om dan vervolgens met N-VA in zee te gaan. "Compleet ongeloofwaardig", volgens de Groen-kopvrouw.
  [naar artikel]
 24. 'Een regering die hoofddoeken op school verbiedt, verspilt enorm veel talent' (15/08/2019 - Knack)
  Worden hoofddoeken straks in alle Vlaamse scholen verboden, zoals in de startnota voor de Vlaamse formatie wordt gesuggereerd? Niet als het aan Elke Decruynaere (Groen) ligt. 'Als dat verbod er komt, verliest iedereen', zegt ze.
  [naar artikel]
 25. Marc Van Ranst: “Hou u aan de maatregelen, zodat we de scholen niet moeten sluiten” (17/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Scholen open na de kerstvakantie of scholen dicht tot in januari? "Dat hebben we allemaal zelf in de hand", zegt viroloog Marc Van Ranst van KU Leuven. "Als we ons met Kerstmis en Nieuwjaar aan de coronamaatregelen houden, dan hoeven de scholen niet dicht."
  [naar artikel]
 26. Groen-fractieleider Calvo: "N-VA en Open VLD zijn de vakbond van de allergrootste vermogens" (13/05/2019 - VRT NWS)
  Groen-fractieleider in de Kamer Kristof Calvo is "onaangenaam verrast" door de aanhoudende aanvallen van N-VA en Open VLD tegen het voorstel van Groen om de allerrijksten in ons land hoger te belasten. In "Terzake" zegt hij dat de twee partijen zich opwerpen als de vakbond van de allergrootste vermogens.
  [naar artikel]
 27. Gentse Feestenburgemeester is "nozems op twee wielen" beu: "Asociaal, degoutant, arrogant en vooral onverantwoord" (21/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Feestenburgemeester Christophe Peeters (Open Vld) roept de fietsers op de Gentse Feesten op om voorzichtiger te rijden. "Ze wanen zich de koning...
  [naar artikel]
 28. Sp.a-Groen schort gesprekken in Gent op "vanwege houding Open Vld": "Dit is niet ernstig" (12/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Gent heeft het linkse kartel (sp.a en Groen) de formatiegesprekken opgeschort met Open Vld. De liberale kopman Mathias De Clercq had dit weekend...
  [naar artikel]
 29. GEMEENTERAAD. Welles-nietes over herbestemming van site sporthal Veldwezelt (27/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  { "type": "information_text", "text": "Meerderheid: Open VLD (13), Vooruit/Groen (4)" }
  [naar artikel]
 30. Burgemeester van Genk over islamitische school: "Demir vernauwt debat tot hoofddoeken en halal" (18/09/2018 - VRT NWS)
  "Demir verengt het debat tot hoofddoeken en halal", zegt de burgemeester van Genk Wim Dries in "Terzake",  naar aanleiding van het debat over een mogelijke islamitische school in Genk. "Ze gebruikt dit om de islam te framen in de campagne." De burgemeester van Genk geeft aan dat hij eerder een onderzoek naar de vzw vroeg die het pand voor de school wilde kopen, maar toen het bericht kreeg dat er "geen gevaar was voor de openbare orde".
  [naar artikel]
 31. Scholen sluiten in Nederland en Duitseland, wat bij ons? "Ze zijn onderschatte factor in epidemie" (16/12/2020 - VRT NWS)
  In Nederland en Duitsland zijn alle scholen gesloten om de coronapandemie te bedwingen, maar in ons land blijven de lagere scholen en de eerste graad middelbaar onderwijs vooralsnog open. "We zien dat kinderen de hulpmotor zijn van de pandemie. De tweede piek werd geleid door de kinderen aan het einde van de herfstvakantie", zegt immunoloog Hans-Willem Snoeck in "Terzake". Viroloog Steven Van Gucht nuanceert enigszins. "De scholen respecteren de veiligheidsmaatregelen en daardoor kunnen we de risico's beperken", aldus Van Gucht.
  [naar artikel]
 32. "Iemand vrijlaten om een ander op te sluiten, dat noemen we dweilen met de kraan open" (17/09/2018 - VRT NWS)
  Zowel Theo Francken (N-VA) als Gwendolyn Rutten (Open VLD) werden vanochtend op de rooster gelegd in "De ochtend" op Radio 1. Politiek journalist Marc Van de Looverbosch analyseert: "Misschien heeft Theo Francken wel geleerd dat als je forse uitspraken doet, je kunt botsen op de realiteit."
  [naar artikel]
 33. Van Bossuyt (N-VA): "Het is logisch dat Mathias De Clercq (Open VLD) burgemeester van Gent wordt" (14/10/2018 - VRT NWS)
  De Gentse N-VA-lijsttrekker Anneleen Van Bossuyt wil samen met Open VLD en CD&V een centrumrechtse coalitie vormen in Gent. Momenteel vormt het kartel SP.A-Groen samen met Open VLD de meerderheid. "Ik wil Mathias De Clercq oproepen om de sprong te wagen en zijn verantwoordelijkheid als burgemeester op te nemen", zegt Van Bossuyt.
  [naar artikel]
 34. “Sappi is goed voor 6% van gemeentelijke inkomsten, maar we hebben voldoende reserves” (24/10/2023 - Het Belang van Limburg)
  { "type": "information_text", "text": "Meerderheid: Open Vld (13), Vooruit/Groen (4)" }
  [naar artikel]
 35. GEMEENTERAAD. Chaotische ruzie over geldautomaten in Lanaken: “Banken laten klanten in de steek” (28/11/2023 - Het Belang van Limburg)
  { "type": "information_text", "text": "Meerderheid: Open Vld (13), Vooruit/Groen (4)" }
  [naar artikel]
 36. GEMEENTERAAD. Aankoop sites Pyxiscollege: “Eén van de zwaarste dossiers van deze legislatuur” (29/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  { "text": "Meerderheid: Open VLD (13), Vooruit/Groen (4)", "type": "information_text" }
  [naar artikel]
 37. Toch geen algemene toelating hoofddoeken in Gentse stadsscholen (02/07/2018 - De Standaard)
  Gentse stadsscholen zullen dan toch niet vanaf 1 september de hoofddoek in regel toestaan. Het nieuwe reglement dat scholen zou verplichten om het religieuze symbool toe te laten, tenzij ze een verbod kunnen argumenteren, wordt ingetrokken na felle kritiek van meerderheidspartij Open VLD. Schepen van Onderwijs Elke Decruynaere betreurt het ‘gepolariseerde klimaat’ rond de kwestie.
  [naar artikel]
 38. Toch geen algemene toelating hoofddoeken in Gentse stadsscholen (02/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Gentse stadsscholen zullen dan toch niet vanaf 1 september de hoofddoek in regel toestaan. Het nieuwe reglement dat scholen zou verplichten om het religieuze symbool toe te laten, tenzij ze een verbod kunnen argumenteren, wordt ingetrokken na felle kritiek van meerderheidspartij Open Vld. Schepen van Onderwijs Elke Decruynaere betreurt het “gepolariseerde klimaat” rond de kwestie.
  [naar artikel]
 39. Toch geen algemene toelating hoofddoeken in Gentse stadsscholen (02/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Gentse stadsscholen zullen dan toch niet vanaf 1 september de hoofddoek in regel toestaan. Het nieuwe reglement dat scholen zou verplichten om het religieuze symbool toe te laten, tenzij ze een verbod kunnen argumenteren, wordt ingetrokken na felle kritiek van meerderheidspartij Open Vld. Schepen van Onderwijs Elke Decruynaere betreurt het “gepolariseerde klimaat” rond de kwestie.
  [naar artikel]
 40. Toch geen algemene toelating hoofddoeken in Gentse stadsscholen (02/07/2018 - De Standaard)
  Gentse stadsscholen zullen dan toch niet vanaf 1 september de hoofddoek in regel toestaan. Het nieuwe reglement dat scholen zou verplichten om het religieuze symbool toe te laten, tenzij ze een verbod kunnen argumenteren, wordt ingetrokken na felle kritiek van meerderheidspartij Open VLD. Schepen van Onderwijs Elke Decruynaere betreurt het ‘gepolariseerde klimaat’ rond de kwestie.
  [naar artikel]
 41. Kampeerchaos bij scholen: "N-VA gijzelt minister Crevits om politieke spelletjes te spelen" (21/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Oppositiepartij Groen is bereid om Open Vld en CD&V een wisselmeerderheid aan te bieden in het dossier van de schoolinschrijvingen. Dat zegt Vlaams...
  [naar artikel]
 42. Elke Decruynaere (Groen): "Mathias De Clercq heeft blijkbaar alles over voor de sjerp" (08/09/2018 - VRT NWS)
  De uitspraak van de Gentse liberale kandidaten Guy Verhofstadt en Mathias De Clercq - "eerst zien of het kartel SP.A-Groen blijft bestaan na de verkiezingen"- schiet bij Groen in het verkeerde keelgat. "Mathias ziet zichzelf blijkbaar als inzet van de verkiezingen. Ik doe een oproep om het over de inhoud te hebben, niet over de postjes", zegt Elke Decruynaere, schepen en de nummer twee op de lijst van SP.A-Groen in Gent.
  [naar artikel]
 43. Scholen weer open, maar voor hoelang? Directrice: "Met deze besmettingscijfers gaan er sowieso klassen dicht" (10/01/2022 - VRT NWS)
  Na een verlengde kerstvakantie van 3 weken gaan vandaag de (basis)scholen opnieuw open. Maar met de stijging van de besmettingscijfers zullen ongetwijfeld heel wat leerlingen en leerkrachten in quarantaine moeten, dus dan is de vraag: hoe lang houden de scholen het in de praktijk vol? "Ik kom nu al volk te kort, ik zie niet hoe ik alle klassen hier ga kunnen openhouden", zegt basisschooldirectrice Siel Verbeurgt. "Onze bezorgdheid is vooral de leerkrachten", reageert ook Stefan Grielens, van het Vrij CLB Netwerk.
  [naar artikel]
 44. Toch geen algemene toelating voor hoofddoeken in Gentse stadsscholen (02/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Gentse stadsscholen zullen dan toch niet vanaf 1 september de hoofddoek in regel toestaan. Het nieuwe reglement dat scholen zou verplichten om het religieuze symbool toe te laten, tenzij ze een verbod kunnen argumenteren, wordt ingetrokken na felle kritiek van meerderheidspartij Open VLD. Schepen van Onderwijs Elke Decruynaere betreurt het “gepolariseerde klimaat” rond de kwestie.
  [naar artikel]
 45. "Kinderopvang is niet evident" en "medestudenten vertrekken": Vlamingen getuigen over gesloten scholen in Italië (05/03/2020 - VRT NWS)
  "Mijn kinderen vervelen zich, want de school is dicht en de sportactiviteiten zijn geschrapt." VRT NWS sprak met enkele Vlamingen in Italië over de sluiting van de scholen in het land. Die gaan dicht tot 15 maart, heeft de Italiaanse regering beslist. Die beslissing viel aan de late kant, en er is niet goed over gecommuniceerd, vinden Vlamingen die in Italië wonen. "Het was gissen of de scholen de volgende dag nog open zouden zijn of niet."
  [naar artikel]
 46. Gentse Open VLD wil dat "Jij beslist" in oktober (14/05/2018 - VRT NWS)
  De Gentse Open VLD trekt in oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen met de slogan "Jij beslist". Ze schuiven 14 keuzes voor een ambitieus Gent naar voor. Mathias De Clercq is lijsttrekker en kandidaat-burgemeester.
  [naar artikel]
 47. Ministervan Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil scholen volledig openhouden: "Dat is het veiligste voor iedereen" (12/10/2020 - VRT NWS)
  Als het van minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) afhangt, blijven de scholen gewoon open. Hij wil geen algemene toepassing van code oranje, waardoor leerlingen uit het middelbaar een week les krijgen en een week thuis blijven. "Het aantal besmettingen op scholen valt goed mee."
  [naar artikel]
 48. Drankjes op Gentse Feesten worden duurder: "Alle prijzen stijgen, we kunnen niet anders" (08/04/2022 - VRT NWS)
  Bezoekers van de Gentse Feesten moeten deze zomer meer betalen voor een drankje. De pleinorganisatoren rekenen de extra kosten die ze moeten maken door. "Podia, tenten en vloeren zijn een kwart duurder. We kunnen niet anders dan die kosten doorrekenen", klinkt het bij Trefpunt vzw.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy