Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2021
00:58 uur

Politieke reacties na "Pano"-reportage over Schild & Vrienden: "Dit kan en mag niet zonder gevolgen blijven"

VRT NWS

05/09/2018 - 23:47

De "Pano"-reportage over de rechtse organisatie Schild & Vrienden lokt heel wat reacties uit, ook uit politieke hoek. Zo twittert CD&V-voorzitter Wouter Beke dat "dit iets is om ons zorgen om te maken".


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Carl Devos over Schild & Vrienden: "Gevaar voor politieke recuperatie, maar afwachten wat er nog opduikt" (06/09/2018 - VRT NWS)
  De politicoloog Carl Devos waarschuwt in "De afspraak" voor de gevolgen van politieke recuperatie van de "Pano"-repo over de rechts-radicale beweging Schild & Vrienden. "Je voelt nu dat wat met Schild & Vrienden is gebeurd, onderwerp wordt van politieke strijd. Een aantal politici wil dit in de richting van de N-VA schuiven. Het is nu afwachten of de komende dagen een lid van Schild & Vrienden opduikt op een lijst van Open VLD of CD&V. Dat is niet uitgesloten", aldus Devos.
  [naar artikel]
 2. Carl Devos over Schild & Vrienden: "Gevaar voor politieke recuperatie, maar afwachten wat er nog opduikt" (07/09/2018 - VRT NWS)
  De politicoloog Carl Devos waarschuwt in "De afspraak" voor de gevolgen van politieke recuperatie van de "Pano"-repo over de rechts-radicale beweging Schild & Vrienden. "Je voelt nu dat wat met Schild & Vrienden is gebeurd, onderwerp wordt van politieke strijd. Een aantal politici wil dit in de richting van de N-VA schuiven. Het is nu afwachten of de komende dagen een lid van Schild & Vrienden opduikt op een lijst van Open VLD of CD&V. Dat is niet uitgesloten", aldus Devos.
  [naar artikel]
 3. Politici reageren fel op Pano-repo over Schild & Vrienden: "Iets om ons echt zorgen over te maken, niet mijn Vlaanderen" (06/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Er komen felle reacties op de Pano-reportage die de achterliggende, racistische agenda van de rechtse jongerenbeweging 'Schild & Vrienden'...
  [naar artikel]
 4. "Pano"-maker Tim Verheyden: "De geheime Discord-groep is intussen verwijderd" (06/09/2018 - VRT NWS)
  Bij onze collega's van "Het journaal" gaf journalist Tim Verheyden meer informatie over de "Pano"-reportage rond Schild & Vrienden. "De geheime Discord-groep die in "Pano" aan bod komt, is intussen verwijderd", zegt Verheyden, die benadrukt dat de "Pano"-redactie niet over een nacht ijs is gegaan bij het maken van de reportage.
  [naar artikel]
 5. Bekijk hier de "Pano"-reportage: Wie is Schild & Vrienden echt? (05/09/2018 - VRT NWS)
  "Pano" opent het seizoen met een reportage over de Vlaamse jongerenbeweging Schild & Vrienden. Identitaire bewegingen zijn aan een opmars bezig, dat merken we in heel Europa. Schild en Vrienden pleit voor een Vlaamse identiteit en traditionele familiewaarden. Ze willen een positief alternatief willen ze voor de maatschappij van vandaag en eerlijke media.
  [naar artikel]
 6. Voorzitter Schild & vrienden spuwt gal over 'Pano'-reportage: "VRT is gefrustreerd en doet aan framing" (05/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dries Van Langenhove, studentenvertegenwoordiger van de omstreden beweging 'Schild & Vrienden', is niet te spreken over de 'Pano'-reportage die...
  [naar artikel]
 7. Voorzitter Schild & vrienden spuwt gal over 'Pano'-reportage: "VRT probeert alles wat Vlaamsgezind is te framen als racistisch" (05/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dries Van Langenhove, studentenvertegenwoordiger van de omstreden beweging Schild & Vrienden, is niet te spreken over de 'Pano'-reportage die...
  [naar artikel]
 8. Voorzitter Schild & vrienden spuwt gal over 'Pano'-reportage: "VRT probeert alles wat Vlaamsgezind is te framen als racistisch en zelfs antisemitisch" (05/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dries Van Langenhove, studentenvertegenwoordiger van de omstreden beweging 'Schild & Vrienden', is niet te spreken over de 'Pano'-reportage die...
  [naar artikel]
 9. Somers wil "dringende samenkomst commissie radicalisering" na "Pano"-reportage over Schild & Vrienden (06/09/2018 - VRT NWS)
  Via Twitter laat burgemeester van Mechelen Bart Somers (Open VLD) weten dat hij een "dringende samenkomst" wil van de "commissie radicalisering" in het Vlaams Parlement, na de ophefmakende "Pano"-reportage over Schild & Vrienden. Somers is zelf ondervoorzitter van de commissie. Ook Meyrem Almaci, voorzitter van Groen, riep deze ochtend al op om de commissie bijeen te roepen.
  [naar artikel]
 10. Waarom de "Pano" over Schild & Vrienden geen "knip- en plakwerk" is (06/09/2018 - VRT NWS)
  Schild & Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove ontkent in nieuwe interviews nogmaals zijn betrokkenheid bij de ettelijke racistische en seksistische gesprekken, foto's en video's in de chatgroepen van zijn beweging, gisteren te zien in de reportage van "Pano" op één. "Het is iemand anders", beweert hij, en: "die foto's zijn gewoon van het internet geplukt". Maar de feiten spreken dat tegen.
  [naar artikel]
 11. Pano "Schild & Vrienden" en podcast "Meisjes van de nacht" winnen Belfius persprijzen (08/05/2019 - VRT NWS)
  Vanavond werden de Belfius persprijzen uitgereikt. VRT en De Standaard waren met drie prijzen de grote winnaars van de avond. Het duidingsprogramma Pano heeft vanavond de Belfius Persprijs gewonnen in de categorie "Televisiepers" voor hun spraakmakende reportage "Wie is Schild & Vrienden écht?". In de categorie "Radiopers" won "De meisjes van de nacht" van Radio 1. De artikelenreeks "Raakt Antwerpen ooit afgekickt" van Radio 2 Antwerpen triomfeerde in de categorie "Lokale Pers".
  [naar artikel]
 12. Voorzitter Schild & Vrienden na de commotie: "VRT probeert alles wat Vlaamsgezind is te framen als racistisch" (06/09/2018 - De Morgen)
  Dries Van Langenhove, voorzitter van de omstreden beweging Schild & Vrienden, is niet te spreken over de 'Pano'-reportage die vanavond uitgezonden werd op Canvas. "De afgelopen maanden filmde de VRT tientallen uren positief beeldmateriaal, maar in de eigenlijke reportage is daar bijna niets van gebruikt", hekelt de jongeman in een Facebookpost.
  [naar artikel]
 13. "Twintigtal leden van Jong N-VA mogelijk betrokken met Schild & Vrienden" (06/09/2018 - VRT NWS)
  De jongerenafdeling van N-VA telt een twintigtal leden die "op een of andere manier" betrokken zijn bij Schild & Vrienden. Dat zegt jongerenvoorzitter Tomas Roggeman na de "Pano"-reportage. 
  [naar artikel]
 14. Alex Agnew reageert op de "Pano"-reportage over Schild & Vrienden (06/09/2018 - VRT NWS)
  Alex Agnew en Christophe Busch geven hun reactie op de Pano-reportage over de Vlaamse jongerenbeweging Schild en Vrienden die gisteren werd uitgezonden. Hoofdinspecteur Tamara Carlier van de Computer Crime Unit van de Federale politie vertelt hoe zij op zoek gaan naar extremistische en racistische uitspraken op internet. 
  [naar artikel]
 15. "Links" en "klotejournalisten" (07/09/2018 - VRT NWS)
  Ik heb een 60-tal reacties ontvangen over de Pano-reportage over “Schild & Vrienden”.  (Elf ervan felicitaties, de andere klachten of vragen.) Eigenlijk niet eens zo veel voor een reportage die heel wat opschudding teweeg bracht. Sommige ervan zijn gewoon schelden “Klotejournalisten” en de klassieker “linkse VRT”.  Dat neemt niet weg dat ook heel wat gewone kijkers heel redelijke vragen hebben.
  [naar artikel]
 16. Voorzitter Schild & Vrienden na de commotie: "VRT probeert alles wat Vlaamsgezind is te framen als racistisch" (05/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dries Van Langenhove, voorzitter van de omstreden beweging Schild & Vrienden, is niet te spreken over de 'Pano'-reportage die vanavond uitgezonden...
  [naar artikel]
 17. Wat moet je doen om "strijder" of "veteraan" van Schild & Vrienden te worden en wat is het einddoel? (05/09/2018 - VRT NWS)
  Of je ze "alt-right", extreemrechts of identitair noemt: in veel landen duiken gelijkaardige nationalistische groeperingen op. In Vlaanderen is er sinds vorig jaar het Vlaams-nationalistische Schild & Vrienden. Hoe zit die organisatie precies in elkaar? En vooral: wat wil ze juist bereiken? Dit wist de redactie van Eén-programma "Pano" te achterhalen.
  [naar artikel]
 18. Parket opent onderzoek naar Schild & Vrienden (06/09/2018 - VRT NWS)
  Het parket Oost-Vlaanderen opent een onderzoek naar jongerenorganisatie Schild & Vrienden die in opspraak kwam in de "Pano"-reportage van gisteren. "We gaan bekijken wie we kunnen vervolgen voor welke strafbare feiten", klinkt het.
  [naar artikel]
 19. Van "redpill" tot "normies'': dit zijn de basisbegrippen van Schild & Vrienden (05/09/2018 - VRT NWS)
  In de "Pano" over Schild & Vrienden komen verschillende termen aan bod die in ons dagelijkse taalgebruik niet vaak de revue passeren. Wij lijsten enkele woorden op die essentieel zijn om de kern van de beweging en hun manier van werken te begrijpen.
  [naar artikel]
 20. Politieke reacties op racisme en antisemitisme van Schild en Vrienden: “Iets om ons zorgen over te maken” (06/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Ook uit politieke hoek komen er onthutste reacties op de Pano-reportage over de rechtse jongerenbeweging Schild en Vrienden. Het VRT-programma legde woensdag het racistische en antisemitische karakter bloot van de organisatie.
  [naar artikel]
 21. Mechelse scoutsleider die herkend werd in reportage Schild & Vrienden blijft actief (07/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de veelbesproken "Pano"-reportage over Schild & Vrienden werd een scoutsleider uit Mechelen herkend. Scouts en Gidsen Vlaanderen heeft na een...
  [naar artikel]
 22. Tim Pauwels: "Pano-ploeg wist niet op voorhand wat ze zou vinden" (06/09/2018 - VRT NWS)
  Toen de ploeg van "Pano" aan zijn reportage over Schild & Vrienden begon, wist ze niet wat ze zou vinden in de gesloten internetgroepen.  Dat zegt Tim Pauwels, de ombudsman van VRT NWS. Er is dus geen sprake van opgezet spel.
  [naar artikel]
 23. De Wever over de infiltratie door Schild en Vrienden: "Dit is ranzig. We gaan dit opkuisen" (06/09/2018 - De Morgen)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever is erg geschrokken van de extremistische retoriek die aan het licht kwam bij een Pano-reportage over de rechtse jongerenbeweging Schild & Vrienden. Een aantal van hen zijn lid van Jong N-VA. Hij belooft het aan te pakken.
  [naar artikel]
 24. Stroom van reacties na "Pano": "Dit zijn toestanden die je als verpleegkundige voor de rest van je leven meedraagt" (12/10/2017 - VRT NWS)
  De uitzending van "Pano" over de commerciële woonzorgecentra maakt veel en vaak emotionele reacties los. Personeelsleden en familieleden van bewoners getuigen over schrijnende toestanden. Een selectie van de mails die binnenkwamen bij de "Pano"-redactie.
  [naar artikel]
 25. Na de "Pano"-reportage: ook deze mensen werkten lange tijd met dagcontracten (11/05/2017 - De Redactie)
  Voor het magazine "Pano" ging een reporter een tijdlang undercover aan de slag bij koerierbedrijf DHL Aviation. Hij werkte er in een onzeker regime, met dagcontracten. Een herkenbaar verhaal, zo blijkt uit de vele reacties op de reportage.
  [naar artikel]
 26. Zuhal Demir: "Wie lid is van Schild & Vrienden kan geen lid zijn van N-VA" (06/09/2018 - VRT NWS)
  Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) is niet te spreken over de Pano-reportage over Schild & Vrienden, de jongerenorganisatie die zich naar de buitenwereld voorstelt als gematigd, maar achter de schermen racistische en seksistische boodschappen verspreidt. Sommige leden zijn ook lid van de N-VA, maar Demir is duidelijk daarin: "Zij horen niet thuis bij ons, dat is onverenigbaar met waar wij voor staan."
  [naar artikel]
 27. 'Pano' legt tactieken van Schild & Vrienden-trollenleger bloot: "Kunnen er eens een paar mensen een vals profiel van mij aanmaken?" (06/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het VRT-programma Pano schetste gisterenavond een onthutsend beeld van de rechtse jongerenorganisatie Schild & Vrienden. Het reportageteam kon ook...
  [naar artikel]
 28. "Veroordeel seksistische haatspraak even snel als racisme" (06/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Naar aanleiding van de ophefmakende Pano-reportage over de vereniging Schild & Vrienden roept het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en...
  [naar artikel]
 29. "Labels", "Pano" en vrtnws.be in de prijzen bij Belfius Persprijzen (30/10/2020 - VRT NWS)
  Voor de 57e keer heeft Belfius prijzen uitgereikt uit aan journalisten en persfotografen die het afgelopen jaar opmerkelijk werk hebben geleverd. Verschillende inzendingen van VRT NWS zijn in de prijzen gevallen: YouTube-reportage "Labels: Jong en op straat" wint de zogenoemde "Coup de coeur", "Pano"-reportage "Zijn humanitaire visa te koop?" wint in de rubriek "TV/video" en een samenwerking tussen VRT NWS, De Standaard en Knack over mensenhandel in nagelsalons wint bij "Print/Web".
  [naar artikel]
 30. Rector UGent: "Interne tuchtprocedure om Dries Van Langenhove uit UGent uit te sluiten. Geen plaats meer voor hem" (06/09/2018 - VRT NWS)
  De rector van de UGent, Rik Van de Walle heeft aangekondigd dat er een tuchtprocedure wordt opgestart tegen Dries Van Langenhove, voorzitter van de rechts-radicale beweging Schild & Vrienden. "Er is geen plaats meer voor hem." Dat heeft hij zonet in een mededeling gezegd. Dries Van Langenhove ligt stevig onder vuur na de "Pano"-reportage over Schild & Vrienden gisteren. 
  [naar artikel]
 31. N-VA roept Aalsterse kandidaat op het matje na reportage over 'Schild & Vrienden', rector UGent wil onderzoek (06/09/2018 - De Morgen)
  "Als het waar is wat daar gebeurt, en wij hebben geen indicatie om aan te nemen dat dat niet zo zou zijn, dan is dat walgelijk en te gortig”, zegt N-VA-woordvoerder Joachim Pohlmann na het zien van de spraakmakende Pano-reportage over 'Schild & Vrienden'. Met N-VA-kandidaten die actief zijn bij Schild en Vrienden, en in het bijzonder de kandidaat uit Aalst, zal een gesprek worden aangegaan. Rik Van de Walle, rector van de universiteit van Gent, wil een onderzoek.
  [naar artikel]
 32. Demir: "Ik heb deze week politici gezien die op heel akelige manier gereageerd hebben naar mijn partij" (09/09/2018 - VRT NWS)
  Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) is verontwaardigd over de reacties die haar partij gekregen heeft na de "Pano"-reportage over Schild & Vrienden. "Ik heb deze week politici gezien die op een heel akelige manier gereageerd hebben naar mijn partij", zegt ze in "De zevende dag".
  [naar artikel]
 33. VRT NWS verleent medewerking aan gerechtelijk onderzoek naar Schild & Vrienden (06/09/2018 - VRT NWS)
  Onderzoeksrechter Annemie Serlippens, gevorderd door het parket van Oost-Vlaanderen, heeft op donderdag 6 september 2018 een getuigenverhoor met de makers van "Pano" afgenomen op de VRT. Dit gebeurde in het kader van het gerechtelijk onderzoek dat op initiatief van het openbaar ministerie is opgestart na de uitzending van "Pano" over Schild & Vrienden, van woensdag 5 september 2018 op Eén. VRT NWS werkt mee aan het onderzoek maar maakt hier verder geen details over bekend.
  [naar artikel]
 34. Burgemeester Tremelo na veelbesproken 'Pano'-reportage: "Wij zijn vriendelijk en warm" (13/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Paul Dams, de burgemeester van Tremelo (Open VLD), eist een recht van antwoord na de veelbesproken reportage over alledaags racisme van het VRT-programma 'Pano'. In de reportage wordt de Vlaams-Brabantse gemeente volgens hem "in een slecht daglicht gesteld". "Wij zijn een vriendelijke en warme gemeenschap. De goede dingen werden gewoon niet getoond."
  [naar artikel]
 35. Geens: "Dit soort taal kreeg wind in zeilen door terrorisme van laatste jaren" (06/09/2018 - VRT NWS)
  "Dit soort taal kreeg de wind in de zeilen door het terrorisme van de laatste jaren", dat zegt minister van Justitie Koen Geens (CD&V) in "De ochtend" op Radio 1, als reactie op de "Pano"-reportage over de jongerenorganisatie Schild & Vrienden. Of het parket een onderzoek heeft ingesteld naar de vereniging, mag de minister niet zeggen. "Maar ons straffenarsenaal volstaat alleszins om op te treden."
  [naar artikel]
 36. Cartoonist van "seksistische prent" die opdook in Schild & Vrienden-groep: "Ik ben verontwaardigd" (17/09/2018 - VRT NWS)
  Cartoonist Marty Matthys is verontwaardigd dat een van zijn cartoons opdook in een geheime groep van Schild & Vrienden, zoals “Pano” twee weken geleden liet zien. De cartoon wil volgens Matthys seksisme aankaarten, maar werd door Schild & Vrienden gebruikt in een seksistische conversatie. “Het was schrikken”, zegt hij in “De wereld vandaag” op Radio 1.
  [naar artikel]
 37. Vier leden van Schild & Vrienden worden uit Vlaamse Jeugdraad gezet (12/09/2018 - VRT NWS)
  De Vlaamse Jeugdraad heeft de vier leden van de radicaal-rechtse groep Schild & Vrienden uit de organisatie gezet. Na de "Pano"-reportage vorige week was een procedure opgestart en vanavond is beslist om de jongeren te ontslaan. Later meer.
  [naar artikel]
 38. Smarandescu: "Beslissing in de Jeugdraad zal sowieso woensdag genomen worden" (06/09/2018 - VRT NWS)
  De reportage van Pano gisteren toonde dat vier adviesleden van de Vlaamse Jeugdraad lid zijn van de "Schild en Vrienden". Voorzitster Alexandra Smarandescu was daarvan niet op de hoogte. De vier krijgen voor de raad kans op wederwoord, woensdag zal over hun lot beslist worden.
  [naar artikel]
 39. Smarandescu: "Beslissing in de Jeugdraad zal sowieso woensdag genomen worden" (07/09/2018 - VRT NWS)
  De reportage van Pano gisteren toonde dat vier adviesleden van de Vlaamse Jeugdraad lid zijn van de "Schild en Vrienden". Voorzitster Alexandra Smarandescu was daarvan niet op de hoogte. De vier krijgen voor de raad kans op wederwoord, woensdag zal over hun lot beslist worden.
  [naar artikel]
 40. "Tijd om ons Vlaams huis op te kuisen. Het is nog niet te laat" (07/09/2018 - VRT NWS)
  De Pano over Schild & Vrienden zorgt voor emoties, verwarring, kwaadheid en twijfels. Ook bij mensen die gepokt en gemazeld zijn in de Vlaamse beweging. Uitgever Karl Drabbe zette zijn ideeën na het zien van de "Pano" op een rijtje. Hier zijn tekst over ontgoocheling en hoop.
  [naar artikel]
 41. "Tijd om ons Vlaams huis op te kuisen. Het is nog niet te laat" (07/09/2018 - VRT NWS)
  De Pano over Schild & Vrienden zorgt voor emoties, verwarring, kwaadheid en twijfels. Ook bij mensen die gepokt en gemazeld zijn in de Vlaamse beweging. Uitgever Karl Drabbe zette zijn ideeën na het zien van de "Pano" op een rijtje. Hier zijn tekst over ontgoocheling en hoop.
  [naar artikel]
 42. Dvtch Norris: "Ik geraak amper uit mijn woorden, zo gechoqueerd ben ik" (06/09/2018 - VRT NWS)
  De Antwerpse zanger Dvtch Norris is zwaar onder de indruk van wat hij heeft gezien heeft in de "Pano"-reportage over Schild en Vrienden. Hij had het zichtbaar lastig om de juiste woorden te vinden. "Ik geraak amper uit mijn woorden, zo gechoqueerd ben ik", zei hij tegen gastheer Lieven Van Gils in "Van Gils & Gasten."
  [naar artikel]
 43. Beke (CD&V) over Schild & Vrienden: “Politici moeten in eigen boezem kijken” (07/09/2018 - VRT NWS)
  Politici “oogsten wat ze zaaien”. Dat schrijft voorzitter van CD&V Wouter Beke in een opinietekst na de “Pano”-reportage over de rechts-radicale beweging Schild & Vrienden. Hij noemt de partij niet bij naam, maar tussen de regels door klinkt er een mogelijke boodschap richting N-VA. In een interview deze ochtend zegt Beke dat hij "uitdrukkelijk niet één partij vermeldt" in zijn tekst. 
  [naar artikel]
 44. Beke (CD&V) over Schild & Vrienden: “Politici moeten in eigen boezem kijken” (07/09/2018 - VRT NWS)
  Politici “oogsten wat ze zaaien”. Dat schrijft voorzitter van CD&V Wouter Beke in een opinietekst na de “Pano”-reportage over de rechts-radicale beweging Schild & Vrienden. Hij noemt de partij niet bij naam, maar tussen de regels door klinkt er een mogelijke boodschap richting N-VA. In een interview deze ochtend zegt Beke dat hij "uitdrukkelijk niet één partij vermeldt" in zijn tekst. 
  [naar artikel]
 45. Inlichtingendiensten: "Schild & Vrienden was gekend, maar geen concrete terreurdreiging" (06/09/2018 - VRT NWS)
  Paul Van Tigchelt van OCAD, het orgaan dat de terreurdreiging in ons land opvolgt, heeft in "De wereld vandaag" gemeld dat de rechts-radicale beweging Schild & Vrienden gevolgd wordt door de staatsveiligheid. "De repo van "Pano" heeft geen invloed op het terreurniveau. Er zijn in de repo wapens getoond, maar het terreurniveau wordt pas verhoogd als de reële kans op terrorisme groter wordt", aldus Van Tigchelt.
  [naar artikel]
 46. Vandaag is alles "hallucinant", "schandalig", "knettergek", "krankzinnig" of ... (15/10/2017 - VRT NWS)
  Hoogleraar Jan Blommaert bestudeert onze taal en hoe we die gebruiken. We spreken steeds forser: "Zeg niet gewoon "nonsens", wel "complete nonsens", en "onbegrijpelijk" is "volstrekt onbegrijpelijk". En dat heeft politieke gevolgen".
  [naar artikel]
 47. Na "Pano": faalt ons armoedebeleid en wat te doen? (13/09/2018 - VRT NWS)
  De "Pano"-reportage ‘Arm Vlaanderen: 5 jaar later’ toont volgens "Netwerk tegen Armoede" de "onthutsende realiteit achter de verontrustende (kinder)armoedecijfers." "De harde, maar terechte conclusie? Op vijf jaar tijd heeft het beleid op vlak van armoedebestrijding bitter weinig gerealiseerd. Het armoedebeleid van de verschillende regeringen faalt."
  [naar artikel]
 48. Coördinator Jeugdraad: "Leden die gedachtegoed Schild & Vrienden onderschrijven, zullen ontslag moeten nemen" (05/09/2018 - VRT NWS)
  De Vlaamse Jeugdraad heeft gereageerd op de "Pano"-uitzending over de rechtse organisatie Schild & Vrienden. Daarin kwam onder meer aan het licht dat de helft van de verkozen leden van de Jeugdraad leden zijn van die organisatie. "We gaan nu onderzoeken hoe actief ze zijn in Schild & Vrienden, maar als ze het gedachtegoed onderschrijven, zullen ze ontslag moeten nemen", laat de Jeugdraad weten.
  [naar artikel]
 49. Dries Van Langenhove: “Ik blijf erbij: alles in reportage van 'Pano' was vals” (10/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na meer dan twee jaar is het gerechtelijk onderzoek naar aanleiding van de 'Pano'-reportage over Schild & Vrienden afgerond. Spilfiguur Dries van Langenhove (27) maakt zich alvast weinig zorgen. Hij hoopt dat het parket de buitenvervolgingstelling vraagt voor zijn rol in de jongerenvereniging. "Ik vraag al jaren om deze zaak ofwel te seponeren, ofwel voor de rechtbank te brengen", zegt hij.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.