Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 May 2022
09:49 uur

Defecte trein verstoort ochtendspits rond Brussel

Metro

20/09/2018 - 07:25

Door een defecte trein in Jette is het treinverkeer onderbroken op het ringspoor rond Brussel en op de lijn voor stoptreinen tussen Brussel en Gent. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. De defecte trein staat sinds 6.50 uur stil ter hoogte van Bockstael, aldus Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken. De stroomafnemer van de trein zit klem in de bovenleiding. […] Het bericht Defecte trein verstoort ochtendspits rond Brussel verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Zware ochtendspits rond Antwerpen en Brussel (27/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De ochtendspits vanuit het oosten van het land naar Brussel verloopt moeizaam door een defecte vrachtwagen in Sint-Stevens-Woluwe. Op de
  [naar artikel]
 2. Trein met defecte stuurpost staat stil tussen Brussel en Leuven (07/08/2018 - Metro)
  Een drukbezette trein die omstreeks 17.15 uur in Brussel was vertrokken richting Eupen, heeft bijna een uur stilgestaan ter hoogte van Kortenberg wegens een defecte stuurpost. De airconditioning viel ook uit. De trein keerde uiteindelijk terug richting Brussel en omstreeks 18.15 uur hield hij halt in Nossegem, waar reizigers op een andere trein zullen kunnen overstappen. Medewerkers van Securail delen water en suikerwafels uit aan de reizigers. bron: Belga Het bericht Trein met defecte stuurpost staat stil tussen Brussel en Leuven verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Honderden reizigers twee uur vast op defecte trein (07/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er is momenteel geen treinverkeer mogelijk op de lijn Brussel-Gent door een defecte trein in Melle.  Op de trein zitten zo'n 500 reizigers al
  [naar artikel]
 4. "Defecte" legervoertuigen stuurden ochtendspits in de war (17/05/2017 - De Redactie)
  De ochtendspits rond Antwerpen was vanmorgen extra zwaar door twee defecte legervoertuigen in de Kennedytunnel. Volgens onze informatie ging het om een actie van boze militairen.
  [naar artikel]
 5. Belgen 6 uur vast op defecte trein tussen Frankfurt en Brussel: “Zelfs toiletten werkten niet meer” (28/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een groep Belgen heeft vanmiddag maar liefst zes uur lang vastgezeten op een defecte trein tussen Frankfurt en Brussel. De trein viel twee uur na...
  [naar artikel]
 6. Defecte goederentrein verstoort treinverkeer tussen Hasselt en Diest (29/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Door een defecte goederentrein in het treinverkeer op de lijn tussen Hasselt en Diest verstoord. Dat meldt spoorbeheerder Infrabel. De defecte trein bevindt zich in Schulen (Herk-de-Stad).
  [naar artikel]
 7. Defecte trein tussen Brussel en Oostende (09/11/2017 - VRT NWS)
  Er zijn problemen op het spoor tussen Oostende en Brussel. De oorzaak is een defecte trein ter hoogte van Drongen.
  [naar artikel]
 8. Tijdlang hinder op spoor tussen Brussel en Gent door defecte trein (09/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het treinverkeer tussen Brussel en Gent heeft vanochtend hinder ondervonden door een defecte trein net buiten Brussel-Zuid. Aan boord zat een...
  [naar artikel]
 9. Problemen van de baan na defecte trein in Mechelen (20/02/2018 - Metro)
  Na het incident maandagavond met de trein die met een defecte stroomafnemer geblokkeerd stond in Mechelen, zijn alle problemen sinds 3.20 uur van de baan. Dat meldt Thomas Baeken van spoornetbeheerder Infrabel. “De bovenleiding werd door specialisten van Infrabel nagekeken. Er kunnen opnieuw treinen rijden op alle sporen tussen Mechelen en Vilvoorde. Voor de ochtendspits is alles weer normaal.” De trein van Charleroi naar Antwerpen-Centraal stond maandag vanaf 16.45 uur vast in Mechelen wegens het defect. Aan boord zaten zowat 1.000 reizigers die ongeveer drie uur later konden overstappen op een andere trein. Daarna werd de defecte trein weggesleept en moest de bovenleiding door Infrabel eerst nog geïnspecteerd worden op schade. bron: Belga
  [naar artikel]
 10. Hinder op spoor tussen Brussel en Gent door defecte trein (09/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het treinverkeer tussen Brussel en Gent ondervindt vanochtend hinder door een defecte trein net buiten Brussel-Zuid. Aan boord zit een vijftiental...
  [naar artikel]
 11. Spoorverkeer verstoord door defecte trein in Brussel-Noord (25/06/2019 - De Standaard)
  Door een defecte trein in Brussel-Noord, waardoor twee sporen buiten dienst zijn, is er dinsdagnamiddag hinder op het Brusselse spoornet. De storing zou naar verwachting tot zeker 18 uur duren, zodat er ook in de avondspits nog hinder zou zijn. Dat meldt de NMBS.
  [naar artikel]
 12. Defecte trein zorgt voor vertraging op Noord-Zuidverbinding in Brussel (18/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er staat vanochtend een defecte trein op de Noord-Zuidverbinding in Brussel. Dat zegt spoorwegnetbeheerder Infrabel. De panne zorgt er voor een...
  [naar artikel]
 13. Chaotische avondspits op het spoor: “We zitten vast in snikhete trein zonder airco” (17/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een defecte trein, iets voor de avondspits, een seinstoring op het spoor tussen Brussel en Gent en rond 19.15 uur nog een verdacht pakket in het station Gent-Sint-Pieters zorgen woensdagavond voor grote problemen op het treinverkeer naar Gent. De defecte trein is intussen weggeraakt, maar de seinstoring zorgt nog altijd voor problemen. Dat melden Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken en zijn NMBS-collega Dimitri Temmerman.
  [naar artikel]
 14. Trein rijdt net voor Brussel-Zuid door het rood (22/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Door het incident was tussen de stations Brussel-Zuid en Brussel-West slechts treinverkeer over een enkel spoor mogelijk, wat gevolgen heeft voor de ochtendspits. De trein stond zowat een uur geblokkeerd, maar kwam rond 8 uur dan toch aan in Brussel-Zuid. De situatie normaliseert, aldus Crols.
  [naar artikel]
 15. Trein rijdt net voor Brussel-Zuid door het rood (22/11/2016 - De Standaard)
  Door het incident was tussen de stations Brussel-Zuid en Brussel-West slechts treinverkeer over een enkel spoor mogelijk, wat gevolgen heeft voor de ochtendspits. De trein stond zowat een uur geblokkeerd, maar kwam rond 8 uur dan toch aan in Brussel-Zuid. De situatie normaliseert, aldus Crols.
  [naar artikel]
 16. Trein rijdt net voor Brussel-Zuid door het rood (22/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Door het incident was tussen de stations Brussel-Zuid en Brussel-West slechts treinverkeer over een enkel spoor mogelijk, wat gevolgen heeft voor de ochtendspits. De trein stond zowat een uur geblokkeerd, maar kwam rond 8 uur dan toch aan in Brussel-Zuid. De situatie normaliseert, aldus Crols.
  [naar artikel]
 17. Hinder tijdens avondspits op het spoor door defecte trein in Brussel-Noord (25/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Door een defecte trein in Brussel-Noord zijn twee sporen buiten dienst. Hierdoor wordt hinder verwacht tijdens de avondspits.
  [naar artikel]
 18. Zware ochtendspits door defecte vrachtwagen in Sint-Stevens-Woluwe (27/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  De ochtendspits vanuit het oosten van het land naar Brussel verloopt moeizaam door een defecte vrachtwagen in Sint-Stevens-Woluwe. Op de aansluiting van de Brusselse ring met de E40 is daardoor één rijstrook versperd. Wie vanuit Aarschot, Tienen of Limburg naar de hoofdstad rijdt, moet 1,5 uur wachttijd inrekenen.
  [naar artikel]
 19. Reizigers uur vast op defecte trein zonder airco tussen Brussel en Leuven (07/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een goedgevulde trein die omstreeks 17.15 uur in Brussel was vertrokken richting Eupen, kreeg te maken met pech.
  [naar artikel]
 20. Defecte trein zorgt voor vertraging op Noord-Zuidverbinding in Brussel (18/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Er staat woensdagochtend een defecte trein op de Noord-Zuidverbinding in Brussel. Dat zegt spoorwegnetbeheerder Infrabel. De panne zorgt er voor een vertraging van 5 tot 10 minuten.
  [naar artikel]
 21. Helse ochtendspits rond Brussel: tot twee uur aanschuiven op Buitenring (21/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De ochtendspits in en rond Brussel verloopt moeilijk door onder meer een ongeval met vier bestelwagens in Jette. Hoewel de weg intussen is
  [naar artikel]
 22. Duizend passagiers al twee uur vast op defecte trein (19/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tussen Weerde en Mechelen staat al sinds 16.45u een defecte trein stil. Er zijn een duizendtal mensen aan boord. Het incident zorgt voor hinder op...
  [naar artikel]
 23. Duizend reizigers op defecte trein in Mechelen na 3 uur geëvacueerd (19/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zowat 1.000 reizigers die sinds 16.45 uur geblokkeerd zaten aan boord van een defecte trein in Mechelen, zijn pas ongeveer drie uur later kunnen overstappen op een andere trein. Dat meldt woordvoerder Thomas Baeken van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel maandagavond.
  [naar artikel]
 24. Duizend reizigers zitten drie uur vast op defecte trein (20/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Zo’n duizend mensen hebben gisteren bijna drie uur lang vastgezeten op een defecte trein in Mechelen. De verlichting van de trein bleef wel branden, maar de verwarming en airco vielen uit. Uiteindelijk konden de pendelaars overstappen op een vervangtrein.
  [naar artikel]
 25. Spoorverkeer in de buurt van Gent zwaar verstoord door defecte treinen (09/11/2017 - De Standaard)
  De ochtendspits op het spoor is vanmorgen zwaar verstoord door problemen met defecte treinen in de buurt van Gent. In een trein zaten 300 reizigers lange tijd vast.
  [naar artikel]
 26. Chaotische ochtendspits rond Brussel door ongevallen (21/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De ochtendspits in en rond Brussel verloopt moeilijk door onder meer een ongeval met vier bestelwagens in Jette. Daardoor lopen wachttijden op de
  [naar artikel]
 27. 500 reizigers twee uur vast op trein in Melle (07/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er is momenteel geen treinverkeer mogelijk op de lijn Brussel-Gent door een defecte trein in Melle.  Op de trein zitten zo'n 500 reizigers al
  [naar artikel]
 28. Hajo Beeckman: "Het is beter Brussel te vermijden tijdens de ochtendspits dinsdag" (26/03/2018 - VRT NWS)
  De grote protestactie van de taxisector in en rond Brussel zal zware gevolgen hebben voor de ochtendspits. "Als je de hoofdstad kan vermijden met de auto, is dat het beste plan. De metro en de trein is een goed alternatief, want het busverkeer zal ook grote hinder ondervinden van de geplande actie", zegt verkeersanker Hajo Beeckman.
  [naar artikel]
 29. Duizend passagiers drie uur vast op defecte trein (20/02/2018 - De Standaard)
  In Mechelen viel rond kwart voor vijf een trein stil met een duizendtal mensen aan boord. Ze moesten zo'n drie uur wachten tot ze op een andere trein konden overstappen.
  [naar artikel]
 30. Chaotische avondspits op het spoor: 'Vast in snikhete trein zonder airco' (17/05/2017 - De Standaard)
  Een defecte trein, iets voor de avondspits, en een seinstoring op het spoor tussen Brussel en Gent zorgen woensdagavond voor grote problemen op het treinverkeer naar Gent. Er zijn op die lijn vertragingen van 30 minuten tot een uur, met uitschieters tot bijna anderhalf uur. De defecte trein is intussen weggeraakt, maar de seinstoring zorgt nog altijd voor problemen. Dat melden Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken en zijn NMBS-collega Dimitri Temmerman.
  [naar artikel]
 31. 350-tal reizigers uur vast op defecte trein in Hoegaarden (21/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een 350-tal reizigers heeft na de middag ongeveer een uur lang vastgezeten op een defecte trein ter hoogte van Hoegaarden. Dat melden Infrabel en
  [naar artikel]
 32. Defecte trein zorgt voor hinder op spoorlijn tussen Mechelen en Brussel (19/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tussen Weerde en Mechelen staat al sinds 17 uur een defecte trein stil. Dat zorgt voor hinder op de spoorlijn tussen Mechelen en Brussel.
  [naar artikel]
 33. Drie treinen geblokkeerd in Brussel, enkele honderden reizigers zitten vast (09/10/2017 - VRT NWS)
  Er is hinder op het spoor, door een geblokkeerde trein op de lijn Brussel- Gent. De trein raakte defect toen hij Brussel buiten reed, net op de splitsing van de oude en de nieuwe treinverbinding naar Gent. Achter de defecte trein staan nog eens twee treinen vast, met in totaal enkele honderden reizigers aan boord. Er wordt nu geprobeerd om die treinen te laten terugrijden naar Brussel. 
  [naar artikel]
 34. Kettingbotsing in Jette: ochtendspits rond Brussel volledig in de war (07/02/2017 - De Standaard)
  Door een kettingbotsing ter hoogte van Jette, draait de ochtendspits rond Brussel volledig in de soep. Het Vlaams verkeerscentrum raadt aan om de ring te mijden.
  [naar artikel]
 35. Duizend passagiers zitten vast: defecte trein stuurt spoorverkeer in de war op Noord-Zuidverbinding (22/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Trein 7515 die de verbinding tussen Moeskroen en Schaarbeek verzekert, is vanochtend rond 9 uur in panne gevallen. De combinatie blokkeert een van...
  [naar artikel]
 36. Defecte trein die spoorverkeer in de war stuurde op Noord-Zuidverbinding gedepanneerd, situatie opnieuw normaal (22/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Trein 7515 die de verbinding tussen Moeskroen en Schaarbeek verzekert, is vanochtend rond 9 uur in panne gevallen. De combinatie blokkeerde een van...
  [naar artikel]
 37. Hinder op spoor door defecte trein in Asse (24/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een trein die van Sint-Niklaas naar Kortrijk op weg was, met aan boord een dertigtal reizigers, is deze middag rond 12.30 uur stilgevallen door
  [naar artikel]
 38. Spoorverkeer in Gent Sint-Pieters zwaar verstoord door defecte trein (09/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  De ochtendspits op het spoor is vanmorgen zwaar verstoord door een probleem met een trein. In het station Gent Sint-Pieters was een spoor geblokkeerd. Het zal nog een tijd duren voor alles weer normaal verloopt.
  [naar artikel]
 39. Zeer lastige ochtendspits rond Brussel (21/09/2016 - De Redactie)
  Drie ongevallen hebben de ochtendspits naar de hoofdstad ernstig in de war gestuurd, met wachttijden die oplopen tot twee uur.
  [naar artikel]
 40. Torenvalk 'verstoort' verkeerscamera in Strombeek (14/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De maandagse ochtendspits zorgt deze morgen voor heel wat hinder op de snelwegen naar Brussel en Antwerpen. Toch zorgde Peter Bruyninckx van het
  [naar artikel]
 41. Anderhalf uur aanschuiven op E40 Leuven-Brussel (26/01/2017 - De Standaard)
  De ochtendspits op de E40 richting Brussel vanuit Leuven verloopt donderdagmorgen heel moeizaam door een defecte vrachtwagen in Sint-Stevens-Woluwe. Het is anderhalf uur aanschuiven vanaf Haasrode, over een afstand van zo’n 15 kilometer.
  [naar artikel]
 42. Anderhalf uur aanschuiven op E40 Leuven-Brussel (26/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  De ochtendspits op de E40 richting Brussel vanuit Leuven verloopt donderdagmorgen heel moeizaam door een defecte vrachtwagen in Sint-Stevens-Woluwe. Het is anderhalf uur aanschuiven vanaf Haasrode, over een afstand van zo”n 15 kilometer.
  [naar artikel]
 43. Moeilijke ochtendspits op E40 richting Brussel: “Blijf er weg” (13/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Door twee aanrijdingen op de binnenring rond Brussel in Zellik was de linkerrijstrook even versperd. Daardoor staat op de E40 een file van Aalst tot Zellik, en daar doe je er ruim een uur over. “Voor wie de E40 vanuit Gent moet nemen, wordt het een lastige ochtendspits”, zegt het Vlaams Verkeerscentrum.
  [naar artikel]
 44. Hinder op het spoor door vandalisme: 'Totaal onaanvaardbaar' (20/09/2018 - De Standaard)
  Door een defecte trein in Jette is donderdagochtend het treinverkeer onderbroken op het ringspoor rond Brussel en op de lijn voor stoptreinen tussen Brussel en Gent. Het defect kwam er nadat een fiets in de bovenleiding werd gegooid. 'Vandalisme, totaal onaanvaardbaar', zegt Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken.
  [naar artikel]
 45. 3.000 reizigers tijdlang vast op treinen tussen Brussel en Gent (26/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het spoorverkeer op de lijn Brussel-Gent kan weer over beide sporen rijden. Dat bevestigt NMBS-woordvoerder Bart Crols. Een defecte trein net na
  [naar artikel]
 46. ‘Defecte’ legervoertuigen legden ochtendspits plat: ‘Een voorproefje’ (17/05/2017 - De Standaard)
  In de ochtendspits waren ongeveer op hetzelfde ogenblik drie legervoertuigen ’in panne’ op belangrijke knooppunten. Twee in de Kennedytunnel en een op het viaduct van Vilvoorde. Het gaat om een vakbondsactie, vernam De Standaard. ‘De militairen hebben het lef om nog een krachtiger signaal te geven.’
  [naar artikel]
 47. Treinverkeer verstoord tussen Ottignies en Brussel (21/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De treinen op de lijn tussen Ottignies en Brussel moeten dinsdag in de ochtendspits tussen Etterbeek en Terhulpen over één spoor. In het station van Bosvoorde heeft iets na 5 uur een trein een stuk van de bovenleiding beschadigd. Dat meldt Infrabel. Verwacht wordt dat de treinen rond de middag weer over twee sporen kunnen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy