Exclusief voor HLN+ abonnees: jij stelt de vraag, onze experts antwoorden. Sepideh - door Gault Milau in 2016 nog verkozen tot sommelier van het... [naar artikel]
Een wit wijntje drinken we graag koud, het liefst nog op een zonnig terras. Niet doen, zeggen verschillende sommeliers. Witte wijn smaakt beter als hij niet te koud geserveerd wordt. [naar artikel]
Je toiletgewoontes zijn niet de meest sexy onderwerpen om over te praten. Daarom schieten wij je te hulp met drie vragen die je waarschijnlijk niet... [naar artikel]
Wijn vind je in heel wat smaken en variaties aan kleuren: wit, rood, rosé en zelfs oranje. Onderling kennen ze ook tal van schakeringen. Maar hoe ontstaan die specifieke kleuren precies? En welke rol speelt de kleur van de druif? We vroegen het aan de meermaals bekroonde topsommelier Gianluca Di Taranto. [naar artikel]
Witte wijn drink je ijskoud, soms zelfs met ijsblokjes voor het ultieme verfrissende zomergevoel. En daar gaan we blijkbaar massaal mee in de [naar artikel]
Met twee glazen wijn heb je jouw dagelijkse suikerlimiet al bereikt. Dat blijkt uit Brits onderzoek van de ngo Alcohol Health Alliance. De onderzoekers analyseerden verschillende soorten wijn zoals rood, rosé, wit en schuimwijn. Daarin vonden ze veel verborgen suikers en calorieën. De ngo vindt het absurd en zelfs gevaarlijk dat dit niet verplicht op het etiket vermeld moet worden. [naar artikel]
Lees dit artikel: We weten nu waarom sommige rode wijn droog smaakt (en andere niet) Wijnkenners kunnen een droge rode wijn, zoals Cabernet Sauvignon, gemakkelijk onderscheiden van een fruitigere rode wijn, zoals Pinot Noir. Wetenschappers hebben het gevoel van ‘droogheid’ in wijn lang in verband gebracht met tannines, maar hoe deze moleculen in de loop van de tijd hun karakteristieke mondgevoel creëren, was niet helemaal duidelijk. Tot nu. Onderzoekers hebben […] Lees dit artikel: We weten nu waarom sommige rode wijn droog smaakt (en andere niet) [naar artikel]
Drink niet meer dan tien glazen bier of wijn per week, las dagen zonder alcohol in en drink water bij de wijn of het bier. Dat zijn de... [naar artikel]
Opvallend veel mensen hebben last van hoofdpijn na een glaasje rode wijn. Wetenschappers denken de schuldige op het spoor te zijn. [naar artikel]
Een nooit geziene gezondheidscrisis, een economische schok, een tweede lockdown, groeiende eenzaamheid, relaties onder druk: experts waarschuwen al maanden dat deze coronacocktail tot meer suïcides kan leiden. De Nederlandse Milou Gevers (29), die tien jaar geleden haar moeder verloor aan zelfdoding, maakte een pakkende documentaire over de gevolgen voor de nabestaanden. In Waarom bleef je niet voor mij? spreekt ze met kinderen die achterbleven. En stelt ze de vragen die niemand haar destijds durfde te stellen. [naar artikel]
De smaakbeleving van een heerlijke fles wijn hangt af van de temperatuur waarmee je de wijn serveert. Te koud of te warm serveren, kan een uitstekende wijn verknoeien. Huissommelier Sepideh Sedaghatnia legt uit op welke temperatuur je wijn best serveert en waarom. Daarnaast test ze een digitale sommelier-app uit met een slimme ijsemmer die belooft je wijn snel op de juiste temperatuur te brengen. Werkt zoiets? En doet die dezelfde aanbevelingen als de échte sommelier? [naar artikel]
Je hebt onverwacht vrienden op bezoek en de wijn staat niet koud. Of je hebt een etentje gepland maar bent toch nog vergeten om de wijn koel te zetten. Vervelend, maar met deze simpele hack slaag je erin om binnen het kwartier een perfect gekoeld wit wijntje te serveren. [naar artikel]
Wanneer ze mij in een restaurant wijn laten proeven raak ik in paniek. Ik weet niets van wijn. Het komt uit een druif en studenten die in de zomer druiven gaan plukken in Frankrijk hebben allemaal negen maanden later een kind. Dat is wat ik weet over wijn. [naar artikel]
Vergeet wijn of bier bij je restaurantbezoek: vandaag drink je sake. Hoewel het drankje populair is, zijn de Master of Sake Sommeliers daarentegen wereldwijd beperkt. De Antwerpse Jonas Kellens van restaurant DIM Dining is er sinds deze week één van. Ook in zijn zaak bestellen gasten vaker sakes bij de gerechten dan wijn. Maar waarom is die drank zo populair? En hoe moet je het serveren? Jonas legt je er alles over uit. “De prijs is geen kwaliteitsindicatie bij sake.” [naar artikel]
Witte wijn en rosé zet je in de koelkast, rode wijn drink je op kamertemperatuur. Dat is de schaarse basiskennis die de amateursommelier in [naar artikel]
Wat bestel jij vanavond op café? Drink je graag een glas wijn thuis in de zetel? En heb je een duidelijke voorkeur voor witte of rode wijn? Dat... [naar artikel]
Het wereldwijde web zit vol selfmade vrouwen: bloggers, vloggers, app-ontwikkelaars ... Deze week stellen we een reeks snelle vragen aan... [naar artikel]
Hoeveel weegt een wolk? Krijg je popcorn als de bliksem inslaat op maïs? En waarom wordt soep koud als je blaast? Het boek ‘Ik heb een vraag’ geeft... [naar artikel]
Drink je graag een pintje? Of houd je meer van wijn of van softdrinks? Wat weet je allemaal over ons Belgisch bier? Welk bier drink jij het liefst?... [naar artikel]
Drink je graag een pintje? Of houd je meer van wijn of van softdrinks? Wat weet je over ons Belgisch bier? Welk bier drink jij het liefst? Waar [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.