Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 October 2021
23:05 uur

Meer dan zestig transmigranten opgepakt op weg naar Zeebrugge

Gazet van Antwerpen

25/09/2018 - 09:38

Afgelopen nacht zijn er opnieuw 61 transmigranten opgepakt op de toegangswegen richting Zeebrugge. Dat gebeurde bij een tweede grootschalige gecoördineerde actie.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 36 transmigranten opgepakt bij politieactie in Zeebrugge (23/02/2018 - VRT NWS)
  De politie heeft in de regio Zeebrugge 36 transmigranten opgepakt die naar eigen zeggen afkomstig zijn uit Libië, Marokko, Syrië, Tunesië en Eritrea. Aan de actie in de wijde omgeving van de haven van Zeebrugge namen 37 politiemensen deel.
  [naar artikel]
 2. Meer dan zestig transmigranten opgepakt tijdens tweede grootschalige actie (25/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Afgelopen nacht zijn er opnieuw 61 transmigranten opgepakt op de toegangswegen richting Zeebrugge. Dat is het resultaat van een tweede grootschalige gecoördineerde actie om de problematiek in te dijken, zo meldt West-Vlaams provinciegouverneur Carl Decaluwé dinsdagochtend.
  [naar artikel]
 3. Van vrijwilligers tot nachtpatrouilles: Zeebrugge reageert verdeeld op het stijgend aantal transmigranten (02/10/2018 - VRT NWS)
  Inbraken in huizen en strandcabines, transmigranten die worden opgepakt en weer vrijgelaten, leegstaande woningen die worden dichtgetimmerd,...Zeebrugge heeft een woelige zomer achter de rug. Opvallend meer transmigranten werden gesignaleerd in de havenstad. En dat lokt verdeelde reacties uit bij de buurtbewoners.
  [naar artikel]
 4. 16 transmigranten opgepakt bij grootschalige actie in Zeebrugge: stadsbestuur werkt aan efficiëntere aanpak problematiek (11/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Zeebrugge zijn dinsdagavond 16 transmigranten opgepakt tijdens een grote controleactie van de politie. De hele omgeving van Zeebrugge en de haven werd uitgekamd. Daarbij concentreerde de politie zich ook op de gebruikelijke schuilplaatsen van de transmigranten. Ondertussen pleegde het stadsbestuur al overleg met de hogere overheid rond de aanhoudende problematiek. “We hebben enkele voorstellen overgemaakt”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).
  [naar artikel]
 5. Politie breekt tentenkampen transmigranten af in Zeebrugge (17/08/2020 - VRT NWS)
  In Zeebrugge heeft de politie gisteren een aantal beginnende tentenkampen afgebroken van transmigranten. Die stonden in Zeebrugge Dorp, in een bosje bij het station. Er zijn ook een tiental mensen opgepakt.
  [naar artikel]
 6. Opnieuw 37 transmigranten opgepakt in Zeebrugge (08/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Bij een grootschalige politieactie in Zeebrugge werden dinsdagavond opnieuw enkele tentenkampen opgeruimd. In totaal werden 37 transmigranten opgepakt, meldt de lokale politie van Brugge.
  [naar artikel]
 7. Burgemeester Zeebrugge wil meer agenten tegen stijgend aantal transmigranten (02/08/2018 - VRT NWS)
  De burgemeester van Brugge, Renaat Landuyt (SP.A), vraagt meer hulp van de federale overheid tegen het stijgend aantal transmigranten in zijn deelgemeente Zeebrugge. De migranten zoeken daar een manier om in Groot-Brittannië te geraken. Vorige maand werden er honderden van hen opgepakt in Zeebrugge. Dat is bijna dubbel zoveel als vorig jaar.  
  [naar artikel]
 8. Zesendertig transmigranten opgepakt bij actie in Zeebrugge (23/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een actie in de regio Zeebrugge zijn gisteren 36 transmigranten onderschept. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een...
  [naar artikel]
 9. Politie breekt tentenkampen in Zeebrugge af, tiental transmigranten opgepakt (17/08/2020 - De Standaard)
  Bij een actie op meerdere plaatsen in Zeebrugge is zondag een tiental transmigranten opgepakt. Dat meldt de lokale politie van Brugge. De politie wilde beginnende tentenkampen in de kiem smoren.
  [naar artikel]
 10. Opnieuw 18 transmigranten opgepakt in Zeebrugge (17/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Bij een gerichte politieactie in Zeebrugge zijn dinsdag opnieuw 18 mensen zonder papieren aangetroffen. Dat meldt de lokale politie van Brugge. Het ging vooral om transmigranten van Noord-Afrikaanse origine.
  [naar artikel]
 11. Doodsbedreigingen en eieren tegen de perk: Nieuwe piek transmigranten zet Zeebrugge onder druk (02/08/2018 - De Morgen)
  Het aantal transmigranten aan de Belgische kust piekt. Dit jaar zijn er al zo'n 4.000 opgepakt, terwijl dat er in heel 2018 5.581 waren. Transmigratie-centrum Zeebrugge voelt het aan den lijve. "Ik krijg steeds meer doodsbedreigingen."
  [naar artikel]
 12. Opnieuw 37 transmigranten opgepakt in Zeebrugge (08/08/2018 - Metro)
  Bij een grootschalige politieactie in Zeebrugge werden gisteravond opnieuw enkele tentenkampen opgeruimd. In totaal werden 37 transmigranten opgepakt, meldt de lokale politie van Brugge. Heel wat illegale vluchtelingen hopen via de haven van Zeebrugge in het Verenigd Koninkrijk te geraken. Daardoor hangen vooral in de buurt van de Sint-Donaaskerk en het natuurgebied ‘De Fonteintjes’ vaak transmigranten rond. Bij de actie van gisteravond trof de politie opnieuw 37 transmigranten aan. De Brugse lokale politie organiseert sinds twee jaar dergelijke acties in Zeebrugge. Eerder deze week werd aangekondigd dat de acties gericht op transmigranten voortaan zelfs wekelijks zullen worden gehouden. Ook de federale politie en de omliggende politiezones werken mee aan de acties. Zo was bij de actie van gisteren ook de politiezone Blankenberge/Zuienkerke betrokken. Ten slotte dringt het stadsbestuur al lang aan op bijkomende opvangplaatsen in gesloten centra in de buurt. In samenspraak met de Dienst Vreemdelingenzaken zijn er nu vier opvangplaatsen per actie, terwijl dat er voorheen slechts twee waren. bron: Belga Het bericht Opnieuw 37 transmigranten opgepakt in Zeebrugge verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Opnieuw 18 transmigranten opgepakt in Zeebrugge (17/08/2018 - Metro)
  Bij een gerichte politieactie in Zeebrugge zijn dinsdag opnieuw 18 mensen zonder papieren aangetroffen. Dat meldt de lokale politie van Brugge. Het ging vooral om transmigranten van Noord-Afrikaanse origine. Heel wat illegale vluchtelingen hopen via de haven van Zeebrugge in het Verenigd Koninkrijk te geraken. Daardoor hangen vooral in de buurt van de Sint-Donaaskerk vaak transmigranten rond. De Brugse politie deed daarom opnieuw een gerichte controle in de ruime omgeving van de Strandwijk en de Kustlaan in Zeebrugge. Tijdens de actie werd gezocht naar mensen zonder papieren en hun geïmproviseerde verblijfplaatsen. In totaal werden dinsdag 18 mensen zonder papieren bestuurlijk aangehouden. In de marge van de actie werden ook aan het station van Brugge twee illegale transmigranten aangetroffen. Ten slotte werden vanochtend in Zeebrugge zeven mensen ontdekt in een trailer. De vluchtelingen probeerden op die manier tot in het Verenigd Koninkrijk te geraken. Ook zij werden bestuurlijk van hun vrijheid beroofd. bron: Belga Het bericht Opnieuw 18 transmigranten opgepakt in Zeebrugge verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Opnieuw 37 transmigranten opgepakt in Zeebrugge (08/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een grootschalige politieactie in Zeebrugge werden gisteravond opnieuw enkele tentenkampen opgeruimd. In totaal werden 37 transmigranten...
  [naar artikel]
 15. Zesendertig transmigranten opgepakt bij actie in Zeebrugge (23/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bij een actie in de regio Zeebrugge zijn donderdag 36 transmigranten onderschept. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een vrouwelijke controleur van De Lijn raakte in Blankenberge lichtgewond aan haar hand bij een incident met een vluchtende transmigrant.
  [naar artikel]
 16. Pak minder transmigranten opgepakt in West-Vlaanderen (06/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vorig jaar zijn 4.737 transmigranten opgepakt in de provincie West-Vlaanderen. Dat is bijna de helft minder dan vorig jaar. Dat meldt de gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé. De meeste transmigranten werden in en rond de haven van Zeebrugge opgepakt.
  [naar artikel]
 17. Politie arresteerde iedere dag van juli tien transmigranten in haven Zeebrugge (31/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Ze waren een tijdje uit het straatbeeld verdwenen. Maar de transmigranten zijn opnieuw heel zichtbaar aanwezig in Zeebrugge. In juli dit jaar werden er bijna dubbel zoveel opgepakt als in dezelfde periode vorig jaar. “En ze zijn agressiever.”
  [naar artikel]
 18. Meer dan 90 transmigranten opgepakt na grote politieactie in West-Vlaanderen (11/09/2018 - VRT NWS)
  In de provincie West-Vlaanderen heeft de politie vannacht een grote actie gehouden tegen mensensmokkel. In de haven van Zeebrugge, op snelwegparkings en aan verschillende busstations werden ruim 200 agenten ingezet. Er werden in totaal 97 transmigranten opgepakt. 
  [naar artikel]
 19. Meer dan zestig transmigranten opgepakt tijdens tweede grootschalige actie (25/09/2018 - Metro)
  Afgelopen nacht zijn er opnieuw 61 transmigranten opgepakt op de toegangswegen richting Zeebrugge. Dat is het resultaat van een tweede grootschalige gecoördineerde actie om de problematiek in te dijken, zo meldt West-Vlaams provinciegouverneur Carl Decaluwé deze ochtend. Afgelopen nacht vond er een tweede grootschalige actie plaats waarbij alle politiediensten, zowel lokale als federale, werden ingezet. Aan de actie werkten 150 agenten mee. Er werden 61 mensen opgepakt. “Maar het hadden er wellicht tientallen meer kunnen zijn. Het vraagt veel mankracht om grote groepen staande te houden, dus heel wat migranten konden op de vlucht slaan”, aldus Decaluwé. Bij de opgepakten noteerden de politiediensten vijftien verschillende nationaliteiten. Voorheen sprongen er enkele nationaliteiten bovenuit, zoals Eritreeërs en Koerden, maar dat was nu niet het geval. “Er dringt zich ook een eerste evaluatie op. De uitgebreide capaciteit in Brugge tot 300 mensen is goed, maar dat moet operationeel gemaakt worden. Het duurt namelijk een tijdje om iedereen over te brengen naar het gesloten centrum voor illegalen Steenokkerzeel 127bis”, aldus Decaluwé. bron: Belga Het bericht Meer dan zestig transmigranten opgepakt tijdens tweede grootschalige actie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Procureur: "Meer en agressievere transmigranten in West-Vlaanderen" (16/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de buurt van Zeebrugge zijn gisteren 26 transmigranten aangetroffen. Een 28-jarige Algerijn drong zelfs drie keer de haven van Zeebrugge binnen....
  [naar artikel]
 21. Transmigranten “overrompelen” Zeebrugge: stad vraagt minister om extra agenten te sturen (18/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  De politie neemt extra maatregelen tegen de toevloed van transmigranten in Zeebrugge. Schepen Franky Demon schreef intussen ook een brief naar de minister: “Zeebrugge wordt overrompeld en de politie heeft handen te kort.”
  [naar artikel]
 22. Iraniërs opgepakt in haven Zeebrugge (03/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  In de haven van Zeebrugge zijn opnieuw twee Iraniërs opgepakt. De transmigranten werden voor de onderzoeksrechter geleid voor het binnendringen van de haven. De onderzoeksrechter besliste echter om hen niet naar de gevangenis te sturen, meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge.
  [naar artikel]
 23. Iraniërs opgepakt in haven Zeebrugge (02/08/2016 - De Standaard)
  In de haven van Zeebrugge zijn opnieuw twee Iraniërs opgepakt. De transmigranten werden voor de onderzoeksrechter geleid voor het binnendringen van de haven. De onderzoeksrechter besliste echter om hen niet naar de gevangenis te sturen, meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge.
  [naar artikel]
 24. Priester uit Zeebrugge met de dood bedreigd omdat hij transmigranten helpt: “Het dreigt uit de hand te lopen" (02/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een priester uit Zeebrugge heeft doodsbedreigingen ontvangen omdat hij steevast transmigranten in Zeebrugge helpt en eten geeft. Fernand Maréchal...
  [naar artikel]
 25. 25 transmigranten springen uit vrachtwagen in Zeebrugge (16/07/2018 - VRT NWS)
  In Brugge is de politie op zoek naar dertien transmigranten die deze ochtend uit een vrachtwagen zijn gesprongen. In totaal waren ze met vijfentwintig, twaalf van hen zijn door de politie opgepakt.
  [naar artikel]
 26. Pak minder transmigranten opgepakt in West-Vlaanderen (06/01/2020 - Metro)
  Vorig jaar zijn 4.737 transmigranten opgepakt in de provincie West-Vlaanderen. Dat is bijna de helft minder dan vorig jaar. Dat meldt de gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé. De meeste transmigranten werden in en rond de haven van Zeebrugge opgepakt. In 2017 werden 4.550 mensen zonder papieren gevat. 2018 werd een piekjaar met 7.078 opgepakte transmigranten. In 2019 zakte dat aantal tot 4.737. Enkel in januari en oktober steeg de druk met respectievelijk 685 en 635 opgepakte transmigranten. De andere maanden bleef het relatief rustig. Van de transmigranten is 76 procent aangetroffen in en rond de haven van Zeebrugge. Het gaat voornamelijk om mensen uit Algerije. De daling is volgens de gouverneur een gevolg van verschillende factoren. “De onzekerheid rond de Brexit zal ongetwijfeld een rol hebben gespeeld. Ook merken we dat de routes zijn veranderd en dat de oversteek naar Groot-Brittanië vaker via Frankrijk gebeurt”, verklaart gouverneur Decaluwé. Welk effect de Brexit uiteindelijk zal hebben, valt volgens de gouverneur moeilijk te voorspellen. “We blijven overleggen met Frankrijk en Groot-Brittanië om alles in goede banen te leiden.” bron: Belga Het bericht Pak minder transmigranten opgepakt in West-Vlaanderen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Opmerkelijke stijging van aantal opgepakte transmigranten rond Zeebrugge: “Alarmbellen zouden luid moeten rinkelen” (01/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  In en rond de haven van Zeebrugge werden tijdens de eerste drie maanden van dit jaar 968 transmigranten opgepakt. Dat is veel meer dan in het eerste kwartaal van de voorbije twee jaar. “Bij een stijging van dit formaat zouden de alarmbellen toch luid moeten rinkelen”, klinkt het bij de Brugse N-VA-kandidate Maaike De Vreese.
  [naar artikel]
 28. Vijf transmigranten in Zeebrugge uit container gehaald (30/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de haven van Zeebrugge zijn vrijdagnamiddag vijf transmigranten aangetroffen in een bulkcontainer. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen,...
  [naar artikel]
 29. Politie onderschept weer meer transmigranten in West-Vlaanderen (20/06/2018 - VRT NWS)
  De politie in West-Vlaanderen heeft de jongste maanden weer meer migranten onderschept die op doorreis zijn naar Groot-Brittannië. In april zijn er ruim 700 opgepakt en vorige maand 630, dat zijn er enkele honderden meer in vergelijking met vorig jaar. De meeste transmigranten, zowat de helft, circuleren in Zeebrugge.
  [naar artikel]
 30. Priester uit Zeebrugge krijgt doodsbedreigingen omdat hij transmigranten helpt: “Het dreigt uit de hand te lopen" (02/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een priester uit Zeebrugge heeft doodsbedreigingen ontvangen omdat hij steevast transmigranten in Zeebrugge helpt en eten geeft. Fernand Maréchal...
  [naar artikel]
 31. Politie onderschept negen transmigranten op naar haven van Zeebrugge (26/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  De politie heeft op de N31, de expresweg tussen Brugge en Zeebrugge, negen transmigranten onderschept. Ze zijn meegenomen voor verhoor. Dat meldt Radio 1.
  [naar artikel]
 32. 23 transmigranten in koelwagen gevonden in haven Zeebrugge, gouverneur pleit voor meer controles (23/01/2020 - Knack)
  In de haven van Zeebrugge zijn donderdagvoormiddag 23 transmigranten gevonden in een koelwagen. Dat bevestigt de federale politie. Niemand van de gevonden personen is in levensgevaar.
  [naar artikel]
 33. Jan Jambon: "Extra federale politieagenten naar Zeebrugge" (19/07/2018 - VRT NWS)
  Er worden meer federale politieagenten naar Zeebrugge gestuurd. Dat heeft de minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) in de Kamer aangekondigd. De voorbije weken waren er opvallend meer transmigranten in Zeebrugge. Zondag was er nog een vechtpartij met een twintigtal van hen. De politie van Brugge stuurt al meer patrouilles naar Zeebruggge en ze krijgen daar nu ook hulp van de federale collega's.
  [naar artikel]
 34. Opnieuw 18 transmigranten opgepakt bij politieactie in Zeebrugge (17/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een gerichte politieactie in Zeebrugge zijn dinsdag opnieuw achttien mensen zonder papieren aangetroffen. Dat meldt de lokale politie van...
  [naar artikel]
 35. Voorpost betoogt in Zeebrugge tegen transmigranten (18/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  Met de slogan “illegaliteit = criminaliteit” betoogt het extreemrechtse Voorpost zaterdag in Zeebrugge tegen de transmigranten. Met een busdienst werden betogers van het binnenland naar de Markt gebracht. Zowat 130 militanten liepen mee in de optocht, die zonder incidenten verliep.
  [naar artikel]
 36. 24 transmigranten op bootje die in de problemen kwamen voor kust Zeebrugge gered (27/10/2021 - VRT NWS)
  Voor de kust van Zeebrugge zijn 24 transmigranten gered na een massale operatie. Het bootje kwam in de problemen op ongeveer 40 kilometer diep in zee vlakbij een windmolenpark. Ze worden nu opgevangen op de marinebasis in Zeebrugge.
  [naar artikel]
 37. 23 transmigranten opgepakt in haven van Zeebrugge: 9 mensen aangehouden (01/10/2021 - VRT NWS)
  In de haven van Zeebrugge heeft de scheepvaartpolitie 23 mensen opgepakt op verschillende plaatsen. 9 van hen zijn al verschillende keren in de haven gevonden. Zij werden voor de onderzoeksrechter geleid, die ze allemaal heeft aangehouden.
  [naar artikel]
 38. Schip keert terug naar haven Zeebrugge door vier transmigranten in machinekamer (18/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een schip is maandagavond teruggekeerd naar de haven van Zeebrugge nadat vier transmigranten waren aangetroffen in de machinekamer. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een van de Marokkaanse vluchtelingen werd gedagvaard voor het binnendringen in de haven.
  [naar artikel]
 39. 74 transmigranten aangetroffen in Zeebrugge en Jabbeke (30/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een actie in de omgeving van de haven van Zeebrugge en de snelwegparking van Jabbeke zijn gisteren in totaal 74 transmigranten aangetroffen....
  [naar artikel]
 40. Acht transmigranten in Zeebrugge uit koeltransport gehaald (15/11/2019 - De Standaard)
  In een koeltransport zijn donderdag in de haven van Zeebrugge acht mensen van Iraakse origine aangetroffen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Alle transmigranten verkeerden in goede gezondheid.
  [naar artikel]
 41. Acht transmigranten in Zeebrugge uit koeltransport gehaald (15/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  In een koeltransport zijn donderdag in de haven van Zeebrugge acht mensen van Iraakse origine aangetroffen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Alle transmigranten verkeerden in goede gezondheid.
  [naar artikel]
 42. Acht transmigranten in Zeebrugge uit koeltransport gehaald (15/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  In een koeltransport zijn donderdag in de haven van Zeebrugge acht mensen van Iraakse origine aangetroffen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Alle transmigranten verkeerden in goede gezondheid.
  [naar artikel]
 43. Zes transmigranten uit koelwagen gered in Zeebrugge (20/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  In de haven van Zeebrugge zijn zaterdag zes transmigranten gered uit een koelwagen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het ging om Koerden die in Frankrijk in het koeltransport werden gestopt. Allen verkeerden ze in goede gezondheid.
  [naar artikel]
 44. Zes transmigranten uit koelwagen gered in Zeebrugge (20/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de haven van Zeebrugge zijn zaterdag zes transmigranten gered uit een koelwagen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het ging om Koerden die in Frankrijk in het koeltransport werden gestopt. Allen verkeerden ze in goede gezondheid.
  [naar artikel]
 45. Zeebrugge worstelt met transmigranten: "Iedereen kent wel iemand die bestolen is" (04/08/2018 - De Morgen)
  De buurtbewoners van de wijk rond de Sint-Donatuskerk in Zeebrugge kreunen onder het toegenomen aantal transmigranten. Toch blijvenvelen hulp bieden. "Iemand met door prikkeldraad opengereten polsen moet je toch naar het ziekenhuis brengen?”
  [naar artikel]
 46. Zes transmigranten uit koelwagen gered in Zeebrugge: “Dit is levensgevaarlijk” (20/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In de haven van Zeebrugge zijn zaterdag zes transmigranten gered uit een koelwagen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het ging om Koerden die in Frankrijk in het koeltransport werden gestopt. Allen verkeerden ze in goede gezondheid.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.