Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2021
00:24 uur

Op visite bij een geflambeerde planeet

Het Belang van Limburg

20/10/2018 - 03:30

Als alles volgens plan is verlopen, is zaterdagochtend een Europees ruimtetuig naar de planeet Mercurius vertrokken. Welke verrassingen heeft die kleinste planeet uit het zonnestelsel nog voor ons in petto?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Toveren kan hij ook, maar wanneer Ronaldo deze freestylekoning op bezoek krijgt, wrijft hij zich toch even in de ogen (09/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wat gebeurt er wanneer de regerende wereldkampioen freestyle op visite mag bij een van de beste voetballers op deze planeet? De Britse magiër...
  [naar artikel]
 2. Wetenschappers ontdekken ‘verboden planeet’ in ‘Neptunuswoestijn’ (30/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wetenschappers hebben een planeet ontdekt die maar liefst drie keer groter is dan onze planeet. Merkwaardig: de planeet werd ontdekt in de...
  [naar artikel]
 3. Wetenschappers ontdekken ‘verboden planeet’ (30/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wetenschappers hebben een planeet ontdekt die maar liefst drie keer groter is dan onze planeet. Merkwaardig: de planeet werd ontdekt in de...
  [naar artikel]
 4. Wetenschappers vinden 'planeet van Mr. Spock' (19/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Onderzoekers hebben een nieuwe planeet ontdekt op zo'n 16 lichtjaar van de aarde. Omdat de planeet in de buurt ligt van een ster die ook in Star...
  [naar artikel]
 5. Wetenschappers ontdekken ‘verboden planeet’ (30/05/2019 - De Morgen)
  Wetenschappers hebben een planeet ontdekt die maar liefst drie keer groter is dan onze planeet. Merkwaardig: de planeet werd ontdekt in de zogenoemde ‘Neptunuswoestijn’, een plek waarvan de astronomen dachten dat het onmogelijk was om planeten terug te vinden. De unieke vondst kreeg bijgevolg de naam ‘verboden planeet’. Dat staat te lezen in het wetenschappelijke vakblad Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.
  [naar artikel]
 6. Vijftien en al eigen planeet (29/03/2019 - De Morgen)
  Op zijn derde stagedag aan Keele University kwam Tom Wagg (15) in een ander zonnestelsel een planeet ter grootte van Jupiter op het spoor. Hij is wellicht de jongste ontdekker van een planeet ooit.
  [naar artikel]
 7. Aardeachtige planeet is mogelijk 'stomende waterwereld' (07/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wetenschappers hebben voor het eerst een atmosfeer ontdekt rond een aardeachtige planeet. Ze bestudeerden de planeet GJ 1132b, die 1,4 keer zo
  [naar artikel]
 8. Astronomen ontdekken voor het eerst gigantische planeet rond stervende ster (17/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  WD 1856 b is de naam van een nieuw ontdekte planeet die ongeveer even groot is als Jupiter. Het uitzonderlijke van de planeet is dat ze rond een...
  [naar artikel]
 9. Zarmina het zusje van de aarde (12/04/2019 - De Morgen)
  Hoewel de planeet zich op twintig lichtjaren van de aarde bevindt, is het de eerste keer dat er zo ‘dichtbij’ een levensvatbare planeet gevonden wordt. Alleen heeft tot nu toe nog niemand de planeet ook echt gezien.
  [naar artikel]
 10. Kevin Durant gaat niet mee op visite bij Donald Trump: "Ik respecteer hem niet" (18/08/2017 - Sporza)
  Traditiegewijs gaat de NBA-kampioen steeds op visite bij de Amerikaanse president, maar dat is dit jaar zonder Kevin Durant gerekend. Hij is het niet eens met Donald Trump.
  [naar artikel]
 11. ‘Moordenaar’ van Pluto maakt jacht op een échte negende planeet (30/01/2019 - De Morgen)
  Sterrenkundigen jagen op een mysterieuze negende planeet die rond onze zon moet draaien. De ontdekking zou een compleet nieuwe kijk bieden op de bouw en evolutie van het zonnestelsel. Maar bestaat die negende planeet wel?
  [naar artikel]
 12. Ruimtemissie naar Mercurius op zoek naar antwoorden over mysterieuze planeet (19/10/2018 - VRT NWS)
  Deze nacht vertrekt de langverwachte ruimtemissie BepiColombo naar de planeet Mercurius. Een Europese en een Japanse ruimtesonde moeten er de vele raadsels van de mysterieuze planeet proberen te ontrafelen. Mercurius is de kleinste planeet uit ons zonnestelsel en ligt het dichtste bij de zon. BepiColombo is nog maar de derde missie ooit naar Mercurius.
  [naar artikel]
 13. Dichtstbijzijnde mogelijk leefbare planeet ontdekt rond een rustige ster (15/11/2017 - VRT NWS)
  Astronomen hebben een mogelijk leefbare planeet ontdekt met ruwweg de afmetingen van de aarde, op slechts 11 lichtjaar van ons zonnestelsel, zeer dichtbij dus in astronomische termen. De planeet kreeg de naam Ross 128 b, en is nu de op een na dichtstbijzijnde na Proxima b. Het is wel de dichtstbijzijnde planeet die ontdekt is die rond een inactieve rode dwergster cirkelt, wat de kansen vergroot dat er mogelijk leven zou zijn.  
  [naar artikel]
 14. Wetenschappers filmen voor het eerst de geboorte van een planeet (22/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Wetenschappers van de European Organisation for Astronomical Research in the Southern Hemisphere (ESO) hebben voor het eerst gedetailleerde beelden gemaakt van wat de geboorte van een planeet kan zijn. Astronomen probeerden al jaren het moment waarop een jonge planeet ontstaat in beeld te brengen, maar slaagden daar niet in. Nu hebben ze met een telescoop de ‘twist’ gefilmd die een teken kan zijn van de geboorte van een ‘baby planeet’.
  [naar artikel]
 15. Job aan huis geleverd: Uitzendkantoor komt op visite (06/02/2020 - Express)
  Het Nederlandse uitzendkantoor Pro Industry maakt sinds kort werk van ‘thuissollicitaties’ bij jobkandidaten. Het wil de drempel naar nieuw werk zo laag mogelijk houden: ‘ We kunnen zelfs op café afspreken.’ Een uitzendconsulent van Pro Industry was donderdagochtend op bezoek bij een sollicitant in Willebroek. Die solliciteerde voor een technische vacature bij chipsfabrikant Pringles, niet […] The post Job aan huis geleverd: Uitzendkantoor komt op visite appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Planeet Jupiter met blote oog zichtbaar (16/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vanavond en vannacht is de grootse planeet uit ons zonnestelsel, Jupiter, met het blote oog als een heldere “ster” aan de hemel zichtbaar. Met behulp van een telescoop kunnen de bandenstructuur en de grote rode vlek van de reuzenplaneet worden waargenomen maar met het blote oog zie je de planeet ook al heel duidelijk.
  [naar artikel]
 17. Astronomen vinden reusachtige planeet “die niet eens zou mogen bestaan” (28/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Spaanse wetenschappers hebben een planeet ontdekt van zulke grote afmetingen dat hij ons huidige begrip van hoe planeten ontstaan te boven gaat. De planeet, qua eigenschappen gelijkaardig aan Jupiter, cirkelt op zo’n 30 lichtjaren afstand van ons zonnestelsel rond de ster GJ 3512, een rode dwerg tien keer kleiner dan onze zon.
  [naar artikel]
 18. Sp.a na ‘Pano’-reportage over mondmaskers: ‘Er is kennelijk een planeet Aarde en een planeet Beke’ (08/10/2020 - De Morgen)
  Vlaams parlementslid Hannes Anaf (sp.a) reageert erg kritisch op een aantal uitspraken die Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) gisteren deed in de Pano-reportage over mondmaskers. ‘Er is kennelijk planeet Aarde en planeet Beke als je de minister hoort’, klinkt het.
  [naar artikel]
 19. Marslander InSight geland op rode planeet (26/11/2018 - VRT NWS)
  Marslander InSight is geland op de rode planeet. Dat meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. De landing zelf was een huzarenstukje, maar alles verliep feilloos. Het ruimtetuig moet de oppervlakte en de binnenkant van de planeet onderzoeken. 
  [naar artikel]
 20. Op visite in Slovakije bij Lamkel Zé, die zondag naar de Bosuil komt: “Als Gheysens mij een beter contract geeft, keer ik graag terug” (06/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Antwerp is ziek. Geen idee of Didier Lamkel Zé (25) de remedie is, maar surprise: de Kameroener komt zondag eens kijken wat er scheelt met zijn ‘ex’-club. En stiekem droomt hij zelfs van een comeback. Gisteren waren wij nog bij hém op visite, in het verborgene in Slovakije. “Hier valt niks te beleven, maar dat is net goed. Ik ben zen.”
  [naar artikel]
 21. Ontdekking van potentieel bewoonbare planeet luidt nieuw tijdperk in (15/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Deze week raakte bekend dat astronomen voor het eerst waterdamp hebben gevonden in de atmosfeer van een planeet. Het gaat om exoplaneet K2-18b die in 2015 door de Amerikaanse ruimtetelescoop Kepler werd gevonden. Voor u aan migreren begint te denken: de planeet is een slordige 110 lichtjaren van de aarde verwijderd.
  [naar artikel]
 22. NASA ontdekt mogelijk bewoonbare planeet (07/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Telescoop TESS, de “planetenjager” van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA, heeft voor het eerst een mogelijk bewoonbare planeet ontdekt. Het gaat om ‘TOI 700 d’, een planeet die ongeveer even groot is als onze aarde en in de “bewoonbare” zone van het universum ligt.
  [naar artikel]
 23. Trump op visite bij koning Filip (24/05/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 24. Trump op visite bij koning Filip (24/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Trump op visite bij koning Filip
  [naar artikel]
 25. Red de planeet met dit dieet! (06/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Uit onderzoek* blijkt dat onze huidige eetgewoontes de planeet en haar bevolking ernstig in gevaar brengen. Time to make a change. En die...
  [naar artikel]
 26. Op zoek naar de mysterieuze planeet 9 (01/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Astronomen beginnen steeds sterker te vermoeden dat er zich in ons zonnestelsel een onontdekte planeet schuilhoudt die de banen van andere...
  [naar artikel]
 27. [VIDEO] - Ruimtetuig Cassini krijgt laatste opdracht van NASA (06/04/2017 - De Redactie)
  Ruimtetuig Cassini cirkelt sinds 2004 rond de planeet Saturnus en komt stilaan zonder de brandstof te zitten. NASA heeft beslist om het ruimtetuig te laten neerdalen op de gasreus. Na 22 scheervluchten tussen de planeet en zijn ringen, moet het tuig de atmosfeer binnendringen om daar op te gaan in de planeet.
  [naar artikel]
 28. Was Venus eerste bewoonbare planeet in het zonnestelsel? NASA gaat er terug naartoe om het te ontdekken (03/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Was Venus eerste bewoonbare planeet in het zonnestelsel? NASA gaat er terug naartoe om het te ontdekken NASA keert voor het eerst in meer dan drie decennia terug naar Venus. Waarom? Om een ??beter begrip te krijgen van de geschiedenis van wat volgens wetenschappers de eerste bewoonbare planeet in het zonnestelsel zou kunnen zijn geweest. Venus is vanaf de zon gezien de tweede planeet van het zonnestelsel. De planeet is vernoemd naar […] Lees dit artikel: Was Venus eerste bewoonbare planeet in het zonnestelsel? NASA gaat er terug naartoe om het te ontdekken
  [naar artikel]
 29. De planeet die werd ontdekt en terug verdween (23/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is al meer dan een decennium geleden sinds de Hubble-ruimtetelescoop een planeet zo groot al Jupiter ontdekte in een baan rondom de ster...
  [naar artikel]
 30. “Er is kennelijk een planeet Aarde en een planeet Wouter Beke” (08/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams parlementslid Hannes Anaf (sp.a) reageert erg kritisch op een aantal uitspraken van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) in de ‘Pano’-reportage van woensdag over de mondmaskers. “Er is kennelijk planeet Aarde en planeet Beke als je de minister hoort”, aldus Anaf. Ook oppositiepartijen Vlaams Belang en PVDA tillen zwaar aan de uitspraken van Beke. PVDA wil de CD&V-minister volgende week interpelleren over de kwestie.
  [naar artikel]
 31. “Er is kennelijk een planeet Aarde en een planeet Wouter Beke” (08/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams parlementslid Hannes Anaf (SP.A) reageert erg kritisch op een aantal uitspraken van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) in de ‘Pano’-reportage van woensdag over de mondmaskers. “Er is kennelijk planeet Aarde en planeet Beke als je de minister hoort”, aldus Anaf. Ook oppositiepartijen Vlaams Belang en PVDA tillen zwaar aan de uitspraken van Beke. PVDA wil de CD&V-minister volgende week interpelleren over de kwestie.
  [naar artikel]
 32. Op visite bij Cyriel Dessers, die in Rotterdam voetbalgeluk hervindt: “Genk zal nooit een afgesloten hoofdstuk zijn” (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Cyriel Dessers (26) heeft bij Feyenoord opnieuw het voetbalgeluk gevonden. Met een goal tegen PSV en zijn eerste in De Kuip tegen NEC kreeg hij ook al ‘Het Legioen’ op zijn hand. Wij gingen op visite bij Dessers, die open praat over die knotsgekke deadline day, zijn relatie met Genk-coach John van den Brom en het verschil tussen voetballen in België en Nederland. “Toen ik tegen OHL negentig minuten op de bank bleef wist ik het, ik moest mijn lot in eigen handen nemen.”
  [naar artikel]
 33. Bewoonbare 'Aarde-achtige' planeet gevonden (24/08/2016 - Knack)
  Rond de meest nabije ster draait een planeet die levensvatbaar kan zijn. Dat heeft de Europese Zuidelijke Sterrenwacht ESO woensdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 34. NASA ontdekt mysterieuze planeet met drie (!) zonnen (29/07/2019 - Metro)
  Een satelliet van NASA heeft een nieuwe planeet ontdekt die maar liefst drie zonnen heeft. Met een beetje geluk kunnen we de atmosfeer van de bewuste planeet zien vanop de Aarde. Het was NASA-satelliet TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite) die de ontdekking onlangs deed. De planeet heeft de naam LTT 1445Ab gekregen en draait rond één zon, maar ze bevindt zich zo dicht bij twee andere sterren dat het lijkt alsof er nog twee zonnen aan de hemel schitteren. “Als je op de planeet staat, zie je drie zonnen, maar twee ervan zijn ver weg en dus ook kleiner. Het lijken wel twee rode, dreigende ogen aan de hemel”, vertelt Jennifer Winters, astronoom aan het Harvard–Smithsonian Center for Astrophysics, aan New Scientist. Enorm heet De bewuste planeet is een derde groter dan onze planeet en ligt op 22,5 lichtjaren van de Aarde. Het is er maar liefst 160 graden en de planeet draait een keer om de vijf dagen rond haar zon. LTT 1445Ab bevindt zich tussen de drie sterren en de Aarde, en daardoor bestaat de kans dat we de atmosfeer van de planeet van hieruit kunnen zien met een telescoop. Lees ook : Wetenschappers ontdekken ‘verboden planeet’ Het bericht NASA ontdekt mysterieuze planeet met drie (!) zonnen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Kan 'degrowth' onze planeet redden? 'Minder werken, meer welvaart' (15/10/2020 - Knack)
  'Op een eindige planeet is oneindige groei niet haalbaar', zegt ecologisch econoom Brent Bleys van de UGent.
  [naar artikel]
 36. Nieuw rapport van WWF toont aan: onze planeet is ernstig ziek (30/10/2018 - VRT NWS)
  Sinds 1998 maakt het Wereld Natuur Fonds (WWF) om de 2 jaar een rapport op over de gezondheid van onze planeet. Die gezondheid wordt gemeten aan de hand van de toestand van de biodiversiteit. Uit het jongste rapport dat vandaag verschenen is, blijkt dat het met de biodiversiteit slecht gesteld is. Onze planeet is met andere woorden ziek.
  [naar artikel]
 37. Planeet blauw en planeet roze (03/06/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 38. Planeet blauw en planeet roze (07/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 39. Prachtig: zo zag je Jupiter nog nooit (03/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse ruimtesonde Juno heeft verrassende foto's gemaakt van de planeet Jupiter, de grootste planeet van ons zonnestelsel. Volgens de
  [naar artikel]
 40. Prachtig: zo zag je Jupiter nog nooit (05/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse ruimtesonde Juno heeft verrassende foto's gemaakt van de planeet Jupiter, de grootste planeet van ons zonnestelsel. Volgens de
  [naar artikel]
 41. “Pluto moet weer een planeet worden”: wetenschappers pleiten voor nieuwe definitie van ‘planeet’ (05/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “Pluto moet weer een planeet worden, samen met zo’n honderd andere hemellichamen en manen die in onze melkweg meedraaien.” Dat zeggen althans verschillende wetenschappers die ijveren voor een nieuwe definitie van het woord ‘planeet’.
  [naar artikel]
 42. Was Venus de eerste bewoonbare planeet in ons zonnestelsel? (17/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het oppervlak van Venus is zo heet dat het lood kan smelten en de hemel van de planeet is donker door giftige zwavelzuurwolken, maar de
  [naar artikel]
 43. Op deze nieuw ontdekte planeet is het een slordige 4.300 graden (06/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wetenschappers hebben een nieuwe planeet ontdekt, die amper koeler is dan onze zon. 4.300 graden: zo warm is het op KELT-9b. Het is dan ook
  [naar artikel]
 44. Planeet die meer dan 40.000 keer groter is dan Aarde, blijft groot mysterie voor wetenschappers (16/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een internationaal team van astronomen probeert met man en macht het mysterie rond een “zwervende” planeet op te lossen die meer dan 40.000 keer groter zou zijn dan de onze. Hij werd voor het eerst gezien in 2012, maar intussen staan wetenschappers nog geen stap verder in het onderzoek naar de planeet.
  [naar artikel]
 45. Planeet die meer dan 40.000 keer groter is dan Aarde, blijft groot mysterie voor wetenschappers (16/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een internationaal team van astronomen probeert met man en macht het mysterie rond een “zwervende” planeet op te lossen die meer dan 40.000 keer groter zou zijn dan de onze. Hij werd voor het eerst gezien in 2012, maar intussen staan wetenschappers nog geen stap verder in het onderzoek naar de planeet.
  [naar artikel]
 46. Vanaf vandaag leeft Planeet Aarde op krediet (02/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag heeft de mensheid alle natuurlijke grondstoffen opgesoupeerd die de planeet op een jaar tijd kan vernieuwen. Zij zal dus tot 31 december
  [naar artikel]
 47. Pas ontdekte planeet is mogelijk Mr. Spocks thuisplaneet volgens astronomen (19/09/2018 - VRT NWS)
  Een van de charmes van de reeks "Star Trek" is het rijke universum aan sterren en planeten dat er in getoond wordt. Science fiction natuurlijk, maar een deeltje ervan is nu wat minder fiction en wat meer science: de Dharma Planet Survey heeft een planeet gevonden die best wel eens de befaamde planeet Vulcan zou kunnen zijn, de thuisbasis van wetenschapsofficier Mr. Spock en zijn vader. 
  [naar artikel]
 48. Planeet als Aarde gevonden bij dichtsbijzijnde ster (24/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Rond de meest nabije ster draait een planeet die levensvatbaar kan zijn, zo heeft de Europese Zuidelijke Sterrenwacht ESO woensdag, parallel met
  [naar artikel]
 49. Cassini opgeslokt door planeet uit eerbied voor mogelijk leven (14/09/2017 - Knack)
  De Amerikaanse ruimtesonde Cassini maakt zich op om vrijdag voorgoed te verdwijnen in de atmosfeer van de planeet Saturnus.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.