Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 June 2022
04:19 uur

‘Operatie Propere Handen’: Fabien Camus vrij onder voorwaarden

Het Belang van Limburg

26/10/2018 - 15:46

In het kader van Operatie Propere Handen is deze namiddag gewezen KV Mechelen en Antwerp-voetballer Fabien Camus vrijgelaten onder voorwaarden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Fabien Camus vrijgelaten onder voorwaarden (26/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In het kader van Operatie Propere Handen is deze namiddag gewezen KV Mechelen en Antwerp-voetballer Fabien Camus vrijgelaten onder voorwaarden.
  [naar artikel]
 2. Voetballer Fabien Camus aangehouden in kader van operatie Propere Handen (24/10/2018 - Metro)
  In het kader van de operatie Propere Handen is de 33-jarige voetballer Fabien Camus aangehouden en opgesloten in de gevangenis van Lantin. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag en is intussen bevestigd door het federale parket. Camus was speler bij KV Mechelen, waar zijn contract intussen afgelopen is. Camus is ook een ex-voetballer van KRC Genk en Antwerp. Hij wordt verdacht van witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie. bron: Belga Het bericht Voetballer Fabien Camus aangehouden in kader van operatie Propere Handen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. ‘Operatie Propere Handen’: ex-Genkenaar Fabien Camus opgepakt (24/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Er is opnieuw een arrestatie uitgevoerd in ‘Operatie Propere Handen’, het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgische voetbal. Fabien Camus, een cliënt van Mogi Bayat, is opgepakt voor ondervraging. De 33-jarige Camus zit momenteel zonder club maar heeft een verleden bij onder andere KRC Genk, Charleroi, Antwerp en KV Mechelen.
  [naar artikel]
 4. Operatie Propere Handen: Fabien Camus vrijgelaten (07/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Fabien Camus is onder voorwaarden vrijgelaten, meldt La Dernière Heure. De voetballer werd ondervraagd overzijn rol in de transfer van Anthony Limbombe van Club Brugge naar Nantes.
  [naar artikel]
 5. Operatie Propere Handen: Fabien Camus vrijgelaten (07/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Fabien Camus is na het betalen van een borgsom onder voorwaarden vrijgelaten, zo meldt La Dernière Heure. De voetballer werd ondervraagd over zijn rol in de transfer van Anthony Limbombe van Club Brugge naar Nantes.
  [naar artikel]
 6. Nieuwe arrestatie in ‘Operatie Propere Handen’: Fabien Camus (ex-Antwerp en KV Mechelen) opgepakt voor verhoor (24/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Er is opnieuw een arrestatie uitgevoerd in ‘Operatie Propere Handen’, het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgische voetbal. Fabien Camus, een cliënt van Mogi Bayat, is opgepakt voor ondervraging. De 33-jarige Camus zit momenteel zonder club maar heeft een verleden bij onder andere Charleroi, Genk, Antwerp en KV Mechelen.
  [naar artikel]
 7. Fraude in het voetbal: Fabien Camus aangehouden (24/10/2018 - Knack)
  Fabien Camus, gewezen speler van KV Mechelen, is aangehouden door onderzoeksrechter in kader van operatie Propere Handen. Dat bevestigt het federale parket.
  [naar artikel]
 8. Raadkamer laat voetballer Fabien Camus vrij onder voorwaarden (26/10/2018 - De Morgen)
  Voetballer Fabien Camus (33) komt vrij onder voorwaarden mits betaling van een borgsom. Dat heeft het federaal parket bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 9. Voetballer Fabien Camus vrij onder voorwaarden (26/10/2018 - De Standaard)
  De raadkamer in Tongeren heeft vrijdag besloten voetballer Fabien Camus vrij te laten onder voorwaarden, mits betaling van een borgsom.
  [naar artikel]
 10. Voetballer Fabien Camus vrij onder voorwaarden (26/10/2018 - De Standaard)
  De raadkamer heeft vrijdag besloten voetballer Fabien Camus vrij te laten onder voorwaarden, mits betaling van een borgsom.
  [naar artikel]
 11. Fabien Camus vrij onder voorwaarden mits betalen van borgsom van 20.000 euro (26/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De raadkamer in Tongeren laat voetballer Fabien Camus vrij onder voorwaarden mits betaling van een borgsom van 20.000 euro. Camus, die deze week...
  [naar artikel]
 12. Federaal parket gaat in beroep: Fabien Camus moet dan toch in de cel blijven (27/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  In het kader van ‘Operatie Propere Handen’ leek vrijdagmiddag ex-voetballer Fabien Camus vrij te komen onder voorwaarde. De gewezen middenvelder van KV Mechelen en Antwerp moest daarvoor een borgsom van 20.000 euro betalen, maar gisteravond laat ging het federaal parket tegen de voorwaardelijke vrijlating in beroep. Dat betekent dat Camus voorlopig achter de tralies blijft. Hij werd in verdenking gesteld wegens lidmaatschap van een criminele organisatie en het witwassen van geld.
  [naar artikel]
 13. Voetballer Fabien Camus mag vrijkomen onder voorwaarden (26/10/2018 - VRT NWS)
  Voetballer Fabien Camus mag vrijkomen onder voorwaarden, mits hij een borgsom betaalt. Dat heeft de raadkamer beslist. Het federaal parket kan wel nog in beroep gaan tegen die beslissing. Camus was eergisteren opgepakt in het kader van operatie "zero", het voetbalschandaal dat ons land al twee weken in de ban houdt.
  [naar artikel]
 14. Raadkamer laat voetballer Fabien Camus voorwaardelijk vrij, mits betaling van borgsom (26/10/2018 - Metro)
  De raadkamer in Tongeren heeft vandaag beslist om voetballer Fabien Camus, ex-speler van KV Mechelen, onder voorwaarden vrij te laten, mits betaling van een borgsom. Tegen die beslissing is wel nog beroep mogelijk van het federaal parket. Die beslissing is volgens de parketwoordvoerder evenwel nog niet genomen. Camus was aangehouden in het kader van operatie Propere Handen. Het federale parket voert een onderzoek naar een criminele organisatie, witwaspraktijken, corruptie en matchfixing in het Belgische voetbal. Camus, die woensdag werd aangehouden, werd in verdenking gesteld van lidmaatschap van een criminele organisatie en witwaspraktijken. Zijn advocaat Didier de Quevy zei vandaag in Tongeren dat zijn cliënt mogelijk werd aangehouden omdat hij voetbalmakelaar Mogi Bayat kent. bron: Belga Het bericht Raadkamer laat voetballer Fabien Camus voorwaardelijk vrij, mits betaling van borgsom verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Nieuwe arrestatie in Operatie 'Schone Handen’: voetballer Fabien Camus opgepakt (24/10/2018 - De Standaard)
  Er is opnieuw een arrestatie uitgevoerd in Operatie 'Schone Handen’, het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgische voetbal. Fabien Camus, een cliënt van Mogi Bayat, is opgepakt voor ondervraging. De 33-jarige Camus zit momenteel zonder club maar heeft een verleden bij, onder andere, Charleroi, Genk, Antwerp en KV Mechelen.
  [naar artikel]
 16. Federaal parket in beroep tegen voorwaardelijke vrijlating Fabien Camus (26/10/2018 - Metro)
  Het federaal parket gaat in beroep tegen de beslissing van de raadkamer in Tongeren om de 33-jarige voetballer Fabien Camus voorwaardelijk en mits betaling van een borgsom vrij te laten. Dat maakte het federale parket vanavond bekend. De ex-speler van KV Mechelen werd woensdag aangehouden in het kader van de operatie Propere Handen, een fraudeonderzoek in het Belgische voetbal van het federale parket. De raadkamer in Tongeren besliste hem eerder vandaag mits betaling van een borgsom onder voorwaarden in vrijheid te stellen. Door het hoger beroep moet de Antwerpse Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) zich binnen twee weken over zijn aanhouding buigen. Camus is in verdenking gesteld van lidmaatschap van een criminele organisatie en witwaspraktijken. bron: Belga Het bericht Federaal parket in beroep tegen voorwaardelijke vrijlating Fabien Camus verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. 'Operatie Schone Handen’: voetballer Fabien Camus aangehouden (25/10/2018 - De Standaard)
  In 'Operatie Schone Handen', het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgische voetbal, is de eerste voetballer aangehouden. Fabien Camus werd door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld van lidmaatschap van een criminele organisatie en witwassen van geld. Camus (33) voetbalt niet meer, maar speelde onder andere voor Charleroi, Genk, Antwerp en KV Mechelen. Momenteel werkt hij nog altijd samen met makelaar Mogi Bayat.
  [naar artikel]
 18. Fabien Camus vrij onder voorwaarden (07/11/2018 - Metro)
  Voetballer Fabien Camus is deze ochtend onder voorwaarden vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Dat heeft zijn advocaat Didier De Quevy bekendgemaakt, en het federaal parket bevestigt. De voorwaardelijke invrijheidstelling gebeurde na het verhoor gisteren van voetballer Anthony Limbombe, “die mijn cliënt volledig buiten verdenking heeft gesteld”, aldus de advocaat. De raadkamer van Tongeren had eerder al beslist Camus onder voorwaarden vrij te laten, maar het federaal parket was daartegen in beroep gegaan. De voormalige voetballer van KV Mechelen zou normaal morgen voor de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) van Antwerpen verschijnen, die zich over zijn vrijlating of verdere aanhouding zou uitspreken. Camus wordt vrijgelaten, maar moet zich ter beschikking houden van justitie. “De borgsom is woensdagochtend betaald”, zegt De Quevy. De voetballer werd in verdenking gesteld van lidmaatschap van een criminele organisatie en witwaspraktijken in het fraudeonderzoek in het Belgische voetbal. bron: Belga Het bericht Fabien Camus vrij onder voorwaarden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Advocaat bevestigt: Fabien Camus vrijgelaten onder voorwaarden (07/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voetballer Fabien Camus is deze ochtend onder voorwaarden vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Dat heeft zijn advocaat Didier De Quevy...
  [naar artikel]
 20. ‘Operatie Propere Handen’: scheidsrechter Bart Vertenten komt vrij onder voorwaarden (16/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) heeft een beslissing genomen in de zaak van Bart Vertenten . De scheidsrechter die betrokken is in ‘Operatie Propere Handen’ komt vrij onder voorwaarden.
  [naar artikel]
 21. ‘Operatie Propere Handen’: scheidsrechter Bart Vertenten komt vrij onder voorwaarden (16/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) heeft een beslissing genomen in de zaak van Bart Vertenten . De scheidsrechter die betrokken is in ‘Operatie Propere Handen’ komt vrij onder voorwaarden.
  [naar artikel]
 22. Voetballer Fabien Camus aangehouden (24/10/2018 - De Tijd)
  15:45 De 33-jarige voetballer is aangehouden in het kader van operatie Propere Handen. Hij speelde dit seizoen voor KV Mechelen.
  [naar artikel]
 23. Bayat en Denis komen vrij onder voorwaarden (27/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  In operatie Propere Handen heeft de onderzoeksrechter zopas beslist dat voetbalmakelaar Mogi Bayat en zijn advocaat en rechterhand Laurent Denis kunnen vrijkomen onder voorwaarden. De twee verdachten zaten al 49 dagen in de cel.
  [naar artikel]
 24. Bayat en Denis komen vrij onder voorwaarden (27/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In operatie Propere Handen heeft de onderzoeksrechter zopas beslist dat voetbalmakelaar Mogi Bayat en zijn advocaat en rechterhand Laurent Denis kunnen vrijkomen onder voorwaarden. De twee verdachten zaten al 49 dagen in de cel.
  [naar artikel]
 25. Fabien Camus “erg aangeslagen” na arrestatie (26/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Fabien Camus, de ex-voetballer die deze week werd opgepakt op verdenking van witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie, is vanmorgen...
  [naar artikel]
 26. Alle verdachten in operatie Propere Handen mogen gevangenis verlaten (27/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  In operatie Propere Handen heeft de onderzoeksrechter zopas beslist dat voetbalmakelaar Mogi Bayat en zijn advocaat en rechterhand Laurent Denis kunnen vrijkomen onder voorwaarden. Dat geldt ook voor Thierry Steemans van KV Mechelen. Dat is zopas bevestigd aan onze redactie. De verdachten zitten al 49 dagen in de cel.
  [naar artikel]
 27. Speelbal in Bayats tentakels: met Fabien Camus zit ook eerste voetballer in cel (25/10/2018 - De Morgen)
  Tot vorig seizoen voetbalde Fabien Camus bij KV Mechelen. Afgelopen zomer regelde hij als kersvers makelaar, samen met Mogi Bayat, de miljoenentransfer van Club-speler Anthony Limbombe naar FC Nantes. Volgens het gerecht bleef er via frauduleuze constructies 455.000 euro plakken bij Camus.
  [naar artikel]
 28. Toptransfer van Club Brugge geregeld door stroman van Mogi Bayat? Eerste speler in de cel in ‘Operatie Propere Handen’ (25/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  mechelen Sinds gisteren zit nu ook een voetballer opgesloten in de gevangenis in het ­onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgische voetbal. Fabien Camus (33) wordt verdacht van het witwassen van geld. Zijn aanhouding zou te maken hebben met de transfer van ex-Club Brugge-speler Anthony Limbombe.
  [naar artikel]
 29. Vriendin van Veljkovic verlost van enkelband, makelaar Mejjati vrijgelaten na betalen van 20.000 euro in Operatie Propere Handen (15/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In operatie ‘Propere Handen’ zijn voetbalmakelaar Karim Mejjati en de vriendin van makelaar Dejan Veljkovic vrijgelaten onder voorwaarden. Mejjati...
  [naar artikel]
 30. Ook Fabien Camus opgepakt: ex-speler van KV Mechelen en Genk ondervraagd door het parket (24/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De 33-jarige voetballer Fabien Camus zit in de gevangenis van Lantin nadat hij ondervraagd werd over de wantoestanden in het Belgische voetbal. Hij...
  [naar artikel]
 31. Ook voetballer Fabien Camus aangehouden in voetbaldossier, verdacht van witwassen en criminele organisatie (24/10/2018 - VRT NWS)
  Ook voetballer Fabien Camus is aangehouden in het voetbaldossier dat ons land al twee weken in de ban houdt. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd. Hij wordt verdacht van witwaspraktijken en criminele organisatie. In het verleden speelde Camus onder meer voor KV Mechelen, Antwerp en Racing Genk.
  [naar artikel]
 32. Fabien Camus: “Ja, ik gaf Bayat een horloge van 6.800 euro” (27/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een borgsom van 20.000 euro. Dat moet Fabien Camus van de Tongerse rechter betalen om de gevangenis te mogen verlaten. Volgens zijn advocaat Didier De Quévy zal Camus daarmee instemmen, op voorwaarde dat het federaal parket geen beroep aantekent tegen de vrijlating. Gisteravond leek het federaal parket dat niet van plan.
  [naar artikel]
 33. Fabien Camus: “Ja, ik gaf Bayat een horloge van 6.800 euro” (27/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een borgsom van 20.000 euro. Dat moet Fabien Camus van de Tongerse rechter betalen om de gevangenis te mogen verlaten. Volgens zijn advocaat Didier De Quévy zal Camus daarmee instemmen, op voorwaarde dat het federaal parket geen beroep aantekent tegen de vrijlating. Gisteravond leek het federaal parket dat niet van plan.
  [naar artikel]
 34. Ook Fabien Camus opgepakt: ex-speler van KV Mechelen en Genk ondervraagd (24/10/2018 - De Morgen)
  De 33-jarige voetballer Fabien Camus zit in de gevangenis van Lantin nadat hij ondervraagd werd over de wantoestanden in het Belgische voetbal. Hij is aangehouden op verdenking van witwassen en criminele organisatie. Dat heeft het parket bevestigd.
  [naar artikel]
 35. Drie maanden na de start van Operatie Propere Handen: Mogi Bayat al vrolijk aan het werk (10/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Operatie Propere Handen is vandaag precies drie maanden oud en de onderzoeksrechter moet beslissen of de voorwaarden die waren gesteld bij de vrijlating van de verdachten worden verlengd. Spilfiguur Mogi Bayat is intussen wel weer helemaal back in business…
  [naar artikel]
 36. Drie maanden na start van Operatie Propere Handen: Mogi Bayat al vrolijk aan het werk (10/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Operatie Propere Handen is vandaag precies drie maanden oud en de onderzoeksrechter moet beslissen of de voorwaarden die waren gesteld bij de vrijlating van de verdachten worden verlengd. Spilfiguur Mogi Bayat is intussen wel weer helemaal back in business…
  [naar artikel]
 37. KV Mechelen verwelkomt hoofdaandeelhouder terug op club na operatie Propere Handen (31/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  KV Mechelen verwelkomt Olivier Somers, samen met Dieter Penninckx hoofdaandeelhouder van de club, terug. Somers zat drie weken in de gevangenis nadat hij door de politie opgepakt werd in operatie Propere Handen. Eén van de voorwaarden voor zijn vrijlating was dat hij tot 31 januari geen contact mocht hebben met de club, maar die voorwaarden liepen vandaag af. “Somers zal meehelpen verder te bouwen aan KVM volgens de ingeslagen weg”, klinkt het op de website van de club.
  [naar artikel]
 38. Fabien Camus (ex-Antwerp en -KV Mechelen) in de cel: toptransfer bij Club Brugge geregeld door stroman van Bayat? (25/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgische voetbal. Fabien Camus (33) wordt verdacht van het witwassen van geld. Zijn aanhouding zou te maken hebben met de transfer van ex-Club Brugge-speler Anthony Limbombe.
  [naar artikel]
 39. Raadkamer beslist in namiddag over aanhouding profvoetballer Fabien Camus in fraudezaak (26/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Raadkamer van Tongeren neemt vrijdagnamiddag een beslissing of voetballer Fabien Camus aangehouden blijft in het onderzoek naar fraude in het Belgische voetbal. Dat heeft zijn advocaat Didier de Quevy laten weten bij het verlaten van de raadkamer in Tongeren.
  [naar artikel]
 40. Operatie Propere Handen: 'Wat moet er gelachen zijn met de meldingsplicht' (01/10/2021 - Knack)
  Operatie Propere Handen is plots weer volop in de actualiteit. Drie vragen aan Kristof De Ryck, die het dossier al van in het begin volgt voor Sport/Voetbalmagazine.
  [naar artikel]
 41. Voetballer Fabien Camus vrijgelaten door onderzoeksrechter in voetbalschandaal (07/11/2018 - VRT NWS)
  Oud-voetballer Fabien Camus is vrijgelaten door de onderzoeksrechter in het grote fraudeonderzoek in de Belgische voetbalwereld. Hij moet wel een borgsom betalen.
  [naar artikel]
 42. ‘Operatie Schone Handen’: topman KV Mechelen vrij onder voorwaarden (30/10/2018 - De Standaard)
  In het dossier rond matchfixing en fraude in het Belgisch voetbal is Olivier Somers, mede-eigenaar van KV Mechelen, vrijgelaten onder voorwaarden. Dat heeft de Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) beslist.
  [naar artikel]
 43. Dejan Veljkovic wordt spijtoptant en is vrij onder voorwaarden (20/11/2018 - Knack)
  Voetbalmakelaar Dejan Veljkovic is spijtoptant geworden - de eerste ooit in België - in het dossier 'Propere Handen', het onderzoek naar fraude in het Belgische voetbal. Hij is door de raadkamer van Tongeren vrijgelaten onder voorwaarden.
  [naar artikel]
 44. Clement over operatie ‘Propere Handen’: “Hopelijk zo snel mogelijk duidelijkheid” (20/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Philippe Clement begint aan speeldag 11 als fiere leider in de Jupiler League. Maar wij praatten met hem ook over het nieuwe Eupen, de snelle genezing van Trossard en operatie ‘Propere Handen’.
  [naar artikel]
 45. Onderzoekscoördinator in Operatie propere handen wordt nieuwe bondsprocureur (25/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Ebe Verhaegen donderdag aangesteld als bondsprocureur. De 46-jarige Antwerpenaar is de opvolger van Kris Wagner, die op 1 april aan de deur werd gezet. Verhaegen verdiende zijn sporen onder meer als onderzoekscoördinator tijdens het tuchtonderzoek in het kader van “Operatie Propere Handen”.
  [naar artikel]
 46. Fabien Camus blijft in cel: federaal parket gaat in beroep tegen voorwaardelijke vrijlating (26/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het federaal parket gaat in beroep tegen de beslissing van de raadkamer in Tongeren om de 33-jarige voetballer Fabien Camus voorwaardelijk en mits...
  [naar artikel]
 47. Bayat, Denis en Steemans komen vrij onder voorwaarden (27/11/2018 - De Standaard)
  In operatie 'Schone Handen' heeft de onderzoeksrechter zopas beslist dat voetbalmakelaar Mogi Bayat en zijn advocaat en rechterhand Laurent Denis kunnen vrijkomen onder voorwaarden. Dat is bevestigd aan onze redactie. De twee verdachten zaten al 49 dagen in de cel. Ook Thierry Steemans, financieel directeur van KV Mechelen, komt vrij.
  [naar artikel]
 48. Na deal met Veljkovic: vier extra speurders op operatie ‘Propere Handen’ ingezet (21/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De gerechtelijke politie gaat extra speurders inzetten op de operatie ‘Propere Handen’, het onderzoek naar het voetbalschandaal in de Belgische...
  [naar artikel]
 49. Infografiek: wat kunnen de sportieve implicaties zijn van operatie Propere Handen? (06/02/2019 - Knack)
  ... het matchfixingluik van operatie Propere Handen als bewezen wordt beschouwd? Dan kunnen enkele profclubs plots wel of niet langer degradant of promovendus zijn.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy