Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 January 2022
00:33 uur

Onderzoekers VIB-KU Leuven ontdekken belangrijke zwakke plek van melanomen

VRT NWS

29/10/2018 - 17:58

Onderzoekers van het VIB en de KU Leuven hebben een belangrijke zwakke plek ontdekt van melanomen, een agressieve vorm van huidkanker. Ze zagen dat de molecule SAMMSON een evenwicht in de productie van eiwitten tussen verschillende compartimenten van de kankercel realiseert. SAMMSON doet dit op zo’n manier dat het de normale verdedigingsreactie van de cel ontwijkt. Zo kunnen de cellen ongecontroleerd groeien en ontstaat een melanoom. De wetenschappers verwachten dat elke stof die het door SAMMSON tot stand gekomen evenwicht vernietigt, effectief zal werken tegen melanomen. 


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Onderzoekers vinden zwakke plek bij ontstaan melanomen (29/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Onderzoekers van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en de KU Leuven zijn tot nieuwe inzichten gekomen over de ontwikkeling van melanomen, een agressieve vorm van huidkanker. Dat leidt hopelijk ook tot nieuwe behandelingsvormen.
  [naar artikel]
 2. Leuvense onderzoekers ontdekken potentiële behandeling tegen huidkanker (23/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Leuvense onderzoekers ontdekken potentiële behandeling tegen huidkanker Sommige antibiotica lijken doeltreffend te zijn tegen melanoom, een agressieve vorm van huidkanker. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de KU Leuven.  Onderzoekers van de KU Leuven hebben mogelijk een nieuw wapen gevonden in de strijd tegen melanoom: antibiotica. In een studie met muizen onderzochten ze het effect ervan op tumorcellen afkomstig van patiënten. […] Lees dit artikel: Leuvense onderzoekers ontdekken potentiële behandeling tegen huidkanker
  [naar artikel]
 3. Onderzoekers KU Leuven zetten belangrijke stap in strijd tegen groei tumoren (31/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Onderzoekers van het Departement Menselijke Erfelijkheid van de KU Leuven en het Francis Crick Institute (Londen) hebben 27 nieuwe genen geïdentificeerd die fungeren als een rem op de groei van kankercellen.
  [naar artikel]
 4. Onderzoekers KU Leuven ontdekken nieuw darmfloratype met zeer weinig bacteriën (15/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Onderzoekers van het VIB-KU Leuven Centrum voor Microbiologie hebben een nieuw darmfloratype ontdekt met zeer weinig bacteriën in de stoelgang. Dit...
  [naar artikel]
 5. UCL-onderzoekers ontdekken eiwit dat interessant kan zijn voor ontwikkeling antibiotica (10/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een ploeg onderzoekers van de universiteit van Louvain-la-Neuve (UCL) heeft een eiwit, CnoX, ontdekt dat een belangrijke rol speelt in de strijd...
  [naar artikel]
 6. Onderzoekers ontdekken belangrijke verandering in longbloedvaten bij Covid-19 (03/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Covid-19 veroorzaakt belangrijke veranderingen in de bloedvaten van de longen. Dat blijkt uit een nieuwe studie waaraan ook longspecialisten van de...
  [naar artikel]
 7. Belgische onderzoekers ontdekken waarom ons brein zo groot is (31/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Belgische onderzoekers van de Université Libre de Bruxelles (ULB) en VIB-KU Leuven hebben ontdekt hoe het komt dat net onze soort over zo'n sterk...
  [naar artikel]
 8. Nederlandse onderzoekers verschalken resistent melanoom (13/05/2018 - VRT NWS)
  Nederlandse onderzoekers hebben een manier gevonden om resistente huidkankercellen uit te schakelen.  Dat meldt de NOS. Ze maken daarbij gebruik van de zwakke plek van zo’n resistente cel. De resultaten zijn veelbelovend.
  [naar artikel]
 9. KU Leuven-onderzoekers vinden belangrijke factor bij afstoten van getransplanteerde nieren (23/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Onderzoekers van de KU Leuven hebben een belangrijk mechanisme blootgelegd, dat een rol speelt bij het afstoten van een nier na een transplantatie. Dat heeft de universiteit vrijdag bekendgemaakt. De resultaten van het onderzoek kunnen op termijn de kans op succesvolle transplantaties vergroten.
  [naar artikel]
 10. Onderzoekers ontdekken belangrijke oorzaak van hoge bloeddruk (10/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een internationaal team van wetenschappers, onder leiding van onderzoekers van de Universiteit Maastricht (UM), zegt een van de oorzaken van hoge bloeddruk te hebben ontdekt. Ook stellen de onderzoekers dat deze oorzaak te behandelen is met reeds geregistreerde geneesmiddelen die nu voor andere aandoeningen worden gebruikt.
  [naar artikel]
 11. Ontdek nieuwe wonderen van Leuven (05/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ooit telde Leuven zeven historische wonderen, vandaag nog drie. Maar het levenslustige Leuven schept nieuwe wonderen. Om ze te ontdekken, beklimt hoofdredacteur Ivo Vandekerckhove in deze aflevering de Keizersberg, favoriete plek van vele Leuvenaars.
  [naar artikel]
 12. "Ontwerper brug Genua wilde beperkt aantal kabels, maar dat maakt constructie kwetsbaar" (14/08/2018 - VRT NWS)
  Volgens professor emeritus Guido De Roeck van de KU Leuven had de ingestorte brug in Genua een belangrijke zwakke plek: de kabels die de brug ondersteunden.
  [naar artikel]
 13. Onderzoekers KU Leuven ontdekken nieuw darmfloratype met zeer weinig bacteriën (15/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Onderzoekers van het VIB-KU Leuven Centrum voor Microbiologie hebben een nieuw darmfloratype ontdekt met zeer weinig bacteriën in de stoelgang. Dit type komt vaak voor bij Crohn-patiënten, maar ook bij gezonde mensen.
  [naar artikel]
 14. KU Leuven-onderzoekers ontdekken werking stevia: "Opent perspectieven voor behandeling diabetes" (11/04/2017 - De Redactie)
  Onderzoekers van de KU Leuven hebben het mechanisme ontrafeld waarmee de suikervervanger stevia de bloedsuikerspiegel onder controle houdt. Dat opent volgens de wetenschappers perspectieven voor de ontwikkeling van nieuwe behandelingen om diabetes te controleren en eventueel te voorkomen.
  [naar artikel]
 15. Doorbraak: onderzoekers ontdekken 15 nieuwe genen die onze gelaatstrekken bepalen (20/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Onderzoekers van de KU Leuven en de universiteiten van Pittsburgh, Stanford en Penn State hebben vijftien nieuwe genen geïdentificeerd die onze...
  [naar artikel]
 16. Onderzoekers KU Leuven ontdekken mechanisme dat prikkelbaredarmsyndroom veroorzaakt (13/01/2021 - VRT NWS)
  Onderzoekers van de KU Leuven hebben het biologische mechanisme geïdentificeerd dat verklaart waarom sommige mensen buikpijn krijgen als ze bepaalde voedingsmiddelen eten. De bevinding maakt de weg vrij voor een efficiëntere behandeling van prikkelbaredarmsyndroom en andere voedselintoleranties, zo zeggen ze. De studie, die is uitgevoerd op muizen en een klein aantal mensen, wordt gepubliceerd in Nature. Door het beperkte aantal proefpersonen moeten de resultaten wel nog voort onderzocht worden.
  [naar artikel]
 17. Kleurrijk prentje maakt onderzoekers onzichtbaar voor intelligente camera's (25/04/2019 - VRT NWS)
  Een kartonnen bordje met daarop een kleurrijke print. Meer hadden onderzoekers van de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven niet nodig om een slimme camera voor de gek te houden en 'onzichtbaar' te worden. Voor alle duidelijkheid: de onderzoekers hebben geen kwade bedoelingen, ze willen integendeel met hun onderzoek net de zwakke punten van intelligente detectiesystemen blootleggen. 
  [naar artikel]
 18. Leuvense onderzoekers ontdekken hoe pijnsignalen onze hersenen bereiken (14/03/2018 - De Standaard)
  Wanneer we ons verbranden, dan zijn het drie complementaire ionenkanalen die ervoor zorgen dat de zenuwcellen signalen doorsturen naar onze hersenen, waardoor we uiteindelijk pijn ervaren. Dat hebben onderzoekers van het VIB-KU Leuven Center voor Hersenonderzoek ontdekt.
  [naar artikel]
 19. Leuvense onderzoekers ontdekken hoe pijnsignalen onze hersenen bereiken (15/03/2018 - De Standaard)
  Wanneer we ons verbranden, dan zijn het drie complementaire ionenkanalen die ervoor zorgen dat de zenuwcellen signalen doorsturen naar onze hersenen, waardoor we uiteindelijk pijn ervaren. Dat hebben onderzoekers van het VIB-KU Leuven Center voor Hersenonderzoek ontdekt.
  [naar artikel]
 20. Onderzoekers KU Leuven ontdekken lek in beveiliging processoren van Intel (14/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Computerwetenschappers van de KU Leuven zijn erin geslaagd de beveiligingsmethode die technologiereus Intel gebruikt in haar processoren, te kraken. Ze hebben het bedrijf al in januari op de hoogte gebracht en Intel zal een update lanceren.
  [naar artikel]
 21. Wetenschappers aan KU Leuven zetten “belangrijke stap” naar therapie tegen Parkinson (30/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Onderzoekers van de KU Leuven hebben een defect gen (ATP13A2) ontdekt dat een rol speelt in het ontstaan van de ziekte van Parkinson. Volgens hen...
  [naar artikel]
 22. Koning Filip praat via Skype met onderzoekers van KU Leuven (24/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Koning Filip heeft dinsdagnamiddag via Skype een halfuur gepraat met een 25-tal onderzoekers van het Rega Instituut van de KU Leuven die betrokken zijn bij onderzoek naar infectieziekten zoals het coronavirus. Het gesprek werd live gevolgd door naar schatting meer dan 200 onderzoekers uit andere labs van de KU Leuven en het UZ Leuven die met deze problematiek bezig zijn.
  [naar artikel]
 23. Nieuwe inzichten over agressieve huidkanker kunnen leiden tot nieuwe behandelingsvormen (29/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Onderzoekers van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en de KU Leuven zijn tot nieuwe inzichten gekomen over de ontwikkeling van melanomen, een agressieve vorm van huidkanker. Die inzichten geven hoop op nieuwe behandelingspistes, klinkt het. Het onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Structural and Molecular Biology.
  [naar artikel]
 24. The Guardian tipt Leuven als Belgische bestemming om te ontdekken (27/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Over het hoofd gezien door Tripadvisor en Lonely Planet bij de lijstjes van te ontdekken bestemmingen in 2019, maar de lezers van The Guardian hebben wel oog voor Leuven.
  [naar artikel]
 25. Wordt het rendement van zonnepanelen binnenkort verhoogd? Onderzoekers identificeerden een van hun zwakke punten (07/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Wordt het rendement van zonnepanelen binnenkort verhoogd? Onderzoekers identificeerden een van hun zwakke punten Onderzoekers van de University of California in Santa Barbara zijn erin geslaagd te achterhalen wat de nieuwe generatie fotovoltaïsche panelen verhindert hun potentiële rendement te bereiken. Sinds de begindagen van de fotovoltaïsche technologie hebben wetenschappers en fabrikanten er voortdurend naar gestreefd het rendement van zonnepanelen te verhogen. Een recente doorbraak in dit verband zijn hybride […] Lees dit artikel: Wordt het rendement van zonnepanelen binnenkort verhoogd? Onderzoekers identificeerden een van hun zwakke punten
  [naar artikel]
 26. Belgische onderzoekers ontdekken mogelijke behandeling tegen tumoruitzaaiing (20/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Wetenschappers verbonden aan het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en de KU Leuven hebben nieuwe inzichten verworven in het verband
  [naar artikel]
 27. Onderzoekers UHasselt ontdekken nieuwe lasertechniek om roetdeeltjes in lichaam te detecteren (27/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Onderzoekers van de UHasselt en KU Leuven hebben een gloednieuwe techniek - met laser - ontwikkeld om roetdeeltjes in het lichaam te detecteren. De resultaten werden deze maand gepubliceerd in het tijdschrift American Journal of Respiratory and Critical Care, zo heeft de universiteit van Hasselt zondag meegedeeld.
  [naar artikel]
 28. Leuvense onderzoekers ontdekken hoe samenspel van twee genen leukemie versnelt (20/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een team onderzoekers aan het VIB-KU Leuven Centrum voor Kankerbiologie onder leiding van Jan Cools, heeft aangetoond dat een samenspel van mutaties in twee genen de ontwikkeling van acute lymfatische leukemie, een agressieve vorm van bloedkanker, versnelt.
  [naar artikel]
 29. Leuvense onderzoekers ontdekken hoe samenspel van twee genen leukemie versnelt (20/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een team onderzoekers aan het VIB-KU Leuven Centrum voor Kankerbiologie onder leiding van Jan Cools, heeft aangetoond dat een samenspel van mutaties in twee genen de ontwikkeling van acute lymfatische leukemie, een agressieve vorm van bloedkanker, versnelt.
  [naar artikel]
 30. Belgische onderzoekers ontdekken ‘enorme lichtgevende haaien’ (03/03/2021 - Express)
  Wetenschappers, onder wie ook Belgische onderzoekers, hebben drie soorten diepzeehaaien ontdekt voor de kust van Nieuw-Zeeland die licht geven in het donker.  Een van de haaien, de valse doornhaai, kan tot wel 180 centimeter lang worden en is daarmee nu het grootst bekende lichtgevende gewervelde dier ter wereld. Ook bij de duivelslantaarnhaai en de zuidelijke […] The post Belgische onderzoekers ontdekken ‘enorme lichtgevende haaien’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 31. Belgische onderzoekers ontdekken nieuwe piste in strijd tegen kanker (18/08/2016 - Knack)
  Onderzoekers van de KU Leuven hebben ontdekt dat zuurstoftekort in tumorcellen bijdraagt tot de groei van kanker en een verbetering van de zuurstoftoevoer naar tumoren woekerende kankercellen minder vatbaar maakt voor groei. De nieuwe inzichten ruimen de weg voor de ontwikkeling van nieuwe kankermedicijnen.
  [naar artikel]
 32. Wetenschappers van de KU Leuven ontdekken het mechanisme achter het prikkelbaredarmsyndroom (13/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Maar liefst 1 op de 5 personen lijdt aan het prikkelbaredarmsyndroom en ondervindt daar ongemak van, soms zelfs ernstig. Desondanks is er nog maar weinig geweten over deze aandoening en heerst er nog veel stigma rond. De onderzoekers van de KU Leuven hopen dat de resultaten van hun nieuw onderzoek hier verandering in zullen brengen.
  [naar artikel]
 33. Wetenschappers van de KU Leuven ontdekken het mechanisme achter het prikkelbaredarmsyndroom (13/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Maar liefst 1 op de 5 personen lijdt aan het prikkelbaredarmsyndroom en ondervindt daar ongemak van, soms zelfs ernstig. Desondanks is er nog maar weinig geweten over deze aandoening en heerst er nog veel stigma rond. De onderzoekers van de KU Leuven hopen dat de resultaten van hun nieuw onderzoek hier verandering in zullen brengen.
  [naar artikel]
 34. Onderzoekers KU Leuven bestrijden kanker met zuurstof (17/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Onderzoekers Diether Lambrechts en Bernard Thienpont van de KU Leuven hebben ontdekt dat zuurstoftekort in tumorcellen bijdraagt tot de groei van
  [naar artikel]
 35. Leuvense onderzoekers ontdekken wijze waarop pijnsignalen hersenen bereiken (14/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een trio van complementaire ionenkanalen zorgt er voor dat er bij verbranding van delen van het menselijk lichaam, vanuit zenuwcellen signalen worden gestuurd naar de hersenen waardoor we pijn ervaren. Dat hebben onderzoekers van het VIB-KU Leuven Center voor Hersenonderzoek ontdekt. De resultaat worden woensdag gepublicerd in het vakblad Nature.
  [naar artikel]
 36. Leuvense onderzoekers ontdekken wijze waarop pijnsignalen hersenen bereiken (14/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een trio van complementaire ionenkanalen zorgt er voor dat er bij verbranding van delen van het menselijk lichaam, vanuit zenuwcellen signalen worden gestuurd naar de hersenen waardoor we pijn ervaren. Dat hebben onderzoekers van het VIB-KU Leuven Center voor Hersenonderzoek ontdekt. De resultaat worden woensdag gepublicerd in het vakblad Nature.
  [naar artikel]
 37. Onderzoekers KU Leuven ontdekken groot veiligheidslek in computerchips van Intel (14/08/2018 - VRT NWS)
  Computerwetenschappers van de KU Leuven hebben een lek ontdekt in het veiligheidssysteem van Intel-microprocessoren. Dit kan grote problemen veroorzaken omdat Intel nagenoeg alle chips voor computers levert. Intel laat ondertussen weten dat het aan een update werkt. Het bedrijf heeft geen weet van geïnfecteerde computers. 
  [naar artikel]
 38. Onderzoekers KU Leuven maken van waterstof hét aardgas van de toekomst (26/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zijn de zonnepanelen op onze daken binnenkort al achterhaald? Het zou zomaar kunnen. De variant die onderzoekers aan de KU Leuven in wereldprimeur...
  [naar artikel]
 39. Belgische onderzoekers ontdekken mogelijke behandeling tegen tumoruitzaaiing (20/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Wetenschappers verbonden aan het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en de KU Leuven hebben nieuwe inzichten verworven in het verband tussen suikers in tumoren en de uitzaaiing van kankercellen. Daarmee hebben ze mogelijk een manier ontdekt om die uitzaaiing tegen te gaan, zo melden de onderzoekers donderdag. Hun resultaten verschijnen in het wetenschappelijk tijdschrift Cell Metabolism.
  [naar artikel]
 40. Belgische onderzoekers ontdekken mogelijke behandeling tegen tumoruitzaaiing (20/10/2016 - De Standaard)
  Wetenschappers verbonden aan het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en de KU Leuven hebben nieuwe inzichten verworven in het verband tussen suikers in tumoren en de uitzaaiing van kankercellen. Daarmee hebben ze mogelijk een manier ontdekt om die uitzaaiing tegen te gaan, zo melden de onderzoekers donderdag. Hun resultaten verschijnen in het wetenschappelijk tijdschrift Cell Metabolism.
  [naar artikel]
 41. Onderzoekers ontdekken hoe leukemie precies ontstaat (20/03/2018 - Knack)
  'Onze bevindingen zijn een belangrijke stap vooruit in de zoektocht naar gerichte therapieën voor leukemie', aldus onderzoeker Charles De Boeck.
  [naar artikel]
 42. Melanomen aangetroffen op hersenen Jimmy Carter (04/04/2019 - De Morgen)
  De vroegere Amerikaanse president Jimmmy Carter (90) had op 12 augustus meegedeeld dat hij leverkanker had. Tijdens een persconferentie in Atlanta zei Carter dat op zijn hersenen vier kleine vlekken zijn ontdekt, meer bepaald melanomen.
  [naar artikel]
 43. Wie is Qaboes bin Said al Said, de sultan die in Leuven een hotel afhuurde? (13/12/2019 - De Morgen)
  Qaboes bin Said al Said, de sultan van Oman, trok deze week alle aandacht naar zich toe door zijn behandeling in het UZ Leuven. De geliefde despoot, inmiddels weer teruggekeerd naar Oman, sleurde zijn land uit de ­middeleeuwen, maar kent één zwakke plek: hij heeft geen opvolger.
  [naar artikel]
 44. UCL-onderzoekers ontdekken eiwit dat interessant kan zijn voor ontwikkeling antibiotica (10/05/2018 - De Morgen)
  Een ploeg onderzoekers van de universiteit van Louvain-la-Neuve (UCL) heeft een eiwit, CnoX, ontdekt dat een belangrijke rol speelt in de strijd tussen bacteriën en het immuunsysteem. De ontdekking opent nieuwe mogelijkheden voor de ontwikkeling van antibiotica, zo meldt de universiteit donderdag. De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Molecular Cell.
  [naar artikel]
 45. Belgische onderzoekers ontdekken eiwit dat interessant kan zijn voor ontwikkeling antibiotica (10/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een ploeg onderzoekers van de universiteit van Louvain-la-Neuve (UCL) heeft een eiwit, CnoX, ontdekt dat een belangrijke rol speelt in de strijd tussen bacteriën en het immuunsysteem. De ontdekking opent nieuwe mogelijkheden voor de ontwikkeling van antibiotica, zo meldt de universiteit donderdag. De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Molecular Cell.
  [naar artikel]
 46. Onderzoekers KU Leuven ontdekken lek in beveiliging Intel-processoren (14/08/2018 - Metro)
  Computerwetenschappers van de KU Leuven zijn erin geslaagd de beveiligingsmethode die technologiereus Intel gebruikt in haar processoren, te kraken. Ze hebben het bedrijf al in januari op de hoogte gebracht en Intel zal een update lanceren. De resultaten van het onderzoek worden voorgesteld op het USENIX Security Symposium dat van 15 tot en met 17 augustus plaatsvindt in Baltimore. Dat meldt de KU Leuven vandaag in een persbericht. “Technologiereus Intel rust haar processoren sinds enkele jaren uit met een innovatieve beveiligingsmethode. Die werkt als een brandkast voor je persoonlijke gegevens. Met de aanval Foreshadow tonen computerwetenschappers van de KU Leuven aan dat het systeem toch te kraken is”, staat te lezen in het persbericht. Bovendien blijkt informatie die verwerkt wordt in cloud-systemen ook kwetsbaar te zijn voor dat type aanval. In 2015 lanceerde Intel zijn Intel Software Guard eXtensions (Intel SGX) om processoren te beschermen tegen virussen die gebruikmaken van fouten in het systeem. Die technologie creëert geïsoleerde omgevingen in het geheugen, zogenaamde enclaves, waar gegevens en programma’s op een veilige manier kunnen gebruikt worden. De enclaves fungeren als een soort van brandkast waar gevoelige informatie bewaard kan worden. Nu blijkt echter dat de technologie niet waterdicht is. “De voorbije jaren hebben onderzoekers van de KU Leuven al verschillende belangrijke problemen in onze ICT-infrastructuur blootgelegd”, vertelt professor Frank Piessens van het Departement Computerwetenschappen. “Zo ontdekten onze wetenschappers in oktober nog een groot lek in de wifi-beveiliging. Deze nieuwe geslaagde aanval is dus geen toevalstreffer. Daarom heeft Intel Corporation ook besloten om ons de komende jaren te ondersteunen om mee te zoeken naar oplossingen voor cybersecurity.” De KU Leuven werkte voor het onderzoek samen met Technion – Israel Institute of Technology, University of Michigan en The University of Adelaide. bron: Belga Het bericht Onderzoekers KU Leuven ontdekken lek in beveiliging Intel-processoren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Leuvense onderzoekers ontwikkelen snellere diagnostische test voor ALS (19/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Onderzoekers van de KU Leuven en UZ Leuven, tevens verbonden aan het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB), hebben in samenwerking met
  [naar artikel]
 48. Onderzoekers van de KU Leuven identificeren genen die tumorgroei afremmen (31/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Onderzoekers van het Departement Menselijke Erfelijkheid van de KU Leuven en het Francis Crick Institute (Londen) hebben 27 nieuwe genen...
  [naar artikel]
 49. 3 onderzoeksters van KU Leuven winnen Europees budget voor hun baanbrekend onderzoek (07/09/2019 - VRT NWS)
  De European Research Council (ERC) heeft haar Starting Grants uitgereikt. Dat zijn budgetten die onderzoekers kunnen gebruiken om hun onderzoek te financieren. Dit jaar mogen drie KU Leuven-onderzoekers zo'n beurs in ontvangst nemen: Katja Biedenkopf, Elise Muir en Laura Vandenbosch. Nooit eerder gingen alle Starting Grants voor de KU Leuven naar vrouwelijke onderzoekers van de Groep Humane Wetenschappen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.