De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

“Goedkope kinderopvang kan blijven bestaan”

Het Belang van Limburg

14/10/2016 - 16:19

Vlaams minister van Werk en Economie Philippe Muyters (N-VA) weerlegt dat de buitenschoolse kinderopvang een pak duurder zal worden door de overstap van het PWA-stelesel naar het systeem van Wijk-werken. “De goedkope kinderopvang kan blijven bestaan”, benadrukt de N-VA-minister.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Corona legt keerzijde van goedkope vliegtickets bloot (23/04/2020 - De Morgen)
  Een afgesloten telefoonlijn, e-mails die onbeantwoord blijven en een terugbetalingsbeleid dat uitblinkt in vaagheid. Reizigers die goedkope vliegtickets hadden geboekt op populaire websites, worden nu geconfronteerd met een al even goedkope service.
  [naar artikel]
 2. Ferm Kinderopvang viert 42-jarig bestaan (14/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  In 2020 mocht de Dienst voor Onthaalouders van Ferm Kinderopvang in Beringen 40 kaarsjes uitblazen. Helaas stak de covid-pandemie daar een stokje voor. Nu, twee jaar later, grijpt de dienst zijn kans en viert het zijn 40- plus tweejarig bestaan.
  [naar artikel]
 3. Kinderopvang tijdens paasvakantie in alle scholen van Bilzen (03/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Bilzerse schooldirecties, leerkrachten en begeleiders van kinderopvang hebben een bijzondere regeling getroffen voor de kinderopvang in de paasvakantie. “Alle vestigingen van stedelijke voor- en naschoolse kinderopvang Domino blijven open. Hetzelfde geldt voor de opvanginitiatieven van de scholen in de verschillende deelgemeenten en het centrum, en dat zowel voor, tijdens als na de gebruikelijke lesuren”, verduidelijkt schepen van kinderopvang, Griet Mebis.
  [naar artikel]
 4. Hasselt stelt goedkope gronden ter beschikking van opstarters crèche (29/03/2019 - De Morgen)
  De stad Hasselt biedt goedkope of zelfs gratis gronden aan voor personen die er een crèche willen opstarten. Zo tracht het stadsbestuur het aanbod aan kinderopvang te stimuleren. 'Vooral in woonuitbreidings-gebieden is de nood hoog', klinkt het.
  [naar artikel]
 5. Landelijke Kinderopvang blaast 40 kaarsjes uit (02/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op zaterdag 27 april vierde Landelijke Kinderopvang het 40-jarig bestaan van onze dienst. De onthaalouders werden uitgenodigd in zaal Graaf van Loon in Stokkem voor een namiddag vol workshops en activiteiten.
  [naar artikel]
 6. "Belangrijk om kinderopvang geleidelijk op te bouwen” (27/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Federatie Kinderopvang, de sectorfederatie aangesloten bij Unizo, raadt crèches aan om de richtlijnen van Kind en Gezin te blijven volgen, om...
  [naar artikel]
 7. Wouter Beke (CD&V) bedankt personeel Peltse kinderopvang: “Opvang moet open blijven” (13/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er moet alles aan gedaan worden om de kinderopvang open te houden. Dat vertelde Vlaams minister van Gezin Wouter Beke (CD&V) die dinsdagmorgen een bezoek bracht aan de buitenschoolse kinderopvang van de gemeente Pelt.
  [naar artikel]
 8. Subsidies voor kinderopvang verschillen sterk: van 0 tot 57 euro per dag (03/06/2017 - Knack)
  Er blijven grote verschillen bestaan in de financiële ondersteuning van kinderopvanginitiatieven. Sommige crèches kunnen rekenen op een bedrag van omgerekend 57 euro per dag. Andere worden helemaal niet gesubsidieerd.
  [naar artikel]
 9. Heusden-Zolder ondersteunt gezinnen in hun zoektocht naar kinderopvang (11/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Kinderopvang biedt alle gezinnen de kans om werk te zoeken, aan het werk te gaan of te blijven. Maar ook als je een opleiding wil volgen of als de draagkracht van je gezin door gezondheidsproblemen of andere moeilijkheden even onder druk staat, kan je baby of peuter (tot 3 jaar) terecht in de kinderopvang van de gemeente. "Onze collega’s van het Lokaal Loket Kinderopvang helpen je elke woensdagvoormiddag tussen 9 en 11.30 uur met veel plezier verder in het Huis van het Kind in de Minderbroedersstraat of bij Team Welzijn op het gemeentehuis."
  [naar artikel]
 10. Hulp bij zoektocht naar kinderopvang (22/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Er komt in Zonhoven een zogenaamd Lokaal Loket Kinderopvang (LLK). Het LLK informeert ouders over het aanbod aan kinderopvang en ondersteunt indien nodig bij de zoektocht naar kinderopvang.
  [naar artikel]
 11. Kleuters en begeleidsters van kinderopvang in quarantaine na besmettingen met corona (14/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Alle kleuters die na de paasvakantie gebruik hebben gemaakt van de buitenschoolse kinderopvang van FERM in Hertsberge moeten twee weken thuis in quarantaine blijven. Ook vier begeleidsters moeten in afzondering. Dat is beslist na overleg tussen FERM Kinderopvang, Kind en Gezin en het Agentschap Zorg en Gezondheid.
  [naar artikel]
 12. Nieuw registratiesysteem voor kinderopvang (25/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf nu stappen kinderopvang Holder de Bolder uit Gerdingen, kinderopvang Pinoccio uit Beek en kinderopvang ‘t Ittertuintje uit Opitter over naar een nieuw gezamenlijk online registratiesysteem: Kwandoo. Ook de vakantieopvang zal via dit systeem verlopen.
  [naar artikel]
 13. Goed nieuws voor Brugs dolfinarium: park mag blijven bestaan, als er tegen 2027 buitenbassin komt (17/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het Dolfinarium in Brugge, het enige in ons land, mag van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) blijven bestaan. Dat is zopas bekend gemaakt.
  [naar artikel]
 14. Vanaf 6 december kan je in Zutendaal online zoeken naar kinderopvang (02/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Huis van het Kind lanceert op dinsdag 6 december een digitaal loket kinderopvang. Dankzij deze tool kunnen ouders en aanbieders van kinderopvang meteen met elkaar in digitaal gesprek gaan. Op die manier wordt het vinden van kinderopvang veel makkelijker.
  [naar artikel]
 15. Crèche na crèche moet sluiten door besmettingen en personeelstekort: “De golf te veel voor de kinderopvang” (24/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De kinderopvang kreunt onder de vierde golf. Steeds meer locaties moeten sluiten door besmettingen. En dat terwijl honderden vacatures in de kinderopvang niet ingevuld blijven. “Het hakt er hard in, zowel bij begeleiders als bij de ouders.”
  [naar artikel]
 16. Kinderopvang naar code oranje: wat verandert er? (13/10/2020 - De Standaard)
  De kinderopvang voor baby’s, peuters en schoolkinderen schakelt over op code oranje. Alle kinderen blijven welkom zoals in code geel.
  [naar artikel]
 17. Kinderopvang naar code oranje: alle kinderen blijven wel welkom (13/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Als gevolg van het stijgende aantal besmettingen schakelt de kinderopvang morgen/woensdag over op code oranje. Dat laat Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke weten.
  [naar artikel]
 18. Ouders stappen op omdat kinderopvang (noodgedwongen) te duur wordt: “Facturen blijven voor het eerst onbetaald” (03/11/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaams budget voor de kinderopvang ging bijna maal drie, maar nog altijd rommelt het in de sector. Veel crèches blijven wachten op subsidies en kunnen niet anders dan hun dagprijs (stevig) op te slaan. “Al twee kinderen zijn vertrokken en voor het eerst blijven facturen onbetaald”, klinkt het in De Regenboog in Wuustwezel. Een dag opvang kost er nu 42 euro in plaats van 33.
  [naar artikel]
 19. Kinderopvang breidt uit (13/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Goed nieuws voor Breese gezinnen die een beroep doen op kinderopvang: het Wiekersnestje in de Sint-Jacobstraat wordt helemaal vernieuwd en breidt zelfs uit. Op korte termijn zal ook de kinderopvang op de Gerkenberg naar het Wiekersnestje verhuizen. Op die manier wordt alle stedelijke kinderopvang op één locatie ondergebracht.
  [naar artikel]
 20. Ook kinderopvang ontsnapt niet aan stijgende prijzen: worden alle crèches duurder vanaf januari? (28/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  De prijzen blijven stijgen. Ook de kinderopvang ontsnapt er niet aan, maakte de Vlaamse overheid vandaag bekend. En dat terwijl er beslist is om het Groeipakket niet volledig te indexeren. Ouders maken zich zorgen. Geldt de prijsstijging voor alle crèches? En hoeveel duurder wordt kinderopvang nu juist?
  [naar artikel]
 21. Crisis in de kinderopvang, hoe geraken we hieruit? (10/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Sinds er in februari dit jaar een baby overleed in een kinderdagverblijf is de kinderopvang niet meer uit de actualiteit weg te branden. Waar staan we nu? En misschien nog een belangrijkere vraag: kan je als ouder nog vertrouwen hebben in de kinderopvang?
  [naar artikel]
 22. Sector van kinderopvang wil gehoord worden bij coronabeslissingen (27/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De sector van de kinderopvang vraagt om mee aan tafel te mogen zitten met andere actoren. Dat stelt Mentes vzw, een ondersteuningsnetwerk van kinderopvang vandaag in een persbericht.
  [naar artikel]
 23. Federatie Kinderopvang wil heropwaardering van de sector en vraagt meer middelen (25/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Federatie Kinderopvang, het door Unizo opgerichte netwerk van kinderopvanginitiatieven, pleit voor een heropwaardering van de kinderopvang. Het imago van de sector staat onder druk. Om kwaliteitsvolle kinderopvang te bieden, moeten de budgetten sneller omhoog en moet het personeel ook een betere opleiding en verloning krijgen.
  [naar artikel]
 24. 40 jaar Landelijke Kinderopvang (21/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Dienst Onthaalouders Heusden-Zolder en Zonhoven vierden zopas hun 40-jarig bestaan
  [naar artikel]
 25. Telenet bedankt Bracke en bekijkt of adviesraad nog moet blijven bestaan (15/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Telenet heeft gereageerd op de heisa rond de vergoedingen van hun adviseurs die uit de politiek komen. Het bedrijf gaat bekijken of de adviesraad nog moet blijven bestaan.
  [naar artikel]
 26. Tom Hanks is er zeker van: “Bioscopen blijven absoluut bestaan” (28/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens de Amerikaanse acteur Tom Hanks (64) blijven bioscopen wereldwijd ook na de coronacrisis nog zeker bestaan. Dat zei hij in een interview met Collider, waarin hij kwam praten over zijn nieuwe film ‘News of the World’.
  [naar artikel]
 27. Ook kinderopvang ontsnapt niet aan stijgende prijzen: worden alle crèches duurder vanaf januari? En hoeveel dan precies? (28/10/2022 - Het Nieuwsblad)
  De prijzen blijven stijgen. Ook de kinderopvang ontsnapt er niet aan, maakte de Vlaamse overheid vandaag bekend. En dat terwijl er beslist is om het Groeipakket niet volledig te indexeren. Ouders maken zich zorgen. Geldt de prijsstijging voor alle crèches? En hoeveel duurder wordt kinderopvang nu juist?
  [naar artikel]
 28. Bij deze school in Brugge lopen kinderopvang en  kleuterschool in elkaar over: zo werkt het (13/04/2023 - VRT NWS)
  Voor onder andere het personeelstekort in de kinderopvang zien experten een oplossing door kinderopvang en kleuteronderwijs meer te laten samenwerken. Momenteel lopen er in ons land al twaalf proefprojecten daarrond, waarvan een in Brugge. Oppositiepartij Vooruit stelt alvast voor om kinderopvang toe te voegen aan de taken van de minister van Onderwijs.
  [naar artikel]
 29. ACV wil gratis kinderopvang tot drie jaar (08/11/2017 - VRT NWS)
  De christelijke vakbond ACV vraagt om kinderopvang tot drie jaar gratis te maken in Vlaanderen. In een eerste fase moet de voorschoolse kinderopvang kosteloos worden voor gezinnen met een laag inkomen, en uiteindelijk voor iedereen. Kinderopvang neemt nu bij veel gezinnen een flinke hap uit het budget
  [naar artikel]
 30. Goede start voor Kinderopvang Villa Pax (06/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Na een geslaagde opendeurdag zijn op maandag 5 september enkele onthaalmoeders van Landelijke Kinderopvang met Kinderopvang Villa Pax gestart. In juni besliste de gemeenteraad over de originele nabestemming van het vroegere OCMW-gebouw.
  [naar artikel]
 31. 107 Zelzaatse kinderen niet naar school tot aan herfstvakantie, door 2 besmettingen bij kinderopvang (22/10/2020 - VRT NWS)
  In Zelzate mogen 107 kinderen tot aan de herfstvakantie niet naar school, nadat 2 begeleiders uit de gemeentelijke kinderopvang besmet zijn met het corona-virus. Ook de 28 andere personeelsleden en 6 stagiairs van de kinderopvang moeten in quarantaine, dus blijft de kinderopvang tijdelijk gesloten.
  [naar artikel]
 32. Maldegem privatiseert gemeentelijke kinderopvang (16/06/2020 - VRT NWS)
  Maldegem zal de volledige gemeentelijke kinderopvang verkopen. De gemeente vindt dat het te duur is om die voorzieningen te organiseren. “Jaarlijks verliezen we 400.000 euro aan de kinderopvang, dan is het beter in private handen.”
  [naar artikel]
 33. Nieuw schandaal in kinderopvang: vrouw die veroordeeld werd voor mishandeling mag crèche blijven uitbaten (04/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Er duikt opnieuw een verontrustend verhaal op over de Vlaamse kinderopvang. Een Antwerpse vrouw die vorig jaar werd veroordeeld voor mishandeling van kleine kinderen kon nadien zonder problemen haar crèche blijven uitbaten. De ouders wisten tot begin deze week van niks: “Zit mijn baby al maanden bij iemand die kinderen heeft mishandeld?”
  [naar artikel]
 34. ‘Ouders weer vertrouwen geven in hun crèche’, en vier andere taken voor de nieuwe topman van kinderopvang (19/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Maandenlang weerstond Katrien Verhegge, de topvrouw van het Vlaamse Agentschap Opgroeien, de kritiek na de vele schandalen in de kinderopvang. Vrijdagmorgen stapte ze dan toch op. Omdat “de storm was uitgemond in een heel persoonlijke aanval”. Zelf wilde ze blijven vechten, maar na 15 jaar aan de top van de kinderopvang kleefden de problemen aan haar persoon, en zegde de politiek het vertrouwen op. Voormalig kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen neemt haar taak tijdelijk over. Er wacht hem een berg werk.
  [naar artikel]
 35. Veel vragen over personeelstekort in de kinderopvang in onderzoekscommissie: “Ik maak mij grote zorgen” (03/06/2022 - Het Nieuwsblad)
  Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de kinderopvang veiliger wordt met het huidige personeelstekort? Die vraag kreeg Leo Van Loo, die het actieplan kinderopvang ten uitvoer moet brengen, vrijdag voorgeschoteld tijdens de onderzoekscommissie naar veiligheid in de kinderopvang. Tot grote teleurstelling van de commissieleden bleek dat echter geen deel van zijn opdracht.
  [naar artikel]
 36. Jo Vandeurzen: “Op termijn overal inclusieve kinderopvang” (06/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Als het van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) afhangt, wordt alle kinderopvang in Vlaanderen op termijn inclusief. Dat zou betekenen dat kinderen met een (verstandelijke) handicap in elke kinderopvang samen met andere kinderen kunnen opgevangen worden. Daarnaast wil de minister het systeem van de persoonsvolgende financiering (PVF) voor personen met een handicap ook toepassen in de kinderopvang en het onderwijs.
  [naar artikel]
 37. Kinderopvang Boseind in Pelt sluit na besmetting (25/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Door een positieve Covid-test bij één van de kinderen die de afgelopen dagen werden opgevangen in de buitenschoolse kinderopvang van Pelt in Boseind is de gemeente, die de opvang organiseert, genoodzaakt de kinderopvang te sluiten.
  [naar artikel]
 38. Agentschap Opvoeden schorst vergunning van kinderopvang Rheia in Heverlee: "Ernstige tekorten vastgesteld" (09/09/2022 - VRT NWS)
  Het Agentschap Opgroeien schorst de vergunning van kinderopvang Rheia in Heverlee, bij Leuven. De schorsing betekent dat de kinderopvang vanaf 12 september 2022 gesloten is en dat ouders en hun kinderen er niet langer terechtkunnen voor kinderopvang.
  [naar artikel]
 39. Corona treft kinderopvang: 28 kleuters en alle begeleidsters in quarantaine (14/05/2020 - De Standaard)
  Alle kleuters die na de paasvakantie gebruik hebben gemaakt van de buitenschoolse kinderopvang van FERM in Hertsberge moeten twee weken thuis in quarantaine blijven. Het gaat om 28 kinderen. Ook alle begeleiders moeten in afzondering.
  [naar artikel]
 40. Wat zijn uw ervaringen met kinderopvang? (21/11/2022 - De Standaard)
  De crisis in de kinderopvang is groter dan ooit. Maar welke zijn uw ervaringen met kinderopvang? Ook nare dingen meegemaakt, of juist heel positieve? Laat het ons weten, en geef liefst ook uw gsm-nummer mee als u in de krant wil getuigen.
  [naar artikel]
 41. Coronacrisis: cijfers in Nederland blijven stabiel, basisscholen en kinderopvang blijven dicht (31/12/2020 - Knack)
  Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
  [naar artikel]
 42. Onderzoekscommissie kinderopvang komt met eindrapport: de belangrijkste aanbevelingen op een rijtje (14/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  De onderzoekscommissie naar de veiligheid in de kinderopvang heeft de laatste knopen doorgehakt en een rapport opgesteld met vaststellingen en aanbevelingen over wat de Vlaamse regering moet veranderen in de kinderopvang. Wat kan dat betekenen voor uw crèche?
  [naar artikel]
 43. Camping 't Stropke in Gent blijft toch bestaan: “Zo opgelucht dat we mogen blijven” (22/07/2020 - VRT NWS)
  In Gent mag de sociale camping ’t Stropke dan toch blijven. De stad Gent wilde van de camping een groengebied maken maar heeft nu beslist dat de camping toch mag blijven. “We verleggen de grens van het natuurgebied waardoor de camping kan blijven, maar er ook het groen beschermd blijft”, zegt schepen Astrid De Bruycker (Groen). De bewoners en uitbater van de camping zijn opgelucht dat er eindelijk duidelijkheid is over het bestaan van de camping.
  [naar artikel]
 44. OVERZICHT. Goedkope energielening wordt ingeperkt: zoveel Limburgers sloten er een af (19/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Als u uw woning energiezuinig wil maken en daarvoor een beroep wenst te doen op de Vlaamse overheid, zal u snel moeten zijn. De goedkope lening voor energiezuinige maatregelen, waarbij u maximaal 150.000 euro kan lenen tegen een rente van 2 procent, wordt vanaf 2019 ingeperkt. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Enkel voor Vlamingen uit bepaalde sociale doelgroepen, die kunnen lenen tegen 0 procent rente, blijft de energielening bestaan.
  [naar artikel]
 45. Kinderopvang Tinker-Bell viert zot carnavalsfeestje (15/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Carnaval werd dit jaar op vele plekken een feest in mineur, maar niet bij Ferm kinderopvang. Bij kinderopvang Tinker-Bell in Rekem werd er een zot feestje gevierd.
  [naar artikel]
 46. ‘Zonder kinderopvang zijn het de vrouwen die thuisblijven, dat weten we allemaal’ (05/10/2022 - De Standaard)
  De crisis in de kinderopvang dreef woensdagnamiddag voor de tweede keer actievoerders de straat op. ‘Waar blijft dat marshallplan voor de kinderopvang?’
  [naar artikel]
 47. CD&V werkt aan uitbreiding steun voor kinderopvang (10/06/2017 - De Standaard)
  Op de familiedag in De Panne heeft CD&V-voorzitter Wouter Beke een pakket voorstellen gelanceerd om ouders te steunen bij de kinderopvang tijdens de negen weken van de zomervakantie. Zo wil de partij opvanginitiatieven van ouders zelf ondersteunen, het ouderschapsverlof flexibeler maken en een nieuw decreet Buitenschoolse Kinderopvang opstellen.
  [naar artikel]
 48. En wat denkt u? “Antwerpen zal blijven bestaan, ook na De Wever” (15/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  En wat denkt de Antwerpenaar van het opvallende manoeuvre van Bart De Wever? Wij trokken de straat op om mensen te zoeken die voor hem hebben gestemd. Steunen ze hem, ook in deze ambitie? Of plaatsen ze een goed Antwerps bestuur boven de functie van burgemeester en is het uitkijken naar een goede vervanger? “Antwerpen zal blijven bestaan. Voor De Wever, en na De Wever.”
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy