Ze hebben niet altijd een even goede reputatie, maar de kwaliteit van de kant-en-klaarmaaltijden in onze supermarkten lijkt nog redelijk mee te vallen. Ons magazine "Over eten" en het Vlaams Instituut Gezond Leven hebben 100 kant-en-klaarmaaltijden getest, en twee derde daarvan was redelijk gezond. Toch eten we maar beter niet elke dag zulke maaltijden, benadrukt Gezond Leven, want ze bevatten doorgaans te weinig groenten. [naar artikel]
De coronacrisis heeft de populariteit van maaltijdboxen een boost gegeven. Waar je tot voor kort beperkt was tot het laten leveren van de verschillende ingrediënten om uiteindelijk zelf nog een maaltijd te moeten bereiden, kan je voortaan ook kant-en-klare maaltijdboxen tot aan je voordeur laten brengen. De verse gerechten hoef je vervolgens enkel nog op te warmen. Maar zijn de maaltijden wel voedzaam en gezond om dagelijks te verorberen? Diëtiste Sanne Mouha onderwerpt er drie aan een test. “Veel beter alternatief dan een pizza of een boterham met salami.” [naar artikel]
Belgen verorberen jaarlijks liefst 208.500 ton bereide maaltijden. Zeven op de tien Belgen kopen kant-en-klare maaltijden in de supermarkt omwille van het gemak. Maar zijn die ook lekker? Sterrenchef Luc Bellings proeft van kant-en-klare vol-au-vent, balletjes in tomatensaus en witloof met ham en kaas uit de supermarkt: van “erg smakelijk” tot “een platte, waterachtige brij”. [naar artikel]
Sinds kort kunnen Brusselse klanten van Colruyt maaltijden bestellen bij de supermarktketen, schrijft de vakwebsite Gondola. De nieuwe maaltijddienst heet... The post Colruyt gaat kant-en-klare maaltijden aan huis leveren in Brussel appeared first on Business AM. [naar artikel]
In de dagelijkse drukte kan je gezond eten al eens uit het oog verliezen. Een snelle hap onderweg of een kant-en-klare maaltijd zijn nu eenmaal... [naar artikel]
Eet jij op een drukke dag ook zo graag een kant-en-klare lasagne? Dan is er slecht nieuws. Franse wetenschappers hebben aangetoond dat er een verband is tussen industrieel bereide schotels en kanker. Voor een studie van het Franse NutriNet-Santé vulden tussen 2009 en 2017 105.000 mensen met een leeftijd van gemiddeld 43 jaar een online […] [naar artikel]
Kant-en-klare maaltijden zijn dan wel makkelijk na een lange dag werken, echt gezond zijn ze niet. Het Antwerpse DAGVERS wil tegemoet komen aan [naar artikel]
Zijn kant-en-klare maaltijden wel gezond? En zijn ze een goede vervanging voor zelfgemaakt voedsel? Danira test 3 weken lang het effect van shakes.... [naar artikel]
Zijn kant-en-klare maaltijden wel gezond? En zijn ze een goede vervanging voor zelfgemaakt voedsel? Danira test 3 weken lang het effect van shakes.... [naar artikel]
Drie maaltijden per dag en twee gezonde tussendoortjes, klinkt vaak het advies voor wie gezond wil eten. Maar wat is een gezond tussendoortje, en... [naar artikel]
Kobe Ilsen en Danira Boukhriss nemen wekelijks onze voeding onder de loep in ‘Over eten’ op één. Woensdag was het de beurt aan soep om geanalyseerd te worden en dat leverde verrassende resultaten op. Zo zit er meer vitamine C in poedersoep dan in verse soep en kwamen ze tot de vaststelling dat er veel vitamines verloren gaan als verse groenten in de soepketel belanden. Is verse soep dan wel gezond, of kiezen we beter voor een kant-en-klare variant? [naar artikel]
Hoe graag we ook koken en verse maaltijden eten: soms is de nood voor kant-en-klaar hoog. Maar zijn die alternatieven dan écht zo ongezond? Culinair journaliste Inge Stiers en diëtiste Sanne Mouha nemen van spaghetti bolognese, vol-au-vent, tomatensoep, chocomousse en pizza beide varianten onder de loep. Welke zijn het lekkerst, gezondst én goedkoopst? “Het enige voordeel van deze voorverpakte maaltijd is dat het klaar is op amper 4 minuten.” [naar artikel]
Niets zo verfrissend op hete dagen als een kant-en-klare ijskoffie om je dosis cafeïne toch binnen te krijgen. Maar hoeveel koffie zit daar eigenlijk nog in? En hoe gezond zijn ze? Diëtiste Sanne Mouha bekijkt de etiketten van 10 populaire ijskoffies van bekende merken: van Starbucks tot Alpro en huismerken. “Deze bevat evenveel calorieën als één tussendoortje, maar er zitten ook écht gezonde tussen.” [naar artikel]
Niet veel tijd om te koken, dan kies je misschien af en toe voor een snelle hap. In ‘Over Eten’ op Eén kochten Kobe Ilsen en Danira Boukhriss twee winkelkarren kant-en-klaarmaaltijden, goed voor in totaal honderd gerechten. De hamvraag: zijn ze eigenlijk ongezond of vallen sommige maaltijden eigenlijk best mee? [naar artikel]
Kant-en-klaarmaaltijden, ze zijn snel en gemakkelijk, maar zijn ze ook gezond? "Over eten" doet de test. Drinken we in de toekomst onze maaltijden? Danira leeft drie weken op shakes. En Kobe gaat op bezoek bij schrijfster én diabetespatiënte Lize Spit. Of hoe eten vooral rekenen wordt. [naar artikel]
Leerlingen moeten gezonder eten op school: minder martino’s, meer broodjes met hummus, zegt Vlaams Instituut Gezond Leven. Maar de directie moet het natuurlijk ook willen: “Sommige scholen vragen zelf minder gezonde maaltijden.” [naar artikel]
Is gezond eten een obsessie geworden? Ja, vrezen de experts. Want té gezond willen eten is allesbehalve gezond. Niet voor het lichaam en niet voor de geest. 'Ik heb liever dat mensen een chocoladewafel eten en ervan genieten, dan dat ze dat compenseren met een stapel rijstwafels.' [naar artikel]
Meal preppen is een term overgewaaid uit Amerika, en betekent zoveel als: meerdere maaltijden tegelijk voorbereiden. Dat is handig voor drukke dagen waarop je toch gezond wilt eten. Met deze tips kan jij ook aan de slag! [naar artikel]
Dat elke dag cornflakes, pizza en chocoladerepen eten niet gezond is, hoeven we u niet te vertellen. Maar een nieuwe Franse studie suggereert dat de gevaren van dergelijke verwerkte voedingsproducten misschien veel verder gaan dan tot nu toe werd aangenomen. Mogelijk vergroten ze het risico op kanker. [naar artikel]
De jonge televisiekok en kookboekenauteur Loïc Van Impe experimenteert ook thuis graag in de keuken. Gepekelde groenten, kimchi en een zuurdesemstarter staan standaard in zijn koelkast. Wat je niet in zijn koelkast vindt: kant-en-klare maaltijden. “Geen zin om te koken? Dan gaan we liever uit eten”, zegt hij. [naar artikel]
Wereldpastadag vandaag en onze favoriete Italiaanse lekkernij eten we nog altijd het liefst met bolognesesaus op zijn Belgisch. Wie geen zin heeft om in de weer te zijn met allerlei groenten snijden, kan kiezen voor kant-en-klare sauzen. 10 versies uit de supermarkt werden gretig geproefd door Italiaanse topchef Peppe Giacomazza. Komt er eentje in de buurt van verse saus? Daarnaast onthult hij ook zijn exclusief recept om de lekkerste saus op tafel te zetten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.