Van stoommaaltijden tot salades: supermarkten staan vol met kant-en-klaarmaaltijden, die worden aangeprezen met woorden als ‘vers’ en ‘gezond’. Lekker makkelijk, maar zijn ze ook gezond? [naar artikel]
Ze hebben niet altijd een even goede reputatie, maar de kwaliteit van de kant-en-klaarmaaltijden in onze supermarkten lijkt nog redelijk mee te vallen. Ons magazine "Over eten" en het Vlaams Instituut Gezond Leven hebben 100 kant-en-klaarmaaltijden getest, en twee derde daarvan was redelijk gezond. Toch eten we maar beter niet elke dag zulke maaltijden, benadrukt Gezond Leven, want ze bevatten doorgaans te weinig groenten. [naar artikel]
Door tijdgebrek schotelt één op de acht Vlamingen (13%) zichzelf haast altijd kant-en-klaarmaaltijden voor. En nu het coronavirus de horeca... [naar artikel]
Met HNGRY en Factor – een service van HelloFresh – zijn er twee nieuwe spelers op de markt van de kant-en-klaarmaaltijden die aan huis geleverd worden. Benieuwd of ze lekker én vooral ook hun geld waard zijn? Wij deden de test en zuchtten al eens diep bij het openen van een doos. [naar artikel]
Met een grote barbecue werd dit weekend op De Plukboerderij in Schelle het nieuwe maaltijdenconcept Dagvers officieel gelanceerd. Via verdeelpunten, onder meer in Schelle, en thuislevering kunnen gezinnen elke weekdag gezonde kant-en-klaarmaaltijden bestellen, bereid met biologische en fairtradeproducten. Onder meer afkomstig van De Plukboerderij. [naar artikel]
Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.” [naar artikel]
Dat elke dag cornflakes, pizza en chocoladerepen eten niet gezond is, hoeven we u niet te vertellen. Maar een nieuwe Franse studie suggereert dat... [naar artikel]
Een oer-Belgische ovenschotel met gehakt, prei en puree is sowieso al hartverwarmend. Maar gebruik knolselder als basis voor de puree en de... [naar artikel]
Je hebt volgende wijsheid ongetwijfeld al vaak horen voorbijkomen: you can't have it all. Maar dat geldt níét voor deze pasta! Dankzij Ine en... [naar artikel]
Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.” [naar artikel]
"Voor mijn zoon naar zijn werk vertrok, maakte ik nog een bord pasta voor hem klaar. Maar toen hij begon te eten, ontdekte hij een worm in zijn pasta met kaas," vertelt de Zolderse aan onze krant. "Dat kan toch echt niet?!" [naar artikel]
‘Je eet beter geen pasta en brood’, het is een veel gehoord advies van dieetgoeroe’s. Maar uit een recente studie blijkt dat het eten van eiwitten... [naar artikel]
Maar weinig tijd vanavond? Dan is deze pasta een prima idee. Gezond, origineel én op tafel in amper 20 minuten. Wat heb je nodig:300 g [naar artikel]
Pasta smaakt altijd, pasta is life. Maar soms kan pasta wel eens een duwtje in de rug gebruiken om de banaliteit te overstijgen. Deze provençaalse... [naar artikel]
Iedereen heeft het druk, druk, druk en tijd voor koken hebben we amper nog. Dus zoeken we massaal onze toevlucht in kant-en-klaarmaaltijden, die [naar artikel]
De schandelijke mishandeling van varkens in het slachthuis van Tielt. Dagen zonder vlees. De heisa rond onverdoofd slachten. Het zijn slechts [naar artikel]
Niets zo erg als in de keuken eindigen met een platgekookte of nét niet gare pasta. Pasta koken lijkt gemakkelijk, maar toch pakt iedereen het klaarmaken ervan anders aan. Want hoeveel water doe je nu eigenlijk bij de pasta en voeg je daar nog zout aan toe of niet? En hoelang laat je die pasta best pruttelen? HLN Eten zet de beste tips op een rijtje om pastafiasco’s in de toekomst te vermijden. [naar artikel]
Om onszelf en ouderen te beschermen tegen het coronavirus raadt de overheid iedereen aan om thuis te blijven. Maar hoe blijf je gezond en... [naar artikel]
We rennen allemaal van hot naar her en al helemaal als we thuis nog een kinderen hebben lopen. Sommige ouders hebben vaak geen tijd om elke dag een kwalitatieve maaltijd op tafel te toveren en dus wordt er soms naar alternatieven gezocht die niet altijd even gezond of duurzaam zijn. Daar wil Dagvers een antwoord op bieden. Het initiatief werd opgestart door ouders zelf en binnenkort gelanceerd na een crowdfundingcapagne. [naar artikel]
We rennen allemaal van hot naar her en al helemaal als we thuis nog eens kinderen hebben lopen. Sommige ouders hebben vaak geen tijd om elke dag een kwalitatieve maaltijd op tafel te toveren en dus wordt er soms naar alternatieven gezocht die niet altijd even gezond of duurzaam zijn. Daar wil Dagvers een antwoord op bieden. Het initiatief werd opgestart door ouders zelf en wordt binnenkort gelanceerd na een crowdfundingcampagne. [naar artikel]
Kant-en-klaarmaaltijden, ze zijn snel en gemakkelijk, maar zijn ze ook gezond? "Over eten" doet de test. Drinken we in de toekomst onze maaltijden? Danira leeft drie weken op shakes. En Kobe gaat op bezoek bij schrijfster én diabetespatiënte Lize Spit. Of hoe eten vooral rekenen wordt. [naar artikel]
Stoemp is een klassieker in de Vlaamse keuken: naast frieten is puree het populairste aardappelgerecht. “Bloemkoolstoemp met worst en vleesjus kan zó goed smaken”, doet chef-kok Vadim Vesters van Bistro Monroe (Antwerpen) ons watertanden. Maar hoe maak je een smeuïge en egale puree? [naar artikel]
Niets Vlaamser dan een avondmaaltijd met een goede schep puree erbij. De aardappelen met al dan niet nog groenten eronder zijn door iedereen geliefd en makkelijk zelf te maken. Toch bieden ook supermarkten een groot aanbod van aardappel-, spinazie- en wortelpuree aan. Zit daar een versie tussen die even vers proeft? Luc Bellings test het uit, proeft er 15 binnen die drie categorieën én deelt tips om zelf de beste puree op tafel te zetten. “Deze puree is precies karton!” [naar artikel]
Gezond eten hoeft niet duur te zijn. Met slimme keuzes kom je met een klein budget toch aan je dagelijkse portie vitamines en mineralen. Acht tips... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.