Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Hoe (on)gezond zijn kant-en-klaarmaaltijden nu echt? “Let op met pasta of puree”

06/12/2018 - 11:56
"Niet veel tijd om te koken, dan kies je misschien af en toe voor een snelle hap. In ‘Over Eten’ op Eén kochten Kobe Ilsen en Danira Boukhriss twee winkelkarren kant-en-klaarmaaltijden, goed voor in totaal honderd gerechten. De hamvraag: zijn ze eigenlijk ongezond of vallen sommige maaltijden eigenlijk best mee?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Hoe gezond zijn kant-en-klaarmaaltijden? (25/11/2021 - De Morgen)

Van stoommaaltijden tot salades: supermarkten staan vol met kant-en-klaarmaaltijden, die worden aangeprezen met woorden als ‘vers’ en ‘gezond’. Lekker makkelijk, maar zijn ze ook gezond? [naar artikel]


2. Kant-en-klare maaltijden over het algemeen gezond, maar u eet ze het best niet elke dag (05/12/2018 - VRT NWS)

Ze hebben niet altijd een even goede reputatie, maar de kwaliteit van de kant-en-klaarmaaltijden in onze supermarkten lijkt nog redelijk mee te vallen. Ons magazine "Over eten" en het Vlaams Instituut Gezond Leven hebben 100 kant-en-klaarmaaltijden getest, en twee derde daarvan was redelijk gezond. Toch eten we maar beter niet elke dag zulke maaltijden, benadrukt Gezond Leven, want ze bevatten doorgaans te weinig groenten. [naar artikel]


3. Sterrenchef Luc Bellings test kant-en-klaarmaaltijden uit de supermarkt: “Lekkerste schotels bij Albert Heijn en Delhaize” (22/03/2020 - Het Laatste Nieuws)

Door tijdgebrek schotelt één op de acht Vlamingen (13%) zichzelf haast altijd kant-en-klaarmaaltijden voor. En nu het coronavirus de horeca... [naar artikel]


4. GETEST. Kant-en-klaarmaaltijden aan huis geleverd: “Mocht ik dit zelf betaald hebben, zat ik in een hoekje te huilen” (10/09/2023 - Het Belang van Limburg)

Met HNGRY en Factor – een service van HelloFresh – zijn er twee nieuwe spelers op de markt van de kant-en-klaarmaaltijden die aan huis geleverd worden. Benieuwd of ze lekker én vooral ook hun geld waard zijn? Wij deden de test en zuchtten al eens diep bij het openen van een doos. [naar artikel]


5. De Plukboerderij levert groenten voor nieuwe concept met gezonde kant-en-klaarmaaltijden (26/06/2017 - Gazet van Antwerpen)

Met een grote barbecue werd dit weekend op De Plukboerderij in Schelle het nieuwe maaltijdenconcept Dagvers officieel gelanceerd. Via verdeelpunten, onder meer in Schelle, en thuislevering kunnen gezinnen elke weekdag gezonde kant-en-klaarmaaltijden bestellen, bereid met biologische en fairtradeproducten. Onder meer afkomstig van De Plukboerderij. [naar artikel]


6. Elke dag pasta eten, kan dat? En is dat wel gezond? Met deze simpele tips zet je de ultieme, gezonde én even lekkere pasta op tafel (20/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.” [naar artikel]


7. Nieuwe studie vindt link tussen kant-en-klaarmaaltijden en kanker (15/02/2018 - Het Laatste Nieuws)

Dat elke dag cornflakes, pizza en chocoladerepen eten niet gezond is, hoeven we u niet te vertellen. Maar een nieuwe Franse studie suggereert dat... [naar artikel]


8. Ovenschotel met prei wordt écht winterse comfortfood dankzij deze simpele twist (18/01/2019 - Het Laatste Nieuws)

Een oer-Belgische ovenschotel met gehakt, prei en puree is sowieso al hartverwarmend. Maar gebruik knolselder als basis voor de puree en de... [naar artikel]


9. Vegetarisch, mager, gezond én zo lekker: deze pasta scoort op alle vlakken (08/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

Je hebt volgende wijsheid ongetwijfeld al vaak horen voorbijkomen: you can't have it all. Maar dat geldt níét voor deze pasta! Dankzij Ine en... [naar artikel]


10. Van TikTok tot in de keuken: zijn dit de oplossingen om élke dag pasta op het menu te kunnen zetten? (20/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.” [naar artikel]


11. Zolderse vindt worm in bord pasta: "Dit kan toch echt niet" (18/01/2017 - Het Belang van Limburg)

"Voor mijn zoon naar zijn werk vertrok, maakte ik nog een bord pasta voor hem klaar. Maar toen hij begon te eten, ontdekte hij een worm in zijn pasta met kaas," vertelt de Zolderse aan onze krant. "Dat kan toch echt niet?!" [naar artikel]


12. Wetenschappers zijn het erover eens: “Brood en pasta zijn wél gezond en verhogen zelfs de levensverwachting” (15/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

‘Je eet beter geen pasta en brood’, het is een veel gehoord advies van dieetgoeroe’s. Maar uit een recente studie blijkt dat het eten van eiwitten... [naar artikel]


13. Pasta op tafel in 20 minuten: glutenvrije fusilli met ansjovis, boontjes en mozzarella (09/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Maar weinig tijd vanavond? Dan is deze pasta een prima idee. Gezond, origineel én op tafel in amper 20 minuten. Wat heb je nodig:300 g [naar artikel]


14. Til je provençaalse pasta naar een hoger niveau met... mosselen! (28/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Pasta smaakt altijd, pasta is life. Maar soms kan pasta wel eens een duwtje in de rug gebruiken om de banaliteit te overstijgen. Deze provençaalse... [naar artikel]


15. Weinig tijd maar geen zin in ongezond kant-en-klaareten? Antwerpenaar komt met een oplossing (02/08/2016 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen heeft het druk, druk, druk en tijd voor koken hebben we amper nog. Dus zoeken we massaal onze toevlucht in kant-en-klaarmaaltijden, die [naar artikel]


16. Dit wist je wellicht nog niet over kant-en-klaarmaaltijden (31/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

De schandelijke mishandeling van varkens in het slachthuis van Tielt. Dagen zonder vlees. De heisa rond onverdoofd slachten. Het zijn slechts [naar artikel]


17. “Spoel gekookte pasta nooit af met koud water": hoe maak je pasta dan wél goed klaar? (10/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Niets zo erg als in de keuken eindigen met een platgekookte of nét niet gare pasta. Pasta koken lijkt gemakkelijk, maar toch pakt iedereen het klaarmaken ervan anders aan. Want hoeveel water doe je nu eigenlijk bij de pasta en voeg je daar nog zout aan toe of niet? En hoelang laat je die pasta best pruttelen? HLN Eten zet de beste tips op een rijtje om pastafiasco’s in de toekomst te vermijden. [naar artikel]


18. Voedingsexperte geeft advies voor gezond lockdowndieet: “Je hoeft niet te overleven op droge pasta en conserven” (21/03/2020 - Het Laatste Nieuws)

Om onszelf en ouderen te beschermen tegen het coronavirus raadt de overheid iedereen aan om thuis te blijven. Maar hoe blijf je gezond en... [naar artikel]


19. Nieuw initiatief Dagvers lanceert kant-en-klaarmaaltijden voor ouders met kinderen (23/11/2016 - Het Belang van Limburg)

We rennen allemaal van hot naar her en al helemaal als we thuis nog een kinderen hebben lopen. Sommige ouders hebben vaak geen tijd om elke dag een kwalitatieve maaltijd op tafel te toveren en dus wordt er soms naar alternatieven gezocht die niet altijd even gezond of duurzaam zijn. Daar wil Dagvers een antwoord op bieden. Het initiatief werd opgestart door ouders zelf en binnenkort gelanceerd na een crowdfundingcapagne. [naar artikel]


20. Nieuw initiatief Dagvers lanceert kant-en-klaarmaaltijden voor ouders (23/11/2016 - Gazet van Antwerpen)

We rennen allemaal van hot naar her en al helemaal als we thuis nog eens kinderen hebben lopen. Sommige ouders hebben vaak geen tijd om elke dag een kwalitatieve maaltijd op tafel te toveren en dus wordt er soms naar alternatieven gezocht die niet altijd even gezond of duurzaam zijn. Daar wil Dagvers een antwoord op bieden. Het initiatief werd opgestart door ouders zelf en wordt binnenkort gelanceerd na een crowdfundingcampagne. [naar artikel]


21. Het beste uit "Over eten": Over oude en nieuwe balletjes in tomatensaus. Danira leeft 3 weken op shakes. En eten is rekenen bij Lize Spit  (05/12/2018 - VRT NWS)

Kant-en-klaarmaaltijden, ze zijn snel en gemakkelijk, maar zijn ze ook gezond? "Over eten" doet de test. Drinken we in de toekomst onze maaltijden? Danira leeft drie weken op shakes. En Kobe gaat op bezoek bij schrijfster én diabetespatiënte Lize Spit. Of hoe eten vooral rekenen wordt.  [naar artikel]


22. Zo maak je de lekkerste puree volgens chef-kok: “Dit is het ultieme ingrediënt” (04/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Stoemp is een klassieker in de Vlaamse keuken: naast frieten is puree het populairste aardappelgerecht. “Bloemkoolstoemp met worst en vleesjus kan zó goed smaken”, doet chef-kok Vadim Vesters van Bistro Monroe (Antwerpen) ons watertanden. Maar hoe maak je een smeuïge en egale puree? [naar artikel]


23. Chef Luc Bellings proeft 15 verschillende purees uit de supermarkt en deelt een 2/10 én een 10/10 uit: “Smeuïge en romige puree” (12/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Niets Vlaamser dan een avondmaaltijd met een goede schep puree erbij. De aardappelen met al dan niet nog groenten eronder zijn door iedereen geliefd en makkelijk zelf te maken. Toch bieden ook supermarkten een groot aanbod van aardappel-, spinazie- en wortelpuree aan. Zit daar een versie tussen die even vers proeft? Luc Bellings test het uit, proeft er 15 binnen die drie categorieën én deelt tips om zelf de beste puree op tafel te zetten. “Deze puree is precies karton!” [naar artikel]


24. Acht tips voor gezond eten: “Laat goedkoopste pasta in het schap staan” (15/07/2019 - Het Laatste Nieuws)

Gezond eten hoeft niet duur te zijn. Met slimme keuzes kom je met een klein budget toch aan je dagelijkse portie vitamines en mineralen. Acht tips... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!