Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

09 August 2022
02:46 uur

Kleine honderd betogers bij "brokkelbrug" in Gentbrugge

VRT NWS

23/12/2018 - 15:24

In de buurt van Gent is betoogd tegen de onveiligheid onder het E17-viaduct van Gentbrugge. Zo'n 90 buurtbewoners protesteerden tegen de erbarmelijke toestand van het viaduct, dat door hen "de brokkelbrug" werd gedoopt. Deze week viel nog een groot brokstuk op een bus van de Lijn. Er was alleen materiële schade, maar uit voorzorg mag er voortaan niet meer geparkeerd worden onder het viaduct.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Geen hinder meer op E17 ter hoogte van Gentbrugge, want werken aan "brokkelbrug" (bijna) volledig afgerond (05/10/2021 - VRT NWS)
  De werken aan de bovenkant van de zogenoemde "brokkelbrug" in Gentbrugge zitten er zo goed als op en dat betekent een pak minder hinder op de E17. Vanaf vandaag kan je weer op alle rijstroken richting Kortrijk, en morgen komt ook de baan richting Antwerpen vrij. Ook de afrit van Gentbrugge is opnieuw open.
  [naar artikel]
 2. Werken onderkant "brokkelbrug" in Gentbrugge lopen minstens 4 maanden vertraging op (24/12/2021 - VRT NWS)
  De werkzaamheden aan de zogenoemde brokkelbrug, dat is het E17-viaduct in Gentbrugge, hebben 4 maanden vertraging opgelopen. Niet alle betonherstellingen waren even goed uitgevoerd en moeten nu opnieuw gebeuren. De herstelling zullen ten vroegste in april af zijn, tot dan mag er niet onder de brug geparkeerd worden.
  [naar artikel]
 3. Park & Ride brokkelbrug Gentbrugge met half jaar vertraging open door de de kou  (26/04/2022 - VRT NWS)
  Niet deze lente maar pas in september kan de Park & Ride onder het E17-viaduct in Gentbrugge, de zogenaamde brokkelbrug, weer open. De renovatie van de brug liep een half jaar vertraging op door slechte weersomstandigheden. "Het was te lang te koud om de werken op tijd af te krijgen", zegt schepen Filip Watteeuw (Groen).
  [naar artikel]
 4. Viaduct Gentbrugge (de "Brokkel­brug") krijgt vanaf volgend voorjaar opknapbeurt (06/07/2019 - VRT NWS)
  Het viaduct van Gentbrugge, ook bekend als de "brokkelbrug", krijgt een grondige opknapbeurt. Dat heeft het Agentschap Wegen en Verkeer zaterdag meegedeeld. De werken zullen in 2020 en 2021 uitgevoerd worden, telkens van het voorjaar tot het najaar.
  [naar artikel]
 5. Actiegroep wil trager verkeer op "brokkelbrug" E17 in Gentbrugge (28/05/2020 - VRT NWS)
  De actiegroep ViaduKaduk wil dat de maximumsnelheid van 90 kilometer per uur op de E17 ter hoogte van Gentbrugge verlaagd wordt. Er zijn momenteel werken aan het viaduct en daarom mag je er niet sneller rijden dan 50km/u. Dat heeft volgens de actiegroep een positief effect op de geluidsoverlast. Volgens Agentschap Wegen en Verkeer is een verlaging niet mogelijk: "Het is te onveilig om daar trager te rijden", klinkt het.
  [naar artikel]
 6. Verkeerde voegen in "brokkelbrug" in Gentbrugge veroorzaken scheuren in wegdek (09/07/2021 - VRT NWS)
  De oorzaak van de scheuren in het vernieuwde wegdek van het viaduct over de E17 in Gentbrugge is gekend. Het probleem zit in de voegen van het wegdek dat richting Kortrijk loopt. Volgens Jef Schoenmaeckers van Wegen en Verkeer is het gebruik van een nieuw soort voegen een oplossing.
  [naar artikel]
 7. "Veiligheidstroepen Ethiopië doden bijna honderd betogers" (08/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Veiligheidstroepen in Ethiopië hebben in de afgelopen dagen in de regio's Oromiya en Amhara tussen de negentig en honderd betogers omgebracht.
  [naar artikel]
 8. Werken aan "brokkelbrug" in Gent maand vroeger klaar, verkeershinder volgende week opgelost (01/10/2021 - VRT NWS)
  De werken aan de voegen van de bovenkant van het E17-viaduct in Gentbrugge zijn volgende week af. Dat is een maand vroeger dan gepland. "Het verkeer kan er vanaf woensdag weer normaal kunnen doorstromen", zegt Jef Schoenmaekers van Agentschap Wegen en Verkeer.
  [naar artikel]
 9. IN BEELD: Het verhaal van het "Poppenhospitaal" in Gentbrugge (09/02/2022 - VRT NWS)
  Een oproep van het Industriemuseum in Gent bracht het vergeten verhaal van het "Poppenhospitaal" naar boven uit deelgemeente Gentbrugge. Eind 19e eeuw ontstond daar een "repairshop" voor poppen."Poppendokters" herstelden afgevallen oren, ledematen en pruikjes (van echt haar).
  [naar artikel]
 10. Geluidsmetingen rondom “brokkelbrug” Gentbrugge moeten impact renovatiewerken aantonen (24/04/2020 - VRT NWS)
  Rondom het viaduct op de E17 in Gentbrugge zullen er geluidssensoren komen die nagaan of de renovatiewerken minder geluidsoverlast veroorzaken. De werken aan de zogenaamde “brokkelbrug” zullen nog een hele tijd duren maar de bewonersgroep vzw Viadukaduk is ook benieuwd naar de geluidsoverlast tijdens de werken. In totaal komen er 14 geluidsensoren rondom het viaduct. “Via deze continue metingen zullen we ook rekening kunnen houden met weersomstandigheden”, zegt Hans Verbeek.
  [naar artikel]
 11. Tunnel, omleiding of nieuwe brug? Provincie zoekt alternatief voor Gentbrugse "brokkelbrug" (13/07/2021 - VRT NWS)
  De provincie Oost-Vlaanderen gaat op zoek naar een alternatief voor de Gentbrugse "brokkelbrug". Die wordt momenteel gerenoveerd, omdat er scheuren in het wegdek zitten. Volgens provinciegouverneur Carina Van Cauter zijn alles opties nog mogelijk: "Maar eerst gaan we het volk raadplegen voor we zelf scenario's naar voren schuiven."
  [naar artikel]
 12. Onrust over viaduct Gentbrugge na instorting van brug in Genua (15/08/2018 - VRT NWS)
  Het E17-viaduct in Gentbrugge is gebouwd in de jaren '60, net zoals het Morandi-viaduct in Genua, en zelfs met gelijkaardige materialen. "Schrik voor instorting hebben we niet meteen", zegt vzw ViaduKaduk, "maar het viaduct in Gentbrugge vertoont toch gebreken waar dringend een oplossing voor nodig is".
  [naar artikel]
 13. Brokstukken vallen van viaduct E17 Gentbrugge (27/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Het is een gekend probleem en het blijft maar gebeuren", zegt Frederik Van Nespen. Hij reed vandaag op de Land van Rodelaan in Gentbrugge toen hij...
  [naar artikel]
 14. Brokstukken vallen van viaduct E17 in Gentbrugge (27/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Het is een gekend probleem en het blijft maar gebeuren", zegt Frederik Van Nespen. Hij reed vandaag op de Land van Rodelaan in Gentbrugge toen hij...
  [naar artikel]
 15. Viaduct Gentbrugge krijgt vanaf volgend voorjaar opknapbeurt (06/07/2019 - De Standaard)
  Het viaduct van Gentbrugge, ook bekend als de ‘brokkelbrug’, krijgt een grondige opknapbeurt. Dat heeft het Agentschap Wegen en Verkeer zaterdag meegedeeld. De werken zullen in 2020 en 2021 uitgevoerd worden, telkens van het voorjaar tot het najaar.
  [naar artikel]
 16. Viaduct Gentbrugge krijgt vanaf volgend voorjaar opknapbeurt (06/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het viaduct van Gentbrugge, ook bekend als de ‘brokkelbrug’, krijgt een grondige opknapbeurt. Dat heeft het Agentschap Wegen en Verkeer zaterdag meegedeeld. De werken zullen in 2020 en 2021 uitgevoerd worden, telkens van het voorjaar tot het najaar.
  [naar artikel]
 17. Brokkelbrug E17 in Gent opnieuw hersteld, pas na grondige renovatie. Wat is er aan de hand?  (24/02/2022 - VRT NWS)
  Opnieuw grote verkeersproblemen gisteren aan het viaduct op de E17 in Gentbrugge. Het viaduct, de zogenaamde brokkelbrug, moest er alweer gerepareerd worden. Enkele voegen van de brug moesten hersteld worden. Een grote renovatie van het viaduct is pas enkele maanden geleden afgerond. Wat is er gebeurd?
  [naar artikel]
 18. Na Genua heerst ongerustheid over viaduct Gentbrugge: "Je zal zo'n brokstuk maar op je hoofd krijgen" (17/08/2018 - De Morgen)
  Na de ramp met de snelwegbrug in Italië kijken ook in ons land veel burgers bezorgd omhoog, bijvoorbeeld onder het viaduct in Gentbrugge. Volgens de Vlaamse overheid is het bouwwerk een van de ongeveer 30 bruggen die verscherpte aandacht nodig hebben. "Ik zou mijn auto hier niet parkeren." 
  [naar artikel]
 19. Koppeltje bevers stoeit in Gentbrugge: "Je mag ze bewonderen maar niet benaderen" (03/06/2020 - VRT NWS)
  In de Gentse deelgemeente Gentbrugge zorgen 2 bevers voor veel bekijks. Het is dan ook heel uitzonderlijk dat ze daar voorkomen, volgens Natuurpunt Gent. De vereniging roept op om de dieren niet te benaderen. "Bekijk ze alleen van ver. En gun ook andere mensen de kans om de bevers eens te zien."
  [naar artikel]
 20. Gents stadsbouwmeester wil snel actie voor brokkelviaduct E17 Gentbrugge: “Het is een betonnen dinosaurus” (17/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Gentse stadsbouwmeester wil zo snel mogelijk starten met tijdelijke ingrepen en experimenten voor een alternatieve verkeerssturing voor het afbrokkelende viaduct van de E17 in Gentbrugge. “Het momentum om het viaduct fundamenteel aan de orde te stellen en aan te pakken, is er”, schrijft Peter Vanden Abeele in zijn essay ‘Brokkelbrug’.
  [naar artikel]
 21. Een kleine 1.000 "marcheerders voor democratie" in Ninove (03/01/2019 - VRT NWS)
  In Ninove zijn een kleine 1.000 betogers komen opdagen voor de zogenoemde "Mars voor democratie". Ze komen betogen tegen het nieuwe schepencollege, waarin het extreemrechtse Forza Ninove van VB'er Guy D'haeseleer niet vertegenwoordigd is. Ze vinden dat een gebrek aan democratie. De politie is met veel manschappen aanwezig om eventuele rellen in de kiem te smoren. 
  [naar artikel]
 22. Pas gerenoveerd wegdek van "brokkelviaduct" in Gentbrugge al meteen aan herstelling toe (29/04/2021 - VRT NWS)
  Het pas gerenoveerd wegdek van het viaduct van de E17 in Gentbrugge is nu al beschadigd, waardoor herstellingswerken nodig zijn. Vervelend nieuws voor de buurtbewoners. Van 8 tot en met 10 mei zullen ze in het weekend en vooral 's nachts moeten afrekenen met opnieuw extra geluidshinder.
  [naar artikel]
 23. Bakkerij Bernard uit Gentbrugge heeft de lekkerste mastellen (04/12/2020 - VRT NWS)
  Bakkerij Bernard uit Gentbrugge bij Gent maakt de lekkerste mastellen. 20 Gentse bakkers dongen mee voor de prijs van de "Geiwene Foersjet" (= dialect voor de "gouden vork") tijdens de Week van het Gents. Het zachte broodje met suiker en kaneel werd goed gesmaakt door de jury én voor het eerst door 2.000 mastelleneters.
  [naar artikel]
 24. Kleine -maar luide- betoging tegen afschaffen abortusrecht in VS: "Verkijk je niet op lage opkomst, protest is niet weg" (10/07/2022 - VRT NWS)
  In de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. is betoogd tegen het afschaffen van het recht op abortus. De opkomst was kleiner dan verwacht, een kleine 2.000 betogers liet van zich horen. Ze eisen dat de federale overheid iets doet om het abortusrecht in het hele land te herstellen. "Voor veel mensen is het arrest van het Hooggerechtshof iets wat je niet kan terugdraaien", zegt VS-correspondent Björn Soenens. "Maar het protest en de druk zijn er wel degelijk."
  [naar artikel]
 25. Foorkramers Gent boos nadat "ja" plots "neen" werd voor de kermis in Gentbrugge Flora (30/07/2020 - VRT NWS)
  De foorkramers in Gentbrugge Flora zijn woedend. Amper een dag nadat ze het fiat kregen om de foor op te zetten, kregen ze te horen dat de kermis vrijdagavond niet mag doorgaan, door de strengere coronamaatregelen. Uit protest blijven ze nu toch staan. De stad Gent zegt dat ze de beslissing niet vroeger kon nemen, en betreurt ook zelf de gang van zaken.
  [naar artikel]
 26. Tiener zakt door ijs in Gentbrugge: “Ik hoorde hem roepen en belde de brandweer” (11/02/2021 - VRT NWS)
  Een vijftienjarige jongen is vanmiddag door het ijs gezakt op de vijver aan het park "De Vijvers" in Gentbrugge. De tiener kon zelf naar een eiland zwemmen, waar de brandweer hem met een ladderwagen kon evacueren. “Hij wilde avontuurlijk doen”, vertelt getuige Rudi, die de hulpdiensten verwittigde.
  [naar artikel]
 27. 'Ethiopische troepen doden honderd betogers' (09/04/2019 - De Morgen)
  Veiligheidstroepen in Ethiopië hebben tussen de negentig en honderd betogers omgebracht. Dat melden Amnesty International, ooggetuigen en vertegenwoordigers van de Ethiopische oppositie.
  [naar artikel]
 28. Bakkerij Bernard doet gouden zaken dankzij nieuwe Canvas-reeks "Gentbrugge" (15/01/2020 - VRT NWS)
  Bij Bakkerij Bernard uit Gent is het al een week lang enorm druk en dat heeft alles te maken met de nieuwe Canvas-reeks "Gentbrugge". Daarin gaat documentairemaker Joris Hessels langs bij bijzondere inwoners van de Gentse deelgemeente. Hij ging ook bij bakker Bernard langs en mensen uit heel Vlaanderen volgen nu zijn voorbeeld. Bakker Bernard bakt bijzonder zuurdesembrood én verkoopt in de winkel brocante.
  [naar artikel]
 29. Kirk Douglas: "Nooit gedacht dat ik de honderd zou halen" (12/02/2017 - De Redactie)
  De Amerikaanse acteur Kirk Douglas is van zijn melk nu hij ouder is geworden dan honderd jaar. "Het is eigenlijk droevig. Ik mis heel veel vrienden uit het verleden", klinkt het.
  [naar artikel]
 30. Volksprotest houdt Ecuador al 10 dagen in wurggreep: "Chaos is compleet"   (23/06/2022 - VRT NWS)
  Wat 10 dagen geleden begon als boerenprotest tegen de stijgende brandstofprijzen en levensduurte in het Zuid-Amerikaanse land Ecuador, is uitgegroeid tot een massaal volksprotest dat almaar gewelddadiger en grimmiger wordt. Minstens drie betogers kwamen om het leven, bijna honderd raakten gewond en nog eens honderd werden opgepakt. Bij de politie vielen al 117 gewonden. In 9 van de 24 Ecuadoraanse provincies geldt de noodtoestand.
  [naar artikel]
 31. Gentbrugge in coronatijden: Joris Hessels gaat weer op stap in zijn buurt. "Minder intiem als je op 3 meter afstand moet praten" (31/03/2020 - VRT NWS)
  Tv-maker Joris Hessels maakt een speciale aflevering van de reeks Gentbrugge. Hij gaat praten met de mensen die hij eerder portretteerde in de Canvas-reeks. Hoe beleven zij de coronacrisis?
  [naar artikel]
 32. Viswinkel uit Gentbrugge verkoopt met uitsterven bedreigde haringhaai: "Het beest is per ongeluk gevangen" (31/03/2021 - VRT NWS)
  In viswinkel 'Zuiver op de graat' in Gentbrugge ligt een bijzondere vis in de aanbieding: een met uitsterven bedreigde haringhaai van meer dan 2 meter. Ruim de helft van het beest is al verkocht. “Het is een prachtig dier en extreem lekker”, vertelt uitbater Batughan Koclu.
  [naar artikel]
 33. N-VA: "Vandaag zijn we allemaal Catalanen", minstens 10.000 betogers (07/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  N-VA drukt haar steun uit voor de Catalaanse betogers die de Europese instellingen oproepen om niet langer afzijdig te blijven in de...
  [naar artikel]
 34. Bart Cortoos na manifestatie: "Er hing een hitsige, agressieve sfeer" (16/12/2018 - VRT NWS)
  Na afloop van de "Mars tegen Marrakech" is het tot rellen met de politie gekomen. Bijna honderd manifestanten zijn opgepakt in de straten van Brussel. "Je voelde meteen dat er een hitsige, agressieve sfeer was. Er liepen ook heel wat dronken mensen rond. Toen de statische manifestatie afgelopen was, zijn de meer dan 5.500 betogers ongecontroleerd weggegaan en dat maakte het voor de politie niet eenvoudig op om die stroom mensen te begeleiden", zegt Bart Cortoos.
  [naar artikel]
 35. N-VA: "Vandaag zijn we allemaal Catalanen", al duizenden betogers in Jubelpark (07/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  N-VA drukt haar steun uit voor de Catalaanse betogers die de Europese instellingen oproepen om niet langer afzijdig te blijven in de...
  [naar artikel]
 36. Nederlandse zanger Eddy Christiani ("Daar bij de waterkant") overleden (25/10/2016 - De Redactie)
  Bekende hits van Eddy Christiani zijn "Zonnig Madeira", "Ouwe taaie", "Kleine Greetje uit de Polder", "Spring maar achterop", "Daar bij de waterkant" en "Zeemanshart".
  [naar artikel]
 37. Betogers met Armeense vlaggen blokkeren snelwegen aan grenzen van ons land wegens "vergeten conflict" in Nagorno-Karabach (16/10/2020 - VRT NWS)
  Tientallen betogers hebben verschillende snelwegen aan grensovergangen tussen ons land en Nederland of Frankrijk geblokkeerd. Onder meer in Rekkem (West-Vlaanderen), Meer (Antwerpen) en Maasmechelen (Limburg) stonden betogers met Armeense vlaggen. Het protest heeft alles te maken met het "vergeten" conflict in Nagorno-Karabach.
  [naar artikel]
 38. Meer dan 1.500 betogers tegen migratiebeleid regering (12/11/2017 - VRT NWS)
  Minstens 1.500 mensen hebben in Brussel betoogd tegen  de migratiepolitiek van de federale regering en staatssecretaris Theo Francken. "Deze regering doet niets anders dan de rechten van mensen zonder papieren en migranten aanvallen en beknotten", zeggen de betogers. "Bovendien doet ze alsof er geen alternatieven zijn. Wij zeggen "niet in onze naam."
  [naar artikel]
 39. Na "kleine raketman" noemt Trump Kim Jong-un nu "zeer eerbaar" (25/04/2018 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Donald Trump slaat een opvallend andere toon aan over de Noord-Koreaanse leider. Op een persconferentie noemde hij Kim Jong-un "zeer open" en "zeer eerbaar", en dat zorgt voor gefronste wenkbrauwen. Tot voor kort omschreef hij hem immers als "Kleine Raketman". 
  [naar artikel]
 40. N-VA: "Vandaag zijn we allemaal Catalanen", duizenden betogers trekken door Brussel (07/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  N-VA drukt haar steun uit voor de Catalaanse betogers die de Europese instellingen oproepen om niet langer afzijdig te blijven in de...
  [naar artikel]
 41. Eerste schooldag, maar het Gentse circulatieplan "loopt op rolletjes" (18/04/2017 - De Redactie)
  De dinsdag ná de paasvakantie werd aangestipt als de grote test. Buiten enkele kleine vertragingen, is het verkeer in Gent niet in het honderd gelopen.
  [naar artikel]
 42. Rudi Vranckx: "Beelden van Ieper honderd jaar geleden en Mosul nu, het is net hetzelfde" (11/11/2018 - VRT NWS)
  Honderd jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog is de manier van oorlog voeren niet veranderd. Dat zegt VRT NWS-conflictjournalist Rudi Vranckx, vandaag op Wapenstilstand, in "Nooit meer ten oorlog" op Eén. "De beelden van Ieper van honderd jaar geleden zijn bijna hetzelfde als Mosul vandaag."
  [naar artikel]
 43. Amerikaanse weerdienst ontkent: "Kleine, chaotische storm 'Don' werd niet genoemd naar Trump" (18/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse Nationale Hurricane Center waarschuwde gisteren voor een "kleine" en "niet echt goed georganiseerde" storm die zich vormde nabij
  [naar artikel]
 44. "Fat Bear Week" in Alaska: En de dikste beer is... 747! "Hij bedankt de zalm en de kleine beertjes" (08/10/2020 - VRT NWS)
  De winnaar van de jaarlijkse "Fat Bear Week" van het Katmai National Park in de Amerikaanse staat Alaska is bekend. Beer "Earl of Avoirdupois" oftewel "747" mag de kroon op zijn hoofd zetten. In een afvalrace (pun not intended) op Facebook kreeg hij uiteindelijk de meeste stemmen. "Hij bedankt de zalm, de rivier en de kleine beertjes", zeggen de parkrangers. De dikkeberenwedstrijd lijkt een frivool spelletje, maar er zit ook meer achter.
  [naar artikel]
 45. "Ontploffing in Londense metro" (19/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Londen zijn enkele gewonden gevallen bij een "kleine ontploffing" in metrostation Southgate. Volgens de eerste berichten gaat het om een kleine...
  [naar artikel]
 46. Brand oude NMBS-gebouwen in Gentbrugge: "Sluit ramen en deuren in de omgeving" (13/03/2022 - VRT NWS)
  Er woedt een uitslaande brand in de oude NMBS-gebouwen in Gentbrugge. De brandweer roept op om in de omgeving de ramen en deuren gesloten te houden omdat er veel rookontwikkeling is.
  [naar artikel]
 47. Directie sukkelend Inter staat "voor honderd procent" achter De Boer (28/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Michael Bolingbroke, algemeen directeur van Internazionale, heeft vandaag laten weten dat de club "voor honderd procent" achter Frank de Boer
  [naar artikel]
 48. Honderd mensen dansen "Jerusalema" op Grote Markt van Ieper (07/09/2020 - VRT NWS)
  Muziek, samen dansen én de zon. Het zorgde voor honderd blije gezichten op de Grote Markt van Ieper. "Iedereen heeft een verzetje nodig in deze tijden."
  [naar artikel]
 49. 'Oscar' is de Max: Columbie pakt Werchter Boutique vollédig in (16/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Zie hem gaan!", "Die blik alleen al!" en "Oh my God, ik kan het niet aan!": het is slechts een kleine selectie van de uitroepen die losbarsten...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy