Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

23 October 2021
23:54 uur

Vans beschuldigt Primark van plagiaat

Gazet van Antwerpen

28/12/2018 - 15:23

Volgens Vans heeft de Ierse kledingketen Primark twee van zijn bekende sneakers nagemaakt. Een Amerikaanse rechter mag zich over de zaak buigen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kim Kardashian beschuldigt van plagiaat (12/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De hele heisa rond de naam van haar shapewear-lijn is nog maar net gaan liggen en Kim Kardashian wordt alweer beschuldigd van plagiaat. Deze keer...
  [naar artikel]
 2. Schrijfster Ann Lamon beschuldigt collega van plagiaat: “Twee volledige pagina’s gewoon gekopieerd” (08/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Schrijfster Ann Lamon beschuldigt haar collega Samira Atillah ervan zonder toestemming enkele pagina’s te hebben overgenomen in haar boek ‘Zijn naam was Youssef’. Meer nog, volgens de schrijfster is het niet de eerste keer dat ze plagiaat pleegt. “Dit is bijzonder ernstig. Het gaat om hardnekkig recidive.”
  [naar artikel]
 3. Nederlandse muzikant beschuldigt Jan Smit van plagiaat (01/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse zanger Jan Smit (33) wordt door een muzikale collega beschuldigd van plagiaat. Eddy Ouwens (71) beweert dat het nummer ‘Wij zijn...
  [naar artikel]
 4. Jonge auteur beschuldigt burgemeester van plagiaat (15/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Auteur Ruben Donvil van ‘De Grote oorlog op kleine schaal’ eist excuses voor het plagiaat van Glabbeeks burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).
  [naar artikel]
 5. Nederlandse presentator: 'VRT pleegt plagiaat' (13/04/2019 - De Morgen)
  In Over 5 jaar op Eén blikt Wim De Vilder met zeven bekende mensen terug op de afgelopen vijf jaar. In Nederland bestaat het format al langer. Presentator Jeroen Pauw beschuldigt de VRT van plagiaat.
  [naar artikel]
 6. Franse rapper beschuldigt Yung Mavu van plagiaat (17/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Net nadat de 16-jarige Noah ‘Yung Mavu’ Mavuela met zijn Harry Potter-rap Black Magic de kaap van de 3 miljoen kijkers had overschreden, werd zijn YouTube kanaal offline gehaald. Een Franse rapper die zich Jizo Bang Bang laat noemen, beschuldigt ‘de zwarte Harry Potter uit Brecht’ van plagiaat.
  [naar artikel]
 7. Vind jij de 7 verschillen? La Fille d'O beschuldigt H&M van plagiaat (15/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Ontwerpster Murielle Scherre van lingeriemerk La Fille d'O is boos op budgetketen H&M. Ze beschuldigt de winkel ervan het ontwerp van haar "Fast
  [naar artikel]
 8. Luikse onderzoeksprofessor beticht Theo Francken van plagiaat (30/04/2019 - De Morgen)
  Jean-Michel Lafleur, onderzoeksprofessor aan de universiteit van Luik en adjunct-directeur van het Centre d’études sur l’ethnicité et de la migration (CEDEM), beschuldigt Theo Francken en Joren Vermeersch van plagiaat. Het nieuwe boek van de N-VA’ers getuigt bovendien van ‘een diepe onwetendheid over de migratiekwestie’, zo schrijft de professor op Twitter.
  [naar artikel]
 9. Primark Antwerpen maakt zich op voor stormloop, wij gingen al eens kijken (27/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Maandag opent de internationale retailer Primark de deuren van een gloednieuwe flagshipstore op de Meir. Twee jaar lang werkte Primark aan de...
  [naar artikel]
 10. Kunstenares beschuldigt Zara van plagiaat: "Dit zijn mijn ontwerpen!" (21/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Illustrator Tuesday Bassen uit Los Angeles beschuldigt de Spaanse kledingketen Zara ervan haar ontwerpen zonder toestemming nagemaakt te hebben.
  [naar artikel]
 11. Lockwood verkoopt eerste Antwerpse Vans: “Het is heel uitzonderlijk dat ze met een winkel samenwerken” (07/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Voor het eerst heeft het merk Vans een samenwerking opgezet met een Belgische skatewinkel. Sven Aerts van Lockwood en grafisch designer Ben Boliau werkten samen aan een nieuw model voor Vans, met op de stof het hekwerk van het iconische skatepark Lockwood in Californië, waarnaar de Antwerpse winkel is vernoemd.
  [naar artikel]
 12. Winnend Eurosonglied 'Toy' onder vuur wegens plagiaat (04/07/2018 - De Morgen)
  Het winnende nummer van het voorbije Eurovisiesongfestival, 'Toy' van de Israëlische zangeres Netta, ligt onder vuur wegens plagiaat. Universal Music Group beschuldigt de componisten van het nummer ervan dat ze de mosterd gehaald hebben bij 'Seven Nation Army' van The White Stripes. Dat hebben Israëlische media bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 13. Iconische mode-ontwerper bundelt krachten met Vans (24/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vans verovert al een tijdje de harten van menig modeliefhebber, maar daar doet de sneakerfabrikant graag nog een schepje bovenop. Het merk liet
  [naar artikel]
 14. Bekijk alle foto's van de samenwerking tussen Vans en Karl Lagerfeld (30/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vans verovert al een tijdje de harten van menig modeliefhebber, maar daar doet de sneakerfabrikant graag nog een schepje bovenop. Het merk
  [naar artikel]
 15. In de schoenen van Dalí en co: Vans en MoMa maken collectie geïnspireerd op wereldberoemde kunstwerken (19/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Goed nieuws voor kunstliefhebbers. Het Amerikaanse kleding- en schoenenmerk Vans slaat dit najaar de handen in elkaar met het New Yorkse Museum of...
  [naar artikel]
 16. Supreme Streetwear wordt zustermerk van Vans en Timberland na miljardendeal (09/11/2020 - Express)
  De Amerikaanse modegroep VF Corporation, bekend van de kledingmerken Vans, Timberland, The North Face, Lee en Wrangler, gaat het streetwear-merk... The post Supreme Streetwear wordt zustermerk van Vans en Timberland na miljardendeal appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 17. Terug van nooit echt weggeweest: de klassieke skateschoenen van Vans (13/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het is je misschien al opgevallen dat weer steeds meer mensen de klassieke sneakers van Vans aan hun voeten dragen. Na jaren waarin letterlijk
  [naar artikel]
 18. Winnend lied Eurovisiesongfestival onder vuur wegens plagiaat (04/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het winnend lied van het voorbije Eurovisiesongfestival, ‘Toy’ van de Israëlische zangeres Netta, ligt onder vuur wegens plagiaat. Universal Music Group beschuldigt de componisten van het nummer ervan leentjebuur te hebben gespeeld bij ‘Seven Nation Army’ van The White Stripes. Dat hebben Israëlische media bericht.
  [naar artikel]
 19. Winnend lied Eurovisiesongfestival onder vuur wegens plagiaat (04/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het winnend lied van het voorbije Eurovisiesongfestival, ‘Toy’ van de Israëlische zangeres Netta, ligt onder vuur wegens plagiaat. Universal Music Group beschuldigt de componisten van het nummer ervan leentjebuur te hebben gespeeld bij ‘Seven Nation Army’ van The White Stripes. Dat hebben Israëlische media bericht.
  [naar artikel]
 20. Hoe spreek je ‘Primark’ uit? Winkelketen maakt einde aan discussie (15/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Hoe spreek je de naam van winkelketen ‘Primark’ uit? Op het internet is er een discussie rond uitgebarsten. Maar wie heeft er nu gelijk? Primark zelf zet de puntjes op de i.
  [naar artikel]
 21. Hoe spreek je ‘Primark’ uit? Winkelketen maakt einde aan discussie (15/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Hoe spreek je de naam van winkelketen ‘Primark’ uit? Op het internet is er een discussie rond uitgebarsten. Maar wie heeft er nu gelijk? Primark zelf zet de puntjes op de i.
  [naar artikel]
 22. De laatste nieuwe internethype: een paar sneakers van Vans in de lucht gooien (05/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Dat katten altijd op hun pootjes terechtkomen, weet iedereen ondertussen wel. Maar dat zou ook voor de sneakers van Vans gelden. “Het maakt niet...
  [naar artikel]
 23. Luikse onderzoeksprofessor beticht Theo Francken van plagiaat, ‘totaal uit de lucht gegrepen’ zegt N-VA’er (30/04/2019 - De Morgen)
  Jean-Michel Lafleur, onderzoeksprofessor aan de universiteit van Luik en adjunct-directeur van het Centre d’études sur l’ethnicité et de la migration (CEDEM), beschuldigt Theo Francken en Joren Vermeersch van plagiaat. Het nieuwe boek van de N-VA’ers getuigt bovendien van ‘een diepe onwetendheid over de migratiekwestie’, zo schrijft de professor op Twitter. Volgens Francken zijn de beschuldigingen onzin, en heeft hij Lafleurs boek nooit gelezen.
  [naar artikel]
 24. Vans ontwerpt collectie in teken van Disney (27/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Disney bestaat 90 jaar en dat moet gevierd worden, dacht men bij de Amerikaanse sneakerfabrikant Vans. Zij ontwierpen een collectie die volledig in...
  [naar artikel]
 25. Hoe Primark een T-shirt voor 4 euro kan verkopen (24/04/2018 - Knack)
  Volgende week opent de zesde Belgische vestiging van Primark, de keten die even geliefd als omstreden is. Hoe ethisch gaat het bedrijf nu eigenlijk te werk? Katherine Stewart, hoofd Duurzaamheid bij Primark, antwoordt: "Hoe goedkoper, hoe slechter de werkomstandigheden, denken mensen. Dat klopt niet."
  [naar artikel]
 26. Vincent Van Gogh ontwerpt ook sneakers (05/08/2018 - Metro)
  Het Van Gogh museum heeft samen met Vans een schoenencollectie op de markt gebracht. Zo vindt je de beroemde gele zonnebloemen van Vincent Van Gogh nu terug op een paar sneakers. Je zou denken dat Vincent Van Gogh al onsterfelijk is door zijn vele schilderijen, maar nu kan je ook schoenen kopen met de schilderwerken van de artiest op. Vans brengt schoenen, rugzakken en jasjes uit met daarop prints gebaseerd op vier kunstwerken van Van Gogh. Het merk baseerde zich op de beroemde Zonnebloemen van Van Gogh, het zelfportret, de Schedel en de Amandelbloesem. Mensen inspireren “Met deze samenwerking kunnen we het leven en het werk van Vincent Van Gogh bereikbaar maken voor zoveel mogelijk mensen, dat is onze missie”, zegt directeur Adriaan Dönszelmann aan Boredpanda. “Zo willen we mensen verrijken en inspireren.” De schoenencollectie wordt niet enkel online aangeboden, maar ook in de museumshop. Een deel van de opbrengst stroomt ook terug naar het museum.   Foto Vans Foto Vans Foto Vans Foto Vans Foto Vans Het bericht Vincent Van Gogh ontwerpt ook sneakers verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Onderzoekers beschuldigen Theo Francken van plagiaat: “Boek lijkt wel erg op het onze” (30/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Onderzoeker Jean-Michel Lafleur (Université de Liège) beschuldigt voormalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA) van plagiaat. Volgens Lafleur vertoont het boek ‘Migratie in 24 vragen en antwoorden’ opvallend veel gelijkenissen met het boek ‘Migratie in België, 21 vragen en antwoorden’, dat hijzelf vorig jaar uitbracht. Francken noemt de aantijgingen “totaal uit de lucht gegrepen”.
  [naar artikel]
 28. Onderzoekers beschuldigen Theo Francken van plagiaat bij nieuw pamflet - Francken ontkent (30/04/2019 - Knack)
  Onderzoeker Jean-Michel Lafleur (Université de Liège) beschuldigt voormalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA) van plagiaat. Volgens Lafleur vertoont het boek 'Migratie in 24 vragen en antwoorden' opvallend veel gelijkenissen met het boek 'Migratie in België, 21 vragen en antwoorden', dat hijzelf vorig jaar uitbracht. Francken noemt de aantijgingen 'totaal uit de lucht gegrepen'.
  [naar artikel]
 29. Eindejaarsverkopen Primark stellen teleur (18/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Britse winkelketen Primark heeft de laatste weken van 2017 meer omzet geboekt. Toch was de plus van zeven procent (exclusief wisselkoerseffecten) minder dan de dubbele cijfers waar analisten op hadden gerekend. Primark wijst onder meer naar het warme weer in oktober, dat verkopen in Europa in de weg zat.
  [naar artikel]
 30. Vans lanceert schoenen voor kinderen met autisme (13/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Naar aanleiding van de Autism Awareness Month in april brengt sneakermerk Vans een reeks schoenen uit die speciaal ontworpen zijn voor mensen met...
  [naar artikel]
 31. Primark lanceert ‘Friends’-collectie voor diehard fans (09/04/2019 - Metro)
  De serie ‘Friends’ heeft een ware cultstatus weten te verwerven. Iedereen heeft in zijn of haar leven wel minstens een keer de avonturen van de zes vrienden in New-York gevolgd. Het is intussen vijftien jaar geleden dat de laatste aflevering op televisie verscheen en dat verdient wat aandacht. Dat moet ook kledingketen Primark gedacht hebben. Ben jij een echte ‘Friends’-fan? Dan mag een cool accessoire dat naar de serie verwijst niet ontbreken in je leven. Is eentje niet genoeg, dan kan je er ook voor kiezen om je hele interieur om te toveren tot een ware ‘Friends’-gedenkplaats. Van een Central Perk-koffiemok over een ‘Friends’-dekbedovertrek tot een T-shirt: de collectie van Primark is heel uitgebreid. En de prijzen zijn bovendien budgetvriendelijk: voor een pyjama betaal je 14 euro, voor een fotokader 4,50 euro. Snel zijn is de boodschap, want wij denken dat heel wat mensen willen inslaan! 1 of 8 Foto Primark Foto Primark Foto Primark Foto Primark Foto Primark Foto Primark Foto Primark Foto Primark Lees ook : Lego lanceert een ‘Friends’-collectie Het bericht Primark lanceert ‘Friends’-collectie voor diehard fans verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Vans kondigt samenwerking aan met Harry Potter (23/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  “Binnenkort komt er iets magisch aan.” Met zo weinig woorden kondigde Vans op sociale media aan dat het een collectie lanceert die volledig in het teken staat van Harry Potter en de afdelingen van Zweinstein.
  [naar artikel]
 33. Primark in Hasselt zoekt 40 mensen om kleren te tellen (25/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Hebt u dinsdagavond 2 oktober tijd, bent u fan van Primark en zin om een centje bij te verdienen? Primark in Hasselt zoekt 40 mensen om hun stock te tellen.
  [naar artikel]
 34. Kledinggigant Primark heeft 550 jobs ingevuld voor Antwerpse vestiging: “We hebben in acht dagen onze kandidaten gevonden” (26/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op 30 april gaat op de Meir de eerste Primark-winkel van Antwerpen open. Uw krant sprak met Belgisch personeelsdirecteur Anne-Marie De Block en Primark-chef in de Benelux Gerry Butler over de lage prijzen, het loon van de werknemers en de kritiek op de werkomstandigheden in de kledingfabrieken.
  [naar artikel]
 35. Primark verwent jou en je beste vriend(in) met matching pyjamas (24/08/2018 - Metro)
  Houden jij en je bestie vaak sleepovers? Dan moeten jullie een bezoek brengen aan Primark. De winkelketen heeft matching pyjamas ontworpen voor beste vrienden. De pyjamasetjes doen denken aan de halskettingen met halve hartjes die je vroeger met je beste vriendin deelde. Voor één setje met short en topje betaal je zeven euro. Nu nog een kop chocomelk en een goede film en jullie zijn klaar voor het weekend! Two peas in a pod Tag your bestie in the comments below! PJ Sets £5/€7 each (Available in: ) #Primark #Primania #fashion #loungewear Une publication partagée par Primark (@primark) le 19 Août 2018 à 2 :07 PDT Bron: Flair Lees ook: ASOS brengt extreme crop top voor mannen op de markt Het bericht Primark verwent jou en je beste vriend(in) met matching pyjamas verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Primark sluit nu ook winkels in VK, Spanje en Frankrijk (23/03/2020 - Express)
  De Ierse winkelketen Primark besloot op zondag om alle Britse winkels onmiddellijk te sluiten. Dat brengt een totaal verlies van... The post Primark sluit nu ook winkels in VK, Spanje en Frankrijk appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 37. Je kunt nu je eigen Vans ontwerpen (25/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Creatieve fans van Vans zullen zich nu ongetwijfeld in de handen wrijven, want het sneakerlabel heeft het mogelijk gemaakt om zelf je paar te ontwerpen via de webshop. Voortaan kun je zelf je favoriete kleuren, materialen en patronen kiezen.
  [naar artikel]
 38. Vans ontwerpt collectie voor verjaardag Disney (26/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Naar aanleiding van het 90 jarig bestaan van Disney komt de Amerikaanse sneakerfabrikant Vans op de proppen met een heuse Disney collectie, volledig gewijd aan niemand minder dan Mickey Mouse.
  [naar artikel]
 39. Samenwerking tussen Vans en Van Gogh Museum in paar uur uitverkocht, maar er komt een relaunch (07/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Onlangs kondigden Vans en het Van Gogh Museum een samenwerking aan, waarbij enkele van de meesterwerken van de Nederlandse kunstschilder vertaald...
  [naar artikel]
 40. Vans brengt collectie uit als eerbetoon aan 'The Simpsons' (en wij willen werkelijk alles!) (10/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Fans van Vans én ‘The Simpsons’ kunnen hun hart ophalen: het populaire schoenenlabel brengt een collectie uit die helemaal in het teken staat van...
  [naar artikel]
 41. Ann Lamon beschuldigt Samira Atillah van plagiaat: “Ze is niet aan haar proefstuk toe” (07/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Schrijfster Ann Lamon beschuldigt Samira Atillah ervan in haar boek ‘Zijn naam was Youssef’, dat eind 2018 verscheen, zonder toestemming enkele pagina’s overgenomen te hebben van ‘Jungle. Berichten uit transitland’, dat Lamon in dezelfde periode uitbracht. In een reactie laat Attilah weten “dat als ze fouten gemaakt heeft dit zeker niet opzettelijk gebeurde”.
  [naar artikel]
 42. Accio nieuwe schoenen: Vans kondigt samenwerking met Harry Potter aan (24/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Aandacht aan alle Potterfans: schoenenlabel Vans maakte zonet bekend dat ze een ‘Harry Potter’-collectie op de markt gaan brengen om alle...
  [naar artikel]
 43. VIDEO. De ‘Vans Challenge’ verbaast iedereen (05/03/2019 - Metro)
  De populaire Vans-sneakers kennen we allemaal. Veel kans dat je zelf een paar in huis hebt. Bovendien hebben de schoenen blijkbaar een heus trucje in petto. Twitteraar @Ibelievthehype wees het internet op het bizarre feit en sindsdien is iedereen – inclusief wijzelf – geobsedeerd. Op de zool Je kent vast het gezegde ‘een kat komt altijd op z’n pootjes terecht’. Hetzelfde geldt voor je paar Vans. Heel wat Twitteraars deden intussen de test en wat blijkt? Hoe je je Vans ook gooit, ze belanden altijd op hun zool. Zonder uitzondering. Geloof je ons niet? Probeer het zelf maar eens. I’VE NEVER BEEN SO ENTERTAINED pic.twitter.com/kkcNyDvtpH — Abbey Santoro (@abbeyruns) March 4, 2019 Lees ook : VIDEO. Merlin de eend wandelt dankzij rolstoel Het bericht VIDEO. De ‘Vans Challenge’ verbaast iedereen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Vans komt met collectie die helemaal in teken staat van Vincent Van Gogh (28/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Vans slaat de handen in elkaar met het Van Gogh Museum in Amsterdam. Het resultaat van die samenwerking is een capsulecollectie die volledig in het teken staat van vier werken van de bekende Nederlandse schilder.
  [naar artikel]
 45. Vans komt met collectie die helemaal in teken staat van Vincent Van Gogh (28/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vans slaat de handen in elkaar met het Van Gogh Museum in Amsterdam. Het resultaat van die samenwerking is een capsulecollectie die volledig in het teken staat van vier werken van de bekende Nederlandse schilder.
  [naar artikel]
 46. Ketens counteren e-commerce: Primark op Meir langer open, ZEB komt met nieuwe winkels (31/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Ierse kledingketen Primark zal op de Meir in Antwerpen open zijn tot kwart voor acht ’s avonds en op vrijdagen zelfs tot negen uur. De keten opent ook een zondag per maand, maar laat de verkoop via internet links liggen. “Primark heeft dat niet nodig”, zegt retailexpert Gino Van Ossel.
  [naar artikel]
 47. Primark komt met Disneykostuums voor volwassenen (16/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Groot nieuws: eindelijk krijgen ook volwassen Disneyfans hun langverwachte 'happily ever after'. Primark lanceert namelijk een collectie met...
  [naar artikel]
 48. Primark verkocht voorbije maand recordaantal kleren (07/09/2020 - Express)
  Primark heeft het afgelopen kwartaal meer kleding verkocht dan verwacht. Dat komt onder andere door een opgehoopte vraag. Alle winkels... The post Primark verkocht voorbije maand recordaantal kleren appeared first on Business AM.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.