Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

08 December 2021
00:58 uur

Jaguar Land Rover schrapt 5.000 banen in Verenigd Koninkrijk

De Morgen

10/01/2019 - 11:44

De Britse autobouwer Jaguar Land Rover gaat tot 5.000 banen schrappen in het Verenigd Koninkrijk wegens onzekerheid rond de brexit en een dalende verkoop in China. Dat meldt de Britse openbare omroep BBC. De autobouwer zou het nieuws later vandaag bekendmaken.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Jaguar Land Rover schrapt wereldwijd 2000 banen (17/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Automaker Jaguar Land Rover (JLR) schrapt wereldwijd 2000 banen. De grootste automaker van het Verenigd Koninkrijk wil de banenreductie in het komende boekjaar tot uitvoering brengen.
  [naar artikel]
 2. Jaguar Land Rover schrapt nog eens 500 banen (22/01/2020 - Express)
  De Britse autobouwer Jaguar Land Rover snijdt almaar dieper in het eigen personeelsbestand. De afslanking is het gevolg van de beslissing van de directie om de nachtploeg in de fabriek van de autobouwer in Halewood in de buurt van Liverpool te schrappen. Dat schrijft de Britse krant The Guardian. De Britse autosector, die de voorbije […] The post Jaguar Land Rover schrapt nog eens 500 banen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Jaguar schrapt nog eens 2.000 jobs (17/02/2021 - De Tijd)
  22:27 Twee jaar na een grote ontslagronde schrapt de Britse autoconstructeur Jaguar Land Rover opnieuw 2.000 banen.
  [naar artikel]
 4. Jaguar Land Rover schrapt duizend banen in Engeland door onzekerheid over brexit en diesel (16/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse autobouwer Jaguar Land Rover schrapt in Engeland duizend banen wegens de onzekerheid over de brexit en de toekomst van de dieselmotor....
  [naar artikel]
 5. Ook Jaguar Land Rover sluit tijdelijk fabrieken om chiptekort (22/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse autobouwer Jaguar Land Rover sluit tijdelijk twee fabrieken in het Verenigd Koninkrijk vanwege het chiptekort waarmee de wereldwijde autosector al langere tijd worstelt. De fabrieken van het bedrijf in Castle Bromwich en Halewood gaan vanaf maandag voor een beperkte tijd dicht.
  [naar artikel]
 6. Jaguar Land Rover rekent dit jaar op verder herstel (13/01/2020 - Express)
  De Britse autoconstructeur Jaguar Land Rover (JLR) heeft het voorbije jaar 557.706 wagens verkocht. Dat betekent weliswaar een daling met 5,9 procent tegenover het jaar voordien, maar er zijn anderzijds ook duidelijke tekenen van herstel. Dat heeft de autobouwer, in handen van de Indiase groep Tata Motors, gezegd. ‘Jaguar Land Rover had vorig jaar met […] The post Jaguar Land Rover rekent dit jaar op verder herstel appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. Grootste Britse autofabrikant legt productie in VK begin november een week lang stil wegens brexit (26/09/2019 - VRT NWS)
  Jaguar Land Rover, de grootste autofabrikant in het Verenigd Koninkrijk, gaat zijn vier Britse fabrieken begin november een week lang stilleggen om een mogelijke no-dealbrexit op te vangen. Jaguar Land Rover vreest dat de toevoer van onderdelen verstoord zal raken na zo'n brexit zonder akkoord.
  [naar artikel]
 8. Afschrijvingen door koerswijziging duwen Jaguar Land Rover in het verlies (19/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Afschrijvingen door koerswijziging duwen Jaguar Land Rover in het verlies De Britse autobouwer Jaguar Land Rover heeft het voorbije boekjaar, dat eind maart werd afgesloten, een verlies van 860 miljoen pond moeten melden. Nochtans kon de constructeur zich de voorbije maanden verheugen op een heropleving van de verkoop. Daardoor had Jaguar Land Rover normaal zijn boekjaar met een winst van 660 miljoen moeten bekronen, maar […] Lees dit artikel: Afschrijvingen door koerswijziging duwen Jaguar Land Rover in het verlies
  [naar artikel]
 9. Jaguar wordt volledig elektrisch (15/02/2021 - Express)
  Het Britse luxewagenmerk Jaguar, een dochter van de Indiase autogroep Tata, wordt vanaf 2025 volledig elektrisch. Het nieuws kwam op maandag van Jaguar Land Rover-topman Thierry Bolloré tijdens een online persconferentie, waarin hij een nieuwe toekomststrategie voor beide merken uit de doeken deed. Land Rover Terreinwagenmerk Land Rover zal in de komende vijf jaar zes […] The post Jaguar wordt volledig elektrisch appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. Technologie Jaguar Land Rover wil reisziekte helpen bekampen (22/08/2020 - Express)
  Zelfrijdende auto’s kunnen de impact van reisziekte verergeren. Om dit probleem te verzachten, ontwikkelt de Britse autofabrikant Jaguar Land Rover... The post Technologie Jaguar Land Rover wil reisziekte helpen bekampen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Nieuwe topman Jaguar Land Rover van start met een positief rapport (28/10/2020 - Express)
  De Britse autobouwer Jaguar Land Rover (JLR) heeft het voorbije kwartaal opnieuw winst gemaakt. Daarmee is volgens Thierry Bollore, de... The post Nieuwe topman Jaguar Land Rover van start met een positief rapport appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 12. Jaguar Land Rover boekt eerste winst in vier kwartalen (20/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse autobouwer Jaguar Land Rover, een dochter van het Indiase Tata Motors, heeft tijdens het slotkwartaal van het afgelopen boekjaar (met...
  [naar artikel]
 13. Ook Jaguar Land Rover klopt bij de overheid voor hulp aan (25/05/2020 - Express)
  Ook de Britse Jaguar Land Rover (JLR) hoopt op financiële hulp van de nationale overheid te kunnen rekenen. Dat hebben... The post Ook Jaguar Land Rover klopt bij de overheid voor hulp aan appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 14. Jaguar Land Rover pakt uit met technologisch snufje: nooit meer een rood licht (15/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse autobouwer Jaguar Land Rover heeft nieuwe technologie ontwikkeld die moet toelaten dat auto's met infrastructuur communiceren om rode...
  [naar artikel]
 15. Jaguar Land Rover vreest gebrek onderdelen door coronavirus (18/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse autofabrikant Jaguar Land Rover heeft nog voldoende onderdelen om zijn fabrieken in eigen land nog twee weken te laten draaien. Daarna...
  [naar artikel]
 16. Jaguar Land Rover gaat elektrische auto's maken in Engeland (05/07/2019 - VRT NWS)
  De Britse autobouwer Jaguar Land Rover gaat zijn fabriek in Castle Bromwich, nabij Birmingham, ombouwen om er elektrische wagens te produceren. In eerste instantie zal er de nieuwe volledig elektrische Jaguar XJ worden geassembleerd. Door de fabriek om te bouwen, worden duizenden jobs gered, klinkt het bij Jaguar.
  [naar artikel]
 17. Jaguar Land Rover pakt uit met technologisch nieuw snufje: nooit meer een rood licht (15/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse autobouwer Jaguar Land Rover heeft nieuwe technologie ontwikkeld die moet toelaten dat auto's met infrastructuur communiceren om rode...
  [naar artikel]
 18. Exclusief: wereldpremière van Jaguar I-Pace in Los Angeles (15/11/2016 - Knack)
  Er gaat bij wijze van spreken geen dag voorbij zonder dat Jaguar of Land Rover uitpakt met een nieuwigheid die ertoe doet. Op het autosalon van Parijs betrof het de Land Rover Discovery, in Los Angeles wordt het doek gehaald van de eerste elektrische aangedreven SUV van Jaguar. De lancering van de I-Pace is gepland voor 2018.
  [naar artikel]
 19. Zelfrijdende auto van Jaguar Land Rover maakt "oogcontact" en dat mag u letterlijk nemen (28/08/2018 - De Morgen)
  De Britse autobouwer Jaguar Land Rover heeft een zelfrijdend voertuig in een testproject uitgerust met "virtuele ogen". De bedoeling is dat het voertuig oogcontact maakt met voetgangers om zijn intenties kenbaar te maken. Dat heeft Jaguar Land Rover dinsdag bekendgemaakt. Het testvoertuig met ogen rijdt op een speciaal aangelegd straatdecor in Coventry.
  [naar artikel]
 20. Belgische chemiereus Solvay schrapt 570 banen (15/05/2020 - Express)
  De Brusselse chemiegroep Solvay sluit vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en de VS en schrapt wereldwijd 570 banen. Dat heeft... The post Belgische chemiereus Solvay schrapt 570 banen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 21. Autobouwer Jaguar Land Rover boekt eerste winst in vier kwartalen (20/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse autobouwer Jaguar Land Rover, een dochter van het Indiase Tata Motors, heeft tijdens het slotkwartaal van het afgelopen boekjaar (met...
  [naar artikel]
 22. Gamma van Jaguar Land Rover in 2020 elektrisch (07/09/2017 - De Tijd)
  10:52 Autobouwer Jaguar Land Rover zegt dat klanten vanaf 2020 voor elk model de optie zullen hebben om een elektrische of hybride variant te kiezen.
  [naar artikel]
 23. Britten bezorgd om verkoopplannen kroonjuwelen Jaguar en Land Rover (29/03/2019 - De Morgen)
  De Britse regering heeft contact opgenomen met Ford na mediaberichten dat de Amerikaanse autobouwer van plan is de Britse luxemerken Jaguar en Land Rover te verkopen.
  [naar artikel]
 24. Jaguar Land Rover geeft oogjes aan zelfrijdende auto (28/08/2018 - De Tijd)
  17:06 De Britse autobouwer Jaguar Land Rover heeft een zelfrijdend voertuig in een testproject uitgerust met ogen. De bedoeling is dat het voertuig oogcontact maakt met overstekende voetgangers.
  [naar artikel]
 25. Voormalig topman Renault aan het stuur bij Jaguar Land Rover (28/07/2020 - De Tijd)
  14:58 Thierry Bolloré, de vroegere CEO van Renault, wordt de baas van Jaguar Land Rover.
  [naar artikel]
 26. Zorgt brexit voor exit van Jaguar Land Rover? (22/01/2019 - Knack)
  Jaguar Land Rover (JLR) behoort tot de snelst groeiende autoconstructeurs ter wereld en wordt in één adem genoemd met de Duitse premiummerken. Eind december doken echter plots geruchten op over ongunstige kwartaalcijfers, ondertussen zijn die zwart of wit bevestigd.
  [naar artikel]
 27. Jaguar wordt volledig elektrisch, zes elektrische modellen van Land Rover op komst (15/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Britse luxewagenmerk Jaguar, een dochter van de Indiase autogroep Tata, wordt vanaf 2025 volledig elektrisch. Dat heeft Jaguar Land Rover-topman Thierry Bolloré maandag bekendgemaakt tijdens een online persconferentie, waarin hij een nieuwe toekomststrategie voor beide merken uit de doeken deed.
  [naar artikel]
 28. Jaguar Land Rover gaat elektrische auto's maken (05/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse autobouwer Jaguar Land Rover gaat zijn fabriek in Castle Bromwich, nabij Birmingham, ombouwen om er elektrische wagens te produceren. In...
  [naar artikel]
 29. BMW en Jaguar Land Rover bundelen krachten in elektrisch rijden (05/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Makers van luxewagens BMW en Jaguar Land Rover (JLR) gaan samen technologie voor elektrisch rijden ontwikkelen. Dat hebben ze vandaag...
  [naar artikel]
 30. Jaguar Land Rover wil autobezitter cryptovaluta betalen in ruil voor data (29/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Jaguar Land Rover wil hun gebruikers gaan betalen in cryptovaluta voor het delen van informatie over bijvoorbeeld drukte op de weg en de conditie...
  [naar artikel]
 31. Verenigd Koninkrijk schrapt uitleveringsverdrag met Hongkong na invoering omstreden Chinese veiligheidswet (20/07/2020 - VRT NWS)
  Het Verenigd Koninkrijk schrapt zijn uitleveringsverdrag met Hongkong. Het Verenigd Koninkrijk schrapt het verdrag omdat China de omstreden veiligheidswet vorige maand toch heeft doorgevoerd. De wet maakt onder meer het aanzetten tot afscheiding in Hongkong strafbaar.
  [naar artikel]
 32. Jaguar Land Rover rust zelfrijdend voertuig uit met 'virtuele ogen' (28/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse autobouwer Jaguar Land Rover heeft een zelfrijdend voertuig in een testproject uitgerust met 'virtuele ogen'. De bedoeling is dat het...
  [naar artikel]
 33. Wordt BMW nieuwe motorenleverancier Land Rover? (28/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat BMW en Jaguar Land Rover eerder al aankondigden samen te zullen werken op vlak van toekomstige elektrische aandrijflijnen, heeft het er alle...
  [naar artikel]
 34. Is dit de Jaguar van de toekomst? (20/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In samenwerking met zustermerk Land Rover heeft Jaguar Project Vector in het leven geroepen, een technologisch experiment dat de grenzen van de...
  [naar artikel]
 35. Britse fabrieken van Jaguar Land Rover week dicht door brexit (26/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Autobouwer Jaguar Land Rover (JLR) doet zijn Britse fabrieken in november een week dicht. De sluiting is het gevolg van de brexit die vooralsnog op...
  [naar artikel]
 36. Onzekerheid over brexit en diesel kost duizend banen bij Jaguar Land Rover in Engeland (16/04/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/rvXLaqNe1_6HeX3xNyFpAOxDWVE/diocontent/40592649/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 37. Duizenden Europese autobanen op de tocht (10/01/2019 - De Tijd)
  12:46 Ford gaat duizenden banen schrappen. Jaguar Land Rover zou volgens Britse media tot 5.000 jobs snoeien.
  [naar artikel]
 38. Jaguar Land Rover sluit tijdelijk twee Britse fabrieken door internationaal tekort aan chips (22/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Britse autoproducent Jaguar Land Rover ziet zich genoodzaakt om de productie in twee Britse fabrieken tijdelijk stil te leggen, door het internationale chiptekort. “Zoals ook andere autoconstructeurs maken we momenteel onderbrekingen van de leverketen mee door Covid-19”, aldus een woordvoerder van het bedrijf aan de krant The Guardian.
  [naar artikel]
 39. Jaguar Land Rover gaat 4.500 banen schrappen en noemt brexit en China als oorzaken (10/01/2019 - VRT NWS)
  De grootste Britse autoproducent gaat fors in het aantal banen snoeien, ook in eigen land. De mindere verkoop in China en de onzekerheid over de nakende brexit worden als oorzaken aangehaald. De beslissing is een schot voor de boeg van de Britse politici, net nu er een cruciale stemming over het brexitplan in het parlement op komst is.
  [naar artikel]
 40. Ageas schrapt banen in het VK (12/07/2021 - De Tijd)
  11:40 De Belgische groep voert een herstructurering door in het Verenigd Koninkrijk nu klanten hun verzekeringsproducten steeds vaker via digitale kanalen kopen.
  [naar artikel]
 41. Siemens schrapt 15.000 banen (11/04/2019 - De Morgen)
  Het Duitse technologiebedrijf Siemens schrapt het komende jaar 15.000 banen, waarvan een derde in Duitsland. Het is nog onduidelijk of er ook in ons land banen verdwijnen.
  [naar artikel]
 42. Jaguar plant 5.000 nieuwe Britse jobs (19/06/2017 - De Tijd)
  14:29 De grootste Britse autobouwer Jaguar Land Rover wil komend jaar 5.000 nieuwe technici aannemen.
  [naar artikel]
 43. 5.000 nieuwe jobs bij Jaguar Land Rover (19/06/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 44. Eurostar schrapt tachtig banen (11/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De hogesnelheidstreinoperator Eurostar neemt maatregelen na een moeilijke eerste jaarhelft. Er gaan minder treinen rijden tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland en er worden tachtig banen geschrapt. Daarvoor rekent Eurostar op vrijwillige vertrekkers. De hst-operator bevestigt dinsdag daarover een bericht van een Britse vakbond.
  [naar artikel]
 45. Eurostar schrapt tachtig banen (11/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  De hogesnelheidstreinoperator Eurostar neemt maatregelen na een moeilijke eerste jaarhelft. Er gaan minder treinen rijden tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland en er worden tachtig banen geschrapt. Daarvoor rekent Eurostar op vrijwillige vertrekkers. De hst-operator bevestigt dinsdag daarover een bericht van een Britse vakbond.
  [naar artikel]
 46. EasyJet schrapt 5000 banen en sluit Britse bases vanwege crisis (30/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Britse luchtvaartmaatschappij easyJet gaat tot 5000 banen schrappen in het Verenigd Koninkrijk en sluit zijn bases op de luchthavens van Stansted, Southend en Newcastle.
  [naar artikel]
 47. Fox News trekt zich uit Verenigd Koninkrijk terug (30/08/2017 - VRT NWS)
  Fox News schrapt de uitzendingen in het Verenigd Koninkrijk. Dat meldt moederbedrijf 21st Century Fox dat lage kijkcijfers als belangrijkste reden aanhaalt.
  [naar artikel]
 48. Britse trots Jaguar rijdt perfecte storm binnen (28/09/2019 - De Tijd)
  01:06 Door de dreigende brexit moet Jaguar Land Rover een week lang zijn Britse fabrieken sluiten. Maar dat is nog de minste zorg. Geen enkele constructeur voelt zo snel en zo fors de talrijke problemen die...
  [naar artikel]
 49. Studie: brexit kan het Verenigd Koninkrijk tot bijna 500.000 banen kosten (11/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De brexit kan het Verenigd Koninkrijk in het slechtste scenario bijna 500.000 banen kosten en bijna 53 miljard euro aan investeringen. Dat blijkt...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.