Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

15 August 2022
14:53 uur

Vlaamse overheid organiseert groepsaankoop elektrische wagens

VRT NWS

18/01/2019 - 05:01

Online marktplaats Bobex lanceert vrijdag in opdracht van de Vlaamse overheid de eerste grote groepsaankoop voor elektrische wagens en laadpalen. 


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vlaamse overheid organiseert groepsaankoop elektrische wagens, Febiac vraagt langetermijnvisie (18/01/2019 - Knack)
  De Vlaamse overheid laat een groepsaankoop organiseren voor elektrische wagens en bijhorende laadsystemen. Online marktplaats Bobex lanceert vrijdag in opdracht van de Vlaamse overheid de eerste grote groepsaankoop voor elektrische wagens en laadpalen.
  [naar artikel]
 2. Vlaamse overheid organiseert groepsaankoop om elektrische wagens aantrekkelijker te maken (18/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse overheid laat een groepsaankoop organiseren voor elektrische wagens en bijhorende laadsystemen. Online marktplaats Bobex lanceert in...
  [naar artikel]
 3. Vlaamse overheid start groepsaankoop elektrische wagens, "is dit een taak van de overheid?" (18/01/2019 - VRT NWS)
  De Vlaamse overheid wil via een groepsaankoop de verkoop van elektrische wagens stimuleren. Maar automobielfederatie febiac reageert ontstemd. "Is dit de taak van de overheid?" Vandaag heeft 1,94% van de wagens een elektrische batterij. Tegen 2020 zou dat 7,5% moeten zijn.
  [naar artikel]
 4. Groepsaankoop elektrische wagens: al 80 Vlamingen kochten auto (27/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Tot dusver hebben 2.655 Vlamingen hun interesse kenbaar gemaakt en zich geregistreerd bij online marktplaats Bobex voor de groepsaankoop voor elektrische wagens en laadpalen in opdracht van de Vlaamse overheid. Al 80 elektrische wagens werden via de groepsaankoop verkocht aan particulieren. Dat meldt het bedrijf zaterdag.
  [naar artikel]
 5. Vlaamse overheid organiseert groepsaankoop elektrische auto’s (19/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  BrusselTot 15 mei kunt u (relatief) goedkoop een elektrische wagen kopen via een groepsaankoop, georganiseerd door de Vlaamse overheid. Die biedt keuze tussen vier modellen.
  [naar artikel]
 6. Vlaamse overheid lanceert groepsaankoop voor elektrische wagens (18/01/2019 - De Standaard)
  Tot 15 mei kunt u (relatief) goedkoop een elektrische wagen kopen via een groepsaankoop, georganiseerd door de Vlaamse overheid. U gaat kunnen kiezen tussen vier modellen.
  [naar artikel]
 7. Groepsaankoop voor elektrische wagens (18/01/2019 - De Tijd)
  09:51 De Vlaamse overheid laat een groepsaankoop organiseren voor elektrische wagens en bijhorende laadsystemen.
  [naar artikel]
 8. Al bijna 2000 inschrijvingen voor Vlaamse groepsaankoop van elektrische auto's (26/01/2019 - Knack)
  Een week na de lancering van de groepsaankoop voor elektrische wagens en laadpalen in opdracht van de Vlaamse overheid hebben al 1926 Vlamingen hun interesse kenbaar gemaakt en zich geregistreerd bij online marktplaats Bobex. Dat meldt het bedrijf zaterdag.
  [naar artikel]
 9. Vlaamse ombudsman bekritiseert groepsaankoop elektrische wagens (26/01/2019 - VRT NWS)
  De groepsaankoop voor elektrische wagens is pas een week geleden gelanceerd en er hebben zich al bijna 2.000 mensen geregistreerd. De Vlaamse ombudsman, Bart Weekers, uit in Het Laatste Nieuws verschillende bedenkingen. Hij verwacht veel klachten.
  [naar artikel]
 10. Hoe tóch nog onder laagste prijs groepsaankoop elektrische wagens te gaan: beetje onderhandelen levert al snel bijna 1.500 euro extra op (18/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op dag één van de groepsaankoop voor elektrische wagens die de overheid organiseerde, registreerden zich al bijna duizend geïnteresseerden. Maar...
  [naar artikel]
 11. Eerste groepsaankoop Vlaamse overheid: 112 elektrische auto's verkocht, en da's een succes (01/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Welgeteld 112 Vlamingen hebben gebruikgemaakt van de eerste groepsaankoop voor elektrische voertuigen van de Vlaamse overheid. Weinig, zou u...
  [naar artikel]
 12. Vlaamse ombudsman waarschuwt voor groepsaankoop elektrische wagens (26/01/2019 - De Standaard)
  Een week na de lancering van de groepsaankoop voor elektrische wagens hebben al 1.926 mensen zich als geïnteresseerde geregistreerd, meestal 55-plussers. Maar de Vlaamse ombudsman waarschuwt voor verrassingen, zo meldt Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 13. Vlaamse ombudsman waarschuwt voor groepsaankoop van elektrische wagens: “Ik kan de klachten al voorspellen” (26/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een week na de lancering van de groepsaankoop voor elektrische wagens hebben al 1.926 mensen zich als geïnteresseerde geregistreerd, meestal 55-plussers. Maar de Vlaamse ombudsman waarschuwt voor verrassingen, zo meldt Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 14. Vlaamse ombudsman waarschuwt voor groepsaankoop van elektrische wagens: “Ik kan de klachten al voorspellen” (26/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een week na de lancering van de groepsaankoop voor elektrische wagens hebben al 1.926 mensen zich als geïnteresseerde geregistreerd, meestal 55-plussers. Maar de Vlaamse ombudsman waarschuwt voor verrassingen, zo meldt Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 15. Eerste groepsaankoop elektrische auto's is een succes: "Het is bespreekbaar geworden in Vlaamse huiskamers" (27/04/2019 - VRT NWS)
  De eerste groepsaankoop van elektrische auto's is een succes. Er zijn al 80 auto's verkocht en dat is veel, zegt het bedrijf Bobex dat de groepsaankoop organiseerde voor de Vlaamse overheid. Bovendien heeft de groepsaankoop veel mensen in contact gebracht met de elektrische auto, zegt het bedrijf. 
  [naar artikel]
 16. Groepsaankoop maakt elektrische auto’s tot meer dan 6.000 euro goedkoper (09/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De organisatie Samen Sterker organiseert deze maand een groepsaankoop voor elektrische auto’s. Kopers kunnen voor vijf modellen een korting van zo’n 6.000 euro krijgen. Daardoor kosten sommige elektrische wagens nauwelijks meer dan hun concurrenten die op diesel of benzine rijden.
  [naar artikel]
 17. Eerste groepsaankoop elektrische wagens is gelanceerd (04/11/2016 - De Standaard)
  De coöperatie SamenSterker Antwerpen begint een groepsaankoop voor elektrische wagens. Dat is de eerste in ons land. ‘Het is het moment’, klinkt het.
  [naar artikel]
 18. Vlaamse ombudsman waarschuwt voor groepsaankoop elektrische wagens (26/01/2019 - Metro)
  Een week na de lancering van de groepsaankoop voor elektrische wagens hebben al 1.926 mensen zich als geïnteresseerde geregistreerd, meestal 55-plussers. Maar de Vlaamse ombudsman waarschuwt voor verrassingen, zo meldt Het Laatste Nieuws. Vorige week lanceerde de Vlaamse overheid een groepsaankoop van elektrische wagens. Intussen hebben al 1.926 mensen zich ingeschreven, al wil dat natuurlijk niet zeggen dat zij ook allemaal een wagen gaan kopen. Opvallend: liefst 44% van het totaal aantal inschrijvingen zijn 55-plussers. Toch reageert niet iedereen positief. “Meestal zijn groepsaankopen de beste garantie om niét de beste prijs te hebben”, zegt Vlaams ombudsman Bart Weekers. “Ook nu kreeg ik al veel klachten van mensen die een betere deal hebben gevonden. Ik begrijp de goede bedoelingen, maar ik kan de klachten over enkele maanden al voorspellen. Op de website doen ze alsof iedereen recht heeft op de premie van de Vlaamse overheid. Terwijl dat helemaal niet zo is. De zero-emissiepremie (tot 4.000 euro) krijg je alleen als je die wagen als particulier aankoopt.” “Dus over enkele maanden gaat het Vlaams Energieagentschap (VEA) de wind van voren krijgen, omdat het die premies niet aan iedereen zal uitbetalen”, gaat hij verder. “Die mensen gaan klagen, en dan ga ik moeten zeggen: sorry overheid, als jullie zo communiceren, dan begrijp ik dat mensen dit niet wisten. Dan is de vraag: krijgen die mensen alsnog hun premie?” Bij Bobex, het bedrijf dat de groepsaankoop organiseert, is men zich van geen kwaad bewust. “Dat staat wél op onze website, maar we zullen het nog eens expliciet vermelden bij de prijsvergelijking, zodat mensen zich zeker niet vergissen”, luidt het daar. bron: Belga Het bericht Vlaamse ombudsman waarschuwt voor groepsaankoop elektrische wagens verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Eerste groepsaankoop voor elektrische wagens in Antwerpen: tot 9.000 euro voordeel (04/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse coöperatieve SamenSterker is de eerste groepsaankoop gestart voor elektrische wagens. SamenSterker koos voor de nieuwe Renault ZOE. Dat melden de coöperatieve en Renault vrijdag. Voor wie intekent komt de autofabrikant ook tussen voor de installatie van een thuislaadpunt tot 1.500 euro.
  [naar artikel]
 20. Wijk in Schoten organiseert groepsaankoop boomexpertise (18/12/2017 - VRT NWS)
  In Schoten organiseert een groep bewoners voor de eerste keer een groepsaankoop boomexpertise om hun bomen op veiligheid te laten controleren. De groepsaankoop komt er na een dodelijk ongeval, afgelopen zomer.
  [naar artikel]
 21. Groepsaankoop leidde al tot 80 aan particulieren verkochte elektrische wagens (27/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tot dusver hebben 2.655 Vlamingen hun interesse kenbaar gemaakt en zich geregistreerd bij online marktplaats Bobex voor de groepsaankoop voor...
  [naar artikel]
 22. Elektrische wagens blijven uitzondering: nog geen tienduizend op de weg (22/10/2018 - De Morgen)
  Elektrische wagens worden steeds populairder, maar blijven een uitzondering op de Belgische wegen. Dat blijkt uit de cijfers van het statistiekbureau Statbel. Op 1 augustus reden er 9.244 elektrische personenwagens in ons land, slechts 0,158 procent van het totaal. Toch wil de Vlaamse overheid tegen 2020 60.000 elektrische auto’s zien rijden.
  [naar artikel]
 23. 45.000 elektrische en hybride wagens op Vlaamse wegen: komt doel van 60.000 in zicht? (28/01/2020 - Express)
  Momenteel rijden er bijna 45.000 elektrische of plug-in hybride wagens rond in Vlaanderen en staan er 3.655 laadpalen. Het is echter nog afwachten of de Vlaamse regering haar doel van 60.000 elektrische wagens en 5.000 laadpalen tegen eind dit jaar haalt. Dat blijkt uit cijfers die Andries Gryffroy (N-VA) heeft opgevraagd bij minister Zuhal Demir […] The post 45.000 elektrische en hybride wagens op Vlaamse wegen: komt doel van 60.000 in zicht? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. Tommelein breidt premie voor elektrische wagens uit (28/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ook privépersonen die een elektrische wagen leasen, zullen in de toekomst een premie van de Vlaamse overheid kunnen krijgen. Dat heeft de Vlaamse
  [naar artikel]
 25. Tommelein breidt premie voor elektrische wagens uit (28/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ook privépersonen die een elektrische wagen leasen, zullen in de toekomst een premie van de Vlaamse overheid kunnen krijgen. Dat heeft de Vlaamse
  [naar artikel]
 26. Groene golf van elektrische wagens op Vlaamse wegen blijft voorlopig uit (29/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal elektrische of plug-in hybride wagens in Vlaanderen stijgt wel, maar van een grote groene golf in het Vlaamse wagenpark is nog geen sprake. Dat blijkt uit cijfers die N-VA-parlementslid Andries Gryffroy heeft opgevraagd bij minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Zo rijden er momenteel 77.645 elektrische of plug-in hybride wagens rond tegenover zo'n 46.000 wagens vorig jaar.
  [naar artikel]
 27. Hasselt organiseert groepsaankoop elektrische (bak)fietsen en steps: “Hoe meer mensen meedoen, hoe goedkoper het wordt” (29/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  HasseltOp 16 september of op Autoloze Zondag start de stad Hasselt met een groepsaankoop voor elektrische bak-, plooi-, heren- en damesfietsen en steps. Iedereen die woont, werkt of studeert in de provinciehoofdplaats kan eraan deelnemen. “Concrete prijzen kunnen wij pas geven na een offerteronde. Om een goede prijs en kwaliteit te kunnen garanderen, gaan wij in zee met Test Aankoop”, verduidelijkt schepen van Leefmilieu Joost Venken (Groen).
  [naar artikel]
 28. VAB: “Vlaamse doelstelling van 7,5 procent elektrische wagens in 2020 is onrealistisch” (16/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Van de nieuw verkochte wagens was 0,51 procent in de eerste helft van dit jaar volledig elektrisch. De doelstelling van de Vlaamse overheid dat de volledig elektrische wagen tegen 2020 een marktaandeel van 7,5 procent zou halen is “onrealistisch”. Dat meldt mobiliteitsclub VAB, die onderzocht wat de consument hiervan denkt en wat een doorbraak in de weg staat.
  [naar artikel]
 29. Tommelein breidt premie elektrische wagens uit (28/04/2017 - De Tijd)
  19:16 Ook privépersonen die een elektrische wagen leasen, kunnen een premie van de Vlaamse overheid krijgen.
  [naar artikel]
 30. "Vlaamse doelstelling van 7,5 procent elektrische wagens in 2020 is onrealistisch" (16/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Van de nieuw verkochte wagens was 0,51 procent in de eerste helft van dit jaar volledig elektrisch. De doelstelling van de Vlaamse overheid dat de...
  [naar artikel]
 31. Vlaanderen op koers voor 60.000 elektrische of hybride wagens in 2020 (28/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vlaanderen zit op schema om een aantal doelstellingen rond elektrische wagens te halen. Zo rijden er in Vlaanderen momenteel bijna 45.000 elektrische of plug-in hybride wagens rond en staan er 3.655 laadpalen. In de plannen van de Vlaamse regering wordt gemikt op 60.000 elektrische voertuigen en 5.000 laadpalen tegen eind 2020.
  [naar artikel]
 32. Ook de bloeiende markt van Chinese elektrische voertuigen ontsnapt niet aan de inmenging van de Chinese overheid (13/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Ook de bloeiende markt van Chinese elektrische voertuigen ontsnapt niet aan de inmenging van de Chinese overheid Xpeng en Nio zijn naar alle waarschijnlijkheid de meest bekende Chinese producenten van elektrische wagens. Maar het land telt nog tal van andere bedrijven die zich toespitsen op de productie van groene wagens. Het aantal spelers is zelfs zodanig groot dat de Chinese overheid maatregelen neemt om de versnippering van de markt tegen te gaan. […] Lees dit artikel: Ook de bloeiende markt van Chinese elektrische voertuigen ontsnapt niet aan de inmenging van de Chinese overheid
  [naar artikel]
 33. Zes keer zoveel elektrische auto's dankzij premies (13/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De verkoop van ­elektrische wagens is in een half jaar tijd ­verzesvoudigd. Met dank aan de premies die de Vlaamse overheid sinds dit jaar geeft:
  [naar artikel]
 34. 6 keer zoveel elektrische auto's dankzij premies (13/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De verkoop van ­elektrische wagens is in een half jaar tijd ­verzesvoudigd. Met dank aan de premies die de Vlaamse overheid sinds dit jaar geeft:
  [naar artikel]
 35. VAB: 'Vlaamse doelstelling voor aantal elektrische wagens tegen 2020 is onrealistisch' (16/08/2018 - Knack)
  De doelstelling van de Vlaamse overheid dat de volledig elektrische wagen tegen 2020 een marktaandeel van 7,5 procent zou halen is 'onrealistisch'. Dat meldt mobiliteitsclub VAB, die onderzocht wat de consument hiervan denkt en wat een doorbraak in de weg staat.
  [naar artikel]
 36. Elektrische auto's: geen reden om te twijfelen aan Vlaamse overheid, zegt Tommelein (16/08/2018 - Knack)
  De Vlaamse minister van Energie en Financiën weerlegt de kritiek van mobiliteitsclub VAB dat de 'onbetrouwbare overheid' de doorbraak van de elektrische wagen in de weg staat.
  [naar artikel]
 37. Elektrische wagens: “Geen enkele reden om te twijfelen aan Vlaamse overheid” (16/08/2018 - Metro)
  “Er is geen enkele reden om te twijfelen aan de Vlaamse overheid.” Dat zegt Vlaams viceminister-president en minister van Energie en Financiën Bart Tommelein (Open Vld) na de kritiek van mobiliteitsclub VAB op de “onbetrouwbare overheid” die de doorbraak van de elektrische wagen in de weg zou staan. Uit een onderzoek van de VAB blijkt dat in de eerste helft van 2018 slechts 0,51 procent van de nieuw verkochte wagens volledig elektrisch was. De doelstelling van de Vlaamse overheid om tegen 2020 een marktaandeel van 7,5 procent te halen, noemt VAB daarom “onrealistisch”. Het is volgens de organisatie de overheid zelf die de grootste hinderpaal vormt voor de doorbraak van de 100 procent elektrische wagen. Potentiële kopers twijfelen eraan of de bestaande stimuli overeind zullen blijven, na negatieve ervaringen uit het verleden, luidt het. Minister Tommelein voelt zich niet aangesproken. “Er is geen enkele reden om te twijfelen aan de Vlaamse overheid”, zegt hij in een reactie. Hij benadrukt dat er een zero-emissiepremie wordt uitgereikt bij de aankoop van een elektrische wagen of een andere wagen zonder uitstoot, bijvoorbeeld op brandstofcellen. Ook moet er geen belasting op inverkeerstelling (BIV) of jaarlijkse verkeersbelasting worden betaald. Die vrijstellingen gelden voor de volledige levensduur van het voertuig. De hoogte van de zero-emissiepremie schommelt tussen de 2.000 en de 4.000 euro en is afhankelijk van de cataloguswaarde van de auto. Tommelein benadrukt dat het maximale premiebedrag dit jaar, anders dan eerst de bedoeling was, niet is gezakt, “precies om nog meer mensen te stimuleren”. Tommelein heeft wel begrip voor de twijfels bij de fiscale aftrekbaarheid van de autokosten, maar wijst erop dat die bevoegdheid bij de federale overheid zit. bron: Belga Het bericht Elektrische wagens: “Geen enkele reden om te twijfelen aan Vlaamse overheid” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Economie wint fors bij hergebruik zonnepanelen en batterijen elektrische wagens (26/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Als Vlaanderen slim anticipeert op wat er binnenkort met pensioengerechtigde batterijen van elektrische wagens en zonnepanelen moet gebeuren, dan kan dat een flinke economische boost betekenen. Volgens een studie van het Steunpunt Circulaire Economie kan de ombouw van batterijen voor elektrische wagens tot thuisbatterijen de Vlaamse economie tot zes keer meer opbrengen tegen 2030 dan enkel de recyclage ervan.
  [naar artikel]
 39. Oost-Vlaamse apothekers doen groepsaankoop mondmaskers bij een maatwerkbedrijf: “We willen zeker zijn van een goede kwaliteit” (23/04/2020 - VRT NWS)
  De Koninklijke Oost-Vlaamse Apotheekgilde organiseert een groepsaankoop voor mondmaskers. Ze wil zo haar leden helpen om aan de grote vraag en de hoge kwaliteitseisen te helpen voldoen. Apothekers zijn zo ook klaar voor een nieuwe fase van coronamaatregelen waarin het dragen van een mondmasker mogelijks een belangrijke rol zal spelen.
  [naar artikel]
 40. Groepsaankoop oordoppen moet gehoorschade voorkomen (21/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op dinsdag 22 maart om 19 uur vindt in Dorpscentrum Aud Lanker een infomoment plaats over gehoorbescherming en gehoorschade. De stad organiseert ook een groepsaankoop.
  [naar artikel]
 41. 'Zes keer zoveel elektrische auto's dankzij premies' (13/07/2016 - Knack)
  De verkoop van elektrische wagens is in een half jaar tijd verzesvoudigd, door de premies die de Vlaamse overheid sinds dit jaar geeft. Energieminister Bart Tommelein heeft al 2,27 miljoen euro uitbetaald.
  [naar artikel]
 42. Premies werken: zes keer zoveel elektrische auto’s verkocht (13/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  De verkoop van elektrische wagens is in een half jaar tijd verzesvoudigd, door de premies die de Vlaamse overheid sinds dit jaar geeft. Energieminister Bart Tommelein heeft al 2,27 miljoen euro uitbetaald.
  [naar artikel]
 43. Vlaanderen keerde in 2016 2,1 miljoen euro aan premies uit voor aankoop elektrische wagens (15/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse overheid kende in 2016 471 'zero-emissiepremies' toe aan personen die een elektrische wagen kochten. In totaal werd 2,165 miljoen euro
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy