De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Waarom je vroeger geen spruitjes, broccoli en andere dingen lustte en nu wel

Het Laatste Nieuws

24/01/2019 - 13:54

Heb je je ooit afgevraagd waarom je als kind een bloedhekel had aan spruitjes, broccoli en andere warme groenten en ze nu wel erg smaakvol je mond...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

  1. Eindelijk bewezen: broccoli en spruitjes smaken anders bij kinderen (05/11/2021 - De Morgen)
    Spruitjes, broccoli of bloemkool: het zijn niet meteen de favoriete groenten van kinderen. Wetenschappers ontdekten waarom dat zo is. Een chemische reactie in hun mond veroorzaakt een geur als die van rottend vlees.
    [naar artikel]
  2. Eindelijk bewezen: broccoli en spruitjes smaken écht anders voor kinderen (07/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Spruitjes, broccoli of bloemkool: het zijn niet meteen de favoriete groenten van kinderen. Wetenschappers ontdekten nu waarom dat zo is. Een chemische reactie in hun mond veroorzaakt een geur als die van rottend vlees, zo blijkt.
    [naar artikel]
  3. Hoe broccoli en spruitjes ons kunnen beschermen tegen kanker (16/08/2018 - De Morgen)
    Wetenschappers hebben ontdekt waarom sommige groenten, waaronder witte kool, broccoli en spruitjes, het risico op darmkanker kunnen verkleinen. Dat is voornamelijk te danken aan de stoffen die vrijkomen tijdens het verteringsproces, meldt de BBC.
    [naar artikel]
  4. Lust jij geen spruitjes of andere groenten? Dat ligt aan je genen (17/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
    Haal jij je neus op voor bepaalde groenten zoals broccoli, kool en spruitjes? Dat ligt misschien aan je genen. Dat stellen althans enkele...
    [naar artikel]
  5. Hoe broccoli en spruitjes je beschermen tegen kanker (28/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
    Mama had gelijk: broccoli is gezond. Volgens een nieuwe studie, die gepubliceerd is in het wetenschappelijke tijdschrift Science, bevat deze...
    [naar artikel]
  6. Kool, spruitjes en broccoli beschermen tegen kanker (17/08/2018 - Metro)
    Wetenschappers hebben er goede hoop in dat groenten zoals kool, spruitjes en broccoli kunnen helpen tegen darmkanker. Dat leiden ze af uit een veelbelovend onderzoek op muizen. Het eten van boerenkool, spruitjes en broccoli kan darmkanker bij muizen tegengaan. Dat blijkt uit een onderzoek van het Londense Francis Crick Institute. De groenten bevatten een stof die onstekingen aan de darmen kan tegengaan. Daardoor verlaagt de kans op darmkanker aanzienlijk. Vlees De onderzoekers gaven muizen een dieet op basis van I3C, een stof die onder meer in kool zit. Onder de knaagdieren zaten ook exemplaren die aanleg hadden om darmkanker te ontwikkelen. Toch werd geen van de dieren ziek. Bij enkele muizen die al kanker hadden, stopten de tumoren zelfs met groeien. Verdere studies moeten uitwijzen of de effecten op mensen even groot zijn. De wetenschappers raden iedereen aan om meer kool op het menu te zetten. Ook minder vlees eten is goed om de kans op darmkanker te verlagen. Lees ook : Asperges gevaarlijk voor borstkankerpatiënten Het bericht Kool, spruitjes en broccoli beschermen tegen kanker verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  7. Powerfood: pesto van broccoli met verse scampi's (17/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
    Pesto van basilicum hebben we al vaak genoeg gegeten, maar van broccoli? Dat is een heel andere verhaal. Door de zachtheid van de broccoli krijg
    [naar artikel]
  8. Sandra Bekkari "Broccoli, spruitjes, boerenkool zijn echte superfoods, zo maak je ze lekker klaar." (18/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
    Mijn bloemkool-kaassaus mag dan wel een favoriet van velen zijn, ook heel wat andere koolsoorten en -bereidingen zijn het proberen waard. Zeker als...
    [naar artikel]
  9. Trek jij je neus op voor spruitjes? Els wil meer mensen spruiten leren eten door hypnose (23/12/2021 - VRT NWS)
    Veel mensen eten niet graag spruitjes en geloven niet in hypnose. Toch zijn het net die twee dingen die hypnosetherapeut Els Vanmol combineert. De Glabbeekse wil mensen spruiten leren eten door middel van hypnose. "We moeten trots zijn op onze Brusselse spruitjes!".
    [naar artikel]
  10. Afkeer van kinderen voor broccoli ligt mogelijk aan microben in hun mond (22/09/2021 - VRT NWS)
    Het is geen geheim dat veel kinderen, en behoorlijk wat volwassenen, helemaal niet houden van kool in al zijn vormen en gedaanten, zoals broccoli, bloemkool, boerenkool of spruitjes. In de mond kunnen die groenten, onder invloed van een enzym van bacteriën in het speeksel, onaangename, zwavelachtige geuren produceren. Onderzoekers hebben nu ontdekt dat de niveaus van die vluchtige verbindingen, de geuren, gelijkaardig zijn bij kinderen en hun ouders, wat een gedeeld oraal microbioom laat vermoeden. Hoge niveaus van de geuren maken dat kinderen een hekel hebben aan de groenten, bij volwassenen speelt dat niet.
    [naar artikel]
  11. “Ketchup maakt alles beter, proef maar eens spruitjes met ketchup” (29/07/2022 - Het Belang van Limburg)
    Belegen kaas en gestoomde broccoli: twee dingen die blogster en auteur Karolien Olaerts van Karola’s Kitchen heel graag eet en die je altijd in haar koelkast zal terugvinden. Meer verrassend: ook het brood dat ze samen met de kaas eet, ligt in de frigo. “We bewaren ons brood altijd in een hersluitbare zak in de koelkast, zo droogt het minder snel uit”, zegt Karolien.
    [naar artikel]
  12. Broccoli: just eat it (29/03/2019 - De Morgen)
    Broccoli promoten zoals snoepketens hun dikmakers pushen bij consumenten, het Nederlandse burgerinitiatief Big Bang Broccoli doet het, en mét succes. 'Marketing voor ongezonde voeding werkt ook voor groenten.'
    [naar artikel]
  13. Deze spruitjes zijn … paars (25/11/2022 - Het Belang van Limburg)
    Wil je je kinderen spruitjes leren eten? Dan heeft teler Jurgen Santermans (46) uit Gingelom misschien wel de oplossing: paarse spruitjes. Ze zien er een beetje uit als kleine rode kooltjes en ze smaken minder bitter dan een groene spruit. Deze paarse spruiten uit Gingelom zijn een primeur voor Limburg.
    [naar artikel]
  14. Scoren met spruitjes? Foodie Sonja Peeters gaat origineel aan de slag met de wintergroente (06/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Spruitjes zijn weer volop te verkrijgen. En da’s goed nieuws. Wist je dat je maar vier spruitjes hoeft te eten om aan je dagelijkse dosis vitamine C te komen? Hoewel niet iedereen fan is, kun je met een goede bereiding verrassend lekker uit de hoek komen! Foodstylist Sonja Peeters toont hoe. En wie weet ... kan je zelfs je kroost overtuigen.
    [naar artikel]
  15. E34 bedekt met prei en spruitjes na zwaar ongeval (16/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
    Na een zwaar ongeval met twee vrachtwagens was de E34 richting Antwerpen een tijdlang afgesloten. Een van de vrachtwagens was zijn lading - prei en spruitjes - verloren en de brandweer had uren nodig om de ravage op te ruimen. De hulpdiensten slaagden er echter snel in om één rijstrook vrij van groenten te maken. De verloren lading is misschien goed nieuws voor kinderen die geen spruitjes lusten, maar het ongeval zorgde voor heel wat fileleed: ruim anderhalf uur file richting Antwerpen. Er raakte niemand gewond.
    [naar artikel]
  16. Met deze simpele hack doe je zelfs het moeilijkste kind spruitjes eten (30/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
    Kinderen en spruitjes zullen nooit de beste vrienden zijn. Gelukkig is er een trucje om je kleintje toch van de gezonde groente te doen smullen:...
    [naar artikel]
  17. Man koopt broccoli en krijgt er (tijdelijk) "een nieuwe hobby" bij (30/06/2020 - VRT NWS)
    De meesten zouden zonder pardon de diertjes wellicht vakkundig weggewerkt hebben via de spoelbak, maar daar dacht de Britse radiopresentator Sam Darlaston anders over toen hij op 11 juni bij het reinigen van zijn broccoli plots een rups opmerkte. Omdat hij door de quarantainemaatregelen tijd over had, besloot hij het diertje als "huisdier" te houden. Met het geld dat hij van winkelketen Tesco voor zijn eerste broccoli terugkreeg, kocht hij een nieuwe broccoli en trof er tussen de roosjes zelfs 5 rupsen aan. Een 7de rups werd dan nog gevonden in de broccoli van een kamergenoot. En Darlaston liet ze allemaal uitgroeien tot vlinder, met een wereldwijde waardering op sociale media tot gevolg.
    [naar artikel]
  18. Fastfood: pimp je basispizza met broccoli en camembert (16/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
    Soms is er niets zo snel als een pizza in de oven. Als je hem even pimpt met verse veggie-ingrediënten wordt hij nog lekkerder: broccoli,
    [naar artikel]
  19. 4 dingen die psychologen elke dag doen om gelukkiger te zijn (01/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
    Aristoteles wist het al: ‘Geluk is geen gevoel, maar een activiteit’. Veel dingen in het leven overkomen je gewoon, maar andere dingen, zoals...
    [naar artikel]
  20. Vader ‘martelt’ dochter 13 uur lang omdat ze geen spruitjes wil eten (18/06/2018 - Metro)
    Een man uit het Canadese Quebec is veroordeeld tot een werkstraf van vier maanden nadat hij zijn dochter onderworpen had aan marteling. Het meisje werd gedwongen haar bord met spruitjes op te eten. Ze weigerde en bleef zo 13 uur aan tafel zitten.  In de 13 uur dat de achtjarige dochter geen spruitjes wilde eten, mocht ze niet naar het toilet gaan. Toen ze in haar broek plaste mocht ze ook geen propere kleren aandoen. Toen ze uiteindelijk de spruitjes opat, begon ze onmiddellijk over te geven. Haar vader gaf na een volledige nacht zonder slaap uiteindelijk toestemming om een douche te nemen en naar bed te gaan. Sadistisch genoeg had hij één spruit opzij gehouden om deze als ontbijt voor te schotelen. Sms-berichten  Het wangedrag van de vader kwam aan het licht door sms-berichten aan zijn ex-vrouw. Deze stapte naar de rechter en die was niet mals voor de man. “Door een kind urenlang te verbieden naar de wc te gaan en slaap te ontnemen, schend je de waardigheid en integriteit van het kind”. Hij werd uiteindelijk veroordeeld tot een werkstraf van vier maanden. Het bericht Vader ‘martelt’ dochter 13 uur lang omdat ze geen spruitjes wil eten verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  21. Met deze simpele hack doe je zelfs het moeilijkste kind spruitjes eten (30/11/2018 - De Morgen)
    Kinderen en spruitjes zullen nooit de beste vrienden zijn. Gelukkig is er een trucje om je kleintje toch van de gezonde groente te doen smullen: meng ze met aardappelen en roomkaas tot een zachte puree. Werkt áltijd! 
    [naar artikel]
  22. Uit "Over eten": waarom we spruitjes kunnen leren eten en een microgolfoven (on)gezond is (31/05/2017 - De Redactie)
    Kunnen we spruitjes leren eten en is een microgolfoven gebruiken wel gezond? De antwoorden op al die vragen worden gegeven in "Over eten".
    [naar artikel]
  23. Limburg smaakt naar meer: winterslaatje met spruitjes, pompoen en walnoten (21/01/2019 - Het Belang van Limburg)
    Slaatjes enkel voer voor de zomer? Echt niet. Met dit lauwwarme winterslaatje met heerlijke gestoofde spruitjes en pompoen uit de oven geniet je ook tijdens de koude maanden van een gezonde maaltijd.
    [naar artikel]
  24. Buon appetito - Broodje Caprese met broccoli (17/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
    Geniet van la dolce vita en kies als lunch voor een warm, gezond Italiaans broodje met mozzarella en broccoli. Vergeet de olijfolie niet! Wat heb
    [naar artikel]
  25. Buon appetito - Broodje Caprese met broccoli (06/04/2017 - De Morgen)
    Geniet van la dolce vita en kies als lunch voor een warm, gezond Italiaans broodje met mozzarella en broccoli. Vergeet de olijfolie niet!
    [naar artikel]
  26. Een hekel aan spruitjes? Er is een logische verklaring voor (07/06/2018 - Metro)
    Spruitjes staan niet in de lijst van de Belg zijn of haar favoriete groentes. Integendeel. Volgens experts ligt de onpopulariteit niet per se aan de smaak, wel aan de manier ze waarop ze worden klaargemaakt.  Spruiten zijn een geliefd onderwerp voor wetenschappers. Een groot deel van de bevolking heeft een hekel aan die bepaalde smaak en onderzoekers willen graag dat mysterie oplossen. Nu zou er een verklaring gevonden zijn. “Hoewel het een traditie is om spruitjes te koken, doen we dit beter niet. Ze worden hierdoor smaakloos. Het is beter om ze te stomen of frituren. Dan zijn ze ook krokanter”, aldus de voorzitter van de Brassica Growers Assiciation. Hip imago Toch is het niet allemaal slecht nieuws voor de spruit. De afgelopen tien jaar zijn mensen de groente gaan herontdekken en is er meer vraag naar. Ook sterrenzaken gebruiken meer en meer spruitjes. Het bericht Een hekel aan spruitjes? Er is een logische verklaring voor verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  27. Iemand zin in spruitjes bij zijn pak frieten? (13/09/2018 - Metro)
    Friet met stoofvleessaus en een friet speciaal: het zijn twee klassiekers. Maar een Nederlandse vrouw hoopt die lijst aan te vullen met, jawel, een patatje spruitstoof. “Echt heel lekker”, garandeert Esmeralda van Der Linden, eigenares van frituur Bram’s in Numansdorp. “Ik ben een grote spruitjesfan, maar voor wie dat niet is, is de spruitenstoof toch het proberen waard. Omdat niet iedereen van de bittere smaak van spruitjes houdt, bakken we ze in een groentebouillon. Over het patatje komt ook bechamelsaus, spekjes en peterselie”, zegt ze aan het Algemeen Dagblad. Esmeralda riep de hulp in van topkok Nick Blijker. Hij is het culinaire brein achter het patatje spruitjesstoof. Lees ook : Het is Nationale frietjesdag: vijf redenen waarom onze Belgische frieten de beste zijn Het bericht Iemand zin in spruitjes bij zijn pak frieten? verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  28. Voor je kind smaakt broccoli écht anders: hun afkeer voor ‘koolachtige’ groenten is niet verzonnen (07/11/2021 - Het Belang van Limburg)
    “Bah, broccoli.” Dat klinkt veel ouders vast bekend in de oren. Maar het is niet per se omdat ze moeilijke eters zijn, dat kinderen de groente niet lusten. Voor je kind smaakt broccoli écht anders. Maar hoe komt dat?
    [naar artikel]
  29. Deze TikTok-foodhack maakt broccoli snijden een pak eenvoudiger en schoner (13/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Een rauwe broccoli in stukjes snijden kan een hele beproeving zijn. De groentestukjes vliegen door de druk van het mes alle kanten uit en je keuken ziet er daardoor als een zootje uit. Een Britse vrouw heeft daarom op TikTok een trucje gedeeld waarmee je de broccoli volledig intact houdt én een puinhoop op je keukenblad vermijdt. Al is niet iedereen even enthousiast: “Op deze manier verlies je belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine E.”
    [naar artikel]
  30. Succesrecept waar het hele gezin van smult: ovenschotel met zalm en broccoli (29/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
    Zalm en broccoli is een combinatie die in de keuken al-tijd werkt. Na een lange werkdag komt deze ovenschotel als geroepen. Wat heb je nodig:- 4
    [naar artikel]
  31. Bewezen: broccoli is echt goed voor je gezondheid (13/10/2017 - Het Belang van Limburg)
    Broccoli bevordert de werking van de darmen. Dat suggereert een nieuw onderzoek aan de Amerikaanse Penn State-universiteit, verschenen in het vakblad Journal of Functional Foods. Daarmee wordt wetenschappelijk onderbouwd dat de groente een gezonde keuze is.
    [naar artikel]
  32. Bewezen: broccoli is echt goed voor je gezondheid (13/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
    Broccoli bevordert de werking van de darmen. Dat suggereert een nieuw onderzoek aan de Amerikaanse Penn State-universiteit, verschenen in het vakblad Journal of Functional Foods. Daarmee wordt wetenschappelijk onderbouwd dat de groente een gezonde keuze is.
    [naar artikel]
  33. Barbara Broccoli vastbesloten: “Er zal nooit een vrouwelijke Bond zijn” (29/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
    Barbara Broccoli (58), samen met haar halfbroer Michael G. Wilson (77) producent van de populaire ‘James Bond’-franchise, heeft laten weten dat de...
    [naar artikel]
  34. 'Over Eten': Kan je spruitjes leren eten en is een microgolfoven ongezond? (31/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
    In 'Over Eten' buigen Kobe Ilsen en Danira Boukhriss zich vanavond over de vraag of we dingen die we niet lusten toch kunnen leren eten.
    [naar artikel]
  35. Vervlogen jeugd: waarom je geen ‘klik’ meer hebt met je favoriete parfums van vroeger (23/10/2018 - Het Belang van Limburg)
    De geur van versgewassen kleren van Tommy Girl, het ‘Be Delicious’-appeltje van DKNY,... Als je een millennial bent, is de kans groot dat deze parfums vroeger deel uitmaakten van je collectie. Vandaag horen ze nog steeds bij de bestsellers in de parfumerie, al moesten ze in je kast wellicht plaats maken voor andere flacons. “Als vrouw voelen we om verschillende redenen geen ‘klik’ meer met de lievelingsgeuren uit onze jeugd”, zegt parfumdokter en beautyblogster Sofie Albrecht van Café Cosmétique.
    [naar artikel]
  36. Waarom een glaasje drinken geen ontsmettende werking heeft bij ziekte en 7 andere fabels over alcohol (02/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
    Wanneer we ons belabberd voelen, doen we de gekste dingen om er zo snel mogelijk weer bovenop te geraken. Een beetje rum bij de thee of een paar...
    [naar artikel]
  37. Scarlett Johansson in porno, Trump plots een Democraat: deepfake is de reden waarom we internetvideo’s nooit meer kunnen vertrouwen (22/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
    Het zal je maar overkomen: plots staat er een filmpje van jou online waarop je de gekste dingen zegt, de gênantste dingen doet. Je hebt geen idee...
    [naar artikel]
  38. Gezond brood waar je níét dik van wordt: veggie groentebrood met broccoli en feta (19/10/2017 - De Morgen)
    Brood eten is niet altijd een goed idee, zeker niet voor wie koolhydraten en gluten wil vermijden. Smacht je toch naar een sneetje? Dit vegetarisch brood bevat bijna niks anders dan groenten, je krijgt dus alleen maar vitamines en géén dikmakers binnen. Werk af met een broccoli-fetaslaatje voor een lunch die alleen maar ultragezond is!
    [naar artikel]
  39. Bizar. Daarom lust je nu meer dan vroeger (29/12/2018 - Metro)
    Is het je weleens opgevallen dat je tegenwoordig veel meer lust dan vroeger? Dat heeft heel weinig te maken met ‘leren eten’, maar wel met biologie. Van oerinstinct tot kaakspieren, heel wat dingen beïnvloeden wat je wel of niet lust. Oerinstinct Als kind lijkt je smaakpatroon hard op dat van onze voorouders. Waarschijnlijk hield je vooral van alles wat zoet was, van limonade tot aardbeien. Voor spruitjes trok je dan weer je neus op. En nu, als volwassene, eet je met veel smaak witloof en drink je hele sloten koffie. In de oertijd hielden we van alles wat zoet was, zoals besjes, omdat dat een goede energiebron vormde. Bittere smaken waren dan weer een alarmsignaal voor vergif. Als kind is je smaakpatroon dus veel instinctiever dan als volwassene. Aftakeling Maar waarom blijft dat oerinstinct niet aanwezig bij volwassenen? Bij de geboorte beschik je over duizenden smaakpapillen, die ervoor zorgen dat je smaak enorm ontwikkeld is. Net daarom hield je van zoete, zachte smaken. Naarmate we ouder worden, hebben we echter steeds minder smaakpapillen. Op je dertigste heb je er nog zo’n goede 250. Je proeft minder goed en lust dus meer. Bizarre texturen Natuurlijk speelt er nog veel meer dan alleen smaak. Textuur is een heel belangrijke factor in ons smaakpatroon. Om gekke texturen zoals paddestoelen of schaaldieren de baas te kunnen, moet je beschikken over goed ontwikkelde kaakspieren. Als kind ligt dat nu eenmaal wat moeilijker, maar als volwassene ben je helemaal de baas over je eigen spieren. En daardoor kan je veel meer genieten van eten met een ‘raar’ textuurtje. Lees ook : Katten in New York lusten geen ratten meer Het bericht Bizar. Daarom lust je nu meer dan vroeger verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  40. GAMEREVIEW. Civilization VI werkt opvallend vlot op PlayStation 4 (en is ook daar enorm verslavend) (08/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
    Strategiegames en examens, om een of andere reden gingen die dingen voor ondergetekende en zijn kornuiten vroeger altijd samen als friet met...
    [naar artikel]
  41. Zara, Nike en andere merken die vroeger een andere naam hadden (21/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
    Op het internet circuleert momenteel het nieuwtje dat kledingketen Zara vroeger een andere naam had. Amancio Ortega Gaona opende in 1975
    [naar artikel]
  42. Fastfood: pimp je basispizza met broccoli en camembert (04/08/2016 - De Morgen)
    http://dmphotoprovider1.demorgen-cdn.be/photo/fastfood-pimp-je-basispizza-met-broccoli-en-camembert/mruw6lzwheydanjrgy2s6rsxf43dimq/3746b1a1c08059ef38d974a571de75e616239065005e36f6fbffa4d12e4169c1/fitwidth_642x0_69005165.jpg?v=pSUHwyn
    [naar artikel]
  43. Drinken we binnenkort koffie met een beetje broccoli erin? (16/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
    In Australië hebben ze een oplossing gevonden om mensen die te weinig groenten eten meer gezonde voedingsstoffen te laten opnemen. De National Science Agency heeft in samenwerking met the Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) een poeder op basis van broccoli samengesteld dat je zo in je koffie kunt gieten.
    [naar artikel]
  44. Drinken we binnenkort koffie met een beetje broccoli erin? (16/06/2018 - Het Belang van Limburg)
    In Australië hebben ze een oplossing gevonden om mensen die te weinig groenten eten meer gezonde voedingsstoffen te laten opnemen. De National Science Agency heeft in samenwerking met the Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) een poeder op basis van broccoli samengesteld dat je zo in je koffie kunt gieten.
    [naar artikel]
  45. “Spruitjes, broccoli of bloemkool kunnen voor zwellingen van de schildklier zorgen”: dokter legt de invloed van voeding op schildklierproblemen uit (02/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Je hoort vaak dat een te snel of te traag werkende schildklier impact heeft op je gewicht, maar in welke mate klopt dat en hoe uit zich dat? “Ongezonde voeding kan bijdragen tot een verstoorde productie van schildklierhormonen”, vertelt endocrinoloog Frieda Peiffer (UZA). “Dat kan klachten zoals hartkloppingen, haaruitval of toename in gewicht veroorzaken.” Ze legt uit welke invloed voeding kan uitoefenen op de schildklier en of bepaalde supplementen nuttig zijn of niet.
    [naar artikel]
  46. Helpen komkommer en broccoli echt om snel te vermageren? (11/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
    Van appels en aardbeien tot komkommer en broccoli: de voedingsmiddelen bevatten zeer weinig calorieën. Zo weinig zelfs, dat er een hardnekkige mythe bestaat dat je er meer zou verbranden tijdens het kauwen en dus eigenlijk niet aankomt. Klinkt perfect, maar volgens Tanja Callewaert van Het Dieethuis in Duffel is het een grote fabel.
    [naar artikel]
  47. Broccoli met fijne stelen en sla die netjes op je hamburger past: minder verspilling dankzij veredelde groenten? (28/09/2021 - VRT NWS)
    Binnenkort liggen er mogelijk groenten in de winkel die speciaal aangepast zijn om voedselverspilling tegen te gaan. Broccoli en bloemkool met fijne, dunne steeltjes, tomaten die langer goed blijven of sla die precies op een hamburgerbroodje past, het kan allemaal.
    [naar artikel]
  48. 6 redenen waarom je soms de vreemdste dingen droomt (05/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
    Heb jij deze nacht ook liggen woelen en draaien en de gekste dingen meegemaakt? De kans bestaat dat het ligt aan je maaltijd of stress op het
    [naar artikel]
  49. Hoe een simpele kool ons lichaam tegen kanker kan weren (16/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
    Wetenschappers zeggen dat ze hebben ontdekt waarom sommige groenten - waaronder kool, broccoli en boerenkool - het risico op darmkanker kunnen...
    [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy