Spruitjes, broccoli of bloemkool: het zijn niet meteen de favoriete groenten van kinderen. Wetenschappers ontdekten waarom dat zo is. Een chemische reactie in hun mond veroorzaakt een geur als die van rottend vlees. [naar artikel]
Spruitjes, broccoli of bloemkool: het zijn niet meteen de favoriete groenten van kinderen. Wetenschappers ontdekten nu waarom dat zo is. Een chemische reactie in hun mond veroorzaakt een geur als die van rottend vlees, zo blijkt. [naar artikel]
Wetenschappers hebben ontdekt waarom sommige groenten, waaronder witte kool, broccoli en spruitjes, het risico op darmkanker kunnen verkleinen. Dat is voornamelijk te danken aan de stoffen die vrijkomen tijdens het verteringsproces, meldt de BBC. [naar artikel]
Haal jij je neus op voor bepaalde groenten zoals broccoli, kool en spruitjes? Dat ligt misschien aan je genen. Dat stellen althans enkele... [naar artikel]
Mama had gelijk: broccoli is gezond. Volgens een nieuwe studie, die gepubliceerd is in het wetenschappelijke tijdschrift Science, bevat deze... [naar artikel]
Wetenschappers hebben er goede hoop in dat groenten zoals kool, spruitjes en broccoli kunnen helpen tegen darmkanker. Dat leiden ze af uit een veelbelovend onderzoek op muizen. Het eten van boerenkool, spruitjes en broccoli kan darmkanker bij muizen tegengaan. Dat blijkt uit een onderzoek van het Londense Francis Crick Institute. De groenten bevatten een stof […] Het bericht Kool, spruitjes en broccoli beschermen tegen kanker verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Pesto van basilicum hebben we al vaak genoeg gegeten, maar van broccoli? Dat is een heel andere verhaal. Door de zachtheid van de broccoli krijg [naar artikel]
Mijn bloemkool-kaassaus mag dan wel een favoriet van velen zijn, ook heel wat andere koolsoorten en -bereidingen zijn het proberen waard. Zeker als... [naar artikel]
Broccoli krijgt vaak het label van de gezondste groente opgeplakt. Maar is dat echt zo? Welke vitaminen en mineralen bevat de koolbloem? En zijn die dan zoveel gezonder als die in andere groenten? Diëtiste Hella Van Laer legt uit én deelt tips om meer variatie in jouw recepten met broccoli te brengen. [naar artikel]
Veel mensen eten niet graag spruitjes en geloven niet in hypnose. Toch zijn het net die twee dingen die hypnosetherapeut Els Vanmol combineert. De Glabbeekse wil mensen spruiten leren eten door middel van hypnose. "We moeten trots zijn op onze Brusselse spruitjes!". [naar artikel]
Het is geen geheim dat veel kinderen, en behoorlijk wat volwassenen, helemaal niet houden van kool in al zijn vormen en gedaanten, zoals broccoli, bloemkool, boerenkool of spruitjes. In de mond kunnen die groenten, onder invloed van een enzym van bacteriën in het speeksel, onaangename, zwavelachtige geuren produceren. Onderzoekers hebben nu ontdekt dat de niveaus van die vluchtige verbindingen, de geuren, gelijkaardig zijn bij kinderen en hun ouders, wat een gedeeld oraal microbioom laat vermoeden. Hoge niveaus van de geuren maken dat kinderen een hekel hebben aan de groenten, bij volwassenen speelt dat niet. [naar artikel]
Belegen kaas en gestoomde broccoli: twee dingen die blogster en auteur Karolien Olaerts van Karola’s Kitchen heel graag eet en die je altijd in haar koelkast zal terugvinden. Meer verrassend: ook het brood dat ze samen met de kaas eet, ligt in de frigo. “We bewaren ons brood altijd in een hersluitbare zak in de koelkast, zo droogt het minder snel uit”, zegt Karolien. [naar artikel]
Broccoli promoten zoals snoepketens hun dikmakers pushen bij consumenten, het Nederlandse burgerinitiatief Big Bang Broccoli doet het, en mét succes. 'Marketing voor ongezonde voeding werkt ook voor groenten.' [naar artikel]
Bij Natuurbakkerij Herteleer in Genk gebeuren vreemde dingen. Twee weken geleden lag er plots een ring tussen de broccoli. Die is inmiddels terug bij de eigenaar. Maar nu vond bakker Ann opnieuw een ring op diezelfde plek. “Plaagt iemand mij, of wil iemand een gratis taart?” [naar artikel]
Bij Natuurbakkerij Herteleer in Genk gebeuren vreemde dingen. Twee weken geleden lag er plots een ring tussen de broccoli. Die is inmiddels terug bij de eigenaar. Maar nu vond bakker Ann opnieuw een ring op diezelfde plek. “Plaagt iemand mij, of wil iemand een gratis taart?” [naar artikel]
Wil je je kinderen spruitjes leren eten? Dan heeft teler Jurgen Santermans (46) uit Gingelom misschien wel de oplossing: paarse spruitjes. Ze zien er een beetje uit als kleine rode kooltjes en ze smaken minder bitter dan een groene spruit. Deze paarse spruiten uit Gingelom zijn een primeur voor Limburg. [naar artikel]
Spruitjes zijn weer volop te verkrijgen. En da’s goed nieuws. Wist je dat je maar vier spruitjes hoeft te eten om aan je dagelijkse dosis vitamine C te komen? Hoewel niet iedereen fan is, kun je met een goede bereiding verrassend lekker uit de hoek komen! Foodstylist Sonja Peeters toont hoe. En wie weet ... kan je zelfs je kroost overtuigen. [naar artikel]
De eigenaar van de ring die vorige week gevonden is tussen de broccoli in een Genkse winkel, heeft zich gemeld. Ze kon dinsdag haar ring ophalen. “Het is wel grappig dat die tussen de broccoli lag, ik ben daar namelijk verzot op.” [naar artikel]
Kinderen en spruitjes zullen nooit de beste vrienden zijn. Gelukkig is er een trucje om je kleintje toch van de gezonde groente te doen smullen:... [naar artikel]
SOS Reptiel uit Ichtegem heeft een Italiaanse muurhagedis binnengekregen die uit een broccoli was gekropen. Een vrouw uit Wetteren had in een supermarkt een broccoli gekocht, die in een folie was verpakt. Toen ze die wilde klaarmaken, sprong de hagedis eruit, een reptiel van zo'n 10 centimeter groot. [naar artikel]
Na een zwaar ongeval met twee vrachtwagens was de E34 richting Antwerpen een tijdlang afgesloten. Een van de vrachtwagens was zijn lading - prei en spruitjes - verloren en de brandweer had uren nodig om de ravage op te ruimen. De hulpdiensten slaagden er echter snel in om één rijstrook vrij van groenten te maken. De verloren lading is misschien goed nieuws voor kinderen die geen spruitjes lusten, maar het ongeval zorgde voor heel wat fileleed: ruim anderhalf uur file richting Antwerpen. Er raakte niemand gewond. [naar artikel]
Ze staan niet alleen bovenaan de lijst van seizoensgroenten, ook bovenaan de lijst van producten vol Brusselse trots prijken de spruitjes. Door hen ligt de naam van onze stad bij heel wat mensen in verschillende talen op hun bord. De Fransen smullen van Choux de Bruxelles, de Polen verorberen ze als brukselka en de Turken happen ze als Brüksel lahanas weg. Maar waaraan hebben de groene knolletjes die Brusselse stempel te danken? [naar artikel]
De meesten zouden zonder pardon de diertjes wellicht vakkundig weggewerkt hebben via de spoelbak, maar daar dacht de Britse radiopresentator Sam Darlaston anders over toen hij op 11 juni bij het reinigen van zijn broccoli plots een rups opmerkte. Omdat hij door de quarantainemaatregelen tijd over had, besloot hij het diertje als "huisdier" te houden. Met het geld dat hij van winkelketen Tesco voor zijn eerste broccoli terugkreeg, kocht hij een nieuwe broccoli en trof er tussen de roosjes zelfs 5 rupsen aan. Een 7de rups werd dan nog gevonden in de broccoli van een kamergenoot. En Darlaston liet ze allemaal uitgroeien tot vlinder, met een wereldwijde waardering op sociale media tot gevolg. [naar artikel]
Soms is er niets zo snel als een pizza in de oven. Als je hem even pimpt met verse veggie-ingrediënten wordt hij nog lekkerder: broccoli, [naar artikel]
Sommige dingen zijn we zo gewoon dat we er ons geen vragen meer bij stellen. Dat het ene woord met ou is, en het andere met au. Tot een kind vraagt: ‘Waarom?’ En dan staat een vader met zijn mond vol tanden. Collega Bart Dobbelaere maakte het mee. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.