Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 January 2022
01:04 uur

Met Jef Braeckevelt verliest de wielersport één van zijn meeste markante figuren: iedereen kende Jef, en Jef kende iedereen

Het Belang van Limburg

26/02/2019 - 18:18

Jef Braeckevelt is niet meer. De West-Vlaming overleed op 76-jarige leeftijd in zijn Waregem aan de gevolgen van een slepende ziekte. Met het heengaan van Jef verliest de wielersport één van zijn meest markante figuren, een sportleider die op zijn eigen volkse wijze zijn stempel heeft gedrukt op meerdere decennia wielrennen in Vlaanderen en ver daarbuiten.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Dorpsfiguur Jefke Prims overleden, burgemeester schrijft afscheidsbrief (26/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het openbare leven in Grobbendonk heeft één van zijn meest markante figuren verloren. Jefke Prims is dinsdag thuis overleden op 71-jarige leeftijd. Quasi iedereen in Grobbendonk kende Jefke die altijd klaar stond om zich voor de gemeenschap in te zetten. Burgemeester Marianne Verhaert (GiB) eert de man met een afscheidsbrief op Facebook die recht uit het hart komt.
  [naar artikel]
 2. Leven en dood op straat: Willy, dakloze uit Eén-reeks, liet deze week het leven (29/04/2017 - De Redactie)
  Elk weekend brengen we een verhaal uit de harde en eenzame wereld van de dak- en thuislozen. Vandaag: Willy. De man met de lange witte baard, een Gandalf van de straat, vriend en entertainer van allen, overleed op 24 april. Iedereen kende Willy, en Willy kende iedereen.
  [naar artikel]
 3. Hoofdkoetsier kende prins Philip als geen ander: “Ik noem hem de hertog van iedereen” (13/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  David Saunders was jarenlang de hoofdkoetsier van prins Philip. Hij kende de man dus erg goed. Nu de prins is overleden spreekt David zich voor het eerst uit over zijn beroemde vriend: “Als wij elkaar zagen, was hij plezier aan het maken. De chauffeurs en agenten zag hij alleen voor zijn werk, mij zag hij in zijn vrije tijd.”
  [naar artikel]
 4. Kranten: "Er is geen dominante golf, sterke figuren hebben het verschil gemaakt" (15/10/2018 - VRT NWS)
  Wie kan zich uitroepen tot dé winnaar van deze lokale verkiezingen: geel, blauw, groen, zwart, oranje? Ook de krantencommentatoren kunnen er geen duidelijk antwoord op geven. Iedereen wint, iedereen verliest. Met wel één duidelijke constante: de kiezers hebben vooral lokaal gestemd, sterke figuren maakten het verschil. En wat kunnen we leren voor de verkiezingen van volgend jaar?
  [naar artikel]
 5. VTM blaast 30 kaarsjes uit: 710 miljoen seconden tv in 30 markante cijfers (01/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdag 1 februari is het zover: dan mag VTM dertig kaarsjes uitblazen. De eerste commerciële zender van Vlaanderen kende in die tijd vele pieken en dalen. Wij lijsten ze even voor u op in dertig markante cijfers, eentje voor elk jaar VTM.
  [naar artikel]
 6. Benny (57) ging in shock na een wespensteek en overleed: “Hoe kan een wesp anno 2020 iemand zijn dood betekenen?” (19/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Maar liefst 38 jaar was Benny (57) Hennus gemeentearbeider in Kortenaken. Zijn plotse overlijden dinsdagavond na een wespensteek ging dan ook als een schokgolf door de gemeente, want zowat iedereen kende Benny, de immer vriendelijke man, die iedereen hielp waar hij kon.
  [naar artikel]
 7. “Mijn vrienden denken dat ik dat ben met kledij uit de jaren stilletjes” (31/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een grote bos krullen, dezelfde lengte en even tenger. Als Veva Daniels (30) uit Haacht de foto van haar 20-jarige bomma aan vrienden toont, denken ze dat de vrouw op het bankje Veva in een geënsceneerd decor is. Zo goed lijkt ze op haar grootmoeder, een vrouw zo vrijgevochten dat het hele dorp haar kende. “Bompa runde een fabriek met een vestiging in Brazilië, maar in ons dorp kende iedereen hem als Raymond van Margrietje.”
  [naar artikel]
 8. Kleinste ziekenhuis van Gent na honderd jaar definitief dicht: “Iedereen kende hier iedereen” (03/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Volkskliniek is niet meer. Na zowat 100 jaar is het kleinste ziekenhuis van Gent definitief gesloten. Donderdag zijn de laatste patiënten verhuisd naar ‘grote broer’ Sint-Lucas. “We gaan de gemoedelijke sfeer missen.”
  [naar artikel]
 9. Hartverwarmend eerbetoon aan dorpsfiguur die eenzaam sterft: “De straat is leeg zonder u” (05/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  RIP Gène. Meer dan die twee woorden waren er vorige week op de Facebookgroep Ge Zijt van Sint-Job niet nodig. Iedereen wist over wie het ging. In Sint-Job kende iedereen de zonderling met de hond. In plaats van een eenzame uitvaart, kreeg hij door de kracht van de sociale media een mooi eerbetoon.
  [naar artikel]
 10. Zoon begraaft moeder in tuin en strijkt nog acht jaar lang iedere maand haar pensioen op (08/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  In Montbliart, een piepklein dorpje in Henegouwen, kent iedereen nog iedereen. En toch heeft niemand zich ooit vragen gesteld over wat er met Jeanine (80) is gebeurd, de bewoonster van het huisje met de katten zoals iedereen haar kende. Ze is gestorven, dat wisten ze. Maar waarom werd er nooit iemand uitgenodigd voor de begrafenis? Dat was toch de gewoonte in het dorp? Nu, acht jaar later, is het mysterie opgelost en is haar schoondochter opgepakt.
  [naar artikel]
 11. Kim (14) treedt in de voetsporen van Lidewij uit Iedereen Beroemd (30/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Kim Vandewoestijne (14) uit de Adolf Papeleustraat in Wetteren is een trouwe kijkster van het één programma “Iedereen beroemd”. Vooral het onderdeel waarbij Lidewij Nuitten haar buren in Schaarbeek aansprak en hen ging filmen en fotograferen sprak Kim aan. Ze besefte dat ook zij niet zoveel mensen uit haar straat kende en besloot daar verandering in te brengen.
  [naar artikel]
 12. 'Zonnekoning van medialand' kende iedereen (29/03/2019 - De Morgen)
  Sir David Frost, die zaterdag op 74-jarige leeftijd aan een hartaanval overleed, was een Britse meesterinterviewer die een mythische status verwierf na zijn interviews met Richard Nixon.
  [naar artikel]
 13. 2017 in zes markante momenten (30/12/2017 - De Morgen)
  Van Usain Bolts roemloze afscheid van de atletiek tot de wedergeboorte van Roger Federer: het afgelopen sportjaar kende weer tal van onvergetelijke momenten. Wij selecteerden er zes.
  [naar artikel]
 14. 2017 in zes markante momenten (12/04/2019 - De Morgen)
  Van Usain Bolts roemloze afscheid van de atletiek tot de wedergeboorte van Roger Federer: het afgelopen sportjaar kende weer tal van onvergetelijke momenten. Wij selecteerden er zes.
  [naar artikel]
 15. Jos Brech kende kampplek waar Nicky Verstappen verdween als zijn broekzak: “Hij kende elk paadje” (07/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Jos Brech, verdachte in de zaak-Nicky Verstappen, is terug in Nederland. Hij mag uitleggen hoe zijn DNA op de broek van het slachtoffer komt. Onderzoek van de Nederlandse krant ‘De Limburger’ leert dat Brech de plek waar Nicky verdween als zijn broekzak kende.
  [naar artikel]
 16. Michelle dreef de Golden State Killer in het nauw tot ze stierf. Volgens menigeen leidde haar boek tot zijn arrestatie (26/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ze kende zijn bloedgroep, zijn lichaamsbouw, de manier waarop hij ademde en zijn gewoontes. Ze kende quasi alle details van de minstens 12 moorden,...
  [naar artikel]
 17. Oud-ploegleider Jef Braeckevelt is overleden (27/02/2019 - Metro)
  Voormalig ploegleider Jef Braeckevelt is op 76-jarige leeftijd overleden. Dat melden diverse media. Braeckevelt debuteerde in 1964 als ploegleider en bleef 45 jaar in het peloton. Vanaf 1989 tot 2002 zat de West-Vlaming aan het stuur bij Lotto, waar hij met onder meer Andrei Tsjmil talrijke successen boekte. Hij overtuigde (de betreurde) Serge Baguet in 2000 tot een comeback waarna die een jaar later een Tourrit won en aan de finish een huilende Braeckevelt in de armen viel. Na zijn vertrek bij Lotto ging Braeckevelt aan de slag bij Marlux en later Chocolade Jacques en Jartazi. In 2009 nam hij als ploegleider bij Katusha afscheid van het wielrennen. Bron: Belga   Het bericht Oud-ploegleider Jef Braeckevelt is overleden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Oud-ploegleider Jef Braeckevelt is overleden (26/02/2019 - Metro)
  Voormalig ploegleider Jef Braeckevelt is op 76-jarige leeftijd overleden. Dat melden diverse media. Braeckevelt debuteerde in 1964 als ploegleider en bleef 45 jaar in het peloton. Vanaf 1989 tot 2002 zat de West-Vlaming aan het stuur bij Lotto, waar hij met onder meer Andrei Tsjmil talrijke successen boekte. Hij overtuigde (de betreurde) Serge Baguet in 2000 tot een comeback waarna die een jaar later een Tourrit won en aan de finish een huilende Braeckevelt in de armen viel. Na zijn vertrek bij Lotto ging Braeckevelt aan de slag bij Marlux en later Chocolade Jacques en Jartazi. In 2009 nam hij als ploegleider bij Katusha afscheid van het wielrennen. bron: Belga Het bericht Oud-ploegleider Jef Braeckevelt is overleden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Zo gierig dat hij zijn eigen schoenen oplapte met ducttape. Maar hij liet wel 11 miljoen na voor arme en zieke kindjes (28/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wie Alan Naiman kende, kende ook zijn bijna komische ongegeneerde zuinigheid en gierigheid. Maar niemand die wist dat hij tegelijkertijd een...
  [naar artikel]
 20. Eenzame uitvaart wordt onverwacht hartverwarmend afscheid en daarvoor waren er maar twee woorden nodig op Facebook (05/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  RIP Gène. Meer dan die twee woorden waren er vorige week op de Facebookgroep Ge Zijt van Sint-Job niet nodig zodat iedereen wist over wie het ging. In Sint-Job kende iedereen de zonderling met de hond. In plaats van een eenzame uitvaart kreeg hij door de kracht van de sociale media een mooi eerbetoon.
  [naar artikel]
 21. Zo gierig dat hij zijn eigen schoenen oplapte met ducttape. Maar hij liet wel 11 miljoen na voor arme en zieke kinderen (28/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wie Alan Naiman kende, kende ook zijn bijna komische ongegeneerde zuinigheid. Maar niemand die wist dat hij tegelijkertijd een gigantisch fortuin...
  [naar artikel]
 22. Niet iedereen is fan van The Day Before Tomorrow (22/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De vierde editie van The Day Before Tomorrow kende een vlekkeloos verloop. Er vielen geen incidenten te noteren, maar de buren waren niet te spreken over de geluidsoverlast.
  [naar artikel]
 23. PORTRET. Ghislaine Maxwell, de vrouw die als kwade genius achter Epstein wordt beschouwd (21/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ghislaine Maxwell leefde in onvoorstelbare luxe, kende iedereen die er toe deed en was het middelpunt van elk feest. En ze zou de Amerikaanse...
  [naar artikel]
 24. Geel rouwt om legendarische inwoner ‘Sultan’ (04/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Geel heeft donderdag een van zijn markantste inwoners verloren: Louis Vangenechten is op 89-jarige leeftijd overleden. De man die iedereen kende als de Sultan was betrokken bij tientallen verenigingen. Ook in Herentals was de Kempenaar geen onbekende.
  [naar artikel]
 25. Kobe Bryant kende niet alleen succes: verkrachtingszaak in 2003 bracht zijn reputatie veel schade toe (26/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Kobe Bryant (41), die omkwam bij een helikoptercrash, kende grote successen. Vijf NBA-titels, achttien keer in het All Star team, noem maar op....
  [naar artikel]
 26. Monfils ondergaat wet van de sterkste: "Goffin heeft de klasse van een kampioen" (02/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een diep teleurgestelde Gaël Monfils (ATP 37) moest vandaag zijn meerdere erkennen in David Goffin (ATP 9). De Luikenaar kende kende in het begin...
  [naar artikel]
 27. Toen Duivels nog duiveltjes waren. Adnan Januzaj, het kroonjuweel van Neerpede dat iederéén kende: “Hij zag het allemaal zó snel” (30/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nu wereldsterren, maar ooit gewoon jongetjes met dezelfde droom. Hoe begon de weg naar de top van onze Rode Duivels? Uit ons archief halen we de...
  [naar artikel]
 28. Iedereen welkom op uitvaart overleden model Ivana, ook wie haar niet kende (29/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het Belgisch-Nederlandse model Ivana Smit wordt zaterdag gecremeerd in het Nederlandse Roermond. Haar familie laat weten dat werkelijk iedereen welkom is op de uitvaart, zowel mensen die haar gekend hebben als vreemden die hun steun willen betuigen. “Ze stond graag in het middelpunt van de belangstelling. Dat willen we haar nog een laatste keer geven”, klinkt het bij de familie.
  [naar artikel]
 29. Evi Hanssen weet waarom ze alcohol heeft afgezworen: “Ik kan het iedereen aanraden” (27/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Ooit kende de wereld Evi Hanssen (43) omdat ze op tv kwam. Anno 2021 is ze verveld tot schrijfster. Een carrièrewending waar ze in is gerold sinds ze haar leven op een nieuw spoor heeft gewrongen. En bij dat nieuwe spoor horen nieuwe gewoontes. Dus stopte ze me drinken. Een jaar was het opzet. Voorgoed is het geworden. Het werd een openbaring die te volgen is in het dagboek Sinds ik niet meer drink. Ze kan het iedereen aanraden, zegt ze.
  [naar artikel]
 30. Evi Hanssen weet waarom ze alcohol heeft afgezworen: “Ik kan het iedereen aanraden” (27/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ooit kende de wereld Evi Hanssen (43) omdat ze op tv kwam. Anno 2021 is ze verveld tot schrijfster. Een carrièrewending waar ze in is gerold sinds ze haar leven op een nieuw spoor heeft gewrongen. En bij dat nieuwe spoor horen nieuwe gewoontes. Dus stopte ze me drinken. Een jaar was het opzet. Voorgoed is het geworden. Het werd een openbaring die te volgen is in het dagboek Sinds ik niet meer drink. Ze kan het iedereen aanraden, zegt ze.
  [naar artikel]
 31. Zes handige functies in Gmail die je nog niet kende (27/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Maildienst Gmail bevat een hoop handigheidjes en geheime functies die lang niet iedereen kent. We zetten er zes op een rij om zelf uit te proberen.
  [naar artikel]
 32. Maak kennis met Misia Sert, de Nick Fury van de belle époque (15/01/2019 - De Morgen)
  Honderd jaar geleden kende iederéén haar (in Parijs). Vandaag wil een puike Klara-podcast de koningin van de salons, Misia Sert, uit de vergetelheid halen.
  [naar artikel]
 33. Afscheid van Viktor (8): "Wie hem kende, zag hem graag" (21/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Victor zag het leven graag. En wie hem kende, kon niet anders dan hem graag zien." Het zijn maar enkele van de mooie woorden op de
  [naar artikel]
 34. Moeder (39) zet zoontje af aan school en verdwijnt dan spoorloos (09/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Politie en gerecht zijn op zoek naar Madalena Gutiérrez Jove (39). Eva, zoals iedereen haar kende, zette woensdagochtend naar zoontje af aan school in Geraardsbergen en verdween dan spoorloos.
  [naar artikel]
 35. Moeder (39) zet zoontje af aan school en verdwijnt dan spoorloos (09/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Politie en gerecht zijn op zoek naar Madalena Gutiérrez Jove (39). Eva, zoals iedereen haar kende, zette woensdagochtend naar zoontje af aan school in Geraardsbergen en verdween dan spoorloos.
  [naar artikel]
 36. Dader schietpartij Diest kende slachtoffer niet persoonlijk, motief nog onduidelijk (22/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De 36-jarige Pool die gisteren op klaarlichte dag een vrouw doodschoot in het ACV-kantoor in Diest, kende het slachtoffer niet persoonlijk. Zijn
  [naar artikel]
 37. Legendarische ploegleider Jef Braeckevelt overleden (26/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  De legendarische ploegleider Jef Braeckevelt is op 76-jarige leeftijd overleden. Braeckevelt begon al als ploegleider in 1964 en bleef in het peloton tot 2010. In de jaren 90 was hij de sportieve baas bij het Belgische Lotto.
  [naar artikel]
 38. Legendarische ploegleider Jef Braeckevelt (76) overleden (26/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De legendarische ploegleider Jef Braeckevelt is op 76-jarige leeftijd overleden. Braeckevelt begon al als ploegleider in 1964 en bleef in het peloton tot 2010. In de jaren 90 was hij de sportieve baas bij het Belgische Lotto.
  [naar artikel]
 39. IBM kende dit jaar een slechte start (17/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  IBM kende een slechte start van het jaar. Het Amerikaanse technologieconcern zag de omzet teruglopen. Onder meer bij voor IBM belangrijke...
  [naar artikel]
 40. Drie jaar lang stond Victor op dezelfde hoek van de straat. Tot deze reddende engel stopte en zijn leven voorgoed veranderde (20/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Iedereen kende hem in Kemah, een plaatsje in de Amerikaanse stad Texas. Drie jaar long stond hij op hetzelfde drukke kruispunt - zon of regen -
  [naar artikel]
 41. Drie jaar lang stond Victor op dezelfde hoek van de straat. Tot deze reddende engel stopte en zijn leven voorgoed veranderde (20/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Iedereen kende hem in Kemah, een plaatsje in de Amerikaanse stad Texas. Drie jaar long stond hij op hetzelfde drukke kruispunt - zon of regen -
  [naar artikel]
 42. Iedereen wint en iedereen verliest (18/10/2016 - De Tijd)
  09:57 De begroting 2017 is rond. Open VLD, de N-VA, CD&V en de MR waren er snel bij om hun verwezenlijkingen te benadrukken. Maar wie heeft nu wat binnengehaald? En wie heeft wat verloren?
  [naar artikel]
 43. ’s Avonds stond hij nog op de planken, paar uur later overleden: geliefd dorpsfiguur Fernand Neerman is niet meer (23/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Deinze, het Land van Nevele, is in rouw. Zaterdagnacht overleed geheel onverwacht Fernand Neerman, de officieuze burgemeester van Merendree. “Iedereen die Fernand kende, en dat zijn véél mensen, is ondersteboven van dit nieuws”, klinkt het.
  [naar artikel]
 44. Meer doen met Spotify: kende jij deze trucs al? (16/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Muziek streamen via Spotify is voor veel mensen een dagelijkse bezigheid, maar de streamingdienst biedt tal van functies die lang niet iedereen gebruikt. Met onderstaande functies haal je echt álles uit Spotify.
  [naar artikel]
 45. Hele straat rouwt om overreden eekhoorn: “Iedereen kende dat beestje” (26/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In de Peter Benoitlaan in Beveren is een eekhoorn op een symbolische plaats overreden, net onder een waarschuwingsbord. De buren zijn in rouw en stellen zich vragen bij het vele doorgaande verkeer dat na een omlegging door hun straat dendert.
  [naar artikel]
 46. “Vlaamse Trump-fans delen de nostalgie naar een onbestaand verleden, de rurale afgesloten gemeenschap waar iedereen mekaar kende, iedereen dezelfde kleur had en iedereen hetzelfde geloof bezigde.” (07/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Herinnert u zich de Oosterweel nog? Die moest ervoor zorgen dat de verkeersknoop rond Antwerpen ontward werd. Maar de Antwerpenaar stemde de Oosterweel weg. Intussen staan wij er allemaal in de file terwijl de Antwerpenaars koffie drinken op de Vogeltjesmarkt. De niet-Antwerpenaar begreep dan ook niet waarom hij niet mocht meebeslissen over iets wat impact had op het hele land en waar iedere Vlaming aan mee moet betalen. De presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten zijn net zoiets. We hebben er niets aan te zeggen, maar het heeft wel een grote impact op ons. Op die manier worden Hillary Clinton of Donald Trump, of we dat nu leuk vinden of niet, ook een beetje onze president.
  [naar artikel]
 47. Bryan Coquard geeft alles en iedereen het nakijken in massasprint Ruta del Sol (18/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een eitje was het. Bryan Coquard kende nauwelijks moeite met de tegenstand in de voorspelde massasprint in de Ruta del Sol. De Franse
  [naar artikel]
 48. Lidewij Nuitten en haar 850 buren (14/04/2019 - De Morgen)
  Iedereen beroemd-reporter Lidewij Nuitten (23) kreeg het idee op het balkon van haar Brussels appartement. Eigenlijk kende ze amper de buren in haar straat. Gewapend met een camera wil ze hen allemaal ontmoeten. En dat zijn er al snel zo'n 850. Robin Broos
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.