Overdaad schaadt. Dat is dé vuistregel voor zowat al onze eet- en drinkgewoontes. Ook met eieren moet je oppassen, is ons altijd geleerd. Een... [naar artikel]
Drie keer per week rood vlees eten verhoogt het risico op vroegtijdige dood met 10 procent, dat blijkt uit nieuw onderzoek. Ruil je één portie rood... [naar artikel]
Niets zit zo ingebakken in ons voedingssysteem als dat we niet te veel eieren mogen eten: maximaal drie per week. De cholesterol, zoals u weet. Een nieuwe wetenschappelijke studie bewijst het tegendeel: zelfs wie 12 (!) eieren per week eet heeft geen hoger cholesterolgehalte, geen verhoogd risico op hart- en vaatziekten en bereikt tijdens een gezond voedingspatroon eenzelfde gewichtsverlies als wie maar twee eieren per week eet. [naar artikel]
Het roken van elektronische sigaretten, of 'dampen', kan het risico op sommige soorten kanker en op hartziekten vergroten. Dat beweren onderzoekers... [naar artikel]
Het roken van elektronische sigaretten, of 'dampen', kan het risico op sommige soorten kanker en op hartziekten vergroten. Dat beweren onderzoekers... [naar artikel]
Niets zit zo ingebakken in ons voedingssysteem als dat we niet te veel eieren mogen eten: maximaal drie per week. De cholesterol, zoals u weet. Een nieuwe wetenschappelijke studie bewijst het tegendeel: zelfs wie 12 (!) eieren per week eet heeft geen hoger cholesterolgehalte, geen verhoogd risico op hart- en vaatziekten en bereikt tijdens een gezond voedingspatroon eenzelfde gewichtsverlies als wie maar twee eieren per week eet. [naar artikel]
Alcoholconsumptie verhoogt het risico op het krijgen van meer kankersoorten dan eerder gedacht. Dat blijkt uit een internationale studie onder leiding van het Imperial College in Londen. Koffie zou daarentegen wel beschermen tegen leverkanker. [naar artikel]
Uit een nieuwe studie van de Wereldgezondheidsorganisatie bij 450.000 volwassenen uit 10 verschillende landen blijkt dat 2 blikjes lightfrisdrank... [naar artikel]
Lees dit artikel: Beschadigt vapen echt DNA en verhoogt het risico op kanker? Vapers ervaren DNA-veranderingen, volgens een recent artikel gepubliceerd in Nature, en de veranderingen zijn vergelijkbaar met die bij rokers. Nogal wat media pikten dat snel en ongenuanceerd op: vapen beschadigt DNA en verhoogt het risico op kanker op dezelfde manier als sigaretten luidde het. Maar klopt dat wel? Een eerste probleem is dat de studie […] Lees dit artikel: Beschadigt vapen echt DNA en verhoogt het risico op kanker? [naar artikel]
“An apple a day keeps the doctor away”, luidt een bekende spreuk. Een nieuwe studie suggereert hetzelfde voor eieren. [naar artikel]
Veganisten en vegetariërs lopen minder risico op hartziekten, maar meer risico op beroertes. Die analyse, gepubliceerd in de British Medical Journal, volgt uit de grootschalige ‘EPIC-Oxford’ studie. Volgens professor voedingswetenschappen Christophe Matthys (UZ Leuven) kan je daar maar één advies aan koppelen: “Meer groenten en fruit eten.” [naar artikel]
Had u al plannen voor morgenvroeg? Die kan u misschien maar beter uitstellen. Wie tijdens het weekend wat langer uitslaapt, loopt volgens een nieuwe studie minder risico om vroegtijdig te overlijden. [naar artikel]
Alcoholconsumptie verhoogt het risico op het krijgen van meer kankersoorten dan eerder gedacht. Dat blijkt uit een internationale studie onder leiding van het Imperial College in Londen. Koffie zou daarentegen wel beschermen tegen leverkanker. [naar artikel]
Het eten van ultrabewerkt voedsel verhoogt het risico op hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, hartaanvallen en beroertes significant. Dat blijkt uit twee nieuwe studies. [naar artikel]
Overdaad schaadt. Dat is dé vuistregel voor zowat al onze eet- en drinkgewoontes. Ook met eieren moet je oppassen, is ons altijd geleerd. Het... [naar artikel]
Plantaardige vetten verlagen het risico op hartziektes, terwijl dierlijke vetten het risico hierop verhogen. Dat heeft een studie van de Amerikaanse universiteit Harvard uitgewezen. Wie vaak plantaardige, enkelvoudige onverzadigde vetten uit olijfolie, avocado's en noten gebruikt, loopt volgens het onderzoek minder kans op vroegtijdige sterfte. [naar artikel]
Het eten van ultrabewerkt voedsel verhoogt het risico op hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, hartaanvallen en beroertes significant. Dat blijkt uit twee nieuwe studies. [naar artikel]
Volgens een nieuwe studie is frequent een maaltijd overslaan niet goed voor je: het zou je kans op overlijden aan hart- en vaatziekten met maar liefst 91 procent verhogen. Intermittent fasting wordt nochtans al lang geprezen voor zijn gezondheidsvoordelen. Moeten we de nieuwe studie voor waar aannemen? Hoe (on)gezond is vasten echt? Diëtist Michael Sels schetst de impact ervan op je lichaam. [naar artikel]
Kan je jezelf fit eten? Dat lijkt de conclusie van een nieuwe studie zijn. Elke dag extra groenten en fruit eten zou hetzelfde effect op je hart hebben als 4.000 extra stappen per dag zetten. Maar cardioloog Pedro Brugada waarschuwt. “De juiste redenering is waarschijnlijk andersom.” [naar artikel]
Eet je ’s ochtends graag een eitje bij je ontbijt? Misschien wordt het eens tijd om dat wat minder te doen. Het eten van minstens een ei per dag kan het risico op diabetes type 2 mogelijk verhogen met 60%. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Zuid-Australië. De onderzoekers deden een steekproef onder ruim 8.500 […] Het bericht “Een ei per dag eten verhoogt kans op diabetes” verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Het eten van ultrabewerkt voedsel verhoogt het risico op hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, hartaanvallen en beroertes significant. Dat blijkt uit twee nieuwe studies. [naar artikel]
Uit een nieuwe studie van de universiteit van Oxford blijkt dat zelfs één sneetje spek per dag eten het risico op darmkanker al aanzienlijk... [naar artikel]
FACT. Volgens een nieuwe studie hebben vrouwen die minder rood vlees en charcuterie eten, minder kans om borstkanker te krijgen. [naar artikel]
Wie met mate koffie drinkt, hoeft zich geen zorgen te maken over mogelijke schadelijke gevolgen voor de gezondheid. Dat heeft een onderzoek dat gepubliceerd werd in het medisch tijdschrift British Medical Journal uitgewezen. Drie tot vier kopjes koffie per dag zouden volgens deze studie zelfs de risico's op een voortijdige dood en hartziektes kunnen verminderen. [naar artikel]
Het aantal voetgangers dat ernstig gewond geraakt of zelfs om het leven komt bij verkeersongevallen verhoogt met liefst 76 procent in de avondspitsen na de overgang naar wintertijd. Dat blijkt maandag uit een nieuwe studie van verkeersinstituut Vias. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.