Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Zin in wild, maar niet in de calorieën? Kies voor dit vederlichte stukje vlees

28/03/2019 - 12:00
"Het zachte vlees van de parelhoen is vederlicht en heeft toch dat tikkeltje wildaroma dat een gerecht veel royaler doet smaken. Een win-winsituatie..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Van Albert Heijn tot de lokale poelier: waar scoor je het goedkoopste wild? En eet de Vlaming dit type vlees nog veel? (14/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van fazant tot hert en konijn: het wildseizoen is volop aan de gang. Dat soort stukken vlees zijn niet altijd even goedkoop: merken de poeliers en supermarkten dat de Vlaming bespaart op hun stukje wild? Of zijn die wildprijzen minder wild geworden dan we denken? We vroegen het aan een authentieke poelier en aan vijf grote supermarktketens. “Deze soort wild vlees is de helft goedkoper en minstens even lekker.” [naar artikel]


2. Met deze superieure champignonsaus bij je stukje wild blaas je iedereen van tafel (14/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

Even belangrijk als een lekker stukje vlees is een sublieme saus voor erbij. En als je wild klaarmaakt, ligt de lat wel heel hoog. Dan komt deze... [naar artikel]


3. Eet de Vlaming nog veel wild? En is het duurder geworden? 5 supermarktketens én poelier vergeleken (14/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van fazant tot hert en konijn: het wildseizoen is volop aan de gang. Dat soort stukken vlees zijn niet altijd even goedkoop: merken de poeliers en supermarkten dat de Vlaming bespaart op hun stukje wild? Of zijn die wildprijzen minder wild geworden dan we denken? We vroegen het aan een authentieke poelier en aan vijf grote supermarktketens. “Deze soort wild vlees is de helft goedkoper en minstens even lekker.” [naar artikel]


4. Welk vlees past het best op de BBQ en hoe grill je het? Topchef Luc Bellings geeft advies: “Te veel tegelijk bakken is veelgemaakte fout” (29/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Mooi weer, barbecue en vlees … het perfecte trio voor een smakelijke en gezellige avond. Maar hoe kies je nu een goed stukje vlees voor op de barbecue? En hoe hou je het lekker sappig? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn beste tips zodat je stukjes vlees voortaan altijd perfect gegrild zijn op de barbecue. “Om vlees lekker te grillen, heb je warme en minder warme plekken nodig.” [naar artikel]


5. Onze wijnkenner selecteert de beste wijnen bij wild: “Analyseer eerst je gerecht, en kies dan pas je wijn” (12/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Het zit in onze genen, wanneer de herfst in het land is zijn we verlekkerd op een stukje wild. Maar welke wijn drink je erbij? Niet zo eenvoudig want er bestaan niet alleen veel soorten wild, ook de bereiding én garnituur zijn vaak doorslaggevend voor de wijnkeuze. Daarom dat we niet alleen voor rood kiezen maar ook enkele witte wijnen opnemen in onze selectie. Van rasechte Franse klassiekers tot meer exotisch getinte exemplaren. Voor een keer wat duurder geprijsd, omdat wild synoniem is voor feest aan tafel. En om het nog wat completer te maken: bij elke wijn een wildsuggestie. [naar artikel]


6. Hoe "wild" is wild vlees op ons bord? "Benaming gaat over categorie van dieren, niet over hun manier van leven" (14/12/2023 - VRT NWS)

Een verkoper van everzwijnensteaks, filets van fazant of hazenruggen mag die stukken vlees "wild" noemen op de verpakking, ook als die dieren nooit een dag in de vrije natuur hebben geleefd. De term "wild" bij de slager of in de supermarkt heeft niets te maken met waar of hoe het dier is opgegroeid. Wild is een specifieke categorie van dieren en het volstaat om daartoe te behoren. [naar artikel]


7. Bij deze sporten verbrand je de meeste calorieën (29/10/2018 - Metro)

Dringend nood aan lichaamsbeweging, maar niet al te veel tijd? Eén oplossing: efficiënt sporten. En daar helpen we je heel graag bij. Allemaal goed en wel, dat wandelen van en naar de bakker, maar de oorlog tegen de calorieën ga je er niet mee winnen. Maar soms heb je gewoon de tijd niet om uitgebreid […] Het bericht Bij deze sporten verbrand je de meeste calorieën verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


8. Zo pimp je wild tot een verrassend feestgerecht: opvullen, oprollen en afwerken met boozy sausje (27/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Fazantfilet is zo al een heerlijk stukje vlees. Maar vul je de filet op met romige spinazie, rol je hem in smaakvolle serranoham en serveer je hem... [naar artikel]


9. Vijf maal barbecue: een heerlijk stukje vlees voor papa op de rooster (11/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Vuur in de kolen en een lekker stukje vlees op de grill: het barbecueseizoen is volop bezig en daar genieten we van. Barbecuespecialist Joris Verkoyen van Barbelicious in Eksel maakte er zijn beroep van. [naar artikel]


10. Bezoekje aan de kerstmarkt? Zoveel calorieën zitten er in de klassiekers (19/12/2016 - Gazet van Antwerpen)

De traditionele hapjes en drankjes die je tegenkomt op een kerstmarkt zijn goed voorzien van calorieën. Wil je een beetje op je lijn letten in deze feestelijke periode? Wees dan niet te wild met glühwein en braadworsten. Cava en mandarijntjes daarentegen, zijn een minder calorierijke keuze. [naar artikel]


11. Zoveel calorieën krijg je binnen als je elke dag kauwgum eet (18/10/2016 - Het Belang van Limburg)

Misschien heb je er nooit bij stilgestaan, maar er zitten wel degelijk calorieën in kauwgom. En dat is zowel voor suikervrije als gewone versies het geval. In suikervrije zitten er 2 tot 5 calorieën per stuk. Gelukkig ben je ook aan het kauwen waardoor je net calorieën verbrand. [naar artikel]


12. Verslaafd aan kauwgom? Daar krijg je verrassend veel calorieën mee binnen (13/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Ieder koekje of stukje taart dat we naar binnenspelen, heeft een lange, beredeneerde weg afgelegd. Want als we dat stukje chocolade nu eten, [naar artikel]


13. 3.000 everzwijnen geschoten, maar komt dat vlees ook op uw bord terecht? (18/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Amper 300 van de 3.000 everzwijnen die vorig jaar in Limburg zijn geschoten, werden binnengebracht in het inzamelpunt van Belgibier in Lummen. Maar wat gebeurt er dan met al die andere karkassen? En hoe groot is de kans dat we een Limburgs stukje wild op ons bord krijgen? [naar artikel]


14. Zo tover je een simpel stukje kip om tot een smaakbom (18/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

Oké, kip kan soms nogal banaal lijken. Maar gelukkig kan je dat stukje vlees met de simpelste ingrepen omtoveren tot een gerecht dat barst van de... [naar artikel]


15. Hoe maak je wild lekker en toegankelijk klaar? HLN-chef Piet Huysentruyt: “Zet het vuur niet hoger, dat helpt niet” (03/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

De tijd van een heerlijk stukje wild op je bord is weer aangebroken, maar welke soorten zijn betaalbaar, hoe begin je eraan als je het nog nooit hebt klaargemaakt en hoe herken je een écht goed stuk wild? HLN-chef Piet Huysentruyt beantwoordt zes vragen over wild en deelt drie exclusieve recepten. En poelier René Hermans tipt hoe betaalbaar wild kan zijn. “Een hertensteak maak je even makkelijk klaar als een steak van rund.” [naar artikel]


16. Belg stikt bijna in stukje vlees, maar wordt op het nippertje gered door Franse toerist (24/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

In Bouillon, een stadje in de provincie Luxemburg, heeft een Franse toerist het leven van een Belgische man gered. Tijdens een etentje met zijn vrouw verleende Fransman Raphaël Jacquemart eerste hulp aan een Belgische vader die zich in een stukje vlees had verslikt. [naar artikel]


17. Filet pur, veggieburger of labovlees: waarom we zo gehecht zijn aan dat stukje "vlees" op ons bord (28/04/2018 - VRT NWS)

Waarom is vlees voor ons zo belangrijk, zelfs in die mate dat als we het schrappen, we het per se willen vervangen, door bijvoorbeeld een quornburger, of in de toekomst mogelijk door labovlees? “Onze gehechtheid aan vlees is historisch te verklaren”, zegt voedingsbioloog Frederic Leroy (VUB). “Vlees stond vroeger centraal in onze behoeftendriehoek: voedsel, verhaal en gemeenschap.” Maar onze verhouding tot vlees is intussen scheefgegroeid, en daar moet iets aan gebeuren, waarschuwt hij.  [naar artikel]


18. Nederlander stikt op vakantie in Frankrijk in een stuk vlees (25/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Een 75-jarige Nederlander is vrijdagavond op een terras in de Franse stad Amboise gestikt in een stukje vlees. Hulpdiensten hebben geprobeerd hem te reanimeren, maar hun pogingen mochten niet baten. De man overleed ter plekke. [naar artikel]


19. Skip de kip: Iedereen wil stukje vlees uit het lab (15/01/2018 - Het Belang van Limburg)

Vlees waarvoor geen enkel dier gestorven is, maar dat is opgekweekt uit cellen: nu ook machtige, traditionele vleesfabrikanten er hun geld op inzetten, wordt het een heel plausibel scenario. [naar artikel]


20. Ganzenfilet, een onbekend en (onterecht) onbemind stukje vlees (03/07/2021 - Het Belang van Limburg)

De 129 Canadese ganzen die donderdag op de Demer gevangen werden, zullen aan de voedselbank geschonken worden. Maar is dat eigenlijk lekker, zo’n stukje ganzenvlees? En hoe veilig is het? [naar artikel]


21. Zo poepsimpel kan koken met wild zijn: deze stroganoff met hinde maak je in één pan klaar (21/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

Misschien denk je bij wild: zulk delicaat vlees, dat is te moeilijk voor mij. Think again in dat geval, want dit eenpansgerecht met hinde (een... [naar artikel]


22. Proeven van het wildseizoen? 3 trendy herfstgerechten met everzwijn, hert en eend (20/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Wild is weer helemaal hip en trending want het wildseizoen is volop aan de gang. Hét moment bij uitstek om te genieten van heerlijke klassiekers met een lekker stukje vlees. Voor wie het deze herfst net iets spannender wil, serveren we jullie alvast deze drie vleesgerechten met een kwinkslag. Succes gegarandeerd! [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!