Tussen 2015 en 2017 nam het totale aantal restaurants in België toe met 5,4 procent: een groei die niet wordt weerspiegeld in de Brusselse horeca.... [naar artikel]
Vorig jaar zijn in België 10.066 bedrijven failliet gegaan. Bijna een op de vijf faillissementen is terug te vinden in de horeca. Vooral in West-Vlaanderen was er een impact van de witte kassa. [naar artikel]
Het aantal startende ondernemers in de horeca is in de provincie Antwerpen in vijf jaar tijd met ruim een kwart (27%) gedaald. Ook het aantal faillissementen in de Antwerpse horeca stijgt en ligt hoger dan voor de coronacrisis. [naar artikel]
De grote baas van Staatsbank Belfius, Marc Raisière, heeft het aan de stok met de PS. Was het een verspreking, of meende hij het echt? Marc Raisière, de CEO van Belfius, ging in Trends-Tendances nogal fel door op de gevolgen van de crisis voor de horeca. “Natuurlijk zullen er faillissementen komen. Maar hebben we niet […] The post CEO Belfius: ‘Faillissementen? Hebben we niet teveel horeca in België appeared first on Business AM. [naar artikel]
01:02 De golf aan faillissementen in ons land blijft rollen en sleurt vooral Vlaamse ondernemingen mee. Met ruim 4.300 faillissementen in het Vlaams Gewest is 2023 op weg naar een record. [naar artikel]
Tijdens de eerste helft van dit jaar werden in België 5.731 faillissementen geregistreerd. Dat betekende een stijging met 8,9 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van consulent Graydon. Opgemerkt wordt dat vooral het Brusselse gewest een belangrijke bijdrage tot de toename van het aantal faillissementen heeft geleverd, al diende ook […] The post Groter aantal faillissementen, maar minder banenverlies appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
Belfius-CEO Marc Raisière ligt zwaar onder vuur na zijn uitspraken over de golf aan faillissementen in de horeca die er ongetwijfeld zit aan te komen. Volgens de topman van de bank zijn er toch te veel horecazaken in ons land. [naar artikel]
01:00 Slechts drie sectoren - de horeca, de bouw en de kleinhandel - waren vorig jaar goed voor 54 procent van alle bankroeten in ons land. Hun gewicht in het totaal aantal faillissementen neemt alleen maar... [naar artikel]
De meeste winkels mogen volgens het exitplan in fases pas op 11 mei weer open, cafés en restaurants zelfs ten... The post Horeca: ‘Zonder extra steun dreigt golf aan faillissementen’ appeared first on Business AM. [naar artikel]
Kredietverzekeraar Atradius verwacht dat het aantal faillissementen in ons land dit jaar met 5 procent toeneemt. Een veel minder sterke stijging dan vorig jaar, toen er 42 procent meer faillissementen waren. Wereldwijd blijven er ook dit jaar meer bedrijven bankroet gaan, zo blijkt uit een rapport van Atradius. Maar in tegenstelling tot enkele van onze … The post BEKIJK – Faillissementen stijgen bij ons minder snel dan in de buurlanden appeared first on Trends. [naar artikel]
De horecasector blijft, net als de voorbije jaren, de sector die voor het meeste faillissementen zorgt. Dat blijkt uit de failissementscijfers van... [naar artikel]
Het voorbije jaar zijn in België 10.066 bedrijven met een faillissement geconfronteerd. Dat betekent een daling met 5,1 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van consulent Graydon. Opgemerkt wordt dat het aantal faillissementen het voorbije jaar tot het laagste niveau sinds het begin van dit decennium is teruggevallen. Er wordt wel […] The post Graydon: Faillissementen op laagste peil in zes jaar appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
Marc Raisière, CEO van Belfius, ligt zwaar onder vuur na uitspraken over het groot aantal faillissementen in de horeca die ongetwijfeld nog zullen volgen. Volgens de topman van de bank zijn er toch te veel horecazaken in ons land. [naar artikel]
GenkNauwelijks anderhalf jaar na de opening van brasserie Bar Bib op het Stadsplein in Genk heeft de raad van bestuur de boeken alweer neergelegd. “De marges in de horeca zijn flinterdun, waardoor verder investeren onverantwoord was”, zucht zaakvoerder Luc Vandeweyer. De faling is de zoveelste in een lange reeks van Limburgse horecazaken die onlangs op de fles gingen. Intussen waarschuwt Horeca Vlaanderen voor een nieuwe golf van faillissementen in de sector. “Er moet dringend iets veranderen of er blijven binnenkort geen cafés en restaurants meer over.” [naar artikel]
De terroristische aanslagen op de nationale luchthaven en het metrostation Maalbeek hebben ook voor de horeca en de kleinhandel van Brussel zware consequenties gehad. Dat is de conclusie van een studie van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ), waaruit blijkt dat het aantal faillissementen in de horeca-sector sinds april vorig jaar met 13 procent is […] The post Brussel: Terreur heeft impact gehad op faillissementen en starters appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
Volgens handelskantoor Graydon is de kans '100 procent' dat ons land dit jaar op een recordaantal faillissementen afstevent. Opvallend is dat het Vlaamse gewest verantwoordelijk is voor de droevige piek. [naar artikel]
20:51 Het aantal faillissementen neemt opnieuw toe, blijkt uit cijfers voor april van het handelsinformatiekantoor Graydon. [naar artikel]
Na een lange periode van relatieve luwte in het aantal faillissementen, beginnen de cijfers nu weer te stijgen. Dat blijkt uit de jongste gegevens van het bedrijfsinformatiebureau Graydon. In het hele land is het aantal falingen in het eerste trimester van 2022 met 49 procent gestegen tot 2.439. In Vlaanderen was er zelfs een stijging met 60 procent tot 1.365 faillissementen. Ook Limburg volgt de trend: een stijging met 29 procent tot 169 bedrijven die over de kop ging. Volgens Graydon is de stijging het gevolg van het stilaan hernemen van de dagvaardigingen, waarbij nu ook bedrijven die tijdens de coronaperiode in moeilijkheden kwamen, weer in het vizier komen. [naar artikel]
01:01 Als de handelsrechtbanken straks weer faillissementen mogen uitspreken, rolt een golf van falingen over de horeca. Want zelfs bij een heropening blijft een kwart in de problemen zitten. Dat blijkt uit... [naar artikel]
De eerste helft van het jaar waren in ons land 8,9 procent meer faillissementen dan dezelfde periode vorig jaar. Die stijging is vooral in Brussel gerealiseerd. Daar gingen 40 procent meer bedrijven op de fles. “De aanslagen spelen hier maar er is meer: een strengere handelsrechter.” [naar artikel]
Een sector in crisis. Dat is de horeca in ons land sinds vandaag officieel. Een verrassing, want alleen de varkensboeren – getroffen door de... [naar artikel]
In de eerste weken na de terreuraanval op 22 maart waren doemscenario's te horen over de toekomst van de Brusselse handel en horeca. Die blijken nu merkwaardig goed te hebben standgehouden. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.