Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 September 2021
10:38 uur

'Sociale controle lijkt wat verloren gegaan'

De Morgen

07/04/2019 - 06:04

Nu het lichaam van Michaël Vanassche (18) in Heule is teruggevonden, roept Alain Remue van de Cel Vermiste Personen jongeren op om beter zorg voor elkaar te dragen bij het uitgaan. 'Zo worden drama's vermeden.'


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Hoe Pinterest als enige sociale netwerk fake news onder controle krijgt (22/09/2020 - Express)
  Het digitale prikbord Pinterest lijkt er als een van de enige sociale netwerken in te slagen om misinformatie over vaccins... The post Hoe Pinterest als enige sociale netwerk fake news onder controle krijgt appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Auto over de kop: bestuurder ernstig gewond (17/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op de Europalaan in As heeft woensdag omstreeks 9.30 uur een bestuurder de controle over het stuur verloren en is met zijn wagen over de kop gegaan.
  [naar artikel]
 3. SpaceX lijkt ultrageheime satelliet te zijn kwijtgespeeld in ruimte (09/01/2018 - De Tijd)
  15:55 Een dure spionagesatelliet van de Amerikaanse overheid lijkt in de ruimte te zijn verloren gegaan na de lancering door ruimtevaartbedrijf SpaceX zondag.
  [naar artikel]
 4. Auto over de kop in Bekkevoort (03/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zondagavond is een auto over de kop gegaan op de E314 in Bekkevoort nadat de bestuurder, een jongeman uit Merelbeke, de controle over het stuur had verloren. Hij liep verwondingen op.
  [naar artikel]
 5. Eerste drie maanden dit jaar gingen bijna 71.000 voltijdse jobs verloren (24/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de eerste drie maanden van het jaar zijn er 70.900 voltijdse banen verloren gegaan. Dat blijkt uit cijfers van de sociale zekerheid die minister Maggie De Block (Open Vld) woensdag in het VRT-radioprogramma De Ochtend heeft bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 6. Experts dringen aan op spoedig ingrijpen van regering: “Er is kostbare tijd verloren gegaan om virus beter onder controle te krijgen” (04/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  De corona-epidemie in ons land dreigt opnieuw volledig te ontsporen, waarschuwen dokters, virologen en epidemiologen. Zij eisen snel strengere maatregelen. “Er is de voorbije weken kostbare tijd verloren, en daar heeft het virus zodanig van geprofiteerd dat huisartsen overbelast zijn en ziekenhuizen onder druk staan.”
  [naar artikel]
 7. 'Sociale inspectie. Papieren aub' (28/03/2019 - De Morgen)
  Inspecteurs van de sociale inspectie, Dienst Vreemdelingenzaken, politie en FOD Financiën hielden gisteren een gezamenlijke actie tegen zwartwerk en tewerkstelling van sans-papiers in Brussel. 'Het lijkt misschien verloren moeite, maar 30 tot 50 procent van de Brusselse werknemers is niet in orde.'
  [naar artikel]
 8. Braziliaanse verkiezingen overspoeld met nepnieuws, verliest Facebook stilaan de controle? (26/10/2018 - VRT NWS)
  Facebook noemt de Braziliaanse presidentsverkiezingen een absolute prioriteit in hun strijd tegen nepnieuws en desinformatie. Maar die strijd lijkt nu al verloren, want op WhatsApp lijkt het bedrijf amper greep te hebben. En net daar doet het Braziliaanse nepnieuws als een lopend vuurtje de ronde.
  [naar artikel]
 9. De Block: “Daling van bijna 71.000 voltijdse jobs in eerste trimester” (24/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de eerste drie maanden van het jaar zijn er 70.900 voltijdse banen verloren gegaan. Dat blijkt uit cijfers van de sociale zekerheid die minister...
  [naar artikel]
 10. Cathy Berx: “Er is een waardevol natuurgebied verloren gegaan” (23/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Na de grote brand in het gebied Groot Schietveld in Brecht heeft gouverneur Cathy Berx het provinciaal rampenplan afgekondigd. Ruim 180 brandweerlui zijn nu aan de slag om de complexe brand te proberen blussen, maar de schade is nu al niet te overzien. “Er is een waardevol natuurgebied verloren gegaan”, zei Berx op een persconferentie.
  [naar artikel]
 11. N-VA-fractieleider Grosemans interpelleert over controle sociale huurders (15/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Fractieleider Karolien Grosemans van de N-VA-oppositie wil de meerderheid van Vooruit, CD&V en Open Vld in de zitting van de gemeenteraad van maandag 19 april interpelleren over de aanpak van sociale fraude in Herk-de-Stad door controle op buitenlandse bezittingen.
  [naar artikel]
 12. Cyberaanval ‘van nooit geziene grootte’ op Belgische overheidssites bijna onder controle (04/05/2021 - De Morgen)
  Belnet lijkt er na uren van problemen dan toch in te slagen om de grootschalige cyberaanval onder controle te krijgen. ‘De impact van de aanval lijkt te verminderen’, zegt het overheidsbedrijf.
  [naar artikel]
 13. Turks parlement stemt in met controversiële wet die controle op sociale media aanscherpt (29/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Turkse parlement heeft woensdag een wetsontwerp goedgekeurd dat de controle van de overheid op de sociale media aanscherpt, zo meldt het...
  [naar artikel]
 14. Tien sectoren krijgen volgend jaar sociale controle (14/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  In 2018 krijgen tien sectoren de sociale controle over de vloer. Dat schrijft La Dernière Heure donderdag. Onder meer de zorgsector, technologische sector en stations komen aan de beurt.
  [naar artikel]
 15. Daling van bijna 71.000 voltijdse jobs in eerste trimester (24/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  In de eerste drie maanden van het jaar zijn er 70.900 voltijdse banen verloren gegaan. Dat blijkt uit cijfers van de sociale zekerheid die minister Maggie De Block (Open VLD) woensdag in het VRT-radioprogramma De Ochtend heeft bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 16. Overheid en elektrotechnische sector ten strijde tegen sociale fraude en dumping (07/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een plan met vijftien maatregelen moet de sociale fraude en sociale dumping in de elektrotechnische sector aanpakken. Die sector heeft immers te kampen met een massale instroom van buitenlandse arbeidskrachten en misbruiken van de detacheringsregels. In die mate zelfs dat op twee jaar tijd 4 procent van de arbeidsplaatsen verloren ging. Of anders gezegd: elke dag gaan twee jobs in de sector verloren.
  [naar artikel]
 17. Autobestuurder (33) verliest controle over stuur en komt in gracht terecht, ook fietser (82) komt ten val (18/08/2020 - VRT NWS)
  In Herselt is een man (33) zwaargewond geraakt, nadat hij de controle over het stuur heeft verloren en in de gracht is gereden. De brandweer moest hem bevrijden. Bij het ongeval raakte ook een fietser (82) betrokken. Hij kwam ten val en werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht.
  [naar artikel]
 18. De Block: daling van bijna 71.000 voltijdse jobs in eerste trimester (24/06/2020 - De Morgen)
  In de eerste drie maanden van het jaar zijn er 70.900 voltijdse banen verloren gegaan. Dat blijkt uit cijfers van de sociale zekerheid die minister Maggie De Block (Open Vld) woensdag in het VRT-radioprogramma De Ochtend heeft bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 19. Vlaams Belang wil bredere controle op bezit buitenlands vastgoed (08/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams Belang wil een bredere controle op het bezit van buitenlands vastgoed. Nu gebeurt dat al voor sociale huurders. "Dit is geen eindpunt: we zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat onze sociale huisvesting en andere sociale ondersteuning binnen Wonen rechtvaardig verlopen", reageert bevoegd minister Matthias Diependaele (N-VA).
  [naar artikel]
 20. Jan Fabre herschept verloren olifant van Bosch (18/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse kunstenaar Jan Fabre heeft een eigentijdse versie gemaakt van een verloren gegaan wandtapijt naar een werk van Jeroen Bosch. De
  [naar artikel]
 21. Kwart schoonmaakbedrijven niet in orde bij aangekondigde sociale controle (20/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bij een kwart van de schoonmaakbedrijven hebben de sociale inspectiediensten een inbreuk vastgesteld. Dat blijkt uit de eerste resultaten van een aangekondigde sociale flitscontrole, zo heeft de staatssecretaris voor Bestrijding van de sociale fraude Philippe De Backer (Open Vld) vrijdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 22. Plots een overschot aan vaccins in Willebroek: "Zoveel mogelijk mensen gecontacteerd en er is niets verloren gegaan" (10/06/2021 - VRT NWS)
  Het vaccinatiecentrum in Willebroek zat gisterenavond plots met een overschot aan vaccins van AstraZeneca. Het centrum heeft 's avonds nog een oproep gelanceerd voor alle mensen die ervoor in aanmerking kwamen. Uiteindelijk is geen enkel vaccin verloren gegaan. "Het ging vooral om mensen uit de zorg die hun tweede prik in juli zouden krijgen", zegt centrumverantwoordelijke Ann-Marie Morel.
  [naar artikel]
 23. Turks parlement stemt in met controversiële wet die controle op sociale media aanscherpt (29/07/2020 - De Standaard)
  Het Turkse parlement heeft woensdag een wetsontwerp goedgekeurd dat de controle van de overheid op de sociale media aanscherpt, zo meldt het staatsgecontroleerde persbureau Anadolu. De controversiële wet zorgt voor onrust bij organisaties die ijveren voor de vrijheid van meningsuiting.
  [naar artikel]
 24. LIVE. De Lijn start met controle op mondmaskerplicht - Sluiting vakantieparken verloopt vlot (02/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land is om middernacht opnieuw in lockdown gegaan, nadat de federale en deelstaatregeringen afgelopen vrijdag nieuwe verstrengingen hadden aangekondigd. Het aantal sociale contacten is flink ingeperkt en niet-essentiële handelszaken zijn gesloten. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 in dit liveblog.
  [naar artikel]
 25. LIVE. De Lijn start met controle op mondmaskerplicht - sluiting van vakantieparken verloopt vlot (02/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land is om middernacht opnieuw in lockdown gegaan, nadat de federale en deelstaatregeringen afgelopen vrijdag nieuwe verstrengingen hadden aangekondigd. Het aantal sociale contacten is flink ingeperkt en niet-essentiële handelszaken zijn gesloten. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 in dit liveblog.
  [naar artikel]
 26. LIVE. De Lijn start met controle op mondmaskerplicht - Italië scherpt maatregelen verder aan (02/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land is om middernacht opnieuw in lockdown gegaan, nadat de federale en deelstaatregeringen afgelopen vrijdag nieuwe verstrengingen hadden aangekondigd. Het aantal sociale contacten is flink ingeperkt en niet-essentiële handelszaken zijn gesloten. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 in dit liveblog.
  [naar artikel]
 27. Deze dokter waarschuwde 10 dagen geleden al voor impact van coronavirus: ‘Er is te veel kostbare tijd verloren gegaan’ (13/03/2020 - De Morgen)
  ‘Weet u waar ik bang voor ben? Dat ik op een dag, op de intensieve zorgen zal moeten kiezen tussen wie blijft leven en wie niet.’ Philippe Devos (44) is intensivist in het Luikse CHC en voorzitter van artsenvakbond BVAS. Hij waarschuwde 10 dagen geleden al voor de enorme impact van corona op de maatschappij, maar werd als onheilsprofeet weggezet. ‘Er is veel kostbare tijd verloren gegaan. Te veel.’
  [naar artikel]
 28. Geert Bourgeois klaagt problematische procedure aan: “Mogelijk vele tienduizenden stemmen van expats verloren gegaan” (21/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  De volgende federale regering moet ervoor zorgen dat expats vlotter kunnen stemmen voor de Europese verkiezingen. De huidige procedure is “onduidelijk en complex” zegt ontslagnemend Vlaams minister-president Geert Bourgeois. Volgens hem zijn er door die problematische procedure “mogelijk vele tienduizenden stemmen verloren gegaan”.
  [naar artikel]
 29. Sint-Truidense sociale huisvestingsmaatschappijen actief opzoek naar woningfraude (06/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Sociale woningen moeten worden voorbehouden voor de doelgroep die er effectief recht op heeft. Wie een sociale woning huurt, mag niet tegelijkertijd een eigen woning bezitten. De controle op binnenlands onroerend goed wordt door de sociale huisvestingsmaatschappij eenvoudig gecontroleerd via de kruispuntbank sociale zekerheid. Voor buitenlandse eigendommen is dat niet zo eenvoudig.
  [naar artikel]
 30. Herinrichting kerkhof van Eine tegen vandalisme: “Er is meer sociale controle in een parkbegraafplaats” (11/09/2020 - VRT NWS)
  Oudenaarde gaat het kerkhof van deelgemeente Eine volledig herinrichten om vandalisme tegen te gaan. Nu gebeurt het vaak dat er gedenkstenen verdwijnen en dat vandalen dingen kapot maken. De stad wil de begraafplaats de uitstraling van een park geven zodat er meer sociale controle is.
  [naar artikel]
 31. LIVE. Helft van geteste symptomatische personen in Brussel is positief - De Lijn start met controle op mondmaskerplicht (02/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land is om middernacht opnieuw in lockdown gegaan, nadat de federale en deelstaatregeringen afgelopen vrijdag nieuwe verstrengingen hadden aangekondigd. Het aantal sociale contacten is flink ingeperkt en niet-essentiële handelszaken zijn gesloten. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 in dit liveblog.
  [naar artikel]
 32. Intern geruzie over controle op kinderarbeid (06/04/2019 - De Morgen)
  Staatssecretaris voor Sociale Fraudebestrijding Philippe De Backer (Open Vld) ligt in de clinch met zijn eigen inspectiediensten. De Backer haalde op Twitter uit naar een controle op kinderarbeid. 'Het is perfect normaal dat een jongere zijn ouders helpt. Dat hoeft helemaal niet onderworpen te worden aan een controle.'
  [naar artikel]
 33. Autobestuurder onder invloed verliest controle over voertuig en komt tot stilstand tegen gevel van bakkerij (04/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op Hoogeind in Stabroek is zaterdagochtend rond 6.30 uur een Nederlandse bestuurder de controle over zijn voertuig verloren. De man reed volgens de politie vervolgens over een verkeerseilandje in het midden van de weg.
  [naar artikel]
 34. "Ruim 90.000 jobs verloren of bedreigd in Britse reissector als gevolg van coronacrisis” (24/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In het Verenigd Koninkrijk zijn meer dan 90.000 banen in de reissector verloren gegaan of bedreigd wegens de coronapandemie. Dat zegt de Britse...
  [naar artikel]
 35. Autobestuurder onder invloed verliest controle over voertuig en komt tot stilstand tegen gevel van bakkerij (04/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Op Hoogeind in het Antwerpse Stabroek is zaterdagochtend rond 6.30 uur een Nederlandse bestuurder de controle over zijn voertuig verloren. De man reed volgens de politie vervolgens over een verkeerseilandje in het midden van de weg.
  [naar artikel]
 36. "Was McGregor niet over de rooie gegaan, zou speciale UFC-kamp 'Money Fight II' zaterdag zijn aangekondigd" (10/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Neemt McGregor straks revanche op Mayweather na zijn verloren 'Money Fight' in de zomer van vorig jaar? Alles leek (of lijkt) erop te wijzen, al...
  [naar artikel]
 37. Acht vrachtwagens in beslag genomen bij actie tegen sociale dumping in Rekkem (27/05/2018 - De Standaard)
  Op een parking langs de E17 in Rekkem, vlakbij de Franse grens, vond zondag een controle tegen sociale dumping plaats, specifiek gericht tegen één Letse firma. De chauffeurs moesten wekenlang in hun vrachtwagen kamperen, op een parking zonder voorzieningen. Bij de controle werden verschillende inbreuken vastgesteld, en indicaties van mensenhandel.
  [naar artikel]
 38. Acht vrachtwagens in beslag genomen bij actie tegen sociale dumping in Rekkem (28/05/2018 - De Standaard)
  Op een parking langs de E17 in Rekkem, vlak bij de Franse grens, vond zondag een controle tegen sociale dumping plaats, specifiek gericht tegen één Letse firma. De chauffeurs moesten wekenlang in hun vrachtwagen kamperen, op een parking zonder voorzieningen. Bij de controle werden verschillende inbreuken vastgesteld, en indicaties van mensenhandel.
  [naar artikel]
 39. Man verliest controle over bromfiets en komt in de gracht terecht (22/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op het kruispunt van de Liersebaan en de Turnhoutsebaan in Schilde werden vanmiddag de brandweer en de lokale politie ingeschakeld voor een interventie. Een 78-jarige man was de controle over zijn bromfiets verloren, en in de gracht beland.
  [naar artikel]
 40. Valse Roemeense identiteitskaart gevonden bij controle: “Heb die op internet gekocht.” (10/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bij een controle heeft de politie zaterdag een valse Roemeense identiteitskaart in beslag genomen. De vrouw verklaarde dat ze de kaart op internet had gekocht. De controle kaderde in een actie van de politie samen met de Dienst Voedselveiligheid en de Rijksdienst Sociale Zekerheid in zeven nachtwinkels, twee kebabzaken en één bar. Er werden vijf inbreuken op de voedselveiligheid en vijf inbreuken op de sociale zekerheid vastgesteld. Ook drie zwartwerkers en twee illegale vreemdelingen vlogen tegen de lamp.
  [naar artikel]
 41. Auto gaat over de kop nadat vrouw controle over stuur verliest (19/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  In de bocht van Zepperen-dorp (Sint-Truiden) heeft dinsdagnamiddag om 15 uur een bestuurster de controle over haar stuur verloren. Daardoor botste ze tegen een obstakel naast de weg en ging de auto over de kop.
  [naar artikel]
 42. Situatie onder controle in Rotselaar, beterschap op komst in Halen (18/07/2021 - VRT NWS)
  In Rotselaar in Vlaams-Brabant en in Halen in Limburg was het gisteren nog bang afwachten, maar het ergste lijkt daar achter de rug. In Rotselaar is de situatie onder controle en ook in Halen lijkt het ergste voorbij.
  [naar artikel]
 43. België pompte 72 miljoen dollar in het Afghaanse leger: dat geld lijkt nu verloren (18/08/2021 - De Morgen)
  Sinds 2008 heeft België meer dan 60 miljoen euro gestort in het Afghan National Army Trust Fund, dat bedoeld was voor de uitbouw van het Afghaanse leger, zo vernam De Morgen. Dit geld lijkt nu verloren.
  [naar artikel]
 44. Scherpere controle op tijdskrediet (12/04/2019 - De Morgen)
  Wie tijdskrediet aanvraagt, kan binnenkort een striktere controle verwachten. De maatregel ligt op tafel bij de federale begrotingsonderhandelingen. Ook de strijd tegen sociale fraude zal worden opgevoerd.
  [naar artikel]
 45. Analist: “China is te ver gegaan in het beteugelen van Big Tech” (30/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Analist: “China is te ver gegaan in het beteugelen van Big Tech” Volgens Scott Kennedy, analist bij de denktank Center for Strategic and International Studies, is China te ver gegaan in het beteugelen van grote techbedrijven. “Dat zal de economische groei van het land schaden”, zei hij dinsdag in een interview met CNBC. Regelgevers in China hebben de afgelopen maanden de controle op techreuzen als Alibaba en […] Lees dit artikel: Analist: “China is te ver gegaan in het beteugelen van Big Tech”
  [naar artikel]
 46. We gaan weer naar werkvloer, maar niet met openbaar vervoer: “Vrees dat decennialange inspanningen in jaar tijd verloren zijn gegaan” (15/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  De coronacrisis deed ons afstappen van de trein, tram, metro en bus. En ook al bleek het openbaar vervoer geen rijdende broeihaard, toch kiezen we nog altijd massaal voor de auto. “Ik vrees dat de decennialange inspanningen voor de promotie van het openbaar vervoer in een jaar tijd verloren zijn gegaan.”
  [naar artikel]
 47. Rebellen verliezen controle over noordoosten van Aleppo (28/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Syrische rebellen hebben de controle verloren over het hele noordoosten van hun bolwerk Aleppo. Dat meldt het in Groot-Brittannië gevestigde
  [naar artikel]
 48. Vrouw verliest controle over stuur en rijdt in vaart: slachtoffer overleden (06/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een vrouw is donderdagavond om het leven gekomen nadat ze de controle over het stuur was verloren en in de Plassendalevaart in Nieuwpoort was gereden. De hulpdiensten probeerden haar nog te reanimeren, maar hulp kon niet meer baten.
  [naar artikel]
 49. Ontroerende tekeningen voor Julen gaan viraal: “Je bent niet alleen, hou vol kleine man” (24/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  De reddingswerkers zullen vanavond laat de tweejarige Julen bereiken. De hoop lijkt ijdel, het is intussen al elf dagen geleden dat in die put zit. Op sociale media is een tekening viraal gegaan. “Maak je geen zorgen, er is een engel die over je waakt.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.