We moeten allemaal aan 400 gram groenten per dag geraken volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Niet iedereen heeft elke dag de tijd en de zin om verse groenten klaar te maken. Zijn groenten uit de diepvries dan een even goed alternatief? Zijn ze even gezond? Voedingsexpert Karolien Olaerts legt het uit. [naar artikel]
Aan de start van het nieuwe jaar maken we allemaal goede voornemens, en voor velen van ons hoort gezond eten – en meer groenten eten – daarbij. Niet iedereen heeft echter de tijd en de zin om altijd verse groenten klaar te maken, en dan zijn groenten uit de diepvries een handige oplossing. Maar zijn die wel even gezond?, vroegen we aan voedingsexpert Karolien Olaerts. [naar artikel]
De Gezond.be-redactie zet wekelijks een product in de kijker dat jouw leven beter, makkelijker, lekkerder of mooier kan maken. Deze week: de kweekserres van ACD. Zelf je groenten en fruit kweken is niet alleen leuk, maar ook duurzaam. Wanneer je zelf je voedsel kweekt, beperk je de weg die de voedingsmiddelen afleggen tot op je […] Het bericht Vangst van de dag: de kweekserres van ACD verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
“Dat groenten kweken simpel is, daar ben ik meer van overtuigd dan vroeger ”, aldus Wim Lybaert. In zijn boek ‘In de moestuin’ legt de televisiemaker uit hoe je tuinieren in de vingers krijgt. Vandaag vertelt hij aan HLN Shop hoe je zelf erwten kweekt. [naar artikel]
Nog even, en het moestuinseizoen gaat van start. Denk je dat je eigen groenten kweken te veel werk is en houdt het onderhoud je tegen om eraan te beginnen? Nergens voor nodig, gelooft onze tuinexperte Laurence Machiels. Ze deelt vijf gouden regels waardoor je groenten en kruiden kweekt zonder slaaf te worden van je moestuin. [naar artikel]
Met lichte sauzen, groentebijgerechten en kleurige salades kan je gezond barbecueën. Even belangrijk is dat je vlees, vis en groenten gezond en... [naar artikel]
Jeanne Moris, vrijdag 100 geworden, is nog elke dag te vinden in haar serre, waar ze sla, tomaten, bonen en paprika’s kweekt. Verder zorgt ze voor haar drie kippen en staat ze dagelijks in de keuken om voor zichzelf gezonde kost te bereiden. [naar artikel]
Iedereen kan moestuinieren, dat is de rode draad van ‘In de moestuin’, het nieuwste boek van televisiemaker Wim Lybaert. Daarin legt hij uit hoe je meer dan vijftig groenten-en fruit zelf kan kweken. Vandaag geeft hij alvast een voorproefje en vertelt hij aan HLN Shop hoe je zelf tomaten kweekt. [naar artikel]
Wie Gucci schoenen wil kopen, moet meestal diep in de buidel tasten en enkele honderden euro’s uitgeven, althans voor de meest betaalbare producten. Maar het Italiaanse luxemerk verkoopt nu een paar voor 13 euro. Is het een koopje of een vroege aprilgrap? Noch het een, noch het ander, zo blijkt. Sinds enkele dagen biedt het […] The post Gucci lanceert schoenen voor 13 euro, al zijn ze een tikkeltje ongewoon appeared first on Business AM. [naar artikel]
Delhaize heeft een moestuin opgetrokken op het dak van supermarkt Delhaize Boondael in Elsene. Dit jaar worden 5.200 slaplantjes geplant, volgend seizoen ook andere groenten, die dan in de winkel verkocht zullen worden. “Verser of dichterbij kan niet”, klinkt het. [naar artikel]
Dat groenten gezond zijn, is geen geheim maar vaak is het moeilijk om er extra aan je menu toe te voegen. Beperk je niet tot de lunch en het avondeten: begin er de dag mee. Vier makkelijke en snelle recepten om groenten toe te voegen aan je ontbijt. [naar artikel]
Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten. [naar artikel]
Last van een dipje? Misschien helpt het eten van wat extra fruit en groenten je er wel door. Uit een Brits-Australisch wetenschappelijk onderzoek blijkt immers dat er in zowel groenten als fruit stoffen zitten die je blijer maken. [naar artikel]
Maak er een uitdaging van om in élke maaltijd groenten of fruit te verwerken. Klinkt moeilijk? Of saai? Allesbehalve! Zo eet je tien porties groenten en fruit per dag én houd je jezelf en de planeet gezond. [naar artikel]
Wie niet van groenten houdt maar toch gezond wil eten, heeft er in Antwerpen een gloednieuw adresje bij. Afgelopen weekend opende aan de Oudaan Munch Superfood, een plaats voor verfrissende groentesapjes, proteïnerijke bowls en heerlijke ontbijtjes. [naar artikel]
Recepten waarbij je tijdens het koken niets hoeft weg te gooien? Het kan. Met het kookboek No waste groenten verwerk je bloemkoolbladeren, -stengels en -schillen in je gerecht, én staat de smaak van de groenten centraal. Gezond, verrassend en zero waste koken, doe je met Sophie Gordon. [naar artikel]
GSK investeert bijna 100 miljoen euro in haar site in het Waals-Brabantse Rixensart. Met een nieuw hypermodern laboratorium moet het... The post Farmareus GSK bouwt ‘labo van de toekomst’ in Rixensart appeared first on Business AM. [naar artikel]
Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten. [naar artikel]
Dat groenten, zoals prei en spruiten, een belangrijke bron van voedingsvezels, vitaminen en mineralen zijn weten we allemaal. Maar zijn deze groenten na verwerking even gezond als verse groenten? En welke impact heeft het verwerkingsproces op hun nutritionele kwaliteit, smaak en textuur? Op die vragen wil het onderzoeksproject VeggieChain een antwoord bieden. The post Z-Food Innovation: VeggieChain onderzoekt impact industriële verwerking op groenten 25/01/24 appeared first on Trends. [naar artikel]
Groenten en fruit zijn niet zo gezond als we denken. Dat schrijft de Nederlandse voedingsexpert Martijn Katan in zijn boek Voedingsmythes. [naar artikel]
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) lanceerde onlangs het idee om de btw op groenten en fruit van zes naar nul procent te brengen. Een idee dat instemming vond bij coalitiepartner Groen. “Groenten en fruit zijn voor veel mensen te duur om op te nemen in hun dagelijks eetpatroon. Door de btw op groenten en […] [naar artikel]
Maandag lanceert Het Nieuwsblad Plan 500g: de smakelijkste uitdaging om elke dag 500 gram groenten en fruit te eten. Omdat het de kortste weg is naar gezond eten, zegt diëtist Michaël Sels. Om de lancering te vieren, komt hij maandagmiddag om 12.30 langs voor een Facebook LIVE-sessie waarin hij al jouw vragen over groenten en fruit beantwoordt. Zijn diepvriesgroenten gezond? Of wat moeten we van smoothies denken? Stel jouw vraag via het formulier hieronder! [naar artikel]
De complexe cyberaanval op een Antwerps medisch labo dat coronatests analyseert, heeft ook verschillende andere medische labo’s in ons land platgelegd. Ook het Genkse Labo Rigo is getroffen. [naar artikel]
Het Antwerpse bedrijf Peace of Meat is vorige week failliet verklaard en zoekt een overnemer van zijn zeven hightech labo’s. Het biotechbedrijf doet onderzoek naar labo- of kweekvlees, vlees dat wordt gekweekt uit stamcellen van bevruchte eieren. Vorige maand nog realiseerde Peace of Meat een doorbraak met zijn eerste in een labo gekweekte kipfilet, die smaakt, ruikt en eruitziet als echte kip. “We kunnen over enkele jaren ons product op de markt brengen, het is doodzonde dat al onze kennis nu verloren zou gaan”, zegt Paul Mozdziak, professor in biotechnologie en hoofd van het onderzoeksteam van Peace of Meat. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.