Sven Ornelis kookt graag en goed. Dat kun je lezen op zijn leuke blog ‘De would-be chef’, waarop hij de lekkerste recepten deelt met zijn publiek. Het koken kreeg hij mee van thuis uit. Eerst en vooral van zijn moeder, Anny, maar zeker ook van zijn grootmoeder: mémé Julia. Haar appeltaart is de grote favoriet. Hoe je die zelf kan maken, verklapt hij samen met zijn moeder in onze nieuwe rubriek ‘Het recept van grootmoeder’. [naar artikel]
Nu het mosselseizoen volop aan de gang is, staan we te popelen om het zwarte goud van de zee zelf weer te gaan proeven. Maar hoe maak je die mosselen het lekkerst klaar? Hoe herken je een slechte mossel? Wat mag je zeker niet doen? En hoeveel mosselen voorzie je per persoon? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke 7 dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. “De mosselen moeten mooi blinken en niet te nat zijn.” [naar artikel]
Vandaag is het Fish-and-chips day. De ideale gelegenheid om de typisch Britse afhaalmaaltijd die bestaat uit gefrituurde vis in combinatie met dikke frieten op het menu te zetten. Vanwaar komt die fastfood-traditie eigenlijk? En hoe maak je het gerecht lekker klaar? Wie in echte Engeland-stijl van het gerecht wil genieten, doet dat met het geheime recept dat Darren McGrady, de ex-chef-kok van de Britse koninklijke familie, in een online video deelt. [naar artikel]
Vandaag is het World Fish and Chips day. De ideale gelegenheid om de typisch Britse afhaalmaaltijd die bestaat uit gefrituurde vis in combinatie met dikke frieten op het menu te zetten. Vanwaar komt die fastfood-traditie eigenlijk? En hoe maak je het gerecht lekker klaar? Wie in echte Engeland-stijl van het gerecht wil genieten, doet dat met het geheime recept dat Darren McGrady, de ex-chef-kok van de Britse koninklijke familie, in een online video deelt. [naar artikel]
Vandaag is het World Fish and Chips day. De ideale gelegenheid om de typisch Britse afhaalmaaltijd die bestaat uit gefrituurde vis in combinatie met dikke frieten op het menu te zetten. Vanwaar komt die fastfood-traditie eigenlijk? En hoe maak je het gerecht lekker klaar? Wie in echte Engeland-stijl van het gerecht wil genieten, doet dat met het geheime recept dat Darren McGrady, de ex-chefkok van de Britse koninklijke familie, in een online video deelt. [naar artikel]
Voor het recept van de madeleines maak ik een 'trip down memory lane'. Mijn grootmoeder was een kei in het bakken van deze schelpvormige [naar artikel]
Een Italiaans recept dat van generatie op generatie is doorgegeven en een 10/10 van Peppe: Anna Di Caro maakt de lekkerste bolognesesaus van Limburg. Zo maakt u ze zelf. [naar artikel]
Zit jij al maanden, misschien zelfs al jaren, te wachten op een aanzoek? Dan kan het volgende recept daar wel eens snel verandering in brengen. Het gerecht ‘Marry Me Chicken’ gaat namelijk al een tijd viraal op TikTok. Het recept zou zelfs zo goed zijn, dat mannen (zoals prins Harry!) er spontaan van op de knie gaan. Zo maak ook jij het makkelijke recept klaar. [naar artikel]
Hoe beter klinken op oud en nieuw dan met een cocktail? Wij vroegen aan vijf Limburgse bartenders om hun lekkerste cocktail te schudden. Met enkele kant-en-klare recepten, maar ook een uitdagende cocktail én een mocktail. Cheers! [naar artikel]
Meester-patissier en -chocolatier Herman Van Dender proeft tien moelleuxgebakjes, vijf uit de koeltoog en vijf uit de diepvries. Hij zoekt niet alleen een zacht gebakje met een lopende kern, maar ook een karaktervolle chocoladesmaak. En die laatste blijkt moeilijk te vinden. [naar artikel]
Waarom kiezen tussen een smashed burger of taco’s als je beide kan combineren? Enter: de ‘smash burger taco’s’. Een ontzettend populair recept op sociale media en dé foodtrend van het moment. Wat maakt deze unieke combinatie zo lekker? En vooral: hoe maak je dat zelf thuis? HLN-chef Jelle Beeckman verklapt zijn recept en deelt vier belangrijke stappen om de lekkerste versie op tafel te krijgen. [naar artikel]
Cocktails slurpen zonder je een lamme arm te shaken: dat kan met de recepten van Didier Van den Broeck. Zijn Antwerpse cocktailbar Dogma werd al twee keer tot beste van Europa verkozen. Hij serveert recepten voor de lekkerste drankjes, die je ook in grotere hoeveelheden kunt maken. [naar artikel]
Cocktails slurpen zonder je een lamme arm te shaken: dat kan met de recepten van Didier Van den Broeck. Zijn Antwerpse cocktailbar Dogma werd al twee keer tot beste van Europa verkozen. Hij serveert recepten voor de lekkerste drankjes, die je ook in grotere hoeveelheden kunt maken. Deze week: How you like them apples. [naar artikel]
Cocktails slurpen zonder je een lamme arm te shaken: dat kan met de recepten van Didier Van den Broeck. Zijn Antwerpse cocktailbar Dogma werd al twee keer tot beste van Europa verkozen. Hij serveert recepten voor de lekkerste drankjes, die je ook in grotere hoeveelheden kunt maken. Deze week: Red snapper. [naar artikel]
Als er één recept is waar je wel 1.001 kanten mee uit kunt, dan is het wel dat van donuts. Eens je deeg klaar is, bepaal jij zelf hoe rond of [naar artikel]
Het is vroeg donker, het is koud, en de kinderen beginnen honger te krijgen. Een lekkere pastaschotel is perfect bij dit weer, en dit recept is echt super makkelijk en super snel klaar. De kinderen mogen de tafel al beginnen dekken! [naar artikel]
Waarom kiezen tussen een smashed burger of taco’s als je beide kan combineren? Enter: de ‘smash burger taco’s’. Een ontzettend populair recept op sociale media en dé foodtrend van het moment. Wat maakt deze unieke combinatie zo lekker? En vooral: hoe maak je dat zelf thuis? HLN-chef Jelle Beeckman verklapt zijn recept en deelt vier belangrijke stappen om de lekkerste versie op tafel te krijgen. [naar artikel]
IJskoffie is booming. Geen zin om naar de dichtstbijzijnde koffiebar te hollen of ben je op je centen aan het letten? Dan maak je het gewoon lekker... [naar artikel]
Nu het mosselseizoen volop aan de gang is, staan we te popelen om het zwarte goud van de zee zelf weer te gaan proeven. Maar hoe maak je die mosselen het lekkerst klaar? Hoe herken je een slechte mossel? Wat mag je zeker niet doen? En hoeveel mosselen voorzie je per persoon? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke 7 dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. “De mosselen moeten mooi blinken en niet te nat zijn.” [naar artikel]
Jo Grootaers, topchef van restaurant Altermezzo in Tongeren, zetelt deze zomer in onze jury die op zoek gaat naar het lekkerste bolletje vanille-ijs van Limburg. Zelf weet hij als de beste hoe je lekker ijs draait. Hieronder deelt hij zijn recept voor vanilleroomijs. [naar artikel]
Je favoriete bonbon verwerken tot een revitaliserende thee? Het kan! Met de nieuwe Ricola Raspberry Mint bonbons maak je een heerlijk theetje. Met dit recept sta je elke ochtend fris op en ga je elke avond voldaan slapen. Benodigdheden Bereidingswijze Het bericht RECEPT Raspberry mint thee verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Elke dag maken chocolatier Dominique Persoone en stylist Jani Kazaltzis een nieuw recept klaar in het programma ‘Cook ensemble’. Deze keer op het menu kip en rib in de zoetzure saus. [naar artikel]
In Polen hebben ze de lekkerste kerststal ter wereld. Patiserie Rzeszow maakte uit marsepein en peperkoek een stal van zo'n 100 kilogram. Als het baksel klaar is, gaat het naar een kerk waar de bezoekers van de stal mogen proeven. [naar artikel]
Kroketjes zijn onmisbaar tijdens de feestdagen: je kunt ze kant-en-klaar kopen, maar wie echt wil scoren, maakt ze helemaal zelf. “Zorg dat je ingrediënten van goede kwaliteit zijn”, tipt Nico Troch, oprichter van krokettenmerk Stuff’d. Hij legt uit hoe je stap per stap de lekkerste kroketten op tafel tovert én deelt twee recepten. “Dit is belangrijk om geen lopende vulling te krijgen.” [naar artikel]
Elke dag maken chocolatier Dominique Persoone en stylist Jani Kazaltzis een nieuw recept klaar in het programma ‘Cook ensemble’. Deze keer op het menu een recept met Hawaïaanse toets in de vorm van een poké bowl met falafel en roze saus. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.