BRUSSEL Hoe kunnen we mensen gezonder en duurzamer laten eten? Simpel: door ze een mooi bord vol lekker uitziende groentjes voor te schotelen. Dan hebben de consumenten zelfs helemaal niet in de gaten dat die biefstuk kleiner is dan de vorige keer. Zo blijkt uit nieuw onderzoek. “Proefpersonen speelden onbewust 13 procent minder vlees én dubbel zoveel groente binnen als vroeger.” [naar artikel]
Als je de laatste tijd weleens buiten bent gekomen, heb je ongetwijfeld gemerkt dat de natuur in volle bloei staat. En dat is goed nieuws voor je culinaire creativiteit. Bloemen zijn immers niet alleen mooi om naar te kijken, maar kunnen ook een leuke toevoeging zijn aan je gerechten. Deze vijf doen het alleszins goed […] Het bericht Vijf bloemen die je met een gerust hart kan opeten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Nu we deze zomer ongetwijfeld veel tijd in huis zullen doorbrengen, is het wel zo leuk om een vleugje natuur naar binnen te halen. Uiteraard kan je voor een bosje bloemen gewoon een bezoek brengen aan je lokale bloemist (zo steun je ook nog eens de kleine ondernemers), maar je kan ook zelf aan de […] Het bericht Bosje bloemen? Op deze plekken pluk je ze lekker zelf verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Mooie bloemen, die vind je bij Roger Tresignie (83) in de tuin. Mooi om naar te kijken, weliswaar. Want wie overweegt om er enkele te plukken, [naar artikel]
Mooi en meer: Deze plant met stijlvolle bloemen is zowel mooi zomaar ergens in de tuin als in vol ornaat en solitair in een pot op terras of balkon. Ze charmeert met op elke bloemsteel een groot gekleurd schutblad rond de eigenlijke bloeikolf. Haar kleuren: wit, rood, geel, roze, paars, oranje, groen, zwart en tweekleurig. Fuego (zie foto) gaat zelfs voor een vlammend effect. Calla kan ook een leven als kamerplant aan en past evenzeer als snijbloem in een vaas. [naar artikel]
Het begint en eindigt niet altijd met kleur. Geur is even belangrijk in uw tuin. Toch als u uzelf de kans geeft om die op te merken. Check hier alvast wat u leuk vindt, om dan wat plantjes in huis te halen en ze in het écht te kunnen ruiken, natuurlijk. [naar artikel]
Met Sofie Dumont het Pajottenland verkennen, dat is een culinaire belevenis op zich. Proeven van wilde bloemen in de tuin van haar groenteboer, smullen van smoutebollen op de piepkleine dorpskermis en watertanden bij de geur van vers spek in café Het Vijfde Wiel. Op die laatste halte vertelt de vtm-kok zó sappig over de geneugtes van lekker eten, dat de stamgast naast haar wat verongelijkt bromt: "Ik krijg er honger van." [naar artikel]
Een tuin of terras vol bloemen stemt iedereen vrolijk. Maar niet iedere plant of bloem gedijt goed in direct zonlicht: heel wat soorten sterven af in de blakke zomerzon. Is je tuin of balkon gericht op het zuiden? Dan vertelt vtwonen.be je welke bloeiers wél perfect floreren. [naar artikel]
Neem in stijl afscheid van de zomer. Doe het met kleur en als het even kan met bloemen en ander plantaardig materiaal uit eigen tuin. Vul eventueel aan met snijbloemen van bij de bloemist. [naar artikel]
Wie wordt er nu niet gelukkig van een mooi boeketje bloemen? Alleen jammer dat ze zo snel verwelken. Met deze tips van de bloemstylisten van... [naar artikel]
Op zoek naar een culinaire ervaring met een zomers tintje? Bij mooi weer is niets zo gezellig als genieten van lekker eten op een terras met uitzicht op het water. Wij gingen daarom op zoek naar restaurants aan de waterkant in Vlaanderen. Van Brasserie ‘t Boothuys in Lanaken tot ‘t Werftje in Zeebrugge: op al deze adresjes kan je dineren met een adembenemend uitzicht. [naar artikel]
In dienstencentrum De Klitsberg kon je zaterdagmorgen lekker ontbijten. Linda, Jessica en verschillende vrijwilligers hadden een mooi uitgebreid ontbijtbuffet klaargezet. Een gezellige babbel en lekker eten: wat moet een mens nog meer hebben? [naar artikel]
Een lekker restaurantje zoeken is één ding, ter plekke kunnen kiezen voor een gezonde en tegelijk ook lokale maaltijd is vaal moeilijker. Wij selecteerden vijf eerlijke adresjes in Gent, die producten van bij lokale boeren de hoofdrol geven in je bord of bowl. [naar artikel]
Wat lekker eten betreft, hoef je de tuin niet uit. En dan bedoelen we niet alleen die bessenstruiken of je moestuin. Wat dacht je van een echte ‘tuinkeuken’, waarin je bakt en braadt op vuur, of zelfs onder de grond? [naar artikel]
De natuur is een complex geheel, alles hangt samen. Onze bloemen lokken insecten, die op hun beurt dan weer onze bloemen en fruitbomen bestuiven. Ga je bladluizen verdijven uit je tuin, dan verdwijnen ook de lieveheersbeestjes. En wanneer je mierengif gebruikt dood je niet enkel de mieren in jouw tuin, maar ook heel wat andere insecten. Het beste is om insecten zoveel mogelijk ruimte te geven om hun ding te doen in jouw tuin. Maar hoe maak je van jouw tuin een insectenvriendelijke plaats? Thomas De Smet van Natuurpunt legt het je uit. [naar artikel]
Ook zonder tuin kan je volop tussen bloemen en planten zitten. Het kan zelfs op een stadskoertje of een balkonnetje op zeven en meer hoog. Maar hoe begin je aan zo’n balkon vol bloemen? [naar artikel]
Niets zo fijn als een vers boeket bloemen op tafel. Het staat niet alleen mooi, verse bloemen doen ook wonderen voor ons humeur. Om zo lang mogelijk van je bloemen te kunnen genieten, kan je ze daarna gaan drogen. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? vtwonen helpt je op weg. [naar artikel]
Minder verspilling, lekker en gezond eten naar de wens van de patiënt. Het kan. Gelderse Vallei in Ede is een voorloper in de... [naar artikel]
Niets beter om het vakantiegevoel in een zomerbar extra mee bij te kruiden dan lekker eten. Aan tapas, sharing food en foodtrucks met hippe streetfood geen gebrek in de Vlaamse zomerbarretjes. Bijna overal vind je wel iéts lekkers om bij jouw drankje te bestellen. Deze 10 locaties gaan lekker loco op hun kaart en serveren je een portie onversneden summer vibes. [naar artikel]
Louis De Jaeger, filmmaker en tuinconsulent verklaarde vorige week de oorlog aan het gazon. Hij is bezorgd over het welzijn van bijen en wil daarom dat mensen meer bloemen in hun tuin laten groeien. In een brief vraagt hij de koning om het goede voorbeeld te geven. [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag: Instagram pancakes. [naar artikel]
Bloemenweides zijn populairder dan ooit. Een zee van wilde bloemen geeft je tuin een ongelooflijke boost, en je doet er de bijen, vlinders en vogels een groot plezier mee. Maar hoe begin je eraan? En wat moet je doen om al die bloemen jaar na jaar terug te krijgen? Onze tuinexperte Laurence Machiels helpt je graag op weg. “Koop niet zomaar een eenjarig bloemenmengsel, kies bewust voor inheemse bloemen.” [naar artikel]
Klinkt september je als herfst in de oren? Niets is minder waar: in je tuin en op je terras blijft het verder zomeren. Zorg dat je tuin niet... [naar artikel]
Een bekende psychologische truc om minder te eten, onder meer getipt voor het Nederlandse Voedingscentrum, zet geen zoden aan de dijk. Wie voedsel opschept op een kleiner bord, eet nauwelijks minder dan van een groter bord, blijkt uit nieuw Brits onderzoek. Het is de eerste keer dat gedragswetenschappers deze eettruc aan een streng onderzoeksprotocol hebben onderworpen. [naar artikel]
Een tuin met grind is handig, want dat vereist een stuk minder onderhoud dan een gazon of een tuin vol planten en bloemen. Maar is dat wel waar? Vtwonen.be zet de grote voor- en nadelen van een tuin vol grind op een rij. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.