Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Hoe rijper, hoe rijker Soms rijpt het vlees tien weken. Zelfs twaalf. 'De smaak wordt veel rijker', zegt Filip Rondou, de slager waar Jeroen Meus zijn vlees haalt. Soms komt dat vlees van koeien uit Spanje, maar even vaak van beesten die in het n

11/04/2019 - 08:42
"Geen omschrijving gevonden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. De vakman zijn vlees Slager, dat ben ik 'Bij de verbouwingen zei de architect: 'We zullen de traiteur vooraan plaatsen.' 'Neen', zei ik. 'Vlees. De mensen moeten vlees zien. Ik ben een slager.' Hendrik en Evelyne Dierendo (13/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


2. Polen exporteert 2,7 ton vlees van zieke koeien: vlees werd niet uitgevoerd naar België (01/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

In Polen is een schandaal aan het licht gekomen met vlees van zieke koeien. Een slachthuis in Kalinowo zou bijna drie ton vlees hebben van onder... [naar artikel]


3. Consument haalt steeds vaker zijn vlees bij lokale beenhouwer of boer (12/03/2018 - Het Belang van Limburg)

HasseltHet schandaal rond de slachthuisgroep Verbist zet consumenten aan om hun vlees elders te kopen, bij de kleine lokale beenhouwer of rechtstreeks bij de boer. “De mensen eten minder, maar ook beter vlees”, zegt Koen Vandevelde, slager en voorzitter van Koninklijke Hasseltse Slagersbond. [naar artikel]


4. VIDEO. Belgisch modelabel zet worstendraaier van Jeroen Meus op T-shirts (19/07/2016 - Het Nieuwsblad)

Walldog, een Belgisch modelabel dat verhalen en opschriften van authentieke winkels naar modecollecties vertaalt, heeft zich laten inspireren door het werk van de Leuvense slagerij Rondou. Objecten die verwijzen naar die bekende slagerij, waar onder meer Jeroen Meus het vlees voor zijn 'haute dogs' haalt, zijn gebruikt voor een nieuwe collectie T-shirts en sweaters. [naar artikel]


5. Ikea lanceert nieuwe balletjes: zonder vlees, maar met dezelfde smaak (16/07/2020 - Het Belang van Limburg)

De iconische gehaktballetjes van Ikea waren tot op vandaag verboden terrein voor wie geen vlees eet, maar daar komt verandering in. De meubelketen voert het plantballetje in, een duurzaam alternatief zonder vlees maar met dezelfde smaak. [naar artikel]


6. Pools bedrijf exporteert vlees doodzieke koeien (01/02/2019 - De Morgen)

Polen moet onmiddellijk de verkoop en export van vlees van zieke koeien stoppen. De Europese Commissie heeft Warschau daartoe opgeroepen naar aanleiding van onthullingen van een Pools televisieprogramma, waaruit blijkt dat zeker één Pools slachthuis extreem zieke koeien aankoopt. Het vlees wordt na verwerking daar geëxporteerd naar negen andere EU-landen. [naar artikel]


7. Meer dan de helft van de Belgen eet minstens 4 keer per week vlees (30/03/2023 - Het Nieuwsblad)

Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens 4 keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). [naar artikel]


8. 3 op de 4 Belgen eet nog steeds elke week vlees: welke soorten zijn het populairst en waarom eten we het zo graag? (23/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]


9. Verspreiding van resistente bacteriën: een reden om lokaal vlees te kopen (23/02/2017 - De Redactie)

De Europese Commissie slaat alarm over de verspreiding van resistente bacteriën. Professor diergeneeskunde Jeroen Dewulf betreurt naar eigen zeggen dat dieren(vlees) daarvoor met de vinger wordt gewezen. Al heeft hij ook bedenkingen bij vlees dat van buiten Europa komt. [naar artikel]


10. Meer dan 9 op de 10 Belgen eet nog steeds elke week vlees: welke soorten zijn het populairst en waarom eten we het zo graag? (23/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]


11. ‘Vleesloos vlees scoort al beter dan echt vlees' (20/04/2018 - De Tijd)

17:33 De Vegetarische Slager bouwde met vleesvervangers in tien jaar een bedrijf uit van 15 miljoen euro. Ook bij ons liggen ze in de rekken bij Delhaize en natuurwinkels. ‘We willen ’s werelds grootste sla... [naar artikel]


12. Nieuwe Butcher’s Store opent op het Zuid (16/09/2020 - Gazet van Antwerpen)

Antwerpen heeft er een nieuwe slagerij bij, meer bepaald in Antwerpen-Zuid. The Butcher’s store is de derde beenhouwerij van slager Luc De Laet. Hoewel we steeds minder vlees eten, draaien zijn zaken goed. Volgens de slager hoeven we niet elke dag vlees te eten maar kiezen we bij voorkeur vlees van goede kwaliteit. [naar artikel]


13. Filet pur, veggieburger of labovlees: waarom we zo gehecht zijn aan dat stukje "vlees" op ons bord (28/04/2018 - VRT NWS)

Waarom is vlees voor ons zo belangrijk, zelfs in die mate dat als we het schrappen, we het per se willen vervangen, door bijvoorbeeld een quornburger, of in de toekomst mogelijk door labovlees? “Onze gehechtheid aan vlees is historisch te verklaren”, zegt voedingsbioloog Frederic Leroy (VUB). “Vlees stond vroeger centraal in onze behoeftendriehoek: voedsel, verhaal en gemeenschap.” Maar onze verhouding tot vlees is intussen scheefgegroeid, en daar moet iets aan gebeuren, waarschuwt hij.  [naar artikel]


14. Dagen Zonder Vlees: waarom de mens geen gepatenteerde vleeseter is (01/03/2017 - Knack)

De mens lijkt niet gemaakt om veel vlees te eten. Steeds meer studies linken vleesverbruik aan gezondheidsproblemen. Campagnes tegen dat verbruik, zoals Dagen Zonder Vlees, zijn dan ook geworteld in vruchtbare biologische grond. Het wordt tijd om vlees als een voedingssupplement te zien. [naar artikel]


15. Deze slager weet wel raad met een "lekker stuk vlees" (03/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Voor een lekker stukje vlees moet u bij de beenhouwer zijn. Dat nam slager Darren Gerrand uit het Australische dorp Lancelin wel heel erg [naar artikel]


16. Jeroen Meus’ favoriete herfstgerecht? Een stoofpotje: met vlees, vis of gewoon puur groenten (02/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Herfstige dagen vragen om stoofpotjes. Ik maak ze ontzettend graag klaar, en varieer er eindeloos mee. Deze week eentje met vlees, eentje met vis en een met alleen maar groenten. Voor elk wat wils. [naar artikel]


17. ‘Haal je vlees tijdig uit de koelkast en laat het niet chambreren in de zon’: topslager Hendrik Dierendonck deelt tien essentiële barbecuetips (25/07/2021 - De Morgen)

‘Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecue’, zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Daarom deelt hij zijn trucjes en verklapt waar het écht om gaat. ‘Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren.’ [naar artikel]


18. DISCUSSIE. Zorgt een hamburger zonder vlees voor hét kantelmoment? (01/06/2019 - Gazet van Antwerpen)

Een hamburger zonder vlees: wat tien jaar geleden bijna ondenkbaar was, klinkt ook nu nog vreemd. Maar ook de grote ketens zetten vegetarische of zelfs veganistische varianten op de kaart die de smaak, structuur en visuele kenmerken van een hamburger benaderen. “Een symboolproduct dat een kantelmoment inluidt”, zegt marketingspecialist Gino Van Ossel. [naar artikel]


19. Is er ook bedorven vlees naar België geëxporteerd? (19/03/2017 - Het Belang van Limburg)

Er gelden erg strikte procedures voor de import van Braziliaans vlees in Europa, legt woordvoerder Philippe Houdart van het Federaal Agentschap van de Voedselveiligheid (FAVV) uit. Zondag raakte bekend dat Braziliaanse vleesbedrijven jarenlang rot vlees op de markt hebben gebracht, mogelijk ook bestemd voor de export. Er heerst nog veel onduidelijkheid en het is dus ook nog veel te vroeg om te weten of dat vlees op de Belgische markt is terechtgekomen, maar het FAVV wijst erop dat het aandeel van Braziliaans vlees sowieso beperkt is in ons land. [naar artikel]


20. Uitgetest: zijn vegetarische worstjes even lekker? (18/02/2020 - Metro)

Plantaardige alternatieven voor vlees worden steeds populairder. Dat blijkt ook uit recente cijfers: Belgen eten nu 8,8% minder vlees dan in 2010. Een evolutie waar de Nederlander Jaap Korteweg, oprichter van De Vegetarische Slager, erg blij mee is. Hij is vastbesloten om met zijn plantaardige vleesvervangers de Belgische koelkasten te veroveren. De Vegetarische Slager bereidt […] Het bericht Uitgetest: zijn vegetarische worstjes even lekker? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


21. Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? (20/05/2021 - Express)

Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? Door Wim Swinnen Wat is de impact van vlees op je gezondheid? Verhogen steak, spek en salami de kans op kanker en hart- en vaatziekten, zoals veel gezaghebbende voedingsdeskundigen beweren, of loopt het allemaal zo’n vaart niet? Experts staan met getrokken messen tegenover elkaar. Wie heeft er gelijk? En hoe betrouwbaar is voedingswetenschap eigenlijk? Generatie […] Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? [naar artikel]


22. Ook Jeroen Meus schrapt vlees in zijn nieuwste kookboek: waarom zit vegetarisch koken (én eten) zo in de lift? (26/10/2022 - VRT NWS)

Wie houdt van een sappige biefstuk of een vol-au-vent op grootmoeders wijze, zal zijn genoegen niet vinden in het nieuwste kookboek van Jeroen Meus. De kok zal vanaf nu niet énkel vegetarisch koken, maar in zijn nieuwste boek - "Groentekost" - staan enkel gerechten zonder vis of vlees. Dat is geen verrassing voor Yves Segers, expert agrarische en voedselgeschiedenis aan de KU Leuven. "Meus volgt het voorbeeld van andere bekende koks zoals Jamie Oliver en Yotam Ottolenghi." [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!