Wie Toscane enkel associeert met wijngaarden en chianti zal zijn visie moeten bijstellen. Italiaanse henneptelers zien een bloeiende toekomst en dromen zelfs van een notering aan de Londonse beurs. [naar artikel]
Het is een topdruivenjaar. De druiven zijn vroeger rijp, de trossen dikker, en de bessen zoet en sappig. Zelf druiven kweken is niet moeilijk, je... [naar artikel]
Wie Toscane enkel associeert met wijngaarden en chianti zal zijn visie moeten bijstellen. Italiaanse henneptelers zien een bloeiende toekomst en dromen zelfs van een notering aan de Londonse beurs. [naar artikel]
Het Italiaanse Chianti Consortium, de organisatie achter een van de populairste wijnen ter wereld, heeft in een half jaar meer dan 56.000 flessen Toscaanse wijn onderschept die helemaal geen chianti bleken te bevatten, maar een aangelengde chemische poederwijn. De kostprijs loopt al op tot over de 200 miljoen euro. [naar artikel]
Over witte wegen zal het morgen weer razen door de Italiaanse wijnstreek Chianti, ten zuiden van Firenze. Naargelang het weer zullen stofwolken opstijgen of wielrenners als besmeurde helden aan de eindstreep arriveren. Net als vroeger. [naar artikel]
Chianti Classico staat aan de vooravond van een nieuwe mijlpaal. Een meedogenloze campagne om de unieke identiteit van de regio aan te scherpen heeft geleid tot een nieuwe onderverdeling in 11 dorpen. De huidige negen erkende Chianti Classico-gemeentegebieden zullen worden vervangen door deze 11 nieuwe Unità Geografiche Aggiuntive (UGA’s). Tijd om ze even onder de […] [naar artikel]
Dankzij de nieuwste technologieën heeft Chianti Consortium, de organisatie achter een van de populairste wijnen ter wereld, in zes maanden tijd... [naar artikel]
Ondanks de kwakkelzomer, verwachten de wijnboeren in het Hageland een prima wijnjaar. Tijdens de bloei was het zonnig en de regen van de voorbije periode heeft ervoor gezorgd dat de druiven goed konden groeien. Volgens wijnboer Jos Van Laer uit Bekkevoort zullen er dit jaar twintig procent meer druiven geoogst kunnen worden om wijn van te maken. [naar artikel]
BORGLOONGin met Limburgse druiven in plaats van graanalcohol als basis: wijnbouwer Ghislain Houben uit Borgloon brengt in september met Bel’Uva de eerste Belgische druiven-gin op de markt. “Gemaakt van druivenschil, wat voor ons normaal een afvalproduct is”, legt hij uit. [naar artikel]
Of je nu witte, groene, rode of paarse druiven verkiest: de Belg eet ze graag. Druiven staan op een mooie zesde plek in de top tien van meest gekochte fruitsoorten volgens een onderzoek van VLAM. Vaak lees je dat die rode druiven gezonder zijn dan de witte of groene, en soms hoor je dat druiven samen met bananen ‘dikmakers’ zouden zijn binnen de fruitcategorie. Maar klopt dat wel? Voedingsdeskundige Frouwkjen van Duin legt uit. [naar artikel]
In Hasselt zijn vandaag de druiven geplukt die daar de voorbije maanden op een 24 meter hoog gebouw geteeld zijn. De druiven werden gekweekt aan 40 druivenstokken, op een dakterras. De wijnbouwer ziet voordelen door de overvloedige zon op het dak, terwijl het gebouw klimaatbestendiger wordt. [naar artikel]
Nederlander Bart van den Akker schrok zich rot toen hij dit weekend wat druiven uit de koelkast pakte. Er bleek een vogelspin in het bakje pitloze druiven uit Chili te zitten. [naar artikel]
In een Nederlands natuurgebied heeft een camera vrijdagnacht bijzondere beelden gemaakt. Op de video is te zien hoe een wolf een groep wilde zwijnen wil aanvallen, totdat de zwijnen de rollen omdraaien. [naar artikel]
Nu er bij een dood dier de Afrikaanse varkenspest is vastgesteld, overweegt Rome om de wilde zwijnen – die vooral in het noorden van de stad hinder veroorzaken – te doden. ”De afvalhopen zijn het probleem, niet de zwijnen.” [naar artikel]
Jezelf op een ecologische manier beschermen tegen een regenbui? Het kan. Bij JBC is een team erin geslaagd om een regenjas te ontwikkelen uit gerecycleerde PET-flessen. Uit plastic dus. Om één jas te maken zijn er zo’n 20 tot 25 PET-flessen nodig. “En de jas ziet er nog goed uit ook”, zegt Saartje Boutsen, bij JBC verantwoordelijk voor ‘corporate social responsibility’ (CSR). [naar artikel]
Op de A2 bij Weert (Nederlands-Limburg) is in de nacht van zondag op maandag een luguber ongeval gebeurd. Een auto kwam daar in botsing met een stel overstekende wilde zwijnen. De ravage was enorm. De wilde zwijnen lagen in tientallen stukken verspreid over de weg. [naar artikel]
Zaterdag is de eerste druivenoogst in Ordingen geplukt. “Amper 3 maanden nadat de eerste stokken van de wijngaard werden aangeplant, is het een verrassende goede oogst”, zegt kasteelheer en initiatiefnemer Richard Sleurs. De eerste productie was goed voor 950 kilo druiven. Na verwerking goed voor van een 800-tal mousserende wijnflessen. [naar artikel]
In 2023 produceerde ons land 13 procent meer wijn dan vorig jaar, goed voor een totaal van 3,4 miljoen liter. Maar welke Belgische wijnen zijn lekker? Matcht de vraag met het aanbod? Welke flessen vind je terug in de supermarkt en in welke druiven blinken we uit? HLN-sommelier Sepideh Sedaghatnia geeft antwoord en tipt vier wijndomeinen: “Onze cool climate wines hebben een frisheid waar Frankrijk en Spanje jaloers naar kijken.” [naar artikel]
08:52 Nederland gaat vanaf 2021 statiegeld invoeren op kleine plastic flessen. Tenzij de verpakkingsindustrie er voor die tijd in slaagt de hoeveelheid plastic flesjes in het zwerfafval met 70 tot 90 procen... [naar artikel]
Donderdagavond zijn bij de controle van een auto elf flessen lachgas gevonden, goed voor een totale hoeveelheid van 28 liter. [naar artikel]
De oogst van de druiven is dit jaar uitstekend. Zo ook op wijndomein Caybergh, waar men in 2011 startte met het oogsten van druiven en waar dit jaar, naar eigen zeggen, het beste jaar ooit is. Vandaag werden de laatste druiven geplukt op de Caybergh en daarbij kreeg het de hulp van enkele studenten. [naar artikel]
Hevige bosbranden legden vorig jaar een deel van de wijngaarden van Californië in as. Sommige druiven smaakten daardoor vies of roken naar as. Wijnmaker Nicolas Quille kwam op het idee om van de druiven wodka te maken. [naar artikel]
Na een eindeloos lange, hete werkdag beslis je op vrijdagavond spontaan om te aperitieven met vrienden. Picknickkleedje? Check. Duizend-en-een hapjes? Check. Koude fles wijn? Onvindbaar, want iedereen heeft het warm en de supermarkt heeft alleen nog warme flessen op voorraad. Een ramp is in zicht, maar niet getreurd: de redding is nabij. Natuurlijk weten we […] Het bericht Drie manieren om je fles wijn vliegensvlug te koelen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.