In het Felix Pakhuis in Antwerpen is zaterdag de eerste editie van ‘Dagen Zonder Vlees Tafelt’ van start gegaan, een tweedaags culinair festival in de laatste rechte lijn naar Dagen Zonder Vlees, de jaarlijkse actie waarbij deelnemers proberen om 40 dagen lang vlees zoveel mogelijk van het menu te schrappen. Op het festival kan men vegetarische en veganistische gerechtjes proeven bij foodtrucks, workshops volgen en zich laten inspireren door de BV’s die dit jaar de boegbeelden zijn van Dagen Zonder Vlees. [naar artikel]
De organisatie van Dagen Zonder Vlees zal geen nieuwe campagne organiseren volgend jaar. Dat maakte ze zelf bekend. Dagen Zonder Vlees spoort mensen al 6 jaar aan om tijdens de vastenperiode geen of minder vlees of vis te eten. [naar artikel]
In navolging van Dagen Zonder Vlees organiseert de vegetarische organisatie EVA de Easy Vegan challenge. Oftewel 21 dagen lang geen enkel [naar artikel]
Minstens 100.000 Vlamingen hebben de intentie om de komende veertig dagen geen of minder vlees te eten. Ze hebben zich geregistreerd voor Dagen Zonder Vlees. Maar wordt er daardoor ook minder vlees gekocht? [naar artikel]
De mens lijkt niet gemaakt om veel vlees te eten. Steeds meer studies linken vleesverbruik aan gezondheidsproblemen. Campagnes tegen dat verbruik, zoals Dagen Zonder Vlees, zijn dan ook geworteld in vruchtbare biologische grond. Het wordt tijd om vlees als een voedingssupplement te zien. [naar artikel]
'Dagen zonder vlees' is een jaarlijks evenement waar we niet meer onderuit kunnen. 40 dagen proberen we weinig of geen vlees en vis te eten. [naar artikel]
'Impossible Foods', een Amerikaans bedrijf dat hamburgers zonder vlees maakt die "sissen" op de grill en sap "bloeden" zoals echt vlees, heeft [naar artikel]
Van maandag tot zondag halen 25 restaurants, waarvan 3 sterrenrestaurants, het vlees van hun menukaart. Op die manier willen de chefs hun steun betuigen aan de eerste editie van de Belgische Week zonder Vlees. Er staan vier Limburgse restaurants op de lijst. [naar artikel]
Op 1 maart start Dagen Zonder Vlees, dat is 40 dagen lang minder vis en vlees eten. Enkele HBvL enthousiastelingen en Chinese vrijwilligers hebben zich geëngageerd om de komende vastenperiode mee te doen. En we hopen dat jij ons vergezelt! [naar artikel]
De boerenorganisatie ABS is de onophoudelijke negatieve berichtgeving over vlees en meer in het bijzonder rood vlees meer dan beu. De ‘dagen zonder vlees’, die vanaf volgende week weer massaal zullen gevolgd worden, zijn voor ABS een stap te ver. De organisatie waarschuwt ook voor de financiële gevolgen voor de landbouwers en prijsstijgingen van voedsel. [naar artikel]
Initiatieven als 'Dagen Zonder Vlees' focussen vooral op de ecologische impact van vlees, anderen doen het uit gezondheidsoverwegingen. Allebei [naar artikel]
Niet toevallig op Aswoensdag begint de actie Dagen Zonder Vlees (DZV). DZV is een bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Het opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten. De gemeente Lanaken heeft ook een groep aangemaakt . [naar artikel]
Na een maand niet drinken, veertig dagen met zo veel mogelijk mensen zo weinig mogelijk vlees en vis eten. De opzet van Dagen Zonder Vlees of kortweg DZV is eenvoudig: probeer de hoogste score te halen op de teller. [naar artikel]
Woensdag 1 maart, het is zo ver. Angstig hielden we de kalender in de gaten en telden we af naar het begin van 40 dagen zonder vlees. Jawel, angstig. Want het team van HBvL zet nu eenmaal al wel eens graag zijn tanden in een ‘stukske vlees’. We worden er helaas elke dag op attent gemaakt welke impact dat heeft op onze planeet, en schuiven daarom vanaf vandaag de steak bearnaise aan de kant en zetten onze tanden in een ander stuk vegetarisch ‘vlees’. [naar artikel]
De gemiddelde Belg at 28,1 kilogram vlees in 2018, tegenover 28,6 kilogram in 2016. Ondanks de lichte daling blijft vlees, waaronder de burger, nog... [naar artikel]
Volhouden maar met die Dagen zonder vlees. Als je niet elke dag zelf in de poten moet roeren, wordt het een stuk gemakkelijker, daarom wijst [naar artikel]
08:00 Kan je na de gruwelijke beelden uit het slachthuis van Izegem nog vlees vinden dat je wel met een gerust gemoed kan eten? Wij gingen op zoek naar de gelukkigste koe van België. En onderzochten of ze o... [naar artikel]
Meer dan 6,7 miljoen baden aan water en 6,5 miljoen wagenkilometers aan broeikasgassen. Zoveel hebben de Dagen Zonder Vlees dit jaar uitgespaard, besluiten de initiatiefnemers op dag veertig. De cijfers moeten natuurlijk met een stevige korrel zout genomen worden. De bezielers zijn vooral blij dat Dagen Zonder Vlees meer en meer ingeburgerd raken. [naar artikel]
Ruim 5.300 Vlamingen beginnen vandaag aan 40 veganistische dagen: dagen zonder vlees, zonder eieren, zonder melkproducten. Om geen tekorten op te lopen, moeten ze goed over hun voedingspatroon waken. En voedingssupplementen in huis halen. [naar artikel]
17:50 Ter Beke kende geen glansrijk beursjaar. Het aandeel van de charcuteriemaker leed onder een varkenscrisis in China en een listeriabesmetting in Nederland. [naar artikel]
De iconische gehaktballetjes van Ikea waren tot op vandaag verboden terrein voor wie geen vlees eet, maar daar komt verandering in. De meubelketen voert het plantballetje in, een duurzaam alternatief zonder vlees maar met dezelfde smaak. [naar artikel]
Onthouding zit in de lift: na de alcoholloze maand Tournée Minérale is het nu de beurt aan 40 Dagen Zonder Vlees. Iedereen wil wel mee springen [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.