Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Knack

Resto National: 1.200 keer mosselen met friet

21/07/2016 - 22:06
"Op het Resto National op het Brusselse Vossenplein werden tijdens de nationale feestdag meer dan 1.200 porties mosselen met friet bereid. De avond wordt er afgesloten met Bruxelles Zingt, een reusachtige karaoke."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Meer dan 1.200 porties mosselen met friet bereid op Resto National (21/07/2016 - Het Nieuwsblad)

Op het Resto National op het Brusselse Vossenplein werden tijdens de nationale feestdag meer dan 1.200 porties mosselen met friet bereid. De avond wordt er afgesloten met Bruxelles Zingt, een reusachtige karaoke. [naar artikel]


2. Resto National serveert 2.250 keer mossel-friet in de Marollen (21/07/2023 - Het Nieuwsblad)

Waar het Bal National donderdagavond 18.500 bezoekers lokte, schoven er vrijdagavond 2.250 mensen aan de tafel van het Resto National in de Marollen. Daar werd er ter gelegenheid van de nationale feestdag een grootschalig mossel-friet-diner georganiseerd. [naar artikel]


3. 21 juli – Resto National uitverkocht met 1.700 eters (21/07/2018 - Metro)

1.700 mensen hebben zaterdagnamiddag- en avond een portie mosselen-friet gegeten in het Resto National op het Brusselse Vossenplein. Met dat aantal was het Resto ook volledig uitverkocht, meldde de organisatoren. Naast de traditioneel Belgische maaltijd was er ook muzikale animatie. Donderdagavond was het Vossenplein nog de dansvloer van de 16de editie van het Bal National […] Het bericht 21 juli – Resto National uitverkocht met 1.700 eters verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


4. Nationale feestdag – Succeseditie voor Resto National: 2.000 eters en 5.500 feestvierders (21/07/2019 - Metro)

Zo’n 2.000 mensen hebben zondagnamiddag- en avond een portie mosselen-friet gegeten in het Resto National op het Brusselse Vossenplein. Dat is een fikse stijging tegenover de 1.700 van vorig jaar. Naast de traditioneel Belgische maaltijd was er ook muzikale animatie. De gigantische karaoke onder leiding van de ‘Orde van de Brusselse Moestasje’ trok zo’n 5.500 […] Het bericht Nationale feestdag – Succeseditie voor Resto National: 2.000 eters en 5.500 feestvierders verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


5. Hier eet je de lekkerste mosselen-friet in Antwerpen (11/10/2019 - Gazet van Antwerpen)

De Lekkerste Mosselen-Friet van de regio eet u in Schoten. De jury van deze smakelijke zoektocht koos na ernstige overweging en een extra proeverij voor restaurant Mosselino van ladychef Valérie Ipekdjian. De Engel uit Zandhoven en De Bomma uit Antwerpen bezetten plaatsen twee en drie. [naar artikel]


6. Waar eet je de lekkerste mosselen-friet? Nomineer jouw favoriet (12/09/2019 - Gazet van Antwerpen)

Mosselen, we kijken er iedere zomer opnieuw naar uit. Waar eet jij de lekkerste mosselen van de hele provincie Antwerpen? Gazet van Antwerpen zoekt het uit. [naar artikel]


7. Belgische friet serveer je nu ook met Belgische mosselen (21/07/2023 - De Standaard)

De mosselen die wij eten, komen meestal uit Nederland of Frankrijk. Maar nu zijn er ook Belgische mosselen uit de Noordzee, een project van Colruyt dat heel wat voeten in de aarde had. ‘De Noordzee is nogal turbulent. En de lokale politiek ook.’ [naar artikel]


8. BEKIJK - Mosselsouper Resto National zamelt 20.000 euro in voor slachtoffers noodweer (21/07/2021 - VRT NWS)

Op het Brusselse Vossenplein heeft de 10e editie van het Resto National plaatsgevonden. De opbrengst van het openlucht-mosselrestaurant ging dit jaar naar de slachtoffers van het noodweer dat België vorige week getroffen heeft. Volgens de organisatoren is er net iets meer dan 20.000 euro ingezameld. [naar artikel]


9. Wij gaan op zoek naar de lekkerste mosselen-friet: vanwaar komt de liefde van de Belg voor mosselen? (12/09/2019 - Gazet van Antwerpen)

Mosselen, we kijken er elke zomer opnieuw naar uit. Ze horen in ons kookboek als mayonaise bij frieten. En ja, die willen we er in dit klassiek gerecht ook wel bij. Waar komt die liefde vandaan en waar eet je de lekkerste mosselen in de hele provincie Antwerpen? Gazet van Antwerpen zoekt het uit. Je kan jouw stem uitbrengen via www.gva.be/delekkerste. [naar artikel]


10. Eerste Belgische mosselen geoogst: "Smaken zoals een Zeeuwse mossel, maar met unieke nasmaak" (21/07/2023 - VRT NWS)

Mosselen-friet mag dan wel een typisch Belgisch gerecht zijn, maar de schaaldieren zelf komen niet van bij ons. Zeeboerderij Westdiep van de Colruyt wil daar verandering in brengen. De eerste (bescheiden) oogst is binnengehaald. "Ze zijn stevig van structuur en zeer sappig", zegt topchef Seppe Nobels die er al mee aan de slag kon. Het is voorlopig ook een dure lekkernij: drie keer duurder dan Zeeuwse mosselen. [naar artikel]


11. Een broodje of een pak friet, mosselen of sushi: waarmee krijg je meer calorieën binnen? (10/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Bestel jij eerder sushi dan mosselen, omdat je denkt dat dat liever voor je lijn is? Is een broodje gezond zoveel “gezonder” dan een pakje friet? En hoeveel calorieën krijg je nu eigenlijk écht binnen met zo’n frappuccino? UZA-hoofddiëtist Michaël Sels kijkt en vergelijkt. [naar artikel]


12. Feestelijkheden in Marollen breiden uit met Brol National (06/07/2017 - De Standaard)

Naast het intussen traditionele Bal National op de vooravond van de nationale feestdag en het ook al goed ingeburgerde Resto National, worden de feestelijkheden in de Marollen dit jaar uitgebreid met een Brol National, een nationale vlooienmarkt op de Vossenplein, in de voormiddag van 21 juli. [naar artikel]


13. Mosselen met witte wijn, carbonara of in een noedelsalade: Sergio Herman brengt hommage aan de smaak van Zeeland (15/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Mosselen met friet – zo kennen we ze allemaal, maar topkok Sergio Herman wil ons verder doen kijken en dromen. “Dit is liefde voor een van de mooiste smaken die Zeeland te bieden heeft.” [naar artikel]


14. Vijftiende Bal National krijgt bezoek van koningspaar Filip en Mathilde (13/07/2018 - Metro)

De 15de editie van het Bal National maakt zich op voor hoog bezoek want koning Filip en koningin Mathilde zullen op zaterdag 20 juli aan de vooravond van de nationale feestdag de festiviteiten op het Vossenplein in de Marollen bijwonen. Op zondag 21 juli wordt het feest voortgezet met de 7de editie van het Resto […] Het bericht Vijftiende Bal National krijgt bezoek van koningspaar Filip en Mathilde verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


15. Lekkere mosseltjes gegeten? Dit kan je doen met de overschot (14/10/2019 - Gazet van Antwerpen)

Dit weekend las u in Gazet van Antwerpen alles over onze culinaire zoektocht naar De Lekkerste Mosselen-friet in jouw regio. Maar wat als je zelf mosselen hebt klaargemaakt en je hebt wel wat overschot? Daar kan je best nog een lekker gerechtje van maken. Wij trokken naar sterrenrestaurant ’t Fornuis bij chef-kok Johan Segers. [naar artikel]


16. Sterrenchef Thijs Vervloet test mosselen aan de kust: “Hier denk je op geen enkel moment de beste te vinden én toch gebeurt het” (05/08/2023 - Gazet van Antwerpen)

Hét kustgerecht bij uitstek is zonder twijfel mossel met friet. Tweesterrenchef Thijs Vervloet van Colette - De Vijvers ging voor ons op zoek naar de beste pot mosselen natuur. En hij vond die op een heel onverwachte plek. [naar artikel]


17. Wetenschappers helpen mosselen kweken in de Noordzee (23/05/2017 - Het Belang van Limburg)

Wordt de derde keer de goede keer voor de Belgische mosselen? Gisteren is in de Noordzee een nieuwe poging gestart, dit keer met volle wetenschappelijke begeleiding. Deze herfst volgen nog experimenten om zeewier, oesters en sint-jakobsschelpen te kweken. [naar artikel]


18. Moeder en dochter stoppen na 17 jaar met Resto ’t Heike (17/11/2018 - Gazet van Antwerpen)

Wilma Adams (64) en haar dochter Stephanie Beerens (37) sluiten op 17 december een hoofdstuk af. Ze ontvangen dan voor de laatste keer gasten in Resto ’t Heike op de Bredaseweg in Minderhout (Hoogstraten). De zaak staat over te nemen. [naar artikel]


19. Restaurants zijn nog niet open, maar er zijn wel al mosselen (26/05/2020 - Het Belang van Limburg)

In het Zeeuwse mosseldorp Bruinisse zijn de eerste mosselen geoogst. Dat deed de Zeeuwse mosselkweker Jan Bout. Het gaat om mosselen van de zogenoemde hangcultuur. Op de eerste mosselen van de bodemcultuur is het nog een maand wachten. [naar artikel]


20. Vlaanderen gaat weer mosselen kweken (13/08/2016 - De Tijd)

01:00 Over een paar jaar eet u mogelijk Belgische mosselen. Onder meer Colruyt en Sioen en onderzoekers starten dit najaar met de kweek van mosselen tussen de windmolens in de Noordzee. [naar artikel]


21. Maaseikenaar eet élke dag biefstuk met friet: "Soms zelfs twee keer per dag" (19/02/2020 - VRT NWS)

Gisteren las je nog het verhaal van Rudy Gybels uit Schaffen die élke dag naar de frituur gaat voor een bakje friet. Hub Vermeulen uit Maaseik gaat nog een stapje verder. Hij eet al 37 jaar lang elke dag biéfstuk met friet. “Ik krijg niets anders binnen." [naar artikel]


22. Foorkramen Rummen zondag open om 15 uur (29/08/2021 - Het Belang van Limburg)

In Rummen vindt vandaag de tweede dag van het kermisweekend plaats. Die tweede dag staat in het teken van de attracties, mosselen-friet en van het terrassen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!