De tint van je banaan – groen, geel of al bijna volledig bruin – geeft je een idee van hoe hij zal smaken en of je veel draadjes van je banaan zal moeten plukken. Maar hoe rijp je banaan is, bepaalt ook hoe je lichaam het fruit verwerkt en welk effect het heeft op je gezondheid. Hilde De Geeter van voedingscentrum NICE legt uit hoe dat zit: “Als je yoghurt eet bij een rijpe banaan, is dit gezondheidsvoordeel minder groot.” [naar artikel]
Als het zomert, dan koelen we graag wat af met een ijsje. Onbeperkt genieten doe je van dit gezond, homemade ijs met yoghurt, noten, mango en banaan. [naar artikel]
Granola is ongetwijfeld een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? “Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt”, vertelt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. “Je moet opletten dat je niet té veel suiker binnenkrijgt.” Hoe maak je die granola dan zelf op een gezonde manier? De chef deelt haar ultieme gezondheidstips en haar eigen basisrecept. [naar artikel]
Vergeet die klassieke koffiekoek bij het ontbijt, voortaan eet je yoghurt met ginsmaak in de ochtend. Klinkt misschien een tikje raar, maar als we producent Rachel’s Organic moeten geloven is deze bijzondere yoghurt wel degelijk gezond. De basis van dit melkproduct is gewone Griekse yoghurt met uitsluitend natuurlijke ingrediënten en smaakmakers zoals citroensap. Om de […] [naar artikel]
Granola is ongetwijfeld een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? “Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt”, vertelt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. “Je moet opletten dat je niet té veel suiker binnenkrijgt.” Hoe maak je die granola dan zelf op een gezonde manier? De chef deelt haar ultieme gezondheidstips en haar eigen basisrecept. [naar artikel]
Niets zo vervelend als een misselijk gevoel terwijl je sport. Het spreekt voor zich dat je ervoor (en erna) best geen hele menu van de McDonalds verorbert. Deze voedingsstoffen geven je lichaam een boost Havermout Niets is zo makkelijk te bereiden als een kommetje havermout of granola. Die bevatten volle granen, zoals haver, en voorzien […] Het bericht Dit kan je het beste eten en drinken voor het sporten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Granola is volgens velen een gezond ontbijt. Iedereen lijkt er nog altijd van in de ban te zijn: sociale media staan vol met foto’s van ‘granola... [naar artikel]
Granola is volgens velen een gezond ontbijt. Iedereen lijkt er nog altijd van in de ban te zijn: sociale media staan vol met foto’s van ‘granola... [naar artikel]
Granola is volgens velen een gezond ontbijt. Iedereen lijkt er nog altijd van in de ban te zijn: sociale media staan vol met foto’s van ‘granola... [naar artikel]
Yoghurt is licht verteerbaar en vetarm, en wordt daarom warm aanbevolen door voedingsexperts. Maar wat is yoghurt precies? [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, kefir, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar hoe zit het met de gezondheidsclaims? Welke kloppen (niet)? Diëtiste Sanne Mouha bespreekt alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is de gezondste? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje, beantwoordt vijf vragen over yoghurt én deelt twee gezonde yoghurtrecepten. “Alleen de 0%-versie van Griekse yoghurt is mager en eiwitrijk.” [naar artikel]
Een man heeft vrijdagavond enkele potjes yoghurt in zijn binnenzak gestoken in een winkel op de Burgemeester Philipslaan. Hij had geen winkelkar genomen en hij had zijn handen vol etenswaren die hij netjes afrekende. Mogelijk was hij de potjes yoghurt vergeten maar hij werd wel staande gehouden na het afrekenen. Hij moest de yoghurt van 6,50 euro betalen en een administratieve kost van 100 euro. [naar artikel]
Pancakes met banaan: heerlijk. Maar pancakes met gekarameliseerde banaan: echt wauw. Vervang de melk door plattekaas voor extra fluffly exemplaren... [naar artikel]
Zelf een vers vieruurtje maken voor je kids? Deze repen zijn in een wip klaar. Gebruik lekker veel fruit, ongezoete granola en yoghurt (gezond!) en... [naar artikel]
01:00 De banaan zoals we die kennen, dreigt door een hardnekkige ziekte te verdwijnen. Met hulp uit Leuven wil de fruitproducent Chiquita binnen acht jaar een gloednieuwe banaan ontwikkelen. ‘De klant mag e... [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is de gezondste? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje, beantwoordt vijf vragen over yoghurt én deelt twee gezonde yoghurtrecepten. “Alleen de 0%-versie van Griekse yoghurt is mager en eiwitrijk.” [naar artikel]
In het leven heb je twee kampen: zij die zeggen dat yoghurt na de houdbaarheidsdatum slecht is, en zij die menen dat je er dagen later nog perfect van kunt eten. Marktleider Danone maakt een einde aan de discussie. “Het doel? Yoghurt redden van de vuilnisbak.” [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
De ene ontbijt met een kom yoghurt en fruit of havermout, de ander zweert bij een gebakken eitje of een toast avocado. Nog een andere categorie slaat het ontbijt over onder de noemer ‘intermittent fasting’ of drinkt gewoon een tas koffie. Welk ontbijt zorgt ervoor dat je zonder honger de lunch haalt en is écht gezond? Diëtist Michaël Sels bespreekt de 7 meest gekozen ontbijtjes: “de norm is één eitje per dag, eet je er ‘s ochtends eentje en ‘s avonds spaghetti, dan heb je er al te veel op.” [naar artikel]
Als je een open pot yoghurt terug in de koelkast zet, drijft er de dag nadien dikwijls een waterig laagje op. Maar wat is dat laagje precies? En moet je het weggieten, je yoghurt volledig weggooien of mag je het nog gerust opeten? Levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere (UGent) legt uit. [naar artikel]
Een slaatje is pas compleet als het ook crunch bevat. Haal je geliefde granola uit de ontbijtkast (of maak er zelf!), et voilà: met die voedzame... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.