Alexander Lemayeur, Dieter Stockman, Michel De Clerck en Kristof Vanfleteren van Konvert Koerse veranderen het geweer van schouder en organiseren nu een vrouwenkoers. © VKK

Kortrijk Koerse wordt Konvert Koerse en is voortaan alleen voor vrouwen: “Wie drie keer in vijf jaar wint, krijgt een stuur met gouden remmen”

Kortrijk/Sint-Denijs -

Konvert Koerse is de opvolger van Kortrijk Koerse. Niet de mannen zwaaien voortaan de plak, maar wel de vrouwen. En het wordt meteen een UCI-wedstrijd. De eerste editie vindt op vrijdag 19 augustus plaats.

Kris Vanhee

Vorig jaar viel Kortrijk Koerse samen met de Grote Prijs Marcel Kint. Die samenwerking bleek niet echt succesvol. “Laten we het hierbij houden dat iedereen zijn verhaal had”, zegt voorzitter van Konvert Koerse Kristof Vanfleteren. “Het DNA van beide evenementen lag te ver uiteen. Zo willen wij ook een fungehalte naast het sportieve luik. Tussen de wielerwedstrijd en het animatiegedeelte zat er te veel tijd. Dat vroege startuur was een vraag van Sporza omdat de wedstrijd werd uitgezonden. De samenwerking is stopgezet.”

Terug naar vroeger wordt het niet helemaal. Het geweer wordt nog eens van schouder veranderd. “Jawel, nog eens een ommezwaai. Wij trekken openlijk de kaart van de sponsor. Wij wijzigen de naam Kortrijk Koerse naar Konvert Koerse. Konvert wil met ons voor langere tijd doorgaan. Naambekendheid is voor hen dan ook belangrijk. Wij organiseren ook geen wielerwedstrijd voor mannen, maar één voor Dames Elite 1.1. Het is meteen een UCI-wedstrijd. We mikken op 25 ploegen van vijf deelnemers. Wat de organisatie betreft kunnen we ook rekenen op de steun van de bestuursploeg van Kuurne-Brussel-Kuurne. We zijn daar heel blij mee. Er komt immers heel wat bij kijken. Zo zijn er 200 seingevers nodig. En we willen het goed doen om de toekomst nog verder uit te bouwen.”

Gouden remmen

Het parcours verandert eveneens. Er komen twee ronden van 40 kilometer via Hoog Kortrijk en Sint-Denijs en zes kleinere ronden met in totaal 128 kilometer. De rensters fietsen acht keer voorbij uitvalbasis het Schouwburgplein. De start is om 16 uur. De aankomst is voorzien omstreeks 19 uur. Vanaf 14.45 uur worden de ploegen voorgesteld op de Grote Markt van Kortrijk. De ploegbussen staan op het Casinoplein.

“Wie drie keer de Konvert Koerse wint in vijf jaar, die krijgt een stuur met gouden remmen ter waarde van 25.000 euro. Ik had het ook over fun. De dag van de wedstrijd zoeken we het sportiefste bedrijfsteam. Daarvoor hebben we een container op de Grote Markt. Bedrijven vormen teams van drie personen. Deze wedstrijd in de wedstrijd moet de sfeer ten goede komen. We doen deze challenge speciaal op de Grote Markt, zodat de liefhebber kan mee genieten. Ons vipdorp staat op het Schouwburgplein. Iedereen zal wel de noodzaak begrijpen van dit dorp, dat mee onze kosten draagt. Die bedragen ongeveer 200.000 euro.”

Konvert Koerse is nog in onderhandeling maar hoopt alvast op namen als thuisrijdster Shari Bossuyt en Lotte Kopecky.

Meer info op konvertkoerse.be