Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Annie en Rosy getuigen over de meedogenloze schuldindustrie: “1,46 euro bleef onbetaald. Nu eist deurwaarder 1.796 euro”

08/05/2024 - 06:10
"Een revolutionaire wetswijziging zal de schuldindustrie aan banden leggen en zo het leven van honderdduizenden mensen met schulden veranderen. Voor Annie (61) en Rosy (47) komt die wetswijziging geen dag te vroeg, want zij weten hoe meedogenloos schuldeisers kunnen zijn. Annie vertelt aan HLN hoe een pietluttige schuld van 1,46 euro kon groeien tot een monsterbedrag van 1.796 euro. Rosy kwam dan weer in de problemen nadat ze een schuld al volledig had afbetaald. Dit zijn hun verhalen: “Ik ben radeloos.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Annie en Rosy getuigen over de meedogenloze schuldindustrie: “1,46 euro bleef onbetaald. Nu eist deurwaarder 1.796 euro” (08/05/2024 - Het Laatste Nieuws)

Een revolutionaire wetswijziging zal de schuldindustrie aan banden leggen en zo het leven van honderdduizenden mensen met schulden veranderen. Voor Annie (61) en Rosy (47) komt die wetswijziging geen dag te vroeg, want zij weten hoe meedogenloos schuldeisers kunnen zijn. Annie vertelt aan HLN hoe een pietluttige schuld van 1,46 euro kon groeien tot een monsterbedrag van 1.796 euro. Rosy kwam dan weer in de problemen nadat ze een schuld al volledig had afbetaald. Dit zijn hun verhalen: “Ik ben radeloos.” [naar artikel]


2. Hoe één deurwaarder de ‘schuldindustrie’ aan banden wist te leggen: “Gedaan met mensen kopje-onder te duwen” (07/05/2024 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag stemt de Kamer een wet die heel wat mensen met schulden zal helpen. “Een revolutie en uniek in Europa”, meent Patrick Van Buggenhout. Hij is zelf deurwaarder, maar vocht de voorbije jaren hard om de schuldindustrie aan banden te leggen. Met succes. “Op korte tijd zijn er drie wetten gestemd die het leven van honderdduizenden mensen zal veranderen, en die de overheid veel geld zal opbrengen én besparen.” Wat verandert er voor mensen met schulden? [naar artikel]


3. Hoe één deurwaarder de ‘schuldindustrie’ aan banden wist te leggen: “Dit zal het leven van honderdduizenden mensen veranderen” (07/05/2024 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag stemt de Kamer een wet die heel wat mensen met schulden zal helpen. “Een revolutie en uniek in Europa”, meent Patrick Van Buggenhout. Hij is zelf deurwaarder, maar vocht de voorbije jaren hard om de schuldindustrie aan banden te leggen. Met succes. “Op korte tijd zijn er drie wetten gestemd die het leven van honderdduizenden mensen zullen veranderen, en die de overheid veel geld zullen opbrengen én besparen.” Wat verandert er voor mensen met schulden? [naar artikel]


4. Hoe één deurwaarder de ‘schuldindustrie’ aan banden wist te leggen: ‘Dit zal het leven van honderdduizenden mensen veranderen’ (08/05/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Deurwaarder legt de ‘schuldindustrie’ aan banden: ‘Dit zal het leven van honderdduizenden mensen veranderen’ (08/05/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


6. SP.A neemt “schuldindustrie” op de korrel: “Hoeveel geld mag je verdienen op iemands miserie?” (16/01/2018 - Het Nieuwsblad)

De kosten die aangerekend worden om mensen te herinneren aan een onbetaalde factuur zouden maximaal en éénmalig 7,5 euro mogen bedragen. Er moet ook een halvering komen van de deurwaarderskosten en een plafonnering van de intresten op onbetaalde facturen. Dat zijn enkele van de wetsvoorstellen die SP.A heeft uitgewerkt om de strijd aan te gaan met wat de Vlaamse socialisten de “schuldindustrie” noemen. De voorstellen gaan gepaard met een campagne op sociale media. [naar artikel]


7. Sp.a neemt 'schuldindustrie' op de korrel: "Hoeveel geld mag je verdienen op iemands miserie?" (16/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

De kosten die aangerekend worden om mensen te herinneren aan een onbetaalde factuur zouden maximaal en éénmalig 7,5 euro mogen bedragen. Er moet... [naar artikel]


8. Sp.a wil strijd aangaan tegen 'schuldindustrie' (17/01/2018 - De Morgen)

[naar artikel]


9. SP.A Brussel wil "schuldindustrie" van deurwaarders en incassobureaus aanpakken (18/01/2018 - VRT NWS)

De SP.A in Brussel legt 5 maatregelen op tafel om het probleem van de schuldopbouw bij de Brusselaars aan te pakken. Zo pleiten de Vlaamse socialisten in Brussel voor een publieke instelling die moet waken over "ethische schuldvordering". "Het is namelijk onaanvaardbaar dat sommige gerechtsdeurwaarders en incassobureaus geld verdienen met de schuld van anderen", zegt Brussels parlementslid Hannelore Goeman.  [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!