Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 November 2020
13:48 uur

Koningspaar moet van auto wisselen aan Nederlandse grens

Het Belang van Limburg

22/11/2016 - 07:49

Koning Filip en koningin Mathilde reizen volgende maandag op een speciale manier naar Nederland, waar ze door koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn uitgenodigd voor een staatsbezoek.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Auto brandt volledig uit bij Nederlandse grens (19/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Eijsden, net over de grens met Voeren, is woensdagavond een auto volledig uitgebrand. De politie vermoedt dat de auto in brand werd gestoken.
  [naar artikel]
 2. Tweede fase van werken E34 tussen Oud-Turnhout en Nederlandse grens (12/09/2019 - Metro)
  Vanaf volgende week begint de tweede fase van de werken op de E34 tussen Oud-Turnhout en de Nederlandse grens. Nu de vernieuwing van het wegdek op de kant richting Antwerpen bijna afgerond is, kan de aannemer vanaf volgende week beginnen aan de vernieuwing van het wegdek in de richting van Nederland. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer donderdag. In de week van 16 september wisselen de werken van kant. Omdat er in twee verschillende zones gewerkt wordt, zullen de werken in iedere zone op een ander moment wisselen. In de zone van het complex Oud-Turnhout zal de fasewissel plaatsvinden in de nacht van 16 op 17 september. In de zone Mol-Postel wisselen de werken van kant tussen dinsdagavond 17 september en donderdagochtend 19 september. Tijdens de wissels is er slechts verkeer over één rijstrook in beide richtingen mogelijk. Daarna, tot begin november, rijdt het verkeer ter hoogte van de werfzones over twee versmalde rijstroken op het nieuwe wegdek langs de kant richting Antwerpen. bron: Belga Het bericht Tweede fase van werken E34 tussen Oud-Turnhout en Nederlandse grens verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Vignet voor Nederlandse grensarbeiders met cruciaal beroep die Belgische grens over willen (23/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nederlandse grensarbeiders die werken in vitale sectoren en een cruciaal beroep uitoefenen kunnen met een vignet sneller de grens tussen België en Nederland oversteken. Dat vignet moet oponthoud bij de grens voorkomen, meldt het Nederlandse ministerie van Binnenlandse Zaken.
  [naar artikel]
 4. Coronavirus: Vignet voor Nederlandse grensarbeiders met cruciaal beroep die Belgische grens over willen (23/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Nederlandse grensarbeiders die werken in vitale sectoren en een cruciaal beroep uitoefenen kunnen met een vignet sneller de grens tussen België en Nederland oversteken. Dat vignet moet oponthoud bij de grens voorkomen, meldt het Nederlandse ministerie van Binnenlandse Zaken.
  [naar artikel]
 5. Tachtiger komt om bij fietsongeval in Zelzate nabij Nederlandse grens (01/06/2019 - Metro)
  Een 83-jarige fietser is zaterdagmiddag in Zelzate om het leven gekomen bij een botsing met een auto op de Belgisch-Nederlandse grens nabij het Nederlandse Westdorpe. Dat meldt de Provinciale Zeeuwse Courant. Het slachtoffer uit Zelzate stak rond 15.35 uur de Tractaatweg over bij de kruising met de Stekkerweg in Zelzate en werd geraakt door de auto. De hulpdiensten werden ingeschakeld, maar de man overleed ter plaatse.  Volgens een woordvoerder van de hulpdiensten vond het ongeluk plaats in Nederland, maar belandde het slachtoffer in België op het wegdek. Daarom werken agenten uit beide landen samen. De Nederlandse afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van de politie doet sporenonderzoek. De automobilist is meegenomen voor verhoor. bron: Belga Het bericht Tachtiger komt om bij fietsongeval in Zelzate nabij Nederlandse grens verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Sluipwegen in Limburg aan Nederlandse grens worden afgesloten: nog te veel niet functionele verplaatsingen (23/03/2020 - VRT NWS)
  De burgemeester van Lanaken laat vandaag alle sluipwegen in zijn gemeente barricaderen. Ook in Kinrooi en Riemst zijn de sluipwegen met de Nederlandse grens afgesloten. Wie werkt, aan mantelzorg doet, co-ouderschap heeft of voor dieren moet zorgen, mag wel nog de grens over.
  [naar artikel]
 7. Belgische scoutsgroep aangereden aan Nederlandse grens, meisje (15) zwaargewond (02/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  In het Nederlandse Bergeijk, vlak over de grens met Lommel, is woensdagavond een Belgische groep scouts aangereden. Een van de ongeveer twintig jongeren, een meisje van vijftien, werd omstreeks 20.45 uur door een auto gegrepen. Ze werd met een helikopter overgebracht naar het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 8. Dode bij aanrijding met trein net over Nederlandse grens (03/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  In het Nederlandse Echt, net over de grens de grens met Maaseik, is maandagmiddag een dodelijke aanrijding gebeurd vlakbij het station.
  [naar artikel]
 9. Meisje van zes korte tijd ontvoerd vlak over Nederlandse grens in Weert (07/06/2018 - Metro)
  Een zesjarig meisje is woensdagavond korte tijd ontvoerd in het Nederlands-Limburgse Weert, vlak over de grens met Nederland. Het kind werd rond 18 uur op de Maastrichtstraat vermoedelijk tegen haar wil in een witte auto gezet. Het meisje is inmiddels weer terecht, aldus de politie. Het meisje, dat weer bij haar familie is, is volgens de politie erg geschrokken. De auto, vermoedelijk een Volkswagen Golf of soortgelijk model, is even later door een getuige gezien op de Nedermaaslaan. Bron: Belga   Het bericht Meisje van zes korte tijd ontvoerd vlak over Nederlandse grens in Weert verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. VDL Nedcar gaat vlak over de grens BMW’s bouwen (20/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  VDL Nedcar in het Nederlands-Limburgse Born, net over de grens met Belgisch-Limburg, heeft een contract binnengesleept voor de bouw van de BMW X1. De bouw van de SUV zal naast die van de Mini-modellen hatchback, Cabrio en Countryman plaatshebben. Het is wederom een opsteker voor de Nederlandse auto-industrie, aangezien het om enkele tienduizenden auto’s per jaar gaat. Dat schrijft De Telegraaf.
  [naar artikel]
 11. Twee auto's botsen in Smeermaas (10/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdag rond 17.15 uur zijn in de Brugstraat - net voor de Nederlandse grens - in Smeermaas twee auto's gebotst. Twee personen raakten gewond. De auto's moesten worden getakeld. (mm)
  [naar artikel]
 12. Nederlandse advocaat beschoten bij Duitse grens (06/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een Nederlandse advocaat is vanuit een rijdende auto neergeschoten in het Duitse Gronau. Dat gebeurde op enkele honderden meters over de grens bij Enschede. Het slachtoffer, een 43-jarige man, is volgens de Duitse politie zwaargewond geraakt. Het zou gaan om een advocaat gespecialiseerd in onder meer ondernemingsrechtelijke en juridische dienstverlening. Zijn advocatenkantoor in Enschede kan geen commentaar geven.
  [naar artikel]
 13. Achtervolging van VW Golf wordt aan grens gestaakt (08/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie heeft donderdagavond een tijdje een VW Golf achterna gezeten. De auto werd op de Rijksweg opgemerkt. Hij reed veel te snel. De politie zette de achtervolging in en zag hoe de bestuurder nog tal van andere overtredingen beging. Bij de Nederlandse grens werd de achtervolging gestaakt. Aan de hand van de nummerplaat zal de eigenaar van de auto nog een proces-verbaal in de bus krijgen. (mm)
  [naar artikel]
 14. Auto gaat pal op de grens over de kop (01/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Pal op de grens van Arendonk en Oud-Turnhout ging vrijdagochtend een auto over de kop. De bestuurder bleef ongedeerd.
  [naar artikel]
 15. Koningspaar haalt banden met Denen aan (29/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Gisterenavond is de eerste dag van het staatsbezoek van het Belgische koningspaar aan Denemarken afgerond met een staatsbanket in het
  [naar artikel]
 16. Politie houdt controleactie aan Belgisch-Nederlandse grens (17/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op de grens van het Belgische Putte en het Nederlandse Putte vond vorige week opnieuw een ‘multidisciplinaire grenscontrole’ plaats. Het ging om een samenwerking van agenten van politiezone Noord en hun Nederlandse collega’s uit Woensdrecht. Dat gebeurde eerder dit jaar ook al.
  [naar artikel]
 17. Politie redt hondje uit snikhete auto (21/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse politie heeft zaterdagmiddag een hondje gered, die was achtergelaten in een geparkeerde auto. Dat gebeurde in Thorn, net over de grens met Kessenich (Kinrooi).
  [naar artikel]
 18. Politie vindt 800.000 euro in auto van 83-jarige vrouw aan Belgische grens (08/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een gepensioneerde onderwijzeres is op de Belgisch-Franse grens tegengehouden toen ze 800.000 euro in haar wagen had. Hoewel het haar geld was, riskeert ze nu toch een forse boete te betalen. Vanaf 10.000 euro moet je het namelijk aangeven als je geld de grens over brengt.
  [naar artikel]
 19. Politie vindt 800.000 euro in auto van 83-jarige vrouw aan Belgische grens (08/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een gepensioneerde onderwijzeres is op de Belgisch-Franse grens tegengehouden toen ze 800.000 euro in haar wagen had. Hoewel het haar geld was, riskeert ze nu toch een forse boete te betalen. Vanaf 10.000 euro moet je het namelijk aangeven als je geld de grens over brengt.
  [naar artikel]
 20. 5-jarige Deimante vlakbij Belgische grens meegenomen door koppel, politie zoekt zilverkleurige auto (14/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De politie van het Nederlandse Limburg is sinds gisterenavond op zoek naar de inzittenden van een zilverkleurige auto. Het gaat om een man en een...
  [naar artikel]
 21. Stilte rond diamanten koningspaar (02/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Albert en koningin Paola, het gepensioneerde koningspaar, zijn dinsdag zestig jaar getrouwd. Van de kant van het Belgische hof echter wordt...
  [naar artikel]
 22. “Groot verdriet” bij Nederlandse koningspaar na aanslag (18/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse Koning Willem-Alexander en koningin Máxima “leven intens” mee met de slachtoffers van de aanslag in Utrecht. Daar vond...
  [naar artikel]
 23. De "usfie" van het Nederlandse koningspaar: vind jij hen op deze foto? (29/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben gisteravond, vrijdag, met honderden Nederlanders geposeerd voor een gigantische
  [naar artikel]
 24. Nederlandse koningin Máxima danst de flamenco in Sevilla (14/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Nederlandse koningspaar is vorige week teruggekeerd naar waar het twintig jaar geleden allemaal begon voor hen: de Spaanse stad Sevilla....
  [naar artikel]
 25. De "usfie" van het Nederlandse koningspaar: vind jij hen op deze foto? (29/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben gisteravond, vrijdag, met honderden Nederlanders geposeerd voor een gigantische
  [naar artikel]
 26. Nederlandse politie zoekt getuigen van steekpartij net over Belgische grens (03/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bij een steekpartij in de Nederlandse gemeente Meerssen, vlakbij Weert over de grens met Lanaken, is dinsdagavond een man gewond geraakt.
  [naar artikel]
 27. Limburg wil Nederlandse centrale inzetten tegen black-outs (18/02/2019 - De Tijd)
  16:42 De Limburgse gemeentelijke groenestroominvesteerder Nuhma wil mee investeren in een kabel om een aardgascentrale net over de Nederlandse grens aan het Belgische net te koppelen. Dat moet de stroomvoor...
  [naar artikel]
 28. VIDEO. Oldtimer uitgebrand op snelweg, bestuurder spoorloos: “Gestolen en aangestoken” (03/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op de A2 in het Nederlandse Limburgse Echt, net over de grens met Maaseik, is in de nacht van maandag op dinsdag een oldtimer in vlammen opgegaan. De auto vatte rond 1.45 uur vuur. Het zou gaan om een gestolen Belgische auto.
  [naar artikel]
 29. Wagen volledig uitgebrand nabij Nederlandse grens (11/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  In het verlengde van de Luikersteenweg in Lommel, vlak over de Nederlandse grens, heeft rond half negen vanochtend een wagen vuur gevat.
  [naar artikel]
 30. Politie doet grote drugsvangst aan Belgisch-Nederlandse grens (06/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De lokale politie van de zone Grens (Essen, Kalmthout en Wuustwezel) heeft vrijdag een grote drugsvangst gedaan aan de Belgisch-Nederlandse grens. Er werd maar liefst 12,5 kilogram cannabis beslag genomen. Twee personen werden gearresteerd.
  [naar artikel]
 31. Nietsvermoedende slachtoffers trappen net over de grens in fraude met QR-code: "Het begint met een smoesje om geld te wisselen” (05/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een nieuwe vorm van fraude heeft net over de grens met Nederland al vier nietsvermoedende slachtoffers gemaakt. Onbekenden spreken voorbijgangers...
  [naar artikel]
 32. Bestuurder rijdt met auto in Albertkanaal op grens Ham en Tessenderlo (12/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Duikers van de brandweer Heusden-Zolder hebben zondag een auto uit het Albertkanaal gehaald die er vroeg in de ochtend was ingereden. Het ongeval gebeurde rond 5 uur op de Kanaalweg op de grens van Ham en Tessenderlo. De bestuurster bracht zichzelf in veiligheid. Het was nog uren zoeken voor de auto kon worden gelokaliseerd en op het droge kon worden getrokken.
  [naar artikel]
 33. Máxima houdt woord: Duncan Laurence luncht met het Nederlandse koningspaar (07/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse koningin Máxima heeft haar belofte aan Duncan Laurence waargemaakt. De winnaar van het Songfestival werd vandaag, op donderdag 7...
  [naar artikel]
 34. Winkelen over de Nederlandse grens: "De Belgen herken je aan hun mondmasker" (13/07/2020 - VRT NWS)
  In Nederland moet je geen mondmasker dragen wanneer je gaat winkelen. Bij ons in België moet dat sinds dit weekend wel. Toch droegen de meeste Belgen die net over de grens gingen winkelen een mondmasker, ook al is het daar dus niet verplicht.
  [naar artikel]
 35. Bedrijf aan Nederlandse grens wordt geterroriseerd door scholekster en dan begint hilarische zoektocht naar oplossing (10/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De eigenaar van een merchandisingbedrijf in Bladel – net over de Nederlandse grens, tussen Turnhout en Eindhoven – heeft op Twitter een hilarisch...
  [naar artikel]
 36. Auto in gracht net over grens met Kwaadmechelen (02/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Gestelsesteenweg in Meerhout, net over de grens met Kwaadmechelen, is vanmiddag een auto in de gracht beland. Een bevrijdingsteam werd opgeroepen om de bestuurder uit de wagen te helpen. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. (zb)
  [naar artikel]
 37. Nederlanders crashen met auto in Kinrooi en gaan terug de grens over (01/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De hulpdiensten rukten gisteren rond 1.30 uur uit nadat ze een oproep hadden gekregen van een zwaar ongeval op de Weertersteenweg in Molenbeersel, vlakbij de grens. Een voorbijganger had een auto in de gracht zien liggen. Het voertuig bleek leeg. De politie ging op zoek naar de inzittenden, maar pas enkele uren later werd duidelijk wat er aan de hand was. De Nederlanders Ewelina N. en Konrad K. waren uit de gecrashte auto gekropen en waren te voet opnieuw de grens overgestoken waarna ze zich in een ziekenhuis in Nederland lieten verzorgen. Ze bleken beiden lichtgewond.
  [naar artikel]
 38. Nederlandse politie schiet bij achtervolging op auto met Belgische nummerplaat (25/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse politie heeft zondag schoten gelost tijdens een achtervolging in Weert, een gemeente in Nederlands-Limburg aan de grens met België. Dat heeft een getuige aan de regionale zender 1Limburg laten weten.
  [naar artikel]
 39. Nederlandse politie schiet bij achtervolging op auto met Belgische nummerplaat (25/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De Nederlandse politie heeft zondag schoten gelost tijdens een achtervolging in Weert, een gemeente in Nederlands-Limburg aan de grens met België. Dat heeft een getuige aan de regionale zender 1Limburg laten weten.
  [naar artikel]
 40. Man met 400 kilo cocaïne opgepakt bij Nederlands-Belgische grens (05/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een 20-jarige man uit de Nederlandse gemeente Schiedam is zaterdagavond aan de Belgisch-Nederlandse grens opgepakt omdat er 400 kilogram cocaïne
  [naar artikel]
 41. Man met 400 kilo cocaïne opgepakt bij Nederlands-Belgische grens (05/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een 20-jarige man uit de Nederlandse gemeente Schiedam is zaterdagavond aan de Belgisch-Nederlandse grens opgepakt omdat er 400 kilogram cocaïne
  [naar artikel]
 42. Brandje op Belgisch-Nederlandse grens vlakbij de Kluis (06/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdag rond 0.45 uur heeft de Nederlandse brandweer een brandje geblust in de buurt van de Kluis in Achel. Het vuur situeerde zich op de grens van België en Nederland. (mm)
  [naar artikel]
 43. Verdeeldheid over tractorsluizen aan Nederlandse grens: “Dit is een pestmaatregel” (30/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De stad Hamont-Achel zal op woensdag 1 oktober op vier landelijke wegen aan de grens met Nederland een tractorsluis plaatsen. Aan Nederlandse zijde worden vragen gesteld bij deze eenzijdige beslissing en oppositiefractie CD&V spreekt van een ‘pestmaatregel’.
  [naar artikel]
 44. Koppel nieuw koningspaar van Sint-Rochus (16/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Miek Geurts en Ward Ramaekers zijn het nieuwe koningspaar van klepschutterij Sint-Rochus Zutendaal.
  [naar artikel]
 45. David en Sandra koningspaar in Voeren (04/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het echtpaar David Burns en Sandra Claessens vormt het koningspaar bij de schutterij Sint-Martinus.
  [naar artikel]
 46. Nederlandse koning luidt belboei voor 75 jaar vrijheid in aanwezigheid van Belgisch koningspaar (28/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander luidt zaterdagmiddag in Terneuzen een belboei, waarmee in 1944 de mijnenvrije doorgang van de Westerschelde...
  [naar artikel]
 47. In de kranten van mei ‘68: koningspaar voor moordenaars uitgescholden (10/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  17 mei, halfweg de historische maand en de Beatles breken met hun goeroe. In ierland krijgt ons koningspaar het ferm aan de stok met studenten die hen voor moordenaars verwijten.
  [naar artikel]
 48. Gorilla’s en chimps wisselen van plaats (18/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  In de Antwerpse Zoo zijn de mensapen verhuisd. Nee, nog niet naar het aangekondigde spiksplinternieuwe buitenperk – dat moet nog gebouwd worden –, wel door onderling van verblijf te wisselen. “Zo’n nieuwe situatie is een hele verrijking voor de dieren”, vertelt verzorgster Julie Vanassche.
  [naar artikel]
 49. Spaans koningspaar naar New York (14/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Spaanse koningspaar gaat volgende week naar New York voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Koning Felipe heeft kans gezien
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.