Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

08 July 2020
05:45 uur

Nu ook 26ste patiënt besmet met legionella

Het Laatste Nieuws

23/05/2019 - 16:09

In het Gentse zijn intussen 26 mensen met legionella besmet. Zonet werd namelijk duidelijk dat ook een 26ste patiënt is opgenomen in het...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Opnieuw patiënt besmet met legionella, nu al negentiende (17/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Opnieuw is in Gent een patiënt opgenomen met legionella, is bevestigd aan onze redactie. Intussen zijn al 19 mensen besmet. Het nieuwe slachtoffer is niet in levensgevaar.
  [naar artikel]
 2. Negentiende patiënt besmet met legionella (17/05/2019 - De Standaard)
  Er is opnieuw een patiënt met een legionella-besmetting opgenomen in het ziekenhuis. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid.
  [naar artikel]
 3. Negentiende patiënt besmet met legionellabacterie (17/05/2019 - VRT NWS)
  Een nieuwe patiënt is getroffen door legionella. De man is gisterenavond opgenomen in het AZ Jan Palfijn in Gent. Dit is de negentiende patiënt die besmet is met de bacterie.
  [naar artikel]
 4. 24ste legionella-patiënt in Evergem (21/05/2019 - De Standaard)
  In de Gentse kanaalzone is een 24ste slachtoffer besmet met de legionella-bacterie. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. De patiënt is opgenomen in het ziekenhuis, maar ligt niet op intensieve zorgen.
  [naar artikel]
 5. 24ste legionella-patiënt in Evergem (21/05/2019 - Metro)
  In de Gentse kanaalzone is een 24ste slachtoffer besmet met de legionella-bacterie. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. De patiënt is opgenomen in het ziekenhuis, maar ligt niet op intensieve zorgen. Gisteravond kwam een 24ste melding van legionella-besmetting, een uitbraak die sinds 10 mei al aan twee slachtoffers het leven heeft gekost. Dat brengt het totale aantal patiënten op 24. De patiënt kreeg de eerste ziekteklachten op 17 mei. Het gaat om een patiënt met een duidelijke link met Evergem. De bron van de besmetting ligt waarschijnlijk in een koeltoren in het Gentse havengebied. Staalnames bij 17 bedrijven bleken maandag bij vijf bedrijven positief te testen op het type Legionella pneumophila waarmee de patiënten besmet zijn. Bij twee bedrijven gaat het om hoge concentraties. Labo-resultaten worden in de week van 3 juli verwacht. Ondertussen zijn desinfecties uitgevoerd. bron: Belga Het bericht 24ste legionella-patiënt in Evergem verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Aantal patiënten met legionella blijft stijgen: "Dertigste zieke opgenomen in het ziekenhuis" (25/05/2019 - VRT NWS)
  In het Sint-Lucas ziekenhuis in Gent is opnieuw een patiënt opgenomen die besmet is met de legionella-bacterie. Het gaat intussen al om de dertigste patiënt die ziek geworden is. De eerste meldingen van de legionella-besmettingen liepen twee weken geleden binnen. 
  [naar artikel]
 7. 50-jarige man eerste dodelijk slachtoffer legionella-uitbraak (14/05/2019 - De Standaard)
  In het Gentse Universitair Ziekenhuis is gistermiddag een patiënt overleden die besmet was met legionella. Vijftien andere patiënten worden nog behandeld. Intussen is de besmettingshaard nog altijd niet gevonden.
  [naar artikel]
 8. Tweede patiënt besmet met legionella overleden (15/05/2019 - Metro)
  Na de legionellabesmetting in de regio rond het Oost-Vlaamse Evergem is een tweede besmette patiënt overleden. Dat bevestigt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het totale aantal bevestigde patiënten stond op zeventien. Maandag overleed een eerste patiënt in het Universitair Ziekenhuis Gent en woensdagavond meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid een tweede dodelijk slachtoffer. Het gaat om een patiënt die overleed in het AZ Sint-Lucas. “Omwille van de privacy van de patiënt en de familie kunnen we geen details geven”, zegt woordvoerder Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid. “Wat de gezondheidstoestand van de andere patiënten betreft, hebben de ziekenhuizen ons bevestigd dat intussen zes patiënten terug thuis zijn en zeven patiënten aan de betere hand. Twee patiënten liggen nog op intensieve zorgen, van wie één er kritiek aan toe is.” bron: Belga Het bericht Tweede patiënt besmet met legionella overleden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. 18e patiënt besmet met legionella: “Het zal niet de laatste zijn” (16/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De legionella-uitbraak leek enkele dagen geleden nog onschuldig, maar de teller staat ondertussen al op 18 besmette personen. Twee daarvan zijn al overleden. Maar het Agentschap voor Zorg en Gezondheid denkt dat het hier niet bij zal blijven. “We gaan er van uit dat dit niet de laatste patiënt zal zijn.” Ook benadrukken ze dat de kans op het vinden van de bron klein blijft.
  [naar artikel]
 10. 18e patiënt besmet met legionella: “Het zal niet de laatste zijn” (16/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  De legionella-uitbraak leek enkele dagen geleden nog onschuldig, maar de teller staat ondertussen al op 18 besmette personen. Twee daarvan zijn al overleden. Maar het Agentschap voor Zorg en Gezondheid denkt dat het hier niet bij zal blijven. “We gaan er van uit dat dit niet de laatste patiënt zal zijn.” Ook benadrukken ze dat de kans op het vinden van de bron klein blijft.
  [naar artikel]
 11. Opnieuw patiënt met legionella opgenomen in het ziekenhuis (14/05/2019 - Metro)
  Er is opnieuw een patiënt opgenomen in het ziekenhuis die besmet werd met legionella in de regio rond Evergem. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. “Dat maakt dat we momenteel 17 patiënten kennen, waarvan één overleden.” Het totale aantal bevestigde patiënten stond maandag op 16. Eén van die patiënten is gisterenavond overleden in het Universitair Ziekenhuis Gent, en dat veroorzaakt extra ongerustheid bij de bewoners van de kanaalzone. De nieuwe patiënt kreeg de eerste ziekteklachten op 9 mei, zegt het agentschap. “Dat is in dezelfde periode dus als de patiënten van de afgelopen dagen. De patiënt is dus niet op een later tijdstip ziek geworden dan de andere patiënten, in dat opzicht verandert deze nieuwe patiënt niets aan onze inschatting van de situatie. Het gaat om een inwoner van de gemeente Evergem, wat opnieuw bevestigt dat de besmetting in die buurt moet gebeurd zijn.” bron: Belga Het bericht Opnieuw patiënt met legionella opgenomen in het ziekenhuis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. 24ste slachtoffer besmet met legionella in Evergem (21/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  In de Gentse kanaalzone is een 24ste slachtoffer besmet met de legionellabacterie. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. De patiënt is opgenomen in het ziekenhuis, maar ligt niet op intensieve zorgen.
  [naar artikel]
 13. Twintigste patiënt besmet met legionella opgenomen in het ziekenhuis (17/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Er is vrijdag een nieuwe patiënt opgenomen in het ziekenhuis met legionellabesmetting in de regio rond het Oost-Vlaamse Evergem. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het totale aantal bevestigde patiënten staat daarmee op 20.
  [naar artikel]
 14. Opnieuw patiënt opgenomen in ziekenhuis na legionellabesmetting (14/05/2019 - De Standaard)
  Er is dinsdag opnieuw een patiënt opgenomen in het ziekenhuis die besmet werd met legionella. Daarmee zijn er in totaal nu al zeventien patiënten. Een van hen overleed maandag.
  [naar artikel]
 15. 18e patiënt besmet met legionella: gerecht opent eigen onderzoek (16/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Er is opnieuw een patiënt opgenomen in het ziekenhuis met legionellabesmetting in de regio rond Evergem. Dat bevestigt het Agentschap Zorg en Gezondheid. De teller staat ondertussen op 18 besmettingen. Het parket Oost-Vlaanderen is een eigen onderzoek gestart.
  [naar artikel]
 16. 27ste patiënt met legionalle opgenomen in het ziekenhuis (24/05/2019 - VRT NWS)
  In het Sint-Lucas-Ziekenhuis in Gent is gisterenavond een 27ste patiënt opgenomen die besmet is geraakt met de legionella-bacterie. Dat bevestigt het agentschap Zorg en Gezondheid aan VRT NWS. Het gaat om een man uit Evergem, zijn toestand is stabiel.
  [naar artikel]
 17. Wat is legionella precies en moet u er bang voor zijn? (14/05/2019 - VRT NWS)
  De legionellabesmetting in de regio van Evergem, bij Gent, komt nu al enkele dagen in het nieuws. Tot nog toe zijn 16 personen in het ziekenhuis opgenomen, van wie één patiënt gisteren jammer genoeg is overleden. Ook in het verleden heeft legionella al dodelijke slachtoffers geëist. Wat is legionella? Hoe gevaarlijk is het en komt het vaak voor?
  [naar artikel]
 18. Is kraantjeswater nog wel veilig? Al je vragen over legionella beantwoord door expert (14/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Is het een goed idee om je douche even over te slaan? En wat moet je doen als je denkt dat je besmet bent met legionella? Bacteriologe Katrien...
  [naar artikel]
 19. Wat is legionella juist? En hoe raak je besmet? (13/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Evergem nabij Gent heeft de legionella-uitbraak tot een eerste dodelijk slachtoffer geleid. Zeker zestien mensen uit de regio zijn opgenomen in...
  [naar artikel]
 20. Overleden patiënt in Utah besmet met zika (08/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een patiënt op leeftijd die vorige maand in Utah City overleed, was besmet met het zikavirus. Dat heeft de gezondheidsautoriteit van de
  [naar artikel]
 21. 26ste legionellapatiënt opgenomen in het ziekenhuis (23/05/2019 - Metro)
  Er is een nieuwe patiënt opgenomen in het ziekenhuis met legionellabesmetting in de regio rond het Oost-Vlaamse Evergem. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het totale aantal bevestigde patiënten staat daarmee op 26. Het gaat om een man die op intensieve zorg ligt. “Hij ontwikkelde zijn eerste ziekteklachten op 19 mei. We hebben hem nog niet uitgebreid kunnen bevragen en zijn link met de Gentse kanaalzone is nog onduidelijk. We rekenen hem wel al als de 26ste patiënt in deze uitbraak”, zegt het agentschap. bron: Belga Het bericht 26ste legionellapatiënt opgenomen in het ziekenhuis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Na lood in waterleiding nu legionella in douches van politiekazerne in Etterbeek gevonden (22/08/2019 - VRT NWS)
  In één van de kazernes van de federale politie in Etterbeek is legionella gevonden in de douches. Het complex met zo’n 40 douches is meteen gesloten. Niemand raakte voorlopig besmet. Het gaat over de politiekazerne waar ook het giftige lood in de waterleidingen zat. Bij verder onderzoek zijn er sporen van legionella aangetroffen.
  [naar artikel]
 23. Nieuwe patiënt met legionella, parket start onderzoek (16/05/2019 - Knack)
  Als blijkt dat de laatste patiënt de voorbije dagen ziek geworden is, dan groeit de ongerustheid dat er nog altijd een actieve bron in de regio rond Evergem is.
  [naar artikel]
 24. Nieuw geval van legionella: nu al 26 patiënten opgenomen in ziekenhuis (23/05/2019 - VRT NWS)
  Er is opnieuw een patiënt met legionella opgenomen in het ziekenhuis.  Dat meldt het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. In totaal zijn nu al 26 mensen met de legionellabacterie in het ziekenhuis beland.  
  [naar artikel]
 25. 28ste legionella-patiënt opgenomen in ziekehuis, 29ste patiënt verblijft thuis (24/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag zijn er nog twee patiënten bijgekomen met legionellabesmetting in de regio rond Evergem. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het...
  [naar artikel]
 26. 28ste legionella-patiënt opgenomen in ziekenhuis, 29ste patiënt verblijft thuis (24/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag zijn er nog twee patiënten bijgekomen met legionellabesmetting in de regio rond Evergem. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het...
  [naar artikel]
 27. Aantal legionella-slachtoffers loopt op tot 25 (21/05/2019 - Metro)
  Het Agentschap Zorg en Gezondheid meldt dat vandaag een 25ste persoon met legionella is besmet in de Gentse kanaalzone. Het gaat om een vrouw die niet afkomstig is uit Evergem. Ze is niet in levensgevaar maar is wel opgenomen in het ziekenhuis. De vrouw kreeg de eerste symptomen op 18 mei. De patiënte is geen inwoner van Evergem, ze moet nog bevraagd worden over de plaatsen waar zij geweest is de voorbije weken. De bron van de besmetting ligt waarschijnlijk in een koeltoren in het Gentse havengebied. Staalnames bij 17 bedrijven bleken maandag bij vijf bedrijven positief te testen op het type Legionella pneumophila waarmee de patiënten besmet zijn. Bij twee bedrijven gaat het om hoge concentraties. Laboratoriumresultaten worden rond 3 juni verwacht. Ondertussen zijn desinfecties uitgevoerd. bron: Belga Het bericht Aantal legionella-slachtoffers loopt op tot 25 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Nieuwe patiënt opgenomen met legionella in Evergem (16/05/2019 - De Standaard)
  Er is een nieuwe patiënt opgenomen in het ziekenhuis met legionellabesmetting. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Er vielen al twee doden.
  [naar artikel]
 29. Tweede patiënt overleden aan gevolgen van legionella-uitbraak in Gent (15/05/2019 - De Morgen)
  Er is een tweede patiënt overleden na de legionellabesmetting in de regio rond Evergem. Dat bevestigt het Agentschap Zorg en Gezondheid.
  [naar artikel]
 30. Legionella: twintigste patiënt opgenomen in het ziekenhuis (17/05/2019 - Knack)
  Er is een nieuwe patiënt opgenomen in het ziekenhuis met legionellabesmetting in de regio rond het Oost-Vlaamse Evergem. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid.
  [naar artikel]
 31. 21ste patiënt met legionella in Evergem (18/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Er is zaterdag opnieuw melding gemaakt van een patiënt met legionellabesmetting in de regio rond het Oost-Vlaamse Evergem. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het totale aantal bevestigde patiënten staat daarmee op 21.
  [naar artikel]
 32. Opnieuw patiënt in ziekenhuis na besmetting met legionella (16/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Er is opnieuw een patiënt opgenomen in het ziekenhuis met legionellabesmetting in de regio rond Evergem. Dat bevestigt het Agentschap Zorg en Gezondheid. De teller staat ondertussen op 18 besmettingen.
  [naar artikel]
 33. Eerste patiënt overleden na legionella-uitbraak in Gent (14/05/2019 - De Morgen)
  Bij de legionella-uitbraak in Evergem bij Gent is een eerste dodelijke slachtoffer gevallen. Er zijn momenteel 16 bevestigde gevallen en de bron van de uitbraak is mogelijk nog actief.
  [naar artikel]
 34. ‘Bij vijf bedrijven legionella aangetroffen, nog twee patiënten besmet’ (20/05/2019 - De Standaard)
  Het Agentschap Zorg en Gezondheid bevestigt dat er bij vijf bedrijven sporen van legionella werd gevonden. Toch blijft er onzekerheid over de bron van de uitbraak. Er hebben zich vandaag nog twee patiënten in het ziekenhuis gemeld.
  [naar artikel]
 35. Wat zijn de symptomen van legionella? Dit weten we over de uitbraak in Gent (14/05/2019 - De Morgen)
  Een uitbraak van legionella in Evergem, bij Gent, heeft geleid tot de dood van de vijftigjarige Hervé Férodet. Vijftien anderen liggen in het ziekenhuis voor een antibioticabehandeling. Hoe ze zijn besmet en of de uitbraak is gestopt is nog niet duidelijk, maar veel andere feiten wel.
  [naar artikel]
 36. Legionella: nieuwe patiënt opgenomen in het ziekenhuis (17/05/2019 - Knack)
  Er is een nieuwe patiënt opgenomen in het ziekenhuis met legionellabesmetting in de regio rond het Oost-Vlaamse Evergem. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid.
  [naar artikel]
 37. Tweede patiënt overleden aan gevolgen van legionella-uitbraak in Evergem (15/05/2019 - De Morgen)
  Er is een tweede patiënt overleden na de legionellabesmetting in de regio rond Evergem. Dat bevestigt het Agentschap Zorg en Gezondheid.
  [naar artikel]
 38. Legionella nog steeds niet onder controle (17/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  EvergemOpnieuw is een patiënt in een Gents ziekenhuis beland door een besmetting met legionella, zo bleek donderdag. De achttiende al. De man werd twee weken later ziek dan de eerste patiënten, het bewijs dat er zo goed als zeker meerdere dagen besmettingsgevaar was. Mogelijk is dat gevaar er zelfs nog steeds. De bron is nog niet gevonden, en dat is ook slecht nieuws voor wie op een schadevergoeding rekent.
  [naar artikel]
 39. Agentschap Zorg en Gezondheid over legionella: ‘Er zullen nog patiënten bijkomen’ (16/05/2019 - De Morgen)
  De bron van de legionella-uitbraak in het Oost-Vlaamse Evergem blijft onbekend. Ook is de kans groot dat er nog zieke mensen zullen bijkomen, zo meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid op een persconferentie. Eerder vandaag is een nieuwe besmette patiënt opgenomen in het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 40. Negentigjarige patiënt overleden in België (11/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  In ons land is een eerste patiënt overleden die besmet was met het coronavirus. Dat melden minister van Volksgezondheid Maggie De Block en haar Brusselse collega Alain Maron woensdag. Het gaat om een negentigjarige patiënt, die werd behandeld in Iris Ziekenhuizen Zuid.
  [naar artikel]
 41. Legionella in regio Evergem – Nabestaanden dienen klacht in tegen bedrijf dat legionella veroorzaakte (10/06/2019 - Metro)
  De slachtoffers van de legionellabacterie in Evergem en omstreken gaan samen een klacht indienen bij het parket. Ze hopen zo sneller informatie te krijgen over het onderzoek en een mogelijke schadevergoeding. Want nu weten ze van niks, zeggen ze. Dat zegt VTM NIEUWS maandag. Tania Braeckman heeft woensdag samen met andere slachtoffers een afspraak met een advocaat. De neef van Tania overleed aan de legionellabacterie. Daarom hebben ze nu beslist om samen een klacht indienen tegen Stora Enso. Die maakten vorige week zelf bekend dat bij hen legionella gevonden is waardoor 32 mensen ziek werden en 2 overleden. Ze werden vorige week al eens uitgenodigd op een infovergadering maar de onduidelijkheid blijft, zeggen ze. Mario Paelinck raakte ook besmet met legionella, 2 jaar geleden al en lag weken in een coma.Hij woont ook in Evergem en heeft een winkel in de buurt van de Gentse haven. Ook hij wil nu duidelijkheid. Hij wil weten waardoor hij besmet geraakte en of er een verband is met de uitbraak vorige maand. Papierfabriek Stora Enso in de haven van Gent wil niet reageren. bron: Belga Het bericht Legionella in regio Evergem – Nabestaanden dienen klacht in tegen bedrijf dat legionella veroorzaakte verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. LIVE. Legionella: al je vragen beantwoord door expert (14/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wat is legionella? En moet jij je zorgen maken? VTM NIEUWS brengt zo dadelijk een extra online nieuws over legionella waarin bacteriologe Katrien...
  [naar artikel]
 43. Werkneemster Stora Enso besmet met legionella (25/06/2019 - De Tijd)
  01:03 Een werkneemster van Stora Enso is besmet geraakt met de legionellabacterie. Mogelijk gebeurde dat op reis. Maar het is niet uitgesloten dat de koeltoren van het bedrijf de oorzaak is.
  [naar artikel]
 44. 25ste slachtoffer besmet met legionella (21/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Er zijn nu al 25 patiënten besmet geraakt met de legionellabacterie, zo meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid dinsdagnamiddag. “We kregen vandaag nog twee meldingen binnen”, aldus woordvoerder Joris Moonens. De uitbraak in de Gentse kanaalzone heeft sinds 10 mei al twee levens geëist.
  [naar artikel]
 45. Eerste patiënt besmet met coronavirus in Verenigde Staten (21/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de staat Washington is een patiënt besmet met het coronavirus in het ziekenhuis opgenomen, zo heeft de krant The New York Times dinsdag gemeld. Het is het eerste bevestigde geval in de Verenigde Staten van de mysterieuze longziekte waaraan zeker zes mensen gestorven zijn en waarvan honderden anderen ziek geworden zijn in Azië.
  [naar artikel]
 46. Eerste Brugse patiënt in quarantaine, ook leerling besmet met coronavirus (10/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het coronavirus heeft dan toch zijn weg gevonden naar Brugge. Vrijdag werd het virus bij een eerste Brugse patiënt vastgesteld. En afgelopen weekend bleek ook een leerling van het Sint-Lodewijkscollege in Brugge besmet te zijn.
  [naar artikel]
 47. Tweede patiënt overleden aan de gevolgen van legionella in Gent (15/05/2019 - VRT NWS)
  In Gent is opnieuw een patiënt overleden aan de gevolgen van een legionellabesmetting. Dat bevestigt het Vlaams Agentschap voor Zorg en Gezondheid. Het gaat om de tweede dode als gevolg van de ziekte.
  [naar artikel]
 48. 90-jarige man is eerste patiënt in ons land die overlijdt aan coronavirus (11/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  In ons land is een eerste patiënt overleden die besmet was met het coronavirus. Dat melden minister van Volksgezondheid Maggie De Block en haar Brusselse collega Alain Maron woensdag. Het gaat om een negentigjarige patiënt, die werd behandeld in Iris Ziekenhuizen Zuid.
  [naar artikel]
 49. 24e patiënt opgenomen met legionellabesmetting (21/05/2019 - VRT NWS)
  Er is opnieuw iemand opgenomen in het ziekenhuis die besmet is door de legionellabacterie. Het gaat om een man die vrijdag ziek is geworden. Hij bevindt zich niet in kritieke toestand en ligt op een gewone afdeling. In totaal zijn nu al 24 mensen ziek geworden door legionella in de Gentse kanaalzone. Twee patiënten zijn vorige week overleden, vier liggen nog op de afdeling intensieve zorgen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.