Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 October 2020
09:11 uur

Koning Filip ontvangt Didier Reynders en Johan Vande Lanotte op het Paleis

Het Laatste Nieuws

30/05/2019 - 16:02

Zal koning Filip vandaag een formateur aanstellen? Of heeft hij beslist om een nieuwe overlegronde te houden en zijn beslissing voorlopig uit te...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Koning ontvangt Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (SP.A), worden zij de informateurs? (30/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Koning Filip ontvangt op Hemelvaart Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (SP.A) op het koninklijk paleis. Welke koninklijke opdracht ze precies gaan krijgen is voorlopig nog niet bekend. Dat werd bevestigd aan onze redactie.
  [naar artikel]
 2. Koning ontvangt Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (SP.A), worden zij de informateurs? (30/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Koning Filip ontvangt op Hemelvaart Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (SP.A) op het koninklijk paleis. Welke koninklijke opdracht ze precies gaan krijgen is voorlopig nog niet bekend. Dat werd bevestigd aan onze redactie.
  [naar artikel]
 3. Koning ontvangt Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (SP.A), worden zij de informateurs? (30/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip ontvangt op Hemelvaart Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (SP.A) op het koninklijk paleis. Welke koninklijke opdracht ze precies gaan krijgen is voorlopig nog niet bekend. Dat werd bevestigd aan onze redactie.
  [naar artikel]
 4. Koning Filip ontvangt Didier Reynders en Johan Vande Lanotte op het Koninklijk Paleis. Worden zij de informateurs? (30/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip ontvangt momenteel Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (sp.a) op het Koninklijk Paleis. Zal de koning vandaag een informateur...
  [naar artikel]
 5. Koning Filip ontvangt Didier Reynders en Johan Vande Lanotte op het Koninklijk Paleis (30/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip ontvangt momenteel Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (sp.a) op het Koninklijk Paleis. Zal de koning vandaag een formateur...
  [naar artikel]
 6. Koning ontvangt Reynders en Vande Lanotte (30/05/2019 - Metro)
  De koning heeft Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (sp.a) in audiëntie ontvangen. Dat heeft het paleis vandaag bekendgemaakt. Mogelijk worden ze als informateurs aangeduid, zo is de algemene verwachting. bron: Belga Het bericht Koning ontvangt Reynders en Vande Lanotte verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Koning ontvangt Reynders en Vande Lanotte (30/05/2019 - Knack)
  Na zijn ontmoetingen met alle partijvoorzitters de voorbije dagen, heeft Koning Filip vanmiddag Johan Vande Lanotte (SP-A) en Didier Reynders (MR) ontvangen op het koninklijk paleis. Dat doet vermoeden dat zij als eerste het veld zullen ingestuurd worden.
  [naar artikel]
 8. Koning ontvangt Vande Lanotte en Reynders (30/05/2019 - Knack)
  Na zijn ontmoetingen met alle partijvoorzitters de voorbije dagen, heeft Koning Filip vanmiddag Johan Vande Lanotte (SP-A) en Didier Reynders (MR) ontvangen op het koninklijk paleis. Dat doet vermoeden dat zij als eerste het veld zullen ingestuurd worden, als informateursduo.
  [naar artikel]
 9. Koning Filip ontvangt Johan Vande Lanotte en Didier Reynders, mogelijk worden ze informateurs (30/05/2019 - VRT NWS)
  Koning Filip ontvangt momenteel Johan Vande Lanotte (SP.A) en Didier Reynders (MR). Dat is aan onze redactie bevestigd uit goede bron. Mogelijk worden ze aangesteld als informateurs die moeten nagaan welke formules mogelijk zijn om een nieuwe federale regering op de been te brengen. 
  [naar artikel]
 10. Informateurs Didier Reynders en Johan Vande Lanotte brengen tussentijds verslag uit aan de Koning (12/07/2019 - De Morgen)
  Zijne Majesteit de Koning heeft de heren Didier Reynders en Johan Vande Lanotte in audiëntie ontvangen in het Paleis te Brussel.
  [naar artikel]
 11. Koning verlengt opdracht van informateurs Didier Reynders en Johan Vande Lanotte (29/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Koning Filip stuurt de federale informateurs Didier Reynders en Johan Vande Lanotte langer het veld in. Dat werd maandagnamiddag besloten nadat ze een vijfde keer langsgingen bij koning Filip om verslag uit te brengen over hun vorderingen.
  [naar artikel]
 12. Koning verlengt opdracht informateurs Vande Lanotte en Reynders tot 1 juli (17/06/2019 - De Morgen)
  Koning Filip heeft de informatieopdracht van Johan Vande Lanotte (sp.a) en Didier Reynders (MR) verlengd tot 1 juli. Dat laat het Paleis weten.
  [naar artikel]
 13. Vande Lanotte en Reynders benoemd tot informateur (30/05/2019 - Knack)
  Koning Filip heeft vanmiddag Johan Vande Lanotte (SP-A) en Didier Reynders (MR) ontvangen op het koninklijk paleis. De twee ervaren politici worden als eerste het veld ingestuurd om een federale regering op de been te krijgen.
  [naar artikel]
 14. Reynders en Vande Lanotte worden om 14 uur bij koning Filip verwacht (06/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Informateurs Didier Reynders en Johan Vande Lanotte worden vandaag om 14 uur in het Koninklijk Paleis in Brussel verwacht om bij koning Filip een...
  [naar artikel]
 15. Koning verlengt opdracht van informateurs Didier Reynders en Johan Vande Lanotte (29/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip stuurt de federale informateurs Didier Reynders en Johan Vande Lanotte al zeker tot 9 september het veld in. Dat werd maandagnamiddag besloten nadat ze een vijfde keer langsgingen bij de koning om verslag uit te brengen over hun vorderingen.
  [naar artikel]
 16. Informatieopdracht Johan Vande Lanotte (SP.A) en Didier Reynders (MR) wordt verlengd, volg live de persconferentie (17/06/2019 - VRT NWS)
  Johan Vande Lanotte (SP.A) en Didier Reynders (MR) hebben zonet verslag gedaan bij koning Filip over hun informatieopdracht met het oog op de vorming van een federale regering. Op hun voorstel wordt de opdracht verlengd. Vande Lanotte en Reynders geven nu een persconferentie.
  [naar artikel]
 17. Informateurs Reynders en Vande Lanotte brengen eerste verslag uit bij koning Filip (06/06/2019 - Knack)
  Informateurs Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (SP.A) worden om 14 uur in het Koninklijk Paleis in Brussel verwacht om bij koning Filip een eerste verslag uit te brengen van hun opdracht.
  [naar artikel]
 18. Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (SP.A) hebben één missie: de knoop ontwarren (31/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Niet één, maar meteen twee informateurs moeten het pad effenen voor een nieuwe federale regering. Koning Filip heeft Johan Vande Lanotte (SP.A) en Didier Reynders (MR) aangesteld om de regeringsonderhandelingen in goede banen te leiden. Twee anciens met voldoende ervaring en contacten in beide landsdelen. En als iemand De Wever en Di Rupo dichter bij elkaar kan brengen, dan is het wel Vande Lanotte.
  [naar artikel]
 19. Reynders en Vande Lanotte op bezoek bij de koning (30/05/2019 - De Standaard)
  Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (PS) zijn sinds 16u op audiëntie in het koninklijk paleis. Dat doet vermoeden dat ze samen informateur worden voor de federale regeringsvorming.
  [naar artikel]
 20. Waarom de koning een veilige keuze maakt met Johan Vande Lanotte en Didier Reynders (30/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Niet één, maar wel twee informateurs moeten een nieuwe federale regering voorbereiden. Koning Filip heeft Johan Vande Lanotte (SP.A) en Didier Reynders (MR) aangesteld als de mannen die de regeringsonderhandelingen in goede banen moeten leiden. Een veilige keuze.
  [naar artikel]
 21. Informateurs Reynders en Vande Lanotte om 14.30 uur naar de koning (29/07/2019 - Metro)
  De federale informateurs Didier Reynders en Johan Vande Lanotte gaan vandaag om 14.30 uur langs op het paleis om verslag uit te brengen van hun werkzaamheden van de voorbije weken. Daarna volgt een persconferentie. Reynders en Vande Lanotte gaan maandagmiddag al voor de vijfde keer langs bij koning Filip om verslag uit te brengen over hun opdracht. De twee zijn eind mei door het paleis het veld ingestuurd als koninklijk informateurs. Begin juli werd hun opdracht nog eens verlengd, dit keer om intensievere inhoudelijke contacten te leggen. Die moesten tegen vandaag een preformatienota opleveren. Verwacht wordt dat de koning de opdracht van de informateurs straks nog eens verlengt. Omstreeks 15.30 uur geven de informateurs tekst en uitleg op een persconferentie in het Brusselse Egmontpaleis. Gisteren kregen Johan Vande Lanotte en Didier Reynders voor het eerst een aantal belangrijke tenoren samen voor een rondetafelgesprek. Ook N-VA en PS tekenden present. Over de inhoud van de gesprekken kwam weinig naar buiten, al is wel duidelijk dat de informateurs een nota hebben toegelicht. bron: Belga Het bericht Informateurs Reynders en Vande Lanotte om 14.30 uur naar de koning verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Koning ontvangt Reynders en Vande Lanotte (30/05/2019 - Metro)
  De koning heeft Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (sp.a) in audiëntie ontvangen. Dat heeft het paleis vandaag bekendgemaakt. Mogelijk worden ze als informateurs aangeduid, zo is de algemene verwachting. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Reynders en de voormalige socialistische minister Johan Vande Lanotte arriveerden om 16.00 uur aan het paleis in Brussel. De verwachting is dat de koning beide ervaren politici uitstuurt als informateurs met het oog op de vorming van een federale regering. Dat zou niet voor het eerst zijn. Beiden werden al eens tot informateur of koninklijk verkenner benoemd, na de verkiezingen van 2010. Reynders was ook al eens informateur in aanloop naar de vorming van de (korte) regering Verhofstadt III. Vande Lanotte mislukte in zijn opdracht als koninklijk verkenner toen hij in januari 2011 zijn opdracht teruggaf aan de koning. Tijdens een persmoment duidde hij de grenzen van zijn opdracht met een Engels gezegde: ‘You can lead a horse to water, you can’t make it drink’. De koning ontving dinsdag en woensdag één voor één alle voorzitters van de partijen met verkozenen in de Kamer, inclusief Vlaams Belang. bron: Belga Het bericht Koning ontvangt Reynders en Vande Lanotte verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Koning verlengt opdracht van informateurs Reynders en Vande Lanotte (06/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Koning Filip heeft de opdracht van informateurs Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (sp.a) verlengd, precies een week nadat ze daarmee begonnen zijn. Dat maakt het Paleis bekend nadat de twee een eerste keer verslag waren komen uitbrengen van hun vorderingen. Dadelijk geven ze meer uitleg op een persconferentie.
  [naar artikel]
 24. Didier Reynders en Johan Vande Lanotte starten ‘Missie: ontwar de knoop’, maar hoe groot is hun slaagkans? (31/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Niet één, maar meteen twee informateurs moeten het pad effenen voor een nieuwe federale regering. Koning Filip heeft Johan Vande Lanotte (sp.a) en Didier Reynders (MR) aangesteld om de regeringsonderhandelingen in goede banen te leiden. Twee anciens met voldoende ervaring en contacten in beide landsdelen. En: als iemand De Wever en Di Rupo dichter bij elkaar kan brengen, dan is het wel Vande Lanotte.
  [naar artikel]
 25. Live: Opdracht van informateurs Reynders en Vande Lanotte verlengd tot 9 september (29/07/2019 - De Morgen)
  Koning Filip heeft de opdracht van informateurs Didier Reynders en Johan Vande Lanotte verlengd tot 9 september. Dat staat te lezen in een bericht van het koninklijk paleis. Het duo zal opnieuw verslag uitbrengen aan de koning op 17 augustus en 9 september.
  [naar artikel]
 26. Opdracht van informateurs Reynders en Vande Lanotte verlengd tot 9 september (29/07/2019 - De Morgen)
  Koning Filip heeft de opdracht van informateurs Didier Reynders en Johan Vande Lanotte verlengd tot 9 september. Dat staat te lezen in een bericht van het koninklijk paleis. Het duo zal opnieuw verslag uitbrengen aan de koning op 17 augustus en 9 september.
  [naar artikel]
 27. Reynders en Vande Lanotte blijven informateur, koning verlengt opdracht (06/06/2019 - VRT NWS)
  Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (SP.A) blijven aan als informateur. Dat heeft het Paleis zonet laten weten. Op 17 juni brengen de informateurs opnieuw verslag uit bij koning Filip. Afgelopen week hadden de informateurs contacten met de verschillende politieke partijen, de vakbonden en de werkgevers, om na te gaan wat de mogelijkheden zijn om een federale regering te vormen. 
  [naar artikel]
 28. LIVE. Vande Lanotte en Reynders brengen opnieuw verslag uit van hun opdracht (09/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De federale informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders gingen deze namiddag rond 15 uur voor de zevende keer langs bij koning Filip. Ze...
  [naar artikel]
 29. Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders stoppen volgende week (25/06/2019 - De Tijd)
  13:39 Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders geven volgende week hun opdracht terug aan koning Filip, zo wordt tegenover het persbureau Belga bevestigd uit goede bron.
  [naar artikel]
 30. Koning stuurt Vande Lanotte en Reynders het veld in (30/05/2019 - De Tijd)
  16:02 Johan Vande Lanotte (sp.a) en Didier Reynders (MR) mogen van Koning Filip het veld aftasten als informateur.
  [naar artikel]
 31. Reynders en Vande Lanotte brengen tussentijds verslag uit aan koning Filip (12/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip heeft vanmiddag van informateurs Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (sp.a) een tussentijds verslag gekregen over hun...
  [naar artikel]
 32. LIVE. Vande Lanotte en Reynders brengen opnieuw verslag uit van hun opdracht, Groen valt af (09/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De federale informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders gingen deze namiddag rond 15 uur voor de zevende keer langs bij koning Filip. Ze...
  [naar artikel]
 33. Koning verlengt opdracht van informateurs Reynders en Vande Lanotte: “Niet met Vlaams Belang en PVDA gepraat” (06/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Koning Filip heeft de opdracht van informateurs Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (SP.A) verlengd, precies een week nadat ze daarmee begonnen zijn. Dat maakt het Paleis bekend nadat de twee een eerste keer verslag waren komen uitbrengen van hun vorderingen. De informateurs bevestigden dat op een persconferentie. “We zetten ons werk verder.”
  [naar artikel]
 34. Vande Lanotte en Reynders brengen opnieuw verslag uit bij de koning (09/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De federale informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders brengen vandaag gaan vandaag voor de zevende keer langs bij koning Filip. Ze...
  [naar artikel]
 35. Koning verlengt opdracht van informateurs Vande Lanotte en Reynders (01/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip heeft de opdracht van informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders voor een derde keer verlengd. Tegen 29 juli willen de twee een preformatienota op papier hebben staan.
  [naar artikel]
 36. Koning Filip verlengt opdracht van informateurs Vande Lanotte en Reynders opnieuw: “Ten laatste begin oktober eindverslag” (09/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip heeft de opdracht van de federale informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders (nog maar eens) verlengd. De twee politici brachten maandagmiddag om 15 uur voor de zevende keer verslag uit bij de koning, die het duo opnieuw het veld heeft ingestuurd.
  [naar artikel]
 37. Koning Filip verlengt opdracht van informateurs Vande Lanotte en Reynders opnieuw: “Ten laatste begin oktober eindverslag” (09/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Koning Filip heeft de opdracht van de federale informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders (nog maar eens) verlengd. De twee politici brachten maandagmiddag om 15 uur voor de zevende keer verslag uit bij de koning, die het duo opnieuw het veld heeft ingestuurd.
  [naar artikel]
 38. Opdracht van informateurs Reynders en Vande Lanotte verlengd tot 9 september (29/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Koning Filip stuurt de federale informateurs Didier Reynders en Johan Vande Lanotte al zeker tot 9 september het veld in. Dat werd maandagnamiddag besloten nadat ze een vijfde keer langsgingen bij de koning om verslag uit te brengen over hun vorderingen.
  [naar artikel]
 39. Informatieopdracht van Vande Lanotte en Reynders zit erop (07/10/2019 - De Morgen)
  De informatieopdracht van Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (sp.a) zit erop. Over eventuele opvolgers zegt het paleis nog niets. De informateurs hebben zonet hun eindverslag uitgebracht bij de koning.
  [naar artikel]
 40. Reynders en Vande Lanotte brengen tussentijds verslag uit bij de koning (12/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Informateurs Didier Reynders en Johan Vande Lanotte hebben vrijdagmiddag zoals aangekondigd het tussentijds verslag van hun missie uitgebracht. Dat meldt het Paleis na afloop van de audiëntie.
  [naar artikel]
 41. Koning verlengt opdracht van informateurs Reynders en Vande Lanotte tot 17 juni (06/06/2019 - De Morgen)
  De koning heeft de opdracht van informateurs Didier Reynders en Johan Vande Lanotte verlengd tot 17 juni. Dan moet het duo opnieuw verslag uitbrengen op het Paleis over de federale regeringsvorming.
  [naar artikel]
 42. Vande Lanotte en Reynders maandagnamiddag voor de zevende keer naar de koning (09/09/2019 - Knack)
  De federale informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders gaan maandagmiddag om 15 uur voor de zevende keer langs bij koning Filip. Ze brengen er opnieuw verslag uit van hun opdracht. Verwacht wordt dat de koning die nog eens verlengt.
  [naar artikel]
 43. Koning verlengt opdracht informateurs Reynders en Vande Lanotte tot 17 juni (06/06/2019 - De Morgen)
  De koning heeft de opdracht van informateurs Didier Reynders en Johan Vande Lanotte verlengd tot 17 juni. Dan moet het duo opnieuw verslag uitbrengen op het Paleis.
  [naar artikel]
 44. Koning verlengt opdracht van informateurs Reynders en Vande Lanotte tot 17 juni: ‘Scenario van 2010 en 2011 niet meer herhalen’ (06/06/2019 - De Morgen)
  De koning heeft de opdracht van informateurs Didier Reynders en Johan Vande Lanotte verlengd tot 17 juni. Dan moet het duo opnieuw verslag uitbrengen op het Paleis over de federale regeringsvorming.
  [naar artikel]
 45. Informateurs brengen opnieuw verslag uit bij koning Filip, N-VA en Vlaams Belang spreken over concrete dossiers (17/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders trekken vandaag opnieuw naar het Paleis in Brussel om er bij koning Filip een tweede keer...
  [naar artikel]
 46. Wie neemt fakkel over van federale informateurs Vande Lanotte en Reynders? (07/10/2019 - Knack)
  De federale informateurs, Johan Vande Lanotte en Didier Reynders, maken maandag om 16.30 uur hun eindverslag over aan koning Filip tijdens een audiëntie.
  [naar artikel]
 47. Informatieopdracht Vande Lanotte en Reynders opnieuw verlengd (09/09/2019 - De Standaard)
  Koning Filip heeft de informatieopdracht van Johan Vande Lanotte (SP.A) en Didier Reynders (MR) voor de vijfde keer verlengd. Ten laatste begin oktober moeten de politici een eindverslag uitbrengen.
  [naar artikel]
 48. Informateurs Reynders en Vande Lanotte werken voort (09/09/2019 - De Morgen)
  De federale informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders hebben voor de zevende keer verslag uitgebracht van hun opdracht bij koning Filip. De vorst verlengde de opdracht van beide heren.
  [naar artikel]
 49. Opdracht Reynders en Vande Lanotte zit erop, actievoerster glipt achter hen mee door de poort (07/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de aankomst van de informateurs Johan Vande Lanotte (sp.a) en Didier Reynders (MR) aan het Koninklijk Paleis in Brussel heeft een vrouw even...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.