De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Imke Courtois peilt naar vakantieplannen topsporters: Wat doet Kimberly Buys deze zomer?

VRT NWS

16/07/2019 - 10:01

Onze sport- en gezondheidsexpert Imke Courtois kiest deze zomer vooral voor festivals, barbecues en strandvakanties, maar wat doen onze Belgische topsporters tijdens de zomervakantie? Wanneer is hun vakantie gegund? En kunnen ze hun sport dan even loslaten? Tijdens de zomervakantie gaat Imke Courtois elke week op bezoek bij een topatleet of topcoach. Vandaag: zwemster Kimberly Buys.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Imke Courtois peilt naar vakantieplannen topsporters: wat doet ex-zeilkampioene Evi Van Acker in de zomer? (13/08/2019 - VRT NWS)
  Onze sport- en gezondheidsexpert Imke Courtois kiest deze zomer vooral voor festivals, barbecues en strandvakanties, maar wat doen onze Belgische topsporters tijdens de zomervakantie? Wanneer is hen vakantie gegund? En kunnen ze hun sport dan even loslaten? Tijdens de zomervakantie gaat Imke Courtois elke week op bezoek bij een topatleet of topcoach. Vandaag: zeilster Evi Van Acker.
  [naar artikel]
 2. Imke Courtois peilt naar vakantieplannen topsporters: wat doet wielrenner Gianni Vermeersch deze zomer? (20/08/2019 - VRT NWS)
  Onze sport- en gezondheidsexpert Imke Courtois kiest deze zomer vooral voor festivals, barbecues en strandvakanties, maar wat doen onze Belgische topsporters tijdens de zomervakantie? Wanneer is hen vakantie gegund? En kunnen ze hun sport dan even loslaten? Tijdens de zomervakantie gaat Imke Courtois elke week op bezoek bij een topatleet of topcoach. Vandaag: wielrenner Gianni Vermeersch.
  [naar artikel]
 3. Imke Courtois peilt naar vakantieplannen topsporters: wat doet turnster Nina Derwael deze zomer? (06/08/2019 - VRT NWS)
  Onze sport- en gezondheidsexpert Imke Courtois kiest deze zomer vooral voor festivals, barbecues en strandvakanties, maar wat doen onze Belgische topsporters tijdens de zomervakantie? Wanneer is hen vakantie gegund? En kunnen ze hun sport dan even loslaten? Tijdens de zomervakantie gaat Imke Courtois elke week op bezoek bij een topatleet of topcoach. Vandaag: turnster Nina Derwael.
  [naar artikel]
 4. Imke Courtois peilt naar vakantieplannen topsporters: wat doet tennisster Elise Mertens in de zomer? (30/07/2019 - VRT NWS)
  Onze sport- en gezondheidsexpert Imke Courtois kiest deze zomer vooral voor festivals, barbecues en strandvakanties, maar wat doen onze Belgische topsporters tijdens de zomervakantie? Wanneer is hen vakantie gegund? En kunnen ze hun sport dan even loslaten? Tijdens de zomervakantie gaat Imke Courtois elke week op bezoek bij een topatleet of topcoach. Vandaag: tennisster Elise Mertens.
  [naar artikel]
 5. Imke Courtois peilt naar vakantieplannen topsporters: wat deed en doet ex-atletiekkampioene Hanna Mariën tijdens de zomer? (23/07/2019 - VRT NWS)
  Onze sport- en gezondheidsexpert Imke Courtois kiest deze zomer vooral voor festivals, barbecues en strandvakanties, maar wat doen onze Belgische topsporters tijdens de zomervakantie? Wanneer is hen vakantie gegund? En kunnen ze hun sport dan even loslaten? Tijdens de zomervakantie gaat Imke Courtois elke week op bezoek bij een topatleet of topcoach. Vandaag: ex-atletiekkampioene en personal coach Hanna Mariën.
  [naar artikel]
 6. Imke Courtois peilt naar vakantieplannen topsporters: "Tijdens het tussenseizoen mogen de triatleten trashen" (09/07/2019 - VRT NWS)
  Onze sport- en gezondheidsexpert Imke Courtois kiest deze zomer vooral voor festivals, barbecues en strandvakanties, maar wat doen onze Belgische topsporters tijdens de zomervakantie? Wanneer is hun vakantie gegund? En kunnen ze hun sport dan even loslaten? Tijdens de zomervakantie gaat Imke Courtois elke week op bezoek bij een topatleet of topcoach. Vandaag: bondscoach van de Belgische triatleten en zelf ex-triatleet Nick Baelus.
  [naar artikel]
 7. Imke Courtois stopt na EK met voetballen: "Ik moest een keuze maken" (12/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Red Flame Imke Courtois hangt deze zomer haar voetbalschoenen aan de haak. Dat laat ze optekenen in Het Nieuwsblad. De 29-jarige Courtois, zowat
  [naar artikel]
 8. Kimberly Buys is tevreden met contractverlenging Sport Vlaanderen: “En nu goed resultaat op het WK” (19/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Kimberly Buys toonde zich woensdagavond uiterst tevreden met de verlenging van haar topsportcontract bij Sport Vlaanderen. Dat stond lange tijd op losse schroeven, nadat Buys op het EK vorige zomer de finale miste op de 100m vlinderslag.
  [naar artikel]
 9. Kimberly Buys mikt op nieuw Belgisch record en halve finale op WK (07/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Kimberly Buys heeft zich op de Swim Cup in Eindhoven verzekerd van een ticket voor het WK zwemmen in Boedapest (15-30 juli). De 27-jarige Buys
  [naar artikel]
 10. Kimberly Buys verpulvert eigen record op weg naar halve finales 100m vlinder (06/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Kimberly Buys heeft zich vandaag op de openingsdag van het olympisch zwemtoernooi op de Spelen in Rio de Janeiro verzekerd van een ticket voor de
  [naar artikel]
 11. Kimberly Buys naar finale 50m vlinder, Croenen en Caerts out (14/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Kimberly Buys heeft zich geplaatst voor de finale van de 50 meter vlinderslag op het EK kortebaan in het Deense Kopenhagen.
  [naar artikel]
 12. Kimberly Buys op WB zwemmen in Eindhoven naar finale 100m vlinder (30/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Kimberly Buys heeft zich geplaatst voor de finale van de 100 meter vlinderslag op de derde en laatste dag van de wereldbekermanche kortebaanzwemmen...
  [naar artikel]
 13. Kimberly Buys zwemt naar zevende plaats in historische WK-finale (29/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Kimberly Buys is zevende geworden op de 50 meter vlinderslag op het WK zwemmen in Boedapest. Onze landgenote eindigde in 25.78, het goud ging naar de Zweedse favoriete Sjostrom in 24.60.
  [naar artikel]
 14. Imke Courtois stopt na EK met voetballen (12/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Red Flame Imke Courtois hangt deze zomer haar voetbalschoenen aan de haak. De 29-jarige Courtois, zowat de bekendste voetbalster en analiste in België, speelt haar laatste wedstrijden op het EK in Nederland en wil zich daarna meer toeleggen op haar doctoraat en haar leven buiten de sport. “Ik ben nog in topvorm, maar ik moest een keuze maken”, klinkt het.
  [naar artikel]
 15. Imke Courtois stopt na EK met voetballen (12/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Red Flame Imke Courtois hangt deze zomer haar voetbalschoenen aan de haak. De 29-jarige Courtois, zowat de bekendste voetbalster en analiste in België, speelt haar laatste wedstrijden op het EK in Nederland en wil zich daarna meer toeleggen op haar doctoraat en haar leven buiten de sport. “Ik ben nog in topvorm, maar ik moest een keuze maken”, klinkt het.
  [naar artikel]
 16. Kimberly Buys haakt af voor estafetteploeg 4x200m vrije slag (20/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In een vooruitblik op de Flanders Speedo Cup, die dit weekend in Antwerpen plaatsvindt, heeft Kimberly Buys bekendgemaakt dat zij zich
  [naar artikel]
 17. Kimberly Buys strandt in halve finales 100m vlinderslag (07/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Kimberly Buys is er op de openingsdag van het olympisch zwemtoernooi op de Spelen in Rio de Janeiro niet in geslaagd zich te plaatsen voor de
  [naar artikel]
 18. Kimberly Buys als 14de naar halve finale WK: “Hopelijk straks sneller” (26/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op de 50m vlinder kan Kimberly Buys nog wat troost zoeken na haar gemiste doel op de 100m vlinder om zich voor de Spelen in Tokio te plaatsen. Op...
  [naar artikel]
 19. Kimberly Buys staat in halve finales 50 meter vlinderslag (28/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Kimberly Buys heeft zich vandaag op de wereldkampioenschappen zwemmen (langebaan) in de Hongaarse hoofdstad Boedapest gekwalificeerd voor de
  [naar artikel]
 20. Kimberly Buys zet Belgisch kortebaanrecord neer in 100m wisselslag (07/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Kimberly Buys heeft op de slotdag van de Wereldbekermanche kortebaanzwemmen in de Duitse hoofdstad Berlijn in de reeksen haar eigen Belgische
  [naar artikel]
 21. Kimberly Buys voelt zich in vorm van haar leven (16/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Kimberly Buys veroverde op de Mare Nostrumwedstrijden van Monaco en Barcelona drie medailles, met chrono's die ze niet verwacht had. "Ik voel mij
  [naar artikel]
 22. Kimberly Buys plaatst zich voor EK op 50m vlinderslag (04/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Kimberly Buys heeft zich zondag met een tijd van 26.45 gekwalificeerd voor de 50m vlinderslag op het EK zwemmen in groot bad in Glasgow (3-9 augustus). Buys deed dat op de Antwerp Diamond Swimming Race.
  [naar artikel]
 23. Kimberly Buys zwemt in Eindhoven WK-limiet op 50m vlinderslag (06/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Kimberly Buys heeft donderdag op de Swim Cup in Eindhoven de WK-limiet op de 50m vlinderslag gezwommen. Buys klokte af in 26.19 en verzekerde zich zo van deelname aan de Wereldkampioenschappen in Boedapest (15-30 juli).
  [naar artikel]
 24. Kimberly Buys mikt op nieuw Belgisch record en halve finale op WK (07/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Kimberly Buys heeft zich donderdag op de Swim Cup in Eindhoven verzekerd van een ticket voor het WK zwemmen in Boedapest (15-30 juli). De 27-jarige Buys zwom de 50m vlinderslag in 26.19. “In Boedapest mik ik op een plaats in de halve finales en een nieuw Belgisch record”, liet Buys vrijdag weten aan Belga.
  [naar artikel]
 25. Kimberly Buys twijfelt over zwemtoekomst: “Nu zit de moed me in de schoenen” (06/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na haar eerdere gemiste EK-finale op de 100m vlinder raakte Kimberly Buys vandaag met de gemengde 4x100m wissel ook niet bij de topacht. Zo dreigt...
  [naar artikel]
 26. Kimberly Buys na mislukt WK: “Ik vrees mijn topsportcontract nu wel kwijt te raken” (27/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kimberly Buys wacht na haar teleurstellend WK-zwemmen nog een aartsmoeilijke jacht om de olympische limiet te kraken. In Tokio 2020 zou ze graag...
  [naar artikel]
 27. Kimberly Buys heeft WK-ticket beet op 50m vlinderslag (06/04/2017 - Sporza)
  Kimberly Buys heeft in Eindhoven de WK-limiet op de 50m vlinderslag gezwommen. Ze klokte af in 26"19 en verzekert zich zo in juli van een uitstapje naar Boedapest.
  [naar artikel]
 28. Kimberly Buys naar halve finale 50m vlinder, Croenen en Caerts out (14/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Kimberly Buys heeft zich geplaatst voor de halve finale van de 50 meter vlinderslag op het EK kortebaan in de Deense hoofdstad Kopenhagen.
  [naar artikel]
 29. Kimberly Buys vol vertrouwen naar stage Tenerife (22/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Kimberly Buys vertrekt zondag met veel vertrouwen naar de traditionele stage in Tenerife. Haar niet erkende WK-limiet op de 50 m vlinderslag begin deze maand op de Antwerp Diamond Speedo Race was voor haar de onverwachte bevestiging dat het nieuwe trainingsprogramma werkt.
  [naar artikel]
 30. Kimberly Buys mag op het EK ook 100 meter vlinder zwemmen (16/04/2018 - Sporza)
  Kimberly Buys heeft op het Swim Festival in Bergen (Noorwegen) de EK-limiet gezwommen voor de 100m vlinderslag. Met 58"50 eindigde ze 2e achter olympisch kampioene Sara Sjöström.
  [naar artikel]
 31. Kimberly Buys bezorgt België bronzen zwemmedaille (09/08/2018 - Knack)
  Kimberly Buys heeft donderdag de bronzen medaille veroverd in de 50 meter vlinderslag op de Europese kampioenschappen in het Schotse Glasgow.
  [naar artikel]
 32. Kimberly Buys op WK in Boedapest in actie op 50 en 100m vlinder (14/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Kimberly Buys heeft een uitstekend BK zwemmen in het Antwerpse Wezenbergbad achter de rug. De Antwerpse pakte er voor eigen publiek haar 31e en
  [naar artikel]
 33. Kimberly Buys strandt in reeksen 100m vlinderslag WK (21/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kimberly Buys heeft zich zondag niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de 100 meter vlinderslag op de wereldkampioenschappen...
  [naar artikel]
 34. Kimberly Buys bezorgt België brons: 'Genieten van die medaille' (09/08/2018 - Knack)
  Kimberly Buys heeft donderdag de bronzen medaille veroverd in de 50 meter vlinderslag op de Europese kampioenschappen in het Schotse Glasgow.
  [naar artikel]
 35. Kimberly Buys en Fanny Lecluyse doen het uitstekend op Belgisch kampioenschap (12/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Kimberly Buys is vandaag goed begonnen aan het BK kortebaanzwemmen in Brugge met titels op de 50 meter vrije slag (25.51), 100 meter vlinderslag
  [naar artikel]
 36. Kimberly Buys plaatst zich voor haar 6e EK zwemmen (04/03/2018 - Sporza)
  Op de Antwerp Diamond Swimming Race heeft Kimberly Buys op de 50 meter vlinderslag de limiet gezwommen voor het EK in Glasgow (3-9 augustus).
  [naar artikel]
 37. Kimberly Buys plaatst zich met nieuw Belgisch record voor finale 50m vlinderslag (28/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Kimberly Buys heeft zich op het WK zwemmen in het Hongaarse Boedapest geplaatst voor de finale van de 50 meter vlinderslag. Buys (BRABO) zette
  [naar artikel]
 38. WK-limiet, maar nog geen WK-ticket voor Kimberly Buys (04/03/2017 - Sporza)
  Kimberly Buys is onder de WK-limiet van de 50 meter vlinderslag gedoken. Helaas telt de Antwerp Diamond Speedo Race niet mee als kwalificatiewedstrijd.
  [naar artikel]
 39. Kimberly Buys stelt teleur op 100m vlinder: “Hiervoor kwam ik niet naar Gwangju” (21/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kimberly Buys hoopte op het WK de olympische limiet te kraken, maar kwam niet eens in de buurt. Haar tijd van 59.26 – meer dan een seconde boven...
  [naar artikel]
 40. Kimberly Buys: "Medaille zit in mijn hoofd" (14/12/2017 - Sporza)
  Een vijfde plaats op de 50 meter vlinderslag heeft Kimberly Buys vertrouwen gegeven voor het vervolg van haar EK. Al vermoedt de 28-jarige zwemster dat er meer in zat.
  [naar artikel]
 41. EK ZWEMMEN. Kimberly Buys naar halve finales 50m vlinder, Croenen en grieperige Caerts uitgeschakeld (14/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Kimberly Buys heeft zich donderdagvoormiddag geplaatst voor de halve finales van de 50 meter vlinderslag op de tweede dag van de Europese kampioenschappen kortebaanzwemmen in de Deense hoofdstad Kopenhagen.
  [naar artikel]
 42. Kimberly Buys haakt af voor estafetteploeg 4x200m vrije slag op WK (20/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  In een vooruitblik op de Flanders Speedo Cup, die dit weekend in Antwerpen plaatsvindt, heeft Kimberly Buys bekendgemaakt dat zij zich genoodzaakt ziet om af te haken voor de estafetteploeg van de 4x200m vrije slag, die eventueel in actie zou komen op het Wereldkampioenschap groot bad van komende zomer in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.
  [naar artikel]
 43. Kimberly Buys wordt achtste op honderd meter vlinder in Canet-en-Roussillon (17/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Kimberly Buys is zaterdag achtste geworden op de 100 meter vlinderslag op de meeting in Canet-en-Roussillon, de derde manche van het Mare Nostrum-criterium. Buys zwom 58.67, meer dan een halve minuut boven haar persoonlijke bestttijd van 57.91.
  [naar artikel]
 44. WK zwemmen – Kimberly Buys staat in halve finales (26/07/2019 - Metro)
  Kimberly Buys heeft zich vrijdag op het WK zwemmen in het Zuid-Koreaanse Gwangju geplaatst voor de halve finales op de 50 meter vlinderslag, die deze namiddag worden gezwommen. De dertigjarige Oost-Vlaamse zwom op het niet-olympisch nummer de veertiende tijd van alle deelneemsters, 26.23. Dat volstond voor een stek in de halve finales. Buys was 0.84 trager dan de Zweedse Sarah Sjöström die de snelste tijd in de reeksen liet optekenen. Ze bleef ook ruim boven het Belgisch record van 25.70, dat ze twee jaar geleden zwom op het WK in Boedapest. Vorige week zondag strandde Buys op het WK al in de reeksen van de 100m vlinderslag. bron: Belga Het bericht WK zwemmen – Kimberly Buys staat in halve finales verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. WK zwemmen – Kimberly Buys staat in halve finales (26/07/2019 - Metro)
  Kimberly Buys heeft zich vrijdag op het WK zwemmen in het Zuid-Koreaanse Gwangju geplaatst voor de halve finales op de 50 meter vlinderslag, die deze namiddag worden gezwommen. De dertigjarige Oost-Vlaamse zwom op het niet-olympisch nummer de veertiende tijd van alle deelneemsters, 26.23. Dat volstond voor een stek in de halve finales. Buys was 0.84 trager dan de Zweedse Sarah Sjöström die de snelste tijd in de reeksen liet optekenen. Ze bleef ook ruim boven het Belgisch record van 25.70, dat ze twee jaar geleden zwom op het WK in Boedapest. Vorige week zondag strandde Buys op het WK al in de reeksen van de 100m vlinderslag. bron: Belga Het bericht WK zwemmen – Kimberly Buys staat in halve finales verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Kimberly Buys gaat door tot Olympische Spelen van 2020: “Na het EK in Glasgow zat ik met mezelf in de knoei” (13/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Kimberly Buys is door Sport Vlaanderen uitgenodigd om op 13 december de al of niet verlenging van haar topsportcontract te komen bespreken. Voor...
  [naar artikel]
 47. Kimberly Buys pakt tweede medaille op Wereldbeker in Kazan (09/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Kimberly Buys is zondag tweede geworden op de 100m vlinderslag op de derde en laatste dag van de Wereldbeker in het Russische Kazan, de eerste manche van het seizoen. Buys tikte aan in 58.33, de vierde snelste chrono uit haar carrière op die afstand. Haar Belgisch record bedraagt 57.91.
  [naar artikel]
 48. Kimberly Buys mist finale 50m vlinderslag (09/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Kimberly Buys heeft zich donderdag (lokale tijd) niet kunnen plaatsen voor de finale van de 50m vlinderslag op het WK zwemmen kortebaan in het Canadese Windsor. Buys werd met 25.90 in de halve finales uitgeschakeld met de tiende tijd. Ze zwom 14 honderdsten te traag voor een finaleplaats.
  [naar artikel]
 49. Zwemster Kimberly Buys zakt vol vertrouwen af naar stage in Tenerife (22/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Kimberly Buys vertrekt zondag met veel vertrouwen naar de traditionele stage in Tenerife. Haar niet erkende WK-limiet op de 50 m vlinderslag
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy