Vandaag is het Internationale Dag van het Bier, een hoogdag voor bierliefhebbers. En zo zijn er veel in België. Met meer dan 1.100 soorten bier uit... [naar artikel]
Een glaasje, dat kregen de bezoekers van Bokrijk gisteren cadeau tijdens de Dag van het Eetbare Landschap. Om daarin het Bokrijk-bier te kunnen proeven, zullen ze geduld moeten hebben tot mei komend jaar. Dan pas worden de eerste flesjes met het artisanaal gebrouwen BKRK-bier geopend. [naar artikel]
Bier en de middeleeuwen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat beseffen ze bij het middeleeuwse topevenement Quondam in Berlaar maar al te goed. Dit weekend kunnen de bezoekers voor het eerst Quondam-bier drinken. We gingen al eens proeven en er is goed nieuws: het lijkt niet op de brakke brouwsels die ze in de echte middeleeuwen soldaat maakten. [naar artikel]
Kaffee van Antwerpen, het pop-upcafé van Gazet van Antwerpen, is ook op zaterdag open. Vanaf 14u kan je proeven van funky streetfood en van Bier van A, speciaal gebrouwen voor onze 125ste verjaardag. Daarnaast verzorgt onze huis-dj zwoele beats, prepareert onze barista overheerlijke koffie en nemen we je mee op reis door de tijd in onze virtual reality corner. [naar artikel]
Wildplassen op festivals is niet netjes, maar op Dranouter is het ook verspilling. Onderzoekers van de Universiteit Gent zuiveren er over enkele weken de urine tot drinkbaar water en distilleren er tegelijkertijd bruikbare meststoffen uit. Proeven of gezuiverde urine ook naar lauw bier smaakt? “Enkel op eigen risico.” [naar artikel]
Kans is groot dat je ooit al eens alcoholvrij bier gedronken hebt. Iets minder ingeburgerd, maar ook bezig aan een opmars, is non-alcoholische wijn. Eens proeven? Dat kan, want samen met Vintense geven we twintig flessen weg. Proost! [naar artikel]
Bier maakt deel uit van de Belgische cultuur, maar ook in het buitenland wordt onze nationale drank gesmaakt. Daarom zijn hier 16 boeiende weetjes over bier. Om de volgende keer aan de toog eens mee uit te pakken? 1. Het oudste bekende recept voor bier is bijna 4.000 jaar oud Bier werd niet voor het […] [naar artikel]
Het Wellense Kurre Bier gemaakt van Wellense stroop valt in de prijzen op de Frankfurt International Trophy. Dat is een jaarlijkse internationale wedstrijd in Duitsland waar dranken van over heel de wereld geproefd worden en een score krijgen toegewezen. Het Kurre Bier van de 26-jarige Kevin Timmermans uit Wellen kreeg een score van 88 op 100 in de categorie bruin bier. De Wellenaar is fier dat een op-en-top Limburgs bier in de prijzen valt op een internationale wedstrijd. [naar artikel]
Op het Jazz Bilzen bierfestival kon men een 7-tal biertjes proeven die gebrouwen werden door bier- en wijngilde 't Wijnvat in de eigen minibrouwerij in Gellik. [naar artikel]
De brandweerlieden van Poperinge hebben voor hun Duitse collega's bier gebrouwen, als teken van vriendschap en respect. Maar ook om de 54 jaar oude band tussen de 2 brandweerposten te vieren. Samen klinken, zat er door corona nog niet in, maar de brandweerlieden van het Duitse Obergrenzebach konden wel al een eerste keer proeven van het bier. [naar artikel]
Rosa Merckx is op haar 95e de grande dame van de Belgische bierwereld. Een gesprek over mauve smakend bier, zes kratten voor koning Leopold III en selfies met Chinezen. [naar artikel]
Wie een avondje op café gaat en bier en wijn afwisselt, krijgt vaak te horen: wijn na bier is plezier en bier na wijn is venijn. Maar klopt deze stelling ook? En welke van de twee dranken levert je de stevigste kater op de dag erna? Wetenschapsexpert Martijn Peters geeft voor eens en altijd een antwoord op die vragen. [naar artikel]
Alle bierliefhebbers zijn vanmiddag in Diest welkom voor de streekbierenmarkt van de lokale bierproeversvereniging Objectieve Bier Academie Diest (O.B.A.D.) en de stad Diest. Op deze vijfde editie kan je proeven van de creaties van 20 regionale brouwerijen en bierfirma’s. [naar artikel]
Op zoek naar nieuwe foodadresjes in Limburg? Wij delen er tien. Van verse cocktails en hippe deelgerechtjes tot de allereerste ramenbar in onze provincie: hier moet je zeker eens komen proeven. [naar artikel]
De Amerikaanse keten van biercafés World of Beer is op zoek naar vier stagiairs die de wereld willen rondreizen om overal pintjes te proeven en dat op kosten van het bedrijf. Meer nog, je wordt ze zelfs voor betaald. [naar artikel]
88 juryleden van over de hele wereld zijn naar ons land gereisd om drie dagen lang bier te proeven op de Brussels Beer Challenge. Op 19 november worden de prijzen uitgereikt op de Horeca Expo Gent. [naar artikel]
Vrije Basisschool De Wijzer uit Wijer heeft een internationale schoolweek georganiseerd met als thema: ‘samen over de grenzen heen.’ De kinderen maakten kennis met andere culturen en ze mochten ook proeven van de internationale keuken. [naar artikel]
AB InBev stemt in met vraag van carnavalsgroep Beschomt om het Aalsterse bier Safir, waarvan de productie in 2014 werd stopgezet, weer (even) op de markt te brengen. Tot en met april kunnen Ajuinen het legendarisch gerstenat weer proeven. [naar artikel]
Vandaag vieren we de Internationale Dag van het Bier. Er zijn 1.150 verschillende Belgische biersoorten. Het angstzweet kan dan ook al eens [naar artikel]
Toerisme Diest en de lokale bierproeversvereniging Objectieve Bier Academie Diest (O.B.A.D.) organiseren vandaag op de Grote Markt in Diest het streekbierenfestival. Je kan er proeven van bieren van een 20-tal brouwerijen uit de regio. [naar artikel]
Op de Gentse Feesten zal te zien zijn hoe water uit urine gezuiverd kan worden en er valt ook bier te proeven dat uit gezuiverd afvalwater is gebrouwen. [naar artikel]
Wie een avondje op café gaat en bier en wijn afwisselt, krijgt vaak te horen: wijn na bier is plezier en bier na wijn is venijn. Maar klopt deze stelling ook? En welke van de twee dranken levert je de stevigste kater op de dag erna? Wetenschapsexpert Martijn Peters geeft voor eens en altijd een antwoord op die vragen. [naar artikel]
De Nederlandse bierbrouwer Heineken is op zoek naar nieuwe proevers. In het smaakpanel zetelen bierliefhebbers die aan kwaliteitscontrole doen. Wie de job krijgt, moet ze wel vijf jaar lang doen. Zoals vele andere brouwerijen heeft ook Heineken een smaakpanel. Daarin zitten mensen die als belangrijkste taak hebben … te proeven. Het is een kwaliteitscontrole met […] The post Heineken zoekt proevers om bier te verbeteren appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
Liefhebbers van Duvel kunnen binnenkort een variant proeven van het bier. Brouwerij Moortgat stelt vandaag een nieuw bier voor: Duvel Barrel Aged. Het bijzonder is dat de Duvel wordt gerijpt op eikenhouten bourbonvaten, wat een nieuwe smaakt geeft aan het gekende bier. Maar opgelet, met zijn 11,5% alcohol is de Duvel Barrel Aged nog wat sterker dan de gewone Duvel, en dus meer iets voor de fijnproevers en niet zozeer voor bij de grote dorst. Het bier is ook vrij gelimiteerd, uit 100 geselecteerde vaten werden uiteindelijk 24.000 flessen getrokken, die vanaf eind deze maand te koop zijn. [naar artikel]
Ne Kemping, het bier dat Beer 4 Nature voor het Eén-programma De Kemping brouwt, valt in de prijzen bij de London Beer Competition. Zo haalde het blonde bier een zilveren medaille. “Dat Ne Kemping deze internationale prijs behaalt, is een bewijs dat het een goed bier is”, vertelt Tijs Vanneste van De Kemping. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.