Professor voor infectiepreventie Isabel Leroux van het Universitair Ziekenhuis in Gent zegt dat een masker gemaakt van dubbel katoen een goed alternatief is voor de commercieel aangekochte maskers. "Het is geen volwaardig alternatief voor het eendenbekmasker, maar wel goed genoeg voor dokters die bij patiënten moeten gaan." [naar artikel]
Het is alweer even geleden, op 15 mei van dit jaar, maar pas deze week is Max Verstappen in het zonnetje gezet door Guinness World Records voor [naar artikel]
Geen klezmerorkesten, gisteren op de Dienst Cultuur van de Stad Brussel. Ook geen panfluiters. Wel dans en drama, op de auditie voor straatartiesten. Spelen voor de jury, in de hoop op een badge. 'Ik ben een vogel die kan dansen.' [naar artikel]
Jamie Oliver is zijn held en serveer hem niet zomaar een kopje koffie. Maar waar wordt jazzzanger Gregory Porter (48) nog warm van? ‘Zwitserse whisky is echt heel bijzonder.’ [naar artikel]
Michal Kwiatkowski won gisteren de Amstel Gold Race na een millimetersprint tegen Benoit Cosnefroy. We zien beide protagonisten ongetwijfeld opnieuw meespelen voor de prijzen in de Waalse Pijl en in Luik-Bastenaken-Luik, maar eerst worden de Brabantse Pijl en Parijs-Roubaix afgewerkt. Maak voor dat het te laat is een Gouden Klassiekers-ploeg en maak kans op verschillende prijzen. [naar artikel]
Wie een portie nacho’s bestelt in een willekeurige Belgische horecazaak, krijgt waarschijnlijk een bedje van krokante tortillachips met daarbovenop drie toppings: zure room, guacamole en tomatensalsa. “Toch houdt niemand je tegen om deze klassieke drievuldigheid links te laten liggen", vindt Jelle Beeckman of The Messy Chef. Hij deelt tips om je nacho’s nét messy genoeg te maken en twee recepten van nacho’s met een twist. [naar artikel]
Heb je na het afgelopen feestweekend even genoeg van alcohol? Of wil je eens iets anders proberen? Dan kan een mocktail een welgekomen alcoholvrij alternatief zijn. “Niets mis met water als je niet drinkt, maar het mag soms wel wat meer zijn”, aldus Marie Claessens van The Mocktail Club. Ze deelt tips om zelf de lekkerste mocktails te maken én om ze bij je gerechten te laten passen. “Het is een misverstand dat elke mocktail vanuit bruiswater moet vertrekken.” [naar artikel]
Wie een nieuwe pan van Le Creuset of Demeyere in huis wil halen, telt daar heel wat geld voor neer: is het die investering waard of bakt een goedkoper exemplaar even goed? En wat kan je als consument zélf doen om die pan langer te laten meegaan? Chef Filip Claeys van restaurant De Jonkman (**) legt uit waar je op moet letten bij je pankeuze. Daarnaast beoordelen we vijf pannen op vlak van antiaanbaklaag en hittespreiding. “Dit is een goede allrounder voor in de keuken.” [naar artikel]
De feestdagen zijn achter de rug, de kerstboom staat weer op zolder. Maar hopelijk heeft u, samen met die boom, uw goede voornemens nog niet opgeborgen. Wat meer sporten, stoppen met roken,… Het zijn evidente beloftes die we onszelf toewensen, telkens we een nieuwe kalender ophangen. Minder evident is het voornemen om wat meer aandacht te besteden aan ons spaargeld. De historisch lage spaarboekrente zou ons daartoe nochtans moeten aanzetten. En toch doen we dat niet. Omdat we het niet kunnen of niet durven. [naar artikel]
Op Pinterest zie je normaal hippe recepten verschijnen die er allemaal heel lekker uitzien en waarvan het water je spontaan in de mond begint te lopen, maar het trending 'survival bread' of 'overlevingsbrood' ziet er allesbehalve sexy uit. Toch is het aan een opmars bezig op sociale media. Reden: je kunt het een jaar lang bewaren. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.