Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

09 July 2020
04:31 uur

Dodelijke tornado's in Alabama

Het Laatste Nieuws

30/11/2016 - 11:45

Een onweersfront met tornado's heeft in het zuiden van de Verenigde Staten doden en vernielingen achtergelaten. Volgens de Amerikaanse zender CNN


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Dronebeelden tonen verwoesting na doortocht tornado’s in Alabama (05/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op dronebeelden is de complete verwoesting te zien in de Amerikaanse staat Alabama, nadat die gisteren getroffen werd door twee zware tornado’s....
  [naar artikel]
 2. Meer dan tien doden door tornado's in Alabama (04/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het Amerikaanse Lee County in de staat Alabama zijn zeker tien mensen om het leven gekomen door twee tornado's. Dat heeft sheriff Jay Jones...
  [naar artikel]
 3. Minstens 14 doden door tornado's in Amerikaanse staat Alabama (04/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het Amerikaanse Lee County in de staat Alabama zijn zeker veertien mensen om het leven gekomen door twee tornado's. Dat heeft sheriff Jay Jones...
  [naar artikel]
 4. Minstens 14 doden door tornado’s in Amerikaanse staat Alabama: “Schade is catastrofaal” (04/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het Amerikaanse Lee County in de staat Alabama zijn zeker veertien mensen om het leven gekomen door twee tornado’s. Dat heeft sheriff Jay Jones...
  [naar artikel]
 5. Meer dan tien doden door tornado's in Amerikaanse staat Alabama (04/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het Amerikaanse Lee County in de staat Alabama zijn zeker tien mensen om het leven gekomen door twee tornado's. Dat heeft sheriff Jay Jones...
  [naar artikel]
 6. Zeven slachtoffers van tornado in Alabama zijn familieleden (06/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zeven slachtoffers van de verwoestende tornado die zondag door de Amerikaanse staat Alabama trok, zijn familieleden van elkaar. Dat heeft de...
  [naar artikel]
 7. Minstens veertien doden na tornadogeweld in Alabama (04/03/2019 - Metro)
  In de Amerikaanse deelstaat Alabama hebben enkele tornado’s zondag het leven gekost aan minstens veertien mensen. Er is ook sprake van gewonden en vermisten, zo melden Amerikaanse media. Vooral Lee County, op de grens met Georgia, werd zwaar getroffen. Meer details ontbreken voorlopig nog, maar volgens de autoriteiten was de schade het grootst in het plaatsje Beauregard. Ook elders in Alabama en in Georgia werden tornado’s gesignaleerd. Meer dan 35.000 gezinnen zouden zonder stroom zitten. bron: Belga Het bericht Minstens veertien doden na tornadogeweld in Alabama verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Minstens veertien doden na tornadogeweld in Alabama (04/03/2019 - Metro)
  In de Amerikaanse deelstaat Alabama hebben enkele tornado’s zondag het leven gekost aan minstens veertien mensen. Er is ook sprake van gewonden en vermisten, zo melden Amerikaanse media. Vooral Lee County, op de grens met Georgia, werd zwaar getroffen. Meer details ontbreken voorlopig nog, maar volgens de autoriteiten was de schade het grootst in het plaatsje Beauregard. Ook elders in Alabama en in Georgia werden tornado’s gesignaleerd. Meer dan 35.000 gezinnen zouden zonder stroom zitten. Bron: Belga   Het bericht Minstens veertien doden na tornadogeweld in Alabama verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. VRT NWS Ochtendupdate: tornado in Alabama, Goud op EK en meer kinderen met autisme in buitengewoon onderwijs (04/03/2019 - VRT NWS)
  In de Amerikaanse staat Alabama hebben enkele tornado's zondag het leven gekost aan minstens 23 mensen, de Belgische estafetteploeg van de 4x400 meter heeft goud gepakt op het EK atletiek indoor in Glasgow en het aantal leerlingen in het buitengewoon onderwijs neemt dit schooljaar voor het eerst in drie jaar toe. Dit is de VRT NWS Ochtendupdate van maandag 4 maart 2019.
  [naar artikel]
 10. Minstens 22 doden na tornadogeweld in Alabama (04/03/2019 - VRT NWS)
  In de zuidoostelijke Amerikaanse deelstaat Alabama hebben enkele tornado's zondag het leven gekost aan minstens veertien mensen. 
  [naar artikel]
 11. Trump bezoekt rampgebied in Alabama (08/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft enkele gemeenschappen in Alabama bezocht die zijn getroffen door verwoestende tornado's. Hij liet zich...
  [naar artikel]
 12. Minstens 14 doden door tornado’s in VS: “Schade is catastrofaal” (04/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het Amerikaanse Lee County in de staat Alabama zijn zeker veertien mensen om het leven gekomen door twee tornado’s. Dat heeft sheriff Jay Jones...
  [naar artikel]
 13. Zeker 22 doden door tornado’s in VS: “Schade is catastrofaal” (04/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de Amerikaanse staat Alabama zijn zeker 22 mensen, onder wie kinderen, omgekomen door twee tornado’s. Volgens sheriff Jay Jones van Lee County...
  [naar artikel]
 14. Verwoestende tornado: “Hoe de inwoners zo’n ramp door solidariteit te boven kwamen: mooi om te zien” (23/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het is dit weekend een halve eeuw geleden dat een tornado de helft van Oostmalle verwoestte. Als bij wonder vielen er geen dodelijke slachtoffers, maar wel veel gewonden. Bovendien was de materiële schade erg groot. Auteur Linda Van Mieghem schreef een fictief jeugdverhaal over de tornado.
  [naar artikel]
 15. ‘Mijn badkamer ligt nu aan de overkant van de straat’ (28/03/2019 - De Morgen)
  Stormweer en tientallen tornado’s richtten woensdag vernieling aan in het Amerikaanse zuiden. Het dodental stond gisteren op 250. Verwacht wordt dat het verder zal stijgen naarmate de bergingswerken vorderen. Het hardst getroffen werd de stad Tuscaloosa in Alabama, waar een tornado met een doorsnede van meer dan een kilometer een pad van vernieling trok en tientallen mensen doodde.
  [naar artikel]
 16. Taylor Swift doneert miljoen dollar voor noodhulp na tornado (06/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Taylor Swift heeft diep in de buidel getast om financieel bij te dragen aan de noodhulp na de dodelijke tornado’s in de Amerikaanse stad Nashville...
  [naar artikel]
 17. Zeker 22 doden door tornado’s in VS: “Schade is catastrofaal” (04/03/2019 - De Morgen)
  In de Amerikaanse staat Alabama zijn zeker 22 mensen omgekomen door twee tornado’s. Volgens sheriff Jay Jones van Lee County zijn er ook veel gewonden, van wie sommigen ernstig. Een onbekend aantal huizen is verwoest. Volgens de sheriff zal het aantal doden nog verder oplopen. Onder de doden bevinden zich ook kinderen. 
  [naar artikel]
 18. Tornado raast over Turks vliegveld. Bussen, valiezen en vliegtuigen worden weggeblazen (28/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  De luchthaven van Antalya in Turkije werd zaterdag getroffen door verschillende tornado's. Twaalf mensen geraakten gewond en de materiële schade was groot. Op de beelden zie je hoe de tornado een bus omwaait en vliegtuigen met gemak verschuift. Over heel de stad werden er vijf tornado's gesignaleerd.
  [naar artikel]
 19. Dodelijke tornado raast over Grieks eiland, Limburgers getuigen: “Het was de hel” (11/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op slechts twintig minuten tijd heeft een tornado woensdagavond een enorme ravage aangericht op het Griekse schiereiland Chalkidiki. Zes toeristen kwamen om het leven, onder hen geen Belgen. De materiële schade is gigantisch. Enkele Limburgers getuigen over de hel die de storm was: “Dit heb ik nog nooit gezien. Het was echt extreem.”
  [naar artikel]
 20. Tornado raast in de buurt van Belgische grens met Duitsland: 32 huizen beschadigd en 2 gewonden (13/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een tornado heeft woensdagmiddag over het Duitse Roetgen getrokken, vlakbij de Oostkantons. Volgens de Aachener Nachrichten liet de tornado een spoor van verwoestingen achter.
  [naar artikel]
 21. Oudste terdoodveroordeelde in decennia geëxecuteerd in Alabama (20/04/2018 - VRT NWS)
  In de Amerikaanse staat Alabama is de 83-jarige Walter Moody geëxecuteerd met een dodelijke injectie. Moody is de oudste bekende persoon in de VS die ter dood is gebracht in meer dan veertig jaar tijd. De bejaarde man zat al meer dan twintig jaar in de dodencel.
  [naar artikel]
 22. Dodental door tornado's VS loopt op naar 32 (14/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal doden door tornado's in het zuidoosten van de VS is opgelopen naar 32. De tornado's hielden huis in zeker zes staten en gingen gepaard...
  [naar artikel]
 23. Tornado raast in de buurt van Belgische grens met Duitsland: 32 huizen beschadigd en 2 gewonden (14/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een tornado heeft woensdagmiddag over het Duitse Roetgen getrokken, vlakbij de Oostkantons. Volgens de Duitse nieuwswebsite Aachener Nachrichten liet de tornado een spoor van verwoestingen achter.
  [naar artikel]
 24. Razende tornado blaast dak tegen elektriciteitskabels: “Hij komt recht op ons af” (10/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Kansas, een Amerikaanse staat in de beruchte ‘Tornado Alley’, werd de voorbije dagen opnieuw geteisterd door hevig stormweer. Terwijl een man een tornado filmde die zijn richting uitkwam in de stad Springhill, was hij getuige van de verwoestende kracht van de windhoos.
  [naar artikel]
 25. Al 22 doden geteld na tornadogeweld in de VS (04/03/2019 - Metro)
  In het zuidoosten van de Verenigde Staten heeft een reeks wervelstormen aan minstens 22 mensen het leven gekost. Dat blijkt volgens de sheriff van Lee County in de deelstaat Alabama, Jay Jones, uit een opgelopen slachtofferbalans. Hij verwacht dat dit aantal nog verder zal oplopen. Onder de doden bevinden zich ook kinderen. Verschillende mensen raakten gewond of worden nog vermist. Naast Alabama werden ook gebieden in Georgia door tornado’s getroffen. De wervelstormen behaalden volgens de Nationale Weerdienst windsnelheden tot 218 kilometer per uur. Het hardst getroffen is het plaatsje Beauregard, waar de schade volgens de autoriteiten enorm is. De autoriteiten hadden vooraf gewaarschuwd voor gevaarlijke tornado’s en de plaatselijke bevolking gevraagd om uiterst voorzichtig te zijn. Volgens de weerdienst had de eerste tornado, die Lee County trof, een breedte van bijna een kilometer. Beelden van de ravage na de storm tonen ingestorte huizen, ontwortelde bomen en met puin bezaaide straten. Duizenden gezinnen kwamen zonder stroom te zitten. Intussen zijn de reddingsdiensten massaal ter plaatse. De zoektocht naar slachtoffers wordt echter bemoeilijkt door de invallende duisternis. Daarom worden ook drones met warmtebeeldcamera’s ingezet. bron: Belga Het bericht Al 22 doden geteld na tornadogeweld in de VS verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Vlamingen getuigen over dodelijke tornado in Griekenland: “Even dacht ik: dit is het. Het is gedaan met ons” (11/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een kwartiertje. Twintig minuten. Langer duurde het niet. Maar toch heeft een tornado woensdagavond een enorme ravage aangericht op het - zeer toeristische - Griekse schiereiland Chalkidiki. Zes toeristen kwamen om het leven en ook de materiële schade is groot: ontwortelde bomen, omgekantelde voertuigen, gebroken ruiten, modderstromen… Enkele Vlamingen die de storm van dichtbij meemaakten, getuigen: “Even dacht ik, dit is het. Het is gedaan met ons.”
  [naar artikel]
 27. Beelden tonen enorme ravage na doortocht van verschillende tornado’s in de VS (31/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Acht Amerikaanse staten werden deze week getroffen door meer dan 50 tornado’s. Door de kracht van de tornado’s werden daken van huizen geblazen,...
  [naar artikel]
 28. Zes toeristen omgekomen bij tornado in Griekenland (11/07/2019 - De Morgen)
  In het Griekse Chalkidiki zijn deze nacht zes toeristen omgekomen toen een tornado tijdens een hevige storm door de noordelijke regio trok. Er raakten ook minstens 30 mensen gewond. De tornado zou volgens getuigen zo'n twintig minuten hebben geduurd.
  [naar artikel]
 29. Enorme tornado raast over Amerikaanse staat Michigan (02/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de Amerikaanse staat Michigan werd gisteravond (lokale tijd) een reusachtige tornado gespot. Op veel plaatsen werd een tornado-alarm...
  [naar artikel]
 30. Man moet gaspedaal stevig indrukken wanneer hij ziet wat er hem op de hielen zit (23/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een Amerikaanse man zal zich dit ritje naar huis ongetwijfeld nog lang herinneren. Hij filmde een tornado “in de verte”, maar zag plots dat het gevaarlijke natuurfenomeen hem op de hielen zat. “Ik besefte toen dat ik maar één optie had: sneller zijn dan de tornado”, klinkt het. Daar slaagde hij ook in en hij kon de beelden van de ontmoeting met de tornado delen op sociale media.
  [naar artikel]
 31. Straffe piloot: passagiersvliegtuig kan net drie tornado’s ontwijken (31/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het was even schrikken in Rusland toen er donderdag plots drie tornado’s ontstonden. De mensen op de begane grond wisten niet goed wat er gebeurde maar toen ze in de lucht keken, zagen ze nog iets veel ergers. Een passagiersvliegtuig naderde de drie tornado’s, en hij zou er middenin komen te zitten.
  [naar artikel]
 32. Schandaal kost Republikeinen Senaatszetel in Alabama (13/12/2017 - De Tijd)
  06:51 In de Amerikaanse staat Alabama is de Democraat Doug Jones verrassend verkozen tot Senator.
  [naar artikel]
 33. Tornado houdt lelijk huis in Luxemburg: “Het weer wordt overal gek” (09/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Er woedt momenteel een groot onweer in het dorpje Pétange in het Groothertogdom Luxemburg. De storm veroorzaakte een heuse tornado met grote materiële schade tot gevolg. “Het weer wordt overal gek”, aldus de amateurfotograaf die de tornado kon filmen. “Ongeacht in welke klimaatzone je woont.”
  [naar artikel]
 34. Tornado houdt lelijk huis in Luxemburg: “Het weer wordt overal gek” (09/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Er woedt momenteel een groot onweer in het dorpje Pétange in het Groothertogdom Luxemburg. De storm veroorzaakte een heuse tornado met grote materiële schade tot gevolg. “Het weer wordt overal gek”, aldus de amateurfotograaf die de tornado kon filmen. “Ongeacht in welke klimaatzone je woont.”
  [naar artikel]
 35. Verwoestende tornado’s veranderen stadje in puinhoop (20/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een stad in de Amerikaanse staat Iowa werd afgelopen week meerdere keren getroffen door verwoestende tornado’s. De krachtige windhozen legden verschillende woningen in Marshalltown in de puin, en troffen historische gebouwen en landbouwgebieden. Na de doortocht van de verwoestende tornado’s gingen inwoners met man en macht aan de slag om de brokstukken op te ruimen en de lokale overheid riep de noodsituatie uit.
  [naar artikel]
 36. Gouverneur Alabama ondertekent strengste abortuswet van Verenigde Staten (16/05/2019 - Metro)
  Nadat eerder al de Senaat in de Amerikaanse staat Alabama de strengste abortuswet van het land goedkeurde, heeft nu ook de gouverneur van de zuidelijke deelstaat woensdag haar handtekening onder de tekst gezet. Dat kondigde de entourage van gouverneur Kay Ivey aan. Artsen die een abortus uitvoeren riskeren 10 tot 99 jaar cel, behalve wanneer het leven van de moeder in gevaar is of de foetus een dodelijke afwijking heeft. Vrouwen die een abortus krijgen, zijn niet strafrechtelijk aansprakelijk. Het voorstel om uitzonderingen toe te staan voor vrouwen en meisjes die zwanger werden door verkrachting en incest kwam van de Democraten, maar haalde het niet. Het wetsontwerp werd begin mei al goedgekeurd door het Huis van Afgevaardigden van Alabama. Dinsdagavond werd het bijna volledige verbod op abortus ook makkelijk goedgekeurd in de Senaat van Alabama, met 25 stemmen voor en 6 tegen. De American Civil Liberties Union (ACLU) heeft aangekondigd naar de rechtbank te zullen stappen om de toepassing van de wet tegen te houden. Bron: Belga   Het bericht Gouverneur Alabama ondertekent strengste abortuswet van Verenigde Staten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Zes doden in Mississippi door tornado, huizen opgetild met bewoners nog binnen (13/04/2020 - VRT NWS)
  In de Verenigde Staten is een tornado door de zuidelijke staten Arkansas, Mississippi en Louisiana getrokken. Mississippi werd het zwaarst getroffen. Daar zijn zes mensen omgekomen toen de tornado hun woningen optilde terwijl de bewoners nog binnen waren.
  [naar artikel]
 38. Vuurbal 40 keer zo helder als de maan gefilmd in Alabama (21/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De hemel lichtte vrijdagochtend op boven de Amerikaanse staat Alabama. Met een snelheid van 86.422 km/u suisde een meteoor van 1,8 meter diameter...
  [naar artikel]
 39. Brittany Howard: ‘Na Alabama Shakes heb ik alle regels overboord gegooid’ (08/10/2019 - De Morgen)
  Toen Alabama Shakes doorbrak in 2013, wisten we dat frontvrouw Brittany Howard was opgegroeid in een woonwagenpark in Athens, Alabama en daar lang aan de bak kwam als postbode. Maar niet dat ze als kind haar zus had verloren aan kanker en dat ze lang had geworsteld met haar seksuele geaardheid.
  [naar artikel]
 40. Tornado houdt lelijk huis in Luxemburg en berokkent heel wat schade: “Het weer wordt overal gek” (09/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Er woedt momenteel een groot onweer in het dorpje Pétange in het Groothertogdom Luxemburg. De storm veroorzaakte een heuse tornado met grote materiële schade tot gevolg. “Het weer wordt overal gek”, aldus de amateurfotograaf die de tornado kon filmen. “Ongeacht in welke klimaatzone je woont.”
  [naar artikel]
 41. Democraat Jones verrassend verkozen tot senator in Alabama (13/12/2017 - VRT NWS)
  In de Amerikaanse staat Alabama is de Democraat Doug Jones verrassend verkozen tot senator. De laatste keer dat Alabama een democraat naar de Senaat stuurde was 25 jaar geleden. 
  [naar artikel]
 42. Senaatsverkiezing Alabama – Democraat Doug Jones wint verrassend Senaatsverkiezing in Alabama (13/12/2017 - Metro)
  De Democraat Doug Jones heeft verrassend de verkiezing gewonnen voor de zetel in de Senaat voor de staat Alabama, die al decennialang in handen is van de Republikeinen. Dat berichten verschillende VS-media woensdag. bron: Belga
  [naar artikel]
 43. Baby overleeft vijfvoudige moord in Alabama (22/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De lichamen van vijf mensen zijn zaterdagnamiddag gevonden in een huis in de zuidelijke Amerikaanse staat Alabama. Ze bleken allen vermoord. De
  [naar artikel]
 44. Baby overleeft als enige vijfvoudige moord in Alabama (22/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf mensen zijn zaterdagnamiddag vermoord aangetroffen in een huis in de zuidelijke Amerikaanse staat Alabama. De politie trof in de woning in
  [naar artikel]
 45. Doden en gewonden bij tornado in noorden van Griekenland (11/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het Griekse Chalkidiki zijn deze nacht zes toeristen omgekomen toen een tornado tijdens een hevige storm door de noordelijke regio trok. Er...
  [naar artikel]
 46. Alabama keurt strengste Amerikaanse abortuswet in 50 jaar goed: bijna in alle gevallen verboden (15/05/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse staat Alabama heeft een wet gestemd die abortus in zo goed als alle gevallen verbiedt. De bedoeling is om de federale wet, die van abortus in heel de VS een grondrecht heeft gemaakt, onderuit te halen. De conservatieve gouverneur van Alabama moet de wet wel nog formeel goedkeuren.
  [naar artikel]
 47. Uitzonderlijke tornado gefilmd in Roemenië (30/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vanmiddag raasde een prachtige tornado door het Roemeense Dragalina. Het natuurfenomeen werd gefilmd vanuit een rijdende wagen.
  [naar artikel]
 48. Hooggerechtshof VS schort executie in Alabama op (06/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft donderdag de uitvoering van de doodstraf van de 43-jarige Nathaniel Woods in de staat Alabama opgeschort. Dat...
  [naar artikel]
 49. Abortus-ban Alabama wekt woede: “Verdrietige dag voor vrouwen in Amerika” (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De gouverneur van de Amerikaanse staat Alabama, Kay Ivey, zette vandaag haar handtekening onder een nieuwe wet die abortussen verbiedt, zelfs bij...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.