AB Inbev heeft een app ontwikkeld die bestellingen en betalingen in cafés en restaurants digitaliseert. Wanneer de horeca terug opent, kunnen klanten in de cafés van de brouwerij zo veilig hun pintjes bestellen. [naar artikel]
AB InBev doet dan toch een nieuwe inspanning voor zijn horeca-uitbaters. De brouwer zal tijdens de maanden november, december en... The post AB InBev scheldt deel van huur cafés en restaurants kwijt appeared first on Business AM. [naar artikel]
Horeca-uitbaters die een contract hebben met brouwer AB InBev moeten in april geen huur betalen. Met de eigenaars van de... The post AB InBev scheldt huur cafés kwijt in april appeared first on Business AM. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen vreest niet meteen dat cafés en horecazaken dit weekend zonder bier zullen vallen door de acties bij de depots van AB Inbev. De sectorfederatie vraagt wel soepelheid van de bierbrouwer om de voorraad in alle cafés te garanderen. [naar artikel]
De horeca-uitbaters zijn teleurgesteld nu brouwer AB inbev de prijs van zijn bieren met drie procent gaat verhogen. Volgens AB Inbev moet dat na investeringen om duurzamer te brouwen. Horeca Vlaanderen vreest dat de horeca-uitbater niet anders kunnen dan de hoge bierprijs door te rekenen aan de consument. [naar artikel]
Tegen de volgende Veiligheidsraad wil de horecasector een plan klaar hebben voor de heropstart van cafés en restaurants. De volgende fase van de versoepeling van de maatregelen is ten vroegste voor 8 juni. Het is nog niet zeker of horeca dan zal mogen heropstarten, maar het is alleszins wel waarvoor Horeca Vlaanderen pleit. “We willen vooral duidelijkheid en wat perspectief”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen noemt de beslissing om cafés vanaf vrijdag om 23 uur te sluiten een zware mokerslag. De sectororganisatie vraagt opnieuw financiële steun voor de getroffen cafés en roept klanten op om de regels nauw op te volgen. Dat blijkt dinsdag uit een persbericht. [naar artikel]
AB Inbev stopt met de productie van de 25 centiliter glazen van Jupiler en wil de focus volledig leggen op de pinten van 30 centiliter. Maar dat is buiten de horeca gerekend. Uit een rondvraag van onze redactie blijkt dat veel Limburgse cafébazen daar niet mee akkoord zijn. Ze worden op die manier gedwongen de prijs te verhogen. Volgens de caféhouders willen de klanten niet drinken uit een vaas. AB Inbev wil op deze manier de horeca net een duwtje in de rug geven, omdat de sector onder druk staat. Zo laat de woordvoerder weten. [naar artikel]
08:48 Brouwerijgroep AB Inbev vreest dat te veel cafés in België verdwijnen en hoopt dat via sociale media te keren. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen hoopt op 1 maart opnieuw de deuren te kunnen openen. Dat heeft topman Matthias De Caluwe gezegd in een interview met De Morgen. In het begin zal dat wel met heel wat strenge voorwaarden moeten gebeuren. De Caluwe denkt daarbij onder andere aan beperkte gezinsbubbels en extra aandacht voor de luchtkwaliteit. Op 16 […] The post Horeca Vlaanderen wil op 1 maart opnieuw cafés en restaurants openen appeared first on Business AM. [naar artikel]
Horeca West-Vlaanderen, de belangenorganisatie van uitbaters van hotels, restaurants, cafés en ook van strandbars, vraagt aan de overheid om dringend duidelijkheid te scheppen over de strandbars. "We willen 1 reglement voor alle strandbars aan de Belgische kust", zegt Yves Van Moorter van Horeca West-Vlaanderen. "Het kan niet zijn dat sommige stranduitbaters een boete krijgen en anderen niet." [naar artikel]
Of het Overlegcomité vandaag (vrijdag) al een tipje van de sluier oplicht over de heropening van de horeca is afwachten, al wordt er achter de schermen druk overlegd. “We mikken op half maart voor de heropening van de cafés en restaurants”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
De Europese beurzen hebben er een goede dag op zitten. In Brussel was de bierbrouwer AB InBev de absolute primus... The post AB InBev-aandeel profiteert van heropening cafés appeared first on Business AM. [naar artikel]
Na een geslaagde promotiecampagne lanceert AB InBev in de horecasector in ons land een glas van 30 centiliter. Café-uitbaters en klanten zullen uiteindelijk beslissen of dit de nieuwe standaard wordt, stelt de brouwer. Begin deze zomer lanceerde het bedrijf een promotieactie in verschillende cafés, als onderdeel van een grootschalig plan om de horeca in België […] Het bericht AB InBev lanceert glas van 30 cl in horeca verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De Leuvense bierbrouwer AB Inbev zal de huur voor panden van cafés en restaurants niet langer kwijtschelden aan horeca-uitbaters. Eerder werd de huur voor de maand april wel nog kwijtgescholden en voor de maand mei kregen de uitbaters uitstel van betaling. [naar artikel]
BRUSSEL l Koninklijk Horeca Nederland (KHN) bereidt een miljoenenclaim voor tegen InBev, Heineken, Grolsch en Bavaria. Door kartelafspraken tussen de brouwers betaalde de horeca jarenlang te hoge bierprijzen. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil dat er op het volgende Overlegcomité, op 26 februari, een concrete tijdlijn wordt voorgesteld voor de heropening van de cafés en restaurants. Dat laat de organisatie vrijdag weten. Bovendien hoopt Horeca Vlaanderen ook op meer financiële ondersteuning. [naar artikel]
Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand sluiten. ‘Dit komt onwaarschijnlijk hard aan. Als er geen bewijzen zijn voor meer besmettingen in de horeca, voelt dit aan als een onrechtvaardige beslissing’, zegt Matthias De Caluwé, ceo van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Cafés, restaurants en fitnesszalen zijn ideale besmettingshaarden voor het coronavirus. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat in het wetenschappelijk tijdschrift Nature is verschenen. Volgens experten in ons land was het dan ook een goede beslissing om de cafés en restaurants weer te sluiten. Maar Horeca Vlaanderen is het daar niet mee eens: "De juiste beslissing was het aantal contacten van mensen te beperken." [naar artikel]
Vanaf vrijdag moeten cafés al om 23 uur sluiten en mogen ze maar vier klanten per tafel toelaten. Toch had het veel erger gekund. “Eerst lag een volledige lockdown van de horeca op tafel, maar dat hebben we kunnen verhinderen”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen vindt het nog veel te vroeg om uitspraken te doen over de heropening van de cafés en restaurants. Dat reageert de sectorfederatie op de uitspraken van biostatisticus Niel Hens, die niet denkt dat de cafés en restaurants dit jaar nog opengaan. "Dit komt de sereniteit van het debat niet ten goede", zegt woordvoerder Kaatje Lucas. [naar artikel]
De grote jongens roeren zich in het debat over de al dan niet heropening van de cafés in ons land. Biergigant AB InBev vreest dat de helft van de cafés de coronacrisis niet zal overleven als ze op 1 april niet open mogen. “Bovendien zijn er geen Belgische cijfers die bewijzen dat cafés coronabroeihaarden zijn”, klink het. Biostatiscus Geert Molenberghs strijdt dat af. “Er is wel degelijk wetenschappelijke evidentie over een verhoogd besmettingsrisico.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.