Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 July 2020
12:32 uur

Moskou beschuldigt Google en Facebook van inmenging in Russische verkiezingen

Metro

09/09/2019 - 08:01

De Russische federale communicatiewaakhond heeft de Amerikaanse internetbedrijven Google en Facebook beschuldigd van inmenging in de Russische verkiezingen. In Rusland vonden zondag lokale en regionale verkiezingen plaats. Volgens Roskomnadzor overtraden Google en Facebook de Russische wetgeving, die politieke reclame verbiedt tijdens de verkiezingen. “Zulke acties kunnen worden beschouwd als inmenging in Russische soevereine aangelegenheden en […] Het bericht Moskou beschuldigt Google en Facebook van inmenging in Russische verkiezingen verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Uitgerekend Rusland beschuldigt Google en Facebook van inmenging in Russische verkiezingen (08/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische federale communicatiewaakhond heeft de Amerikaanse internetbedrijven Google en Facebook beschuldigd van inmenging in de Russische...
  [naar artikel]
 2. Rusland beschuldigt Google en Facebook van inmenging in verkiezingen (08/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Russische federale communicatiewaakhond heeft de Amerikaanse internetbedrijven Google en Facebook beschuldigd van inmenging in de Russische verkiezingen. In Rusland vonden zondag lokale en regionale verkiezingen plaats.
  [naar artikel]
 3. Rusland beschuldigt Google en Facebook van inmenging in Russische verkiezingen (08/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische federale communicatiewaakhond heeft de Amerikaanse internetbedrijven Google en Facebook beschuldigd van inmenging in de Russische...
  [naar artikel]
 4. Google, Facebook en Twitter moeten in VS-parlement uitleg geven over Russische inmenging in verkiezingen (28/09/2017 - Knack)
  De internetgiganten Alphabet (Google), Facebook en Twitter zijn opgeroepen om zowel in de Senaatscommissie als in de commissie van het Huis van Afgevaardigden te komen getuigen over mogelijke Russische inmenging tijdens de campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen.
  [naar artikel]
 5. Congres VS wil uitleg van Facebook, Google en Twitter over Russische inmenging verkiezingen (28/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Technologiebedrijven Facebook, Google en Twitter zijn gevraagd te getuigen in het onderzoek naar de Russische invloed op de Amerikaanse...
  [naar artikel]
 6. Google, Facebook en Twitter moeten getuigen over Russische inmenging (28/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De internetgiganten Alphabet (Google), Facebook en Twitter zijn gevraagd om zowel in de Senaatscommissie als in de commissie van het Huis van Afgevaardigden te komen getuigen over mogelijke Russische inmenging tijdens de campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Ze zullen er het vuur aan de schenen gelegd worden voor de rol die sociale media daarbij hebben gespeeld.
  [naar artikel]
 7. VS klagen Russische aan wegens inmenging in verkiezingen 2018 (20/10/2018 - De Tijd)
  13:22 Moskou beschuldigt Washington ervan een aanklacht 'gefabriceerd' te hebben om nieuwe sancties tegen Rusland te kunnen uitvaardigen.
  [naar artikel]
 8. Congres VS wil uitleg van Facebook, Google en Twitter over Russische inmenging verkiezingen (28/09/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/ki8-yCROGBNgI4AIoAbInzm9uGs/diocontent/112564620/_crop/1/86/1579/893/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 9. Jim Carrey dumpt Facebook "omdat het van de Russische inmenging in de VS-verkiezingen heeft geprofiteerd" (07/02/2018 - VRT NWS)
  Jim Carrey heeft zijn Facebookpagina gewist en verkoopt al zijn aandelen in de sociaalnetwerksite. Dat meldt de Amerikaanse acteur op Twitter. Hij doet dat omdat Facebook volgens hem van de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen heeft geprofiteerd en te weinig doet om dat te stoppen.
  [naar artikel]
 10. Pompeo waarschuwt Moskou voor "onaanvaardbare" inmenging bij verkiezingen (11/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft Moskou gewaarschuwd voor "onaanvaardbare" Russische inmenging bij de...
  [naar artikel]
 11. Politici worden gebrieft over risico's Russische inmenging tijdens verkiezingen (22/06/2018 - VRT NWS)
  De Staatsveiligheid gaat Belgische politici briefen over de risico's op onder meer Russische inmenging tijdens de komende verkiezingen. Dat schrijft La Libre Belgique. Het gaat om de lokale verkiezingen dit najaar, maar ook om de nationale en Europese verkiezingen in 2019.
  [naar artikel]
 12. Inlichtingendiensten alert voor Russische inmenging bij komende verkiezingen (20/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  BrusselDe Militaire Veiligheidsdienst (ADIV) is alert voor een eventuele Russische inmenging in onze verkiezingen. Er is een kleine taskforce samengesteld die alles in de gaten moet houden.
  [naar artikel]
 13. AMERIKAANSE PRESIDENTSVERKIEZINGEN 2020 – Pompeo waarschuwt Moskou voor “onaanvaardbare” inmenging bij verkiezingen (11/12/2019 - Metro)
  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft Moskou gewaarschuwd voor “onaanvaardbare” Russische inmenging bij de presidentsverkiezingen in de VS. Dat deed hij tijdens een ontmoeting met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov. “Ik was duidelijk. Het is onaanvaardbaar en ik heb onze verwachtingen van Rusland duidelijk gemaakt”, verklaarde Pompeo op een gezamenlijke persconferentie. Lavrov stelde dan weer dat de beschuldigingen dat Rusland tussengekomen zou zijn bij de verkiezingen van 2016 op “niets zijn gebaseerd”. Hij verwees naar het rapport van speciale gezant Robert Mueller waarin staat dat er geen bewijs is van samenzwering tussen Donald Trump en Rusland. Voorts riep Pompeo Rusland tijdens het gesprek in de Oval Office op om het conflict met Oekraïne op te lossen. Het gesprek tussen de Amerikaanse en Russische topdiplomaten vond achter gesloten deuren plaats. De Amerikaanse presidentsverkiezingen gaan volgend jaar in november door. Bron: Belga   Het bericht AMERIKAANSE PRESIDENTSVERKIEZINGEN 2020 – Pompeo waarschuwt Moskou voor “onaanvaardbare” inmenging bij verkiezingen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. CIA-directeur besprak Russische inmenging in verkiezingen met Moskou (23/05/2017 - De Morgen)
  https://images3.persgroep.net/rcs/e4XDYD0M8G-apQUBpqr4CvZfcK0/diocontent/106547936/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 15. Pompeo: “Russische inmenging bij verkiezingen niet getolereerd” (14/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Washington tolereert geen Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020. Die boodschap bracht minister Mike Pompeo...
  [naar artikel]
 16. Trump keert zijn kar: "Toch Russische inmenging in Amerikaanse verkiezingen" (17/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een dag nadat hij tijdens een persconferentie met Vladimir Poetin beweerde dat hij ervan overtuigd was dat er geen Russische inmenging was in de...
  [naar artikel]
 17. Jim Carrey: "Verwijder Facebook, want ze doen aan kapitalisme zonder geweten" (07/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Jim Carrey (56) is niet blij met het feit dat Facebook profijt maakte bij de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen in 2006. Daarom...
  [naar artikel]
 18. Facebook zet nieuwe wapens in tegen inmenging bij Europese verkiezingen (28/01/2019 - De Morgen)
  Facebook lanceert eind maart “nieuwe middelen” in de strijd tegen inmenging bij de komende Europese verkiezingen eind mei 2019. Het bedrijf wil zo een antwoord bieden op de bezorgdheid die de Europese Commissie onlangs heeft geuit.
  [naar artikel]
 19. Geduld Amerikaanse politiek met Facebook is op (01/11/2017 - De Tijd)
  19:17 Amerikaanse Parlementsleden leggen Facebook en co het vuur aan de schenen tijdens een commissie rond de Russische inmenging tijdens de Amerikaanse verkiezingen via het platform.
  [naar artikel]
 20. Poetin ontkent inmenging in Amerikaanse verkiezingen (16/07/2018 - Metro)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft met zijn Amerikaanse ambtsgenoot Donald Trump gesproken over de vermoede Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016. Tijdens een gezamenlijke persconferentie na de top tussen beide presidenten zei Poetin dat de Russische staat zich nooit heeft ingemengd in interne Amerikaanse aangelegenheden. Poetin zei dat Trump de kwestie van de inmenging had aangehaald. “Ik moest herhalen wat ik al meermaals heb gezegd, ook tijdens onze persoonlijke contacten, dat de Russische staat zich nooit heeft ingemengd en ook zich niet zal inmengen in interne Amerikaanse aangelegenheden, zoals verkiezingsprocessen”, aldus de Russische president. Trump zei dan weer dat de kwestie van de inmenging “het best in persoon” werd aangesneden. Beide presidenten spraken elkaar tijdens een bilaterale top, vandaag in de Finse hoofdstad Helsinki. bron: Belga Het bericht Poetin ontkent inmenging in Amerikaanse verkiezingen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Facebook verscherpt toezicht op verkiezingsreclame (16/01/2019 - De Tijd)
  15:22 De socialemediareus Facebook zegt dat hij extra inspanningen zal doen om buitenlandse inmenging in nationale verkiezingen te voorkomen. Ook in de EU komen er nog voor de verkiezingen van mei nieuwe ‘t...
  [naar artikel]
 22. Trump beschuldigt China opnieuw van inmenging in de Amerikaanse verkiezingen (26/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft China beschuldigd van inmenging bij de Amerikaanse tussentijdse verkiezingen in november, die in de...
  [naar artikel]
 23. Speciale aanklager naar Russische inmenging in VS-verkiezingen stelt grand jury samen (04/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In het onderzoek naar eventuele Russische inmenging bij de jongste presidentsverkiezingen in de VS, heeft speciaal aanklager Robert Mueller een
  [naar artikel]
 24. Trump maakte zich geen zorgen over Russische inmenging in verkiezingen, ook Verenigde Staten moeien zich bij verkiezingen in andere landen (28/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump maakte zich geen zorgen over de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen. Dat heeft hij gezegd aan...
  [naar artikel]
 25. Trump trekt staart in na kritiek: Russische inmenging in Amerikaanse verkiezingen toch mogelijk (17/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag een U-bocht gemaakt en gezegd dat Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016 toch niet onmogelijk was. Trump zegt informatie van de inlichtingendiensten te aanvaarden, aldus de conservatieve nieuwszender Fox en andere Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 26. Trump trekt staart in na kritiek: Russische inmenging in Amerikaanse verkiezingen toch mogelijk (17/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag een U-bocht gemaakt en gezegd dat Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016 toch niet onmogelijk was. Trump zegt informatie van de inlichtingendiensten te aanvaarden, aldus de conservatieve nieuwszender Fox en andere Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 27. Militaire inlichtingendienst alert voor eventuele Russische inmenging (19/06/2018 - Metro)
  De militaire inlichtingendienst is alert voor een mogelijke Russische inmenging bij de komende verkiezingen. Dat zei Claude Van de Voorde, topman van de Algemene Dienst Inlichting en Veiligheid, vandaag in de Kamercommissie Defensie. Guy Rapaille, afscheidnemend voorzitter van het Comité I, liet vorige week in een interview verstaan dat Russische inmenging te vrezen valt bij de lokale verkiezingen in oktober en de federale verkiezingen in mei. Rapaille zei te hopen dat de Belgische inlichtingendiensten aandacht hebben voor buitenlandse inmenging. Precieze informatie op dat vlak heeft hij evenwel niet en er zijn geen aanwijzingen dat de Russen hier extreemrechtse partijen zouden financieren. Luitenant-generaal Van de Voorde heeft de minister een nota gestuurd waarin hij benadrukt dat de mogelijke dreiging ernstig wordt genomen. De dienst heeft een taskforce opgericht en er worden volop cyberspecialisten aangeworven bij Defensie. bron: Belga Het bericht Militaire inlichtingendienst alert voor eventuele Russische inmenging verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. “Regering May houdt details over Russische inmenging in Brexit geheim” (25/10/2017 - Express)
  “Individuele parlementsleden claimen dat de regering May details heeft over de Russische inmenging in de Britse verkiezingen, maar die voor het publiek verborgen houdt.’ Dat schrijft de krant The Guardian. Britse parlementsleden willen daarom nu van Facebook een duidelijk antwoord op de vraag of Rusland het Brexit-referendum van juni vorig jaar heeft beïnvloed. Ook is een tweede brief aan Mark Zuckerberg gericht met vragen over de rol van het sociale medium bij de algemene verkiezingen van eerder dit jaar. In de brief die aan Facebook CEO is gericht staat te lezen dat ‘de Britten willen te weten komen hoe buitenlandse spelers platformen als het uwe hebben misbruikt om tussen te komen in de politieke aangelegenheden van andere landen.’ Damien Collins, de voorzitter van het Comité voor Digitale Media en Sport, heeft Facebook gevraagd alle voorbeelden over te maken van advertenties en pagina’s die werden betaald door accounts die gelinkt zijn aan Rusland. Hij wil ook complete informatie over hoe veel voor de promotie van deze pagina’s  betaald werd en hoe veel mensen ze hebben bekeken. Collins bekijkt of hij de verantwoordelijken van Facebook, Twitter en Google in de Britse ambassade in Washington DC over de zaak kan ondervragen. Voormelde sociale media worden volgende week in de Amerikaanse hoofdstad verwacht om er te getuigen over hun rol in de Amerikaanse verkiezingscampagne van 2016. “Regering May houdt details over Russische inmenging in de Britse verkiezingen geheim” Het Britse parlement had eerder dit jaar een onderzoekscommissie opgericht die ‘het licht wil laten schijnen op zaken zoals de impact van ‘fake news’ op de manier waarop het publiek de wereld aanschouwt en hoe mensen kunnen worden aangeleerd een onderscheid te maken tussen de verschillenden nieuwsbronnen.’ Ondanks de door Facebook aangekondigde maatregelen om ‘fake news’ uit zijn nieuwsfeed te bannen, denkt Robert Hannigan, het voormalige hoofd van de Britse inlichtingendienst GCHQ, dat de sociale media gereguleerd zullen moeten worden om de dreiging van ‘fake news’ tegen te gaan. De krant The Guardian schrijft ondertussen dat ‘individuele parlementsleden claimen dat de regering details heeft over de Russische inmenging in de Britse verkiezingen, maar die voor het publiek verborgen houdt.’ Facebook telt in Groot-Brittannië 32 miljoen gebruikers. The post “Regering May houdt details over Russische inmenging in Brexit geheim” appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 29. Facebook zet nieuwe middelen in tegen inmenging bij Europese verkiezingen: extra regels voor advertenties (28/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook lanceert eind maart "nieuwe middelen" in de strijd tegen inmenging bij de komende Europese verkiezingen eind mei 2019. Dat heeft de...
  [naar artikel]
 30. Rusland wil geen Youtube-advertenties voor filmpjes over regeringsprotesten (11/08/2019 - Metro)
  De Russische staatscommunicatiewaakhond Roskomnadzor heeft techreus Google in een brief gevraagd te stoppen met op Youtube video’s te adverteren van de “niet toegelaten” protesten tegen de regering en de gewelddadige arrestaties. Dat heeft Roskomnadzor zelf gemeld. Mocht Google niet op het verzoek reageren, dan zal Moskou dit beschouwen als een vijandige inmenging in zijn soevereine zaken en maatregelen nemen. Tienduizenden Russen kwamen gisteren voor de vierde keer op straat in Moskou om te protesteren. Betogers droegen borden met opschriften als “geef ons het recht te stemmen”, zwaaiden met Russische vlaggen en scandeerden leuzen als “weg met de tsaar”, verwijzend naar president Poetin. De demonstranten zijn boos omdat meerdere oppositieleiders niet mogen meedoen aan lokale verkiezingen in de Russische hoofdstad. Sommige mensen hielden afbeeldingen omhoog van activisten die zijn opgepakt bij eerdere demonstraties. Bij de betogingen van de voorbije weken werden meer dan 2.000 mensen opgepakt in Moskou. De betoging van gisteren had wel toelating gekregen van het stadsbestuur, maar de twee voorbije weken was dat niet het geval. Bron: Belga   Het bericht Rusland wil geen Youtube-advertenties voor filmpjes over regeringsprotesten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Russische vrouw aangeklaagd in VS voor inmenging in de verkiezingen (19/10/2018 - VRT NWS)
  Het openbaar ministerie van de Amerikaanse staat Virginia heeft een Russische vrouw aangeklaagd wegens vermoedelijke inmenging in de komende verkiezingen voor het Amerikaanse Congres van 6 november. Dat heeft het ministerie van Justitie laten weten.
  [naar artikel]
 32. Voormalig FBI-directeur leidt onderzoek naar Russische inmenging Amerikaanse verkiezingen (18/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft het voormalige FBI-hoofd Robert Mueller aangesteld om het onderzoek naar de Russische inmenging in
  [naar artikel]
 33. Politici zullen gebrieft worden over risico's Russische inmenging bij verkiezingen (22/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Staatsveiligheid zal Belgische politici, partijen en andere "potentiële doelwitten" briefen over de risico's op Russische inmenging tijdens de...
  [naar artikel]
 34. Voorzitter Comité I vreest Russische inmenging bij Belgische verkiezingen (13/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  Guy Rapaille, die op 19 juli afscheid neemt als voorzitter van het Comité I (de toezichthouder van de inlichtingendiensten), verwacht Russische inmenging bij de verkiezingen in oktober en bij de parlementsverkiezingen van 2019. Dat zegt hij in een afscheidsinterview met Knack. Volgens Rapaille bespioneren Marokkaanse, Turkse en Rwandese inlichtingenofficieren hun gemeenschap in België, verdwijnen Russen stiekem uit ons land, en onderschept de Amerikaanse NSA – “en waarschijnlijk ook de Russen en de Chinezen” – nog altijd onze communicatie.
  [naar artikel]
 35. Trump ziet zichzelf “onschuldig” (03/02/2018 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump is ervan overtuigd dat de controversiële nota-Nunes, die de FBI in een slecht daglicht stelt, zijn onschuldigheid in het onderzoek naar Russische inmenging aantoont. Volgens hem is dat onderzoek een “heksenjacht”. “Deze memo zuivert ‘Trump’ in het onderzoek helemaal van verdenking. Maar de Russische heksenjacht gaat voort en voort”, aldus de president. “Er was geen collusie en geen obstructie”, stelt hij ook nog. In de vertrouwelijke nota waarvan sprake, beschuldigt de Republikeinse partij instanties van de FBI van vooringenomenheid en machtsmisbruik in een vroeg stadium van het onderzoek naar veronderstelde Russische inmenging in de presidentsverkiezingen en “collusie” van de campagne-Trump met Moskou. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 36. 'Russische inmenging in VS-verkiezingen veel groter dan gedacht' (13/06/2017 - Knack)
  Russische hackers hebben vorig jaar in veel grotere mate geprobeerd de Amerikaanse verkiezingen van november te beïnvloeden dan tot nu bekend.
  [naar artikel]
 37. Obama-ambtenaren lieten spoor van Russische inmenging achter (02/03/2017 - Knack)
  Ambtenaren in het Witte Huis zorgden er in Obama's laatste dagen voor dat documenten en aanwijzingen die mogelijk Russische inmenging in de verkiezingen aantonen niet verloren zouden gaan. Dat meldt de New York Times op basis van anonieme bronnen.
  [naar artikel]
 38. Trump "heel bezorgd" over Russische inmenging in het voordeel van de Democraten (24/07/2018 - VRT NWS)
  In een tweet heeft de Amerikaanse president Donald Trump zijn bezorgdheid geuit over Russische inmenging in de verkiezingen en hoe die de Democraten kan helpen. Onder meer tijdens zijn ontmoeting met de Russische president Poetin trok hij zulke inmengingen nog in twijfel.
  [naar artikel]
 39. Russische rechtbank verplicht Moskou om oppositiekandidaat op stembiljet te zetten (13/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Oppositiekandidaat Sergei Mitrochin moet de mogelijkheid krijgen om in Moskou deel te nemen aan de lokale verkiezingen. Dat heeft een Russische...
  [naar artikel]
 40. "Trump wist al van Russische inmenging nog voor hij president was" (20/07/2018 - De Morgen)
  Donald Trump wist nog voor zijn aantreden als president van Russische inmenging in de verkiezingen. De Amerikaanse inlichtingendiensten wisten dat de Russische president Poetin zelf daartoe de opdracht heeft gegeven.
  [naar artikel]
 41. Inlichtingendiensten bereiden zich voor op mogelijke Russische inmenging tijdens verkiezingen (17/07/2018 - De Morgen)
  Met een belangrijk verkiezingsjaar voor de deur zijn de inlichtingendiensten bezig met een plan tegen buitenlandse inmenging. Nu blijkt dat Russische trollen zich eerder al op België hebben gestort, is dat geen overbodige luxe.
  [naar artikel]
 42. Meer dan 10.000 betogers in Moskou voor eerlijke lokale verkiezingen (20/07/2019 - Metro)
  In de Russische hoofdstad Moskou zijn vandaag volgens de ngo White Counter zowat 10.000 betogers op de been voor eerlijke lokale verkiezingen in september. Ze protesteren onder meer tegen de uitsluiting van enkele onafhankelijke kandidaten. De Russische oppositie had opgeroepen vandaag op straat te komen, nadat de kiescommissie een zestigtal kandidaten voor de lokale verkiezingen in Moskou had geweigerd. Het gaat grotendeels om oppositiekandidaten. De inwoners van Moskou trekken op 8 september naar de stembus om een nieuwe 45-koppige stadsraad te verkiezen. Onafhankelijke kandidaten hebben de handtekeningen van 3 procent van het electoraat in elk van de 45 districten van Moskou nodig om te mogen deelnemen. Maar volgens een aantal oppositiekandidaten is de telling van die stemmen niet eerlijk verlopen. Voor de Russische oppositie zijn de lokale verkiezingen dit najaar erg belangrijk. Omdat ze uitgesloten wordt van belangrijkere verkiezingen zoals nationale of presidentsverkiezingen, hoopte ze in Moskou wel door te kunnen breken. Ook vorig weekend kwamen bijna 2.000 mensen op straat in Moskou. Toen werd een tiental manifestanten opgepakt, omdat de betoging niet toegelaten was. Bron: Belga   Het bericht Meer dan 10.000 betogers in Moskou voor eerlijke lokale verkiezingen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Facebook geeft duizenden politieke advertenties vrij voor onderzoek Russische inmenging presidentsverkiezingen (21/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens een Facebook Live-event maakte Facebook-CEO Mark Zuckerberg vanavond bekend dat het sociaal netwerk zal samenwerking met de Amerikaanse
  [naar artikel]
 44. Russische aangeklaagd voor poging tot inmenging in Amerikaanse tussenverkiezingen (19/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse overheid beschuldigt een Russische vrouw ervan een financiële spilfiguur te zijn in een plan, gesteund door het Kremlin, om de...
  [naar artikel]
 45. Russische aangeklaagd voor poging tot inmenging Amerikaanse tussenverkiezingen (19/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse overheid beschuldigt een Russische vrouw ervan een financiële spilfiguur te zijn in een plan, gesteund door het Kremlin, om de...
  [naar artikel]
 46. N-VA won de verkiezingen… op Google (11/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  N-VA is een van de verliezers van de verkiezingen, maar op Google was ze de absolute winnaar. Geen enkele andere partij behaalde tijdens de campagne zoveel kijkcijfers van advertenties op Google en dochterbedrijf YouTube. N-VA gaf er dan ook het meeste geld aan uit. Toch blijft Vlaams Belang nog steeds de ongeslagen koning van het internet. “Zij zette al haar geld op het belangrijkste kanaal, Facebook, waardoor ze dat helemaal kon domineren.”
  [naar artikel]
 47. 'Staatsveiligheid gaat politici briefen over risico's Russische inmenging' (22/06/2018 - Knack)
  De Staatsveiligheid zal Belgische politici, partijen en andere 'potentiële doelwitten' briefen over de risico's op Russische inmenging tijdens de komende verkiezingen. Dat schrijft La Libre Belgique.
  [naar artikel]
 48. Speciale aanklager dagvaardt Deutsche Bank in onderzoek Russische inmenging VS-verkiezingen (05/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Speciaal aanklager Robert Mueller heeft Deutsche Bank gedagvaard in verband met het onderzoek naar veronderstelde Russische inmenging in de...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.